Selecteer een pagina

Archieven

Joris Demmink in de Main Stream Media

Er gebeurt op dit moment zoveel rond Joris Demmink, dat zelfs de main stream media niet langer kunnen verzwijgen dat deze voormalige SG van Justitie wordt verdacht van ernstige criminele activiteiten. Toch proberen ze dat wel! Dit weekeinde verscheen in de papieren Volkskrant een groots artikel over Demmink, waarin hij wordt afgeschilderd als een intelligente, integere en hard werkende man, die in de jaren ’80 openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit. Zijn schitterende carrière wordt gelardeerd met de zorg voor zijn oude moeder en met wie zijn meest persoonlijke vrienden zijn.

Reeds in zijn studententijd kende Demmink drie toekomstige ministers van Justitie: Ivo Opstelten, Benk Korthals en Frits Korthals Altes. “Nu verdedigt minister Opstelten zijn voormalige collega, studie- en corpsgenoot, als er weer eens Kamervragen worden gesteld.” Demmink is lid van de club en ons kent ons! Er zijn trouwens verscheidene clubs waar Demmink lid van is, maar deze man die zijn persoonlijke leven altijd buiten de pers wist te houden, staat nu met namen en toenamen lelieblank in de krant.

Vandaag beginnen in Utrecht de getuigenverhoren in de civiele rechtszaak tussen Joris Demmink en de Roestige Spijker. Tot mijn verbazing geeft de NOS daarover een zeer redelijk en gedetailleerd bericht. Het enige wat ontbreekt, is dat deze rechtszaak is aangespannen door Demmink, die bezwaar had tegen een artikel uit 2012 in het AD: ‘Justitiebaas had contact met pooier van jongetjes’. In deze smaadzaak tegen het AD en de journalist Koen Voskuil heeft de Roestige Spijker zich gevoegd, omdat ze een Nederlands ondertitelde versie willen plaatsen van onderstaande video over Joris Demmink. Zij hebben daarom belang bij de uitspraak.

Dutch Injustice: When Child Traffickers Rule A Nation duurt 20 minuten.

Volgens de geruchten wordt de Roestige Spijker gefinancierd door Jan Poot, die ook het boek en de website De Demmink Doofpot uitbracht. Op die website wordt Demmink nauwlettend gevolgd. Ook daar heeft de Volkskrant zich over gebogen. Half februari kopte de Volkskrant reeds: Jan Poot stopt miljoenen in campagne tegen Demmink. Er volgde een lang interview met drs. Jan Poot, die zich verzet tegen Demmink omdat deze SG volgens hem de motor was achter de Chipshol affaire, waarin de liegende rechter Hans Westenberg ook een rol speelde. Volgens Jan Poot is het juridische systeem verziekt en dat leidt tot grote schade, niet alleen voor Chipshol, het bedrijf van de familie Poot, maar voor de economie van heel Nederland!

In de papieren NRC stond dit weekeinde een groot interview met mr. Adèle van der Plas, over de zaak Baybasin/Demmink. Ook haar insteek is dat deze affaire ernstig ten koste gaat van onze rechtsstaat. Het interview ging gepaard met een mooie foto van een vrouw die tussen talloze dossiers vecht voor haar principes. De zaak Baybasin is geen gerechtelijke dwaling, wat immers een soort vergissing van de rechters is, maar een opzettelijke veroordeling op grond van vervalste bewijzen. Baybasin werd sinds 1995 gegijzeld in Nederland en zit sinds 1998 onschuldig in de gevangenis. Mr. Adèle vecht voor zijn recht in het belang van de rechtsstaat, maar de interviewer Marcel Haenen probeert er helaas een draai aan te geven alsof mr. Adèle vecht voor geld.

Verder speelde gisteren het Hoger Beroep in de zaak tegen Micha Kat, die in 2011 is veroordeeld tot 60 uur taakstraf wegens “doodsbedreiging” van de Telegraafjournalist Bart Mos. (Bart, val toch dood! of zoiets…) Dat proces wordt in de Media niet verslagen. Voor de werkelijk weerzinwekkende gang van zaken kan men terecht op KLOL, ook HIER en HIER, bij Martin Vrijland, bij Het Goede Nieuws en op de site van Steve Brown, de aardigste ex-gangster ter wereld en verre omstreken! Met video!

