Selecteer een pagina

Archieven

Frides Lameris praat over de zaak Vaatstra

Op 1 november 2013 heeft Frides Lameris het dagboek van mevrouw Maaike Terpstra online geplaatst, waarna het zich als een lopend vuur verspreidde. Zelden hebben “schijfsels” van pakweg 40 kantjes A4 zoveel zoveel stof doen opwaaien! Hoewel Wim Dankbaar alleen maar van plan was om een boek te publiceren over de zaak Vaatstra onder de titel: Het verboden dagboek, kreeg Wim een dagvaarding voor een kort geding, de media doken er op en schilderden Wim af als “de dagboekkaper” en Wim werd veroordeeld tot het herschrijven van zijn boek plus 6000 euro proceskosten. Daarna kreeg ook Frides een dagvaarding.

Frides werd veroordeeld tot het verwijderen van het dagboek plus 6000 proceskosten, maar als iets eenmaal online staat, dan verdwijnt het niet meer. Het dagboek staat nu op verscheidene plaatsen en de rechter kan Frides dan wel bevelen om het weer weg te halen, maar dat is een dwaze eis! Als men een zak zout leeggooit op het strand, dan kan men dat ook niet meer ongedaan maken. Zo werkt dat ook met internet, wat men er op zet, kan zich verspreiden en dan krijgt men het zout nooit meer terug in de zak! Het kan hoogstens in de vergetelheid raken en worden weggespoeld door de tijd, maar de Main Stream Media zorgde voor alle aandacