Archief
Artikelen

Joris D. is in een Roestige Spijker getrapt! In de rechtszaak die Joris D. had aangespannen tegen het AD en waarin de Roestige Spijker zich heeft gevoegd, komen getuigen nu met verhalen waaruit blijkt dat het klopt! Zeg maar gerust dat het klopt als een zwerende vinger! Al meer dan 10 jaar lang proberen ministers ons wijs te maken dat Joris D. zo lelieblank is als zijn persoonsbeschrijving onlangs in de Volkskrant. Maar deze intelligente en aimabele man, zeer bekwaam als topambtenaar hoewel wat kleurloos, was een vaste bezoeker van jongensbordelen in o.a. Amsterdam, waar een nummertje met een jeugdige en tot prostitutie gedwongen jongen 250 gulden kostte.

Reeds na de eerste dag van getuigenverhoren bleek dat zonneklaar: Dutch Injustice day 1 laat zien wat er aan het licht kwam. Waar in Holland zegt het zo: Getuigenverklaring in misbruikzaak Demmink huiveringwekkend en geloofwaardig. En: ‘GGD Amsterdam betrokken bij jongensprostitutie in Demmink affaire’ Dat gaat wel ver! Het Eerste getuigenverhoor in VVD-Elite Pedo Joris Demmink affaire is dus vlot verlopen!

Het strafrechtelijk onderzoek naar Joris D. heeft tot op heden niets opgeleverd, maar dat was te verwachten. Als een man wordt verdacht van ontucht met minderjarigen, dan wordt hij meestal meteen in voorlopige hechtenis genomen, waarbij zijn huis wordt doorzocht en zijn computer, notebook, telefoon en agenda’s voor onderzoek in beslag worden genomen. Maar het strafrechtelijk onderzoek tegen Joris D. lijkt zich te beperken tot reisjes naar Turkije voor de gelukkigen bij het OM. Zij wensen elkaar mooi weer en lange dagen! Let wel: dit alles vindt plaats op onze kosten, het zijn declarabele dienstreizen.

De Roestige Spijker klopt en klopt als een zwerende voet van Joris D.! De volgende video’s gaan snel, maar ze geven in een tekst de tijdslijn weer van alles wat er reeds om deze topambtenaar van Justitie te doen is geweest. Zie ook het chronologische feitenoverzicht in de Demmink Doofpot. Van ruim 20 jaar geleden tot 2012, toen deze video’s werden gemaakt, staan alle feiten op een rijtje. Nu kan er een nieuw hoofdstuk worden toegevoegd aan de zaak Joris D.. Het vuile stof blijkt te reiken tot op de hoogste treden van de Nederlandse politiek en de trap moet van boven af aan worden schoongemaakt!

Joris Demmink Waar Rook Is Is Vuur, Gepubliceerd op 12 nov. 2012, bestaat uit 2 delen en duurt 22 minuten.

Vernietigende Email Over J.Demmink, Gepubliceerd op 1 apr. 2013, duurt 10 minuten.

Zou Donner de bui al zien hangen?

Een verslag van de tweede dag staat reeds op KLOL.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

18 Reacties op “De zaak Joris D., of waar rook is, is vuur!”

 • Myra:

  Is deze analyse over het laatste Volkskrant artikel over Demmink die zo van zijn moeder houdt, langs gekomen? http://melddemmink.wordpress.com/2014/03/05/op-een-presenteerblaadje/

 • mrpettjo:

  Vanavond 20:20 uur EEn op Een: Sven Kockelman spreekt met Koen Voskuijl over de zaak Demmink.
  Eens kijken of Voskuijl wil doorpakken of op de rem blijft trappen; ik denk het laatste.
  Minister Opstelten is dus nu duidelijk in een spagaat over Demmink geraakt. Ex rechercheur verklaart onder ede dat Demmink deel uitmaakte van het Rolodex onderzoek dat door Fred Teeven werd geleid. De minister verklaart (liegt) doodleuk dat dit niet zo is.
  Teeven en Opstelten komen nu op de blaren te zitten en hopelijk worden ze snel samen met de rest van het kabinet weggestuurd. Kabinetten zijn wel over minder gevallen..