Steve Brown ‘bedreigt’ Joost de Haas-Micha Kat boekt kleine overwinning.

39 Reacties

 1. Felice van Doorn

  De mooiste quotes uit het Volkskrant artikel:

  “Het lot draait hem een loer”
  “Hij was een goede studiegenoot, een goede bekende”
  “Joris Demmink was altijd heel keurig”
  “Rustig en bescheiden, keurig en zoet”
  “Het was een andere tijd”
  “De beschuldigingen komen buitengewoon onwaarschijnlijk over”
  “Een van de beste secretarissen generaal ooit”
  “Ze kennen hem als een trouw en eerlijk man”

  Ik denk dat we blij mogen zijn dat er naast dit positieve stuk over Demmink, geen negatief artikel over de getuigen en aangevers is geplaatst.

  Saillant detail is dat zijn vrindjes niet met naam in de krant wilden. Geeft fraai aan in hoeverre je op je corpsvriendjes kan rekenen.

  Antwoord
  • Boudine Berkenbosch

   Welkom op BOUblog, Felice. En Joris Demmink is een aardige man die altijd lief is voor zijn oude moeder… 🙁

   Antwoord
 2. Jeroen

  Bou schrijft over “een groots artikel over Demmink” in de Volkskrant, maar ik vermoed dat een groot (zonder eind-s) artikel bedoeld wordt! Ook schrijft ze dat “[v]olgens de geruchten de Roestige Spijker gefinancierd [wordt] door Jan Poot. Hier wat Poot er zelf over zegt in de Volkskrant:

  Die 4 miljoen betaalt u aan…
  ‘… degenen die ervoor werken. De heer Rubinstein van de stichting de Roestige spijker heeft er samen met lobbyisten voor gezorgd dat er een hoorzitting in het Amerikaanse Congres is gehouden over Demmink.

  Poot betaalt Rubinstein dus. Opvallend is ook dat de opmaak van de Roestige spijker-website hetzelfde is als die van de Demmink doofpot.

  Antwoord
  • mrpettjo

   Misschien zijn er wel meer die ook uit de Poot ruif willen mee eten..? Ik dacht al waar komt die meneer Rubenstein ineens vandaan. Had al zo’n idee dat hij dit niet voor noppes deed..
   Heeft Poot niet eerder Micha Kat aan de kant gezet omdat hij een te eigenzinnige koers voer met zijn KLOL website?
   Het blijkt wel dat zonder de miljoenen van Poot de zaak tegen Demmink never nooit van de grond was gekomen.
   Uitstekend initiatief overigens dit getuigenverhoor.

   Antwoord
  • Boudine Berkenbosch

   Jeroen, ik bedoelde echt een groots artikel, maar het was wel ironisch bedoeld. Twee pagina’s rozengeur en maneschijn…

   En mr.pettjo, al die activiteiten van de Roestige Spijker kosten geld. Ik denk niet dat Jan Poot ook de mensen betaalt die het werk doen. Maar eerlijk gezegd kan het me ook niet zoveel schelen. De Staat (belastingbetalers!) betaalt de verdediging van Demmink. Dat is pas echt schandalig!

   Antwoord
 3. Jeroen

  Marcel Haenen vraagt van der Plas in het NRC: “Poot zei dat hij uw werk deels betaalt?” In de Volkskrant zegt Poot echter: “Advocaat Adèle van der Plas, die de twee Turkse jongens bijstaat, betaal ik niet. Maar ik heb wel haar reis naar het Amerikaanse Congres betaald…” Die reis zal hoogstwaarschijnlijk door Poot via NGO “The Rebecca Project” betaald zijn, overigens een “transformational organization that advocates for justice, dignity and reform for vulnerable women and girls in the United States and in Africa.” Tja, tegen betaling komen ze kennelijk ook op voor jongens (in Europa).

