Archief
Artikelen

Er gebeurt op dit moment zoveel rond Joris Demmink, dat zelfs de main stream media niet langer kunnen verzwijgen dat deze voormalige SG van Justitie wordt verdacht van ernstige criminele activiteiten. Toch proberen ze dat wel! Dit weekeinde verscheen in de papieren Volkskrant een groots artikel over Demmink, waarin hij wordt afgeschilderd als een intelligente, integere en hard werkende man, die in de jaren ’80 openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit. Zijn schitterende carrière wordt gelardeerd met de zorg voor zijn oude moeder en met wie zijn meest persoonlijke vrienden zijn.

Reeds in zijn studententijd kende Demmink drie toekomstige ministers van Justitie: Ivo Opstelten, Benk Korthals en Frits Korthals Altes. “Nu verdedigt minister Opstelten zijn voormalige collega, studie- en corpsgenoot, als er weer eens Kamervragen worden gesteld.” Demmink is lid van de club en ons kent ons! Er zijn trouwens verscheidene clubs waar Demmink lid van is, maar deze man die zijn persoonlijke leven altijd buiten de pers wist te houden, staat nu met namen en toenamen lelieblank in de krant.

Vandaag beginnen in Utrecht de getuigenverhoren in de civiele rechtszaak tussen Joris Demmink en de Roestige Spijker. Tot mijn verbazing geeft de NOS daarover een zeer redelijk en gedetailleerd bericht. Het enige wat ontbreekt, is dat deze rechtszaak is aangespannen door Demmink, die bezwaar had tegen een artikel uit 2012 in het AD: ‘Justitiebaas had contact met pooier van jongetjes’. In deze smaadzaak tegen het AD en de journalist Koen Voskuil heeft de Roestige Spijker zich gevoegd, omdat ze een Nederlands ondertitelde versie willen plaatsen van onderstaande video over Joris Demmink. Zij hebben daarom belang bij de uitspraak.

Dutch Injustice: When Child Traffickers Rule A Nation duurt 20 minuten.

Volgens de geruchten wordt de Roestige Spijker gefinancierd door Jan Poot, die ook het boek en de website De Demmink Doofpot uitbracht. Op die website wordt Demmink nauwlettend gevolgd. Ook daar heeft de Volkskrant zich over gebogen. Half februari kopte de Volkskrant reeds: Jan Poot stopt miljoenen in campagne tegen Demmink. Er volgde een lang interview met drs. Jan Poot, die zich verzet tegen Demmink omdat deze SG volgens hem de motor was achter de Chipshol affaire, waarin de liegende rechter Hans Westenberg ook een rol speelde. Volgens Jan Poot is het juridische systeem verziekt en dat leidt tot grote schade, niet alleen voor Chipshol, het bedrijf van de familie Poot, maar voor de economie van heel Nederland!

In de papieren NRC stond dit weekeinde een groot interview met mr. Adèle van der Plas, over de zaak Baybasin/Demmink. Ook haar insteek is dat deze affaire ernstig ten koste gaat van onze rechtsstaat. Het interview ging gepaard met een mooie foto van een vrouw die tussen talloze dossiers vecht voor haar principes. De zaak Baybasin is geen gerechtelijke dwaling, wat immers een soort vergissing van de rechters is, maar een opzettelijke veroordeling op grond van vervalste bewijzen. Baybasin werd sinds 1995 gegijzeld in Nederland en zit sinds 1998 onschuldig in de gevangenis. Mr. Adèle vecht voor zijn recht in het belang van de rechtsstaat, maar de interviewer Marcel Haenen probeert er helaas een draai aan te geven alsof mr. Adèle vecht voor geld.

Verder speelde gisteren het Hoger Beroep in de zaak tegen Micha Kat, die in 2011 is veroordeeld tot 60 uur taakstraf wegens “doodsbedreiging” van de Telegraafjournalist Bart Mos. (Bart, val toch dood! of zoiets…) Dat proces wordt in de Media niet verslagen. Voor de werkelijk weerzinwekkende gang van zaken kan men terecht op KLOL, ook HIER en HIER, bij Martin Vrijland, bij Het Goede Nieuws en op de site van Steve Brown, de aardigste ex-gangster ter wereld en verre omstreken! Met video!

Steve Brown ‘bedreigt’ Joost de Haas-Micha Kat boekt kleine overwinning.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

39 Reacties op “Joris Demmink in de Main Stream Media”

Laat een reactie achter