 • mrpettjo:

  Hulde voor Wedzinga die ‘om’ lijkt in de Demmink zaak na de getuigeverhoren van vandaag. Hij onderschrijft dat de eerste rechercheur Leen de Koter toegang had tot veel meer informatie dan de heer Hoek. Ditzelfde argument wordt ook dat Micha Kat exact naar voren gebracht op KLOL. Er is dan ook geen enkele tegenstrijdigheid zoals nu door Telegraaf, NRC en NOS wordt gesuggereerd in hun artikelen.
  Ook denkt Wedzinga dat de getuigenis van Leen de Koter en nog volgende getuigenissen het strafrechtelijk onderzoek dat een formaliteit leek totaal heeft opgeblazen en dat de geloofwaardigheid van justitie en ook de politiek volledig op het spel is komen te staan na vandaag.

  http://www.wicherwedzinga.nl/2014/03/05/demmink-onderzoek-van-binnenuit-opgeblazen/

 • alfons:

  @Bou, prachtige foto van Donner! Waar een regenjas is – en nog met oranje voering- daar….
  -beste mensen, luister nogmals precies naar Donners uitspraak inzake rook en vuur ! En laat je niet door slordige of bewuste aanpassingen/ verkortingen van journalisten of belanghebbenden beetnemen! ( Ook De RUNDERKAMP Papers , toch een aardige overzicht, vermelden ten onrechte allen de verkorte journalistische formulering. ) Donner daarentegen was zeer precies , en in het licht van de getuigenis van Leendert de Koter vandaag krijgt zijn sublieme formulering meer zin: Er is geen rook “… laat staan dat ik -eh- kan spreken van vuur.” Zo de minister, inclusief de onthullende haperingen in zinsbouw en melodie die het liegen zo met zich me kan brengen; een minister die toch doorgans perfect formuleert en daar plezier aan lijkt te beleven. Inderdaad, hij kon/ wilde er niet over spreken, de schade voor justitie, staat en koningshuis zouden te groot zijn. Van het vuur mag niet worden gesproken – dit is wat Donner zegt en het toont de huiveringwekkende dimensie van dit scandaal, waar Westenberg en Kalbfleisch cum suis zo goed bijhoren als de verordeling van Baybasin . (Donners uitspraak is terug te vinden in een uitzending van netwerk, naar ik meen. Ik heb de preciese bronvermelding hier in een eerder voetnoot gepost, maar kan ze nu niet terugvinden. Kan iemand van jullie deze Donner-opname terughalen?Bij voorbaat dank )

 • alfons:

  Correctie en aanvulling: luister op 4’50” naar bovenstaande “Joris Demmink Waar Rook Is Is Vuur deel2”: Donner: “laat staan dat ik eh kan ingaan of er vuur is.” Duidelijker kan hij toch niet zeggen dat er vuur is ?

 • Jasper:

  Zou het een en ander met elkaar vebinding kunnen hebben, ik had al eens eerder een link aangedragen Boudine over het ronde huis. Dat in verbinding gebracht met waar rook is is vuur, heeft het blog geennieuws een enigzins interessant artikel geplaats afgelopen januarie van dit jaar ietwat speculatief maar toch….
  http://www.geennieuws.com/2012/10/joris-demmink-waarom-werd-hij-destijds-door-donner-aangenomen/

  • mrpettjo:

   En wat dacht je van de tegencoup(s) in Suriname na de onafhankelijkheid van deze kolonie in 1980 en de rol van Demmink, kolonel Valk en de KMA (Breda) bij deze coup(s)..

   • mrpettjo:

    En de directe rol van Demmink bij het doofpotten van de Enschedese vuurwerkramp (met ook Henkie Mous starring als lid van de rijksrecherchedoofpotters) en het interneren van Baybasin die alles weet van de drugslijnen tussen Turkije en Nederland en directe van de Nederlandse overheid bij deze illegale doorvoerhandel..