  Na deze verdraaiing van Haenen, wellicht bedoeld om van der Plas op te naaien, volgt nog een vraag over Poot en schiet van der Plas, voor de eerste en laatste keer, onredelijk uit haar slof o.a. over “complotdenkers in deze die mijn zaak geen goed hebben gedaan.” Hoogstwaarschijnlijk had ze daarbij vooral Micha Kat in gedachten, maar de vraag ging over Poot.

  Opmerkelijk over “complotdenker” Poot is dat hij de vermoedelijke schuld van de Nederlandse staat die, naar het schijnt, geen zin heeft om hem 100 miljoen te betalen, in de schoenen schuift van Demmink alleen maar omdat “hij de leiding [had]. Daarom.” Je zou b.v. ook de minister-president kunnen beschuldigen, om maar ‘ns iemand te noemen.

  Antwoord
  • Boudine Berkenbosch

   Jeroen, als er geen geld is, dan is er geen actie! Wees dus blij dat er geld was om naar Washington te gaan.
   En mr. Adèle is advocaat, geen activiste. Voor haar staat het belang van haar cliënten voorop. Ik vind dat ze dit echt ontzettend goed doet! Micha Kat heeft haar daar ooit op aangevallen, maar Micha Kat is journalist en activist. Ieder zijn merites, maar het gaat niet aan om mr. Adèle in het kamp der activisten te trekken. Zij liet zich dat gelukkig ook niet doen.

   Antwoord
   • Jeroen

    Ik veronderstelde dat Adèle betaald werd voor haar werk, maar “[o]p het hele vermogen van Baybasin en zijn familie is door het OM beslag gelegd,” en haar “energie en eigen vermogen zitten volledig in deze zaak.” Laten we haar dus maar advocaat-activiste noemen. Zo’n beslaglegging is overigens een goede manier om te voorkomen dat iemand zijn recht haalt; zonder advocaat wordt dat wel erg moeilijk.

    Natuurlijk ben ik blij met de financiële kant van deze zaak. Demmink heeft naar verluidt de belastingbetaler 84 miljoen bespaard en er daarmee voor gezorgd dat Poot de campagne tegen hem uit eigen zak betaalt. Het kan niet beter. 😉

    En vooruit, die eind-s kan blijven staan. Maar wil je wel snel die eind-t uit bovenstaand berichtje verwijderen; die doet pijn aan mijn doctorandusogen. 😉

    Antwoord
    • Boudine Berkenbosch

     Jeroen, ik zoek me suf naar een foute eind-t. Geef even een copy paste, dan kan ik het verbeteren.

    • Jeroen

     Ik vindt dat ze dit…

     😉

 4. yvonne

  Of over mij, als complotdenker, compleetdenker, en trouwens, welkom, die vrouw ben ik………..in het filmpje en iedereen mag het weten!

  Na deze verdraaiing van Haenen, wellicht bedoeld om van der Plas op te naaien, volgt nog een vraag over Poot en schiet van der Plas, voor de eerste en laatste keer, onredelijk uit haar slof o.a. over “complotdenkers in deze die mijn zaak geen goed hebben gedaan.” Hoogstwaarschijnlijk had ze daarbij vooral Micha Kat in gedachten, maar de vraag ging over Poot.

  Antwoord
  • Boudine Berkenbosch

   Leuk, Yvonne! Ik vermoedde al dat jij dat was. Aangenaam om kennis te maken! 🙂

   Antwoord
 5. mrpettjo

  Het lijkt mij dat de getuigenis van Bart van Well tegen Joris Demmink van vandaag volledige bewijskracht heeft omdat deze onder ede is gedaan. Me dunkt dat het openbaar ministerie deze getuigenis voor het actuele onderzoek naar de pedofiele handel en wandel van Demmink zal moeten gebruiken.

  Ik las in de tweets van de Telegraaf journaliste dat Knijff de getuige wilde verleiden uitspraken te doen over de aanwezigheid van prins Claus in het appartement van hoogleraar Ger van Roon. Zou hij dit doen om andere bekende schuldigen aan de schandpaal te nagelen of om de zaak voorgoed dicht te gooien? Vreemde interruptie van Knijff met vast een achterliggende gedachte.

  Antwoord
 6. yvonne

  Tuurlijk zit daar een achterliggende gedachte achter, google op Salomonsen

  Antwoord
 7. Boudine Berkenbosch

  Witnesses to tell court about senior ministry official abuse claims

  Tuesday 04 March 2014

  A court in Utrecht will begin hearing witnesses on Tuesday into claims the former most senior civil servant at the justice ministry was a paedophile.

  For the first time, witnesses will give evidence under oath about the rumours which have plagued Joris Demmink for years, Nos television says. He has always denied the claims.

  The Utrecht trial is a civil procedure and not connected to the public prosecution department’s decision in January to launch a formal criminal investigation into Demmink and claims he abused several boys.

  Antwoord
 8. yvonne

  Maar zoals reeds eerder gesteld is de persoon Joris D. helemaal niet zo interessant. Natuurlijk is het verwerpelijk als hij zich schuldig heeft gemaakt aan wat zwemleraren en kinderdagverblijf medewerkers wel wordt toegerekend. Maar de ernst waarin dit individuele geval afwijkt zit hem niet zozeer in het kindermisbruik alswel het juridische misbruik. Het systeem, wat juist de slachtoffers zou moeten beschermen, zou zijn aangewend voor corrupt egoïsme. En voor dat laatste zijn wel sterke en overtuigende aanwijzingen gekomen. Wat mij betreft was de dag dan ook een succes.
  Je was me net voor Boudine………

  Het Amsterdamse/Rotterdamse circuit van pedofile, kinderporno en kinderprostitutie is op overtuigende wijze en met goede details geschetst. Adressen van clubs zijn bekend geworden, waaronder De Amstel Boys Club, de Festivalbar, Why Not, Bankastraat, Insulindeweg 106-d. En ook namen van rechercheurs binnen het Rolodex-onderzoek, maar ook diverse namen uit deze lijst 5 (7 Mb) zijn onder ede bevestigd, zoals onze Lothar Glandorf die we kennen uit de zaak van Manuel Schadwald 6. Maar nog meer namen, naast profesosor van Roon, zoals Alexander van Maasdam, Arthur Tukkers zijn bijvoorbeeld ook deze onderstaande namen uit de lijst onder ede bevestigd: Raphael Beth en Charles Geerts.

  Antwoord
 9. mrpettjo

  Op dit moment worden twee rechercheurs (Leen en Ben) gehoord. Hopelijk horen we nu meer over de rol van Joris Demmink in het Rolodex onderzoek naar het misbruik van kinderen in Amsterdam en Rotterdam en dat de – tot een taakstraf veroordeelde – veroordeelde hoge ambtenaar Joris ook Joris Demmink was..

  https://twitter.com/SaskiaBelleman/

  Antwoord
 10. mrpettjo

  ‘Demmink én officieren genoemd in zedenzaak’

  In Amsterdam was de huidige staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven destijds ook betrokken bij het onderzoek. Teeven was toen officier van justitie en uit dien hoofde belast met criminele inlichtingen.

  Volgens De Koter heeft het er alles van dat Ger van R. de hand boven het hoofd is gehouden. Hij lijkt er over te zijn ingelicht dat zijn telefoon werd afgeluisterd. Ook was hij duidelijk voorbereid op een huiszoeking, aldus de ex-rechercheur. ‘De koffie stond bij wijze van spreken al klaar.”

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3607843/2014/03/05/Demmink-en-officieren-genoemd-in-zedenzaak.dhtml?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

  Antwoord
 11. mrpettjo

  ‘Ook de (oud-)ministers van’ Justitie Ernst Hirsch Ballin, Ivo Opstelten en Piet Hein Donner moeten op de hoogte zijn geweest van het opduiken van de namen in het onderzoek’, aldus Volkskrantverslaggever Toine Heijmans vanuit de rechtszaal. ‘Donner heeft eerder gezegd dat er ‘geen rook’ was, maar dat blijkt nu dus niet juist. Of er ook vuur was, is even de vraag. Volgens de getuige is er immers niets belastends gevonden.’