  • mrpettjo:

   Friso was het fietsmaatje van Demmink in het duingebied tussen Scheveningen en Wassenaar. Wat zouden zij zoal hebben besproken en beraamd..?? Friso wist ALLES van Demmink’s escapades als Friso het al niet van Claus of ome Frits had gehoord.
   Ja, dan moet je dood of een ander leven krijgen..

   • Jasper:

    Inderdaad mrpettjo, best wat zaken waar wat rook vanaf is gekomen en dat kan men lettelijk en figuurlijk in ogenschouw nemen. Zou er dan ook inderdaad vuur kunnen zijn??? Mvg. Jasper

 • Jasper:

  Inderdaad Wim, dank je voor die verwijzing. Dit is de gehele reportage http://youtu.be/flrTAovS3rs

  Netwerk 20-4-1998 duurt 22 minuten.

 • wim dankbaar:

  Met betrekking tot bovenstaande link:

  De vraag is waarom Demmink nooit naar voren is gekomen om te ontkrachten dat hij de Joris is uit het tapverslag met Lothar Glandorf. Dit werd notabene door Een Vandaag op landelijke TV gesteld. Hij kan immers zo aantonen dat dat een andere Joris is die voor 240 uur taakstraf is veroordeeld (identiteit is mij bekend). Tenzij Joris 2 een patsy / katvanger was voor Joris Demmink en Joris wil niet dat dat uitkomt. Dat is de enige reden die ik kan verzinnen. Nog vreemder vind ik het dat Peter Oskam, die samen met Pieter Omtzigt kamervargen stelde over Demmink, maar destijds de OvJ was die Joris 2 aanklaagde, niet heeft gezegd dat dit een heel andere Joris dan Joris Demmink was.

  Joris: “Is er nog wat leuks aanwezig dit weekend?”
  Lothar Glandorf: “Wat wil je hebben dan?”
  Joris: “Ik dacht misschien is er nog wat nieuws gearriveerd.”
  Lothar Glandorf: “Nee… wat nieuws..”
  Joris: “Er was toch sprake van dat er uh.. twee Duitsers zouden komen?”
  Lothar Glandorf: “Ja, maar die heb ik al naar Henk toegestuurd.”
  Joris: “Nou, dan weet ik al genoeg. (lacht) Tjongejonge wat een mooi zootje. En Ricardo?”
  Lothar Glandorf: “Dat is nog een verhaal apart. Die is nog niet zover.”
  Joris: “Nee?”
  Lothar Glandorf: “Nee, volgende week. Vandaag is Omar er. En Michael en Brian.”
  Joris: “Is dat dan ook eens wat voor mij?”
  Lothar Glandorf: “Heb je die nooit gehad dan?”

 • yvonne:

  En weer prima werk van Ton Hofstede!

  De blaadjes uit deze agenda zijn gekopiëerd. De eerste versie van het origineel had nog een paar namen extra. Daaronder zou ook de naam Joris voorkomen. Wie op deze lijst wel voorkomt is een zekere Joris F. (minVWS), die verward zou worden met Joris D. (minJUS). In die zin is het betoog van Knijff dus gegrond. De pagina met Joris D. zou echter verdwenen zijn uit de tweede versie. (Maar daarover later meer.) De tweede (uitgedunde) versie 5 is voorzien van aantekeningen door Samson. Door de destijds betrokken rechercheur de Koter is bevestigd dat deze lijst in het bezit van HHC correct doch niet volledig is.

  http://www.hethaagsecomplot.nl/20140305-dutch-injustice-day-2.htm

  • Boudine Berkenbosch:

   Dank je wel, Yvonne. En dank je wel, Ton. Wat een goed gedocumenteerd verslag van de getuigenissen van de twee rechercheurs uit het Rolodex onderzoek! En tot slot gaat dat hele onderzoek dus in de papierversnipperaar. Zo doen ze dat dus…

Laat een reactie achter