  De zaak lijkt daarmee ook een politieke wending te krijgen. Opstelten schreef in 2012 aan de Tweede Kamer dat Demmink niet in het Rolodexonderzoek voorkwam. Volgens de getuige is dat wel degelijk het geval. Heijmans: ‘Dus of Opstelten wist het niet, of hij heeft gelogen.’

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3607799/2014/03/05/Teeven-al-in-97-op-de-hoogte-van-onderzoek-Demmink.dhtml

  Antwoord
  • mrpettjo

   Zelfs anti-aluhoedjeskampioen Wicher Wedzinga gelooft dat de rechtstaat nu op schudden staat met de onthullingen van de ex rechercheur binnen het rolodex onderzoek over Teeven en Opstelten.
   Willem Middelkoop wil aluhoedjes tot geuzennaam verheffen..

   Antwoord
   • mrpettjo

    “Journalistieke leugenaar Chris Klomp” (Wim Dankbaar & Hans Mauritz) meent zich weer ongepaste grap in de zaak Demmink te kunnen permitteren..:

    Chris Klomp ‏@chrisklomp · 29 min
    Heb als jochie van drie in de schoolkrant geschreven over #Demmink. Telt dat ook?
    04:40 – 5 mrt. 2014 · Details

    Yvonne ‏@VonnyHoek · 22 min
    @chrisklomp wat ben jij toch een boef! Ga je schamen, Chris…..

    (Zal wel geretweet worden door Freddy Vaatstra die zich vastklampt aan o.a. Klomp om de waarheid in de zaak Vaatstra voorgoed onder de tafel te houden..)

    Antwoord
  • Boudine Berkenbosch

   Dank je wel, Wim!

   Antwoord
 12. Herman van Dijk

  Toen de rechter de hamer sloeg en Demmink “veroordeelde” was het Opstelten die dezelfde avond voor het journaal opperde dat de man nu zijn eigen advocaat kosten moest gaan betalen.
  Wie gelooft zoiets nog? En ach… in het moeras zweven zovele dwaallichtjes.

  Antwoord
 13. mrpettjo

  Britse politie onderzoekt Amsterdams bordeel in pedoschandaal

  De misbruikzaak waarin Saviles BBC-collega wordt genoemd, zou zich in de jaren tachtig en negentig hebben afgespeeld in een vier etages tellend grachtenpand aan de Amsterdamse Ruysdaelkade. In dit pand, met name op zolder, zouden jarenlang minderjarige Nederlandse en buitenlandse jongens zijn misbruikt en gefilmd. Onder de misbruikte jongens zouden zich Britse weeskinderen hebben bevonden, die in het bagageruim van een bus naar Nederland werden gesmokkeld.

  Eén van deze weeskinderen werd begin jaren tachtig op twaalfjarige leeftijd naar Nederland vervoerd, waar hij in een wereld belandde van prostitutie, kinderporno en drugs. De Brit, nu een veertiger, zegt de BBC-manager van een foto te herkennen. ‘Destijds vertelde hij al dat hij bij de BBC werkte. Tegen mij deed hij altijd aardig, maar hij had ook een uiterst gemene kant. Die video’s waren soms op het beestachtige af.’

  In de jaren tachtig en negentig stond Amsterdam bekend als een walhalla voor pedoseksuelen. In bordelen werden minderjarige jongens aangeboden. Ze adverteerden openlijk in de Spartacus, een reisgids voor homoseksuelen. De politie trad nauwelijks op tegen de jongensbordelen.

  http://m.parool.nl/parool/m/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/3605777/2014/03/01/Britse-politie-onderzoekt-Amsterdams-bordeel-in-pedoschandaal.dhtml?originatingNavigationItemId=4

  Antwoord
  • Boudine Berkenbosch

   Dank je wel, mrpettjo. Let ook op de schrijver:
   Door: Koen Voskuil 1-3-14 – 11u22
   Koen gaat door! 😉

   Antwoord
 14. hadat

  Jaren achtereen de schijn ophouden, dat er niks aan de hand is: is te gek voor woorden, dan moet Nederland wel als kleinste land het voorbeeld vormen als een IDEAAL-STAAT
  Den Haag als “rechtstaat-vd-wereld”is dan ook maar bedrog

  Antwoord
  • Boudine Berkenbosch

   Welkom op BOUblog, hadat, en wat jij zegt, dat denkt nu vrijwel iedereen! 😉

   Antwoord
 15. yvonne

  Vanavond op Ned 2, om 20.30 uur, één op één met Koen Voskuil, over demmink, maar tegelijkertijd uitzending, Myra met wearechangerotterdam, over de zaak demmink van vandaag, ook om 20.30 uur.

  http://www.talk2myra.com/

  Groet Yvonne

  Antwoord
 16. ingrid

  Reactie van Marcel Vervloesem op het Demmink gebeuren: http://hetuurvandewaarheid.info/morkhoven-marcel-vervloesem/

  Marcel Vervloesem

  Nederland . De zaak Demmink kritisch bekeken .

  Er is heel wat te doen rond de kwestie van Joris Demmink de gewezen Secretaris Generaal van justitie in Nederland . Het valt daarbij op dat de meeste pers organen er liever het stilzwijgen toe houden . Ook binnen de politiek is men schuchter om enig optreden tegen Demmink te doen .
  Het gekende systeem van bescherming en oogluikend toekijken is dan ook
  een wijze van ontkenning der feiten . Groten mogen immers niet verweten worden hun ambt te misbruiken ten opzichte van kinderen . De boodschappers worden dan ook maar al te graag bestempeld als de complotdenkers , de criminelen of oproerkraaiers . Dat de media angstvallig in gebreke blijft is vooral te wijten aan haar afhankelijkheid van subsidies en de overheid. Op deze wijze wordt er een kaakslag gegeven aan de slachtoffers dewelke gedurfd hebben om tegen de gewezen Secretaris Generaal klacht neer te leggen en te getuigen . Opvallend daarbij is dat op een slinkse wijze in aller stilte opgetreden wordt tegen de boodschappers en al wie deze zaak durft aan te kaarten . Een spel waarbij de media wél een rol blijkt te spelen . Men mag in deze zaak niet vergeten dat er een onderscheid bestaat tussen de boodschappers en actievoerders en de Advocaat van de slachtoffers . Het is begrijpelijk dat tussen beide een verschil van werkwijze gehanteerd wordt . De Advocaat in deze kwestie kan zich geen fouten veroorloven , mede omdat de beschermers van deze gewezen Secretaris Generaal ieder middeltje te baat zullen nemen bij de minste juridische fout en de Advocaat de kwestie juridisch moet waar maken . Adele doet goed werk dat omzichtig én voorzichtig uitgevoerd wordt . De boodschappers dragen daarbij toe door de aandacht dewelke zij in deze zaak veroorzaken . Een kwestie als deze van de gewezen Secretaris Generaal mag men dan ook niet onderschatten. Belangrijk is , dat de kwestie een publieke aangelegenheid is geworden en de verantwoordelijke voor de gebeurde zaken ter verantwoording wordt geroepen . Het is dan ook belangrijk om niet te snel de overwinningszege in het vaandel te voeren , en het beter is om realistisch met beide voeten op de grond te blijven staan . Van de media en overheden moet men immers in deze niet al te veel verwachten .

  Marcel.

  Antwoord
  • Boudine Berkenbosch

   Beste Ingrid, je zat in de spambox en ik heb geen idee waarom! Mijn excuses voor het lange wachten en dank voor je reactie. De hele link naar de reactie van Vervloesem is deze:
   http://hetuurvandewaarheid.info/morkhoven-marcel-vervloesem/comment-page-2/#comment-12861
   Je krijgt deze link door te klikken op de datum boven de reactie. Dat werkt op de meeste websites. Het hele artikel met alle reacties is trouwens een Vervloesem MUST READ!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − elf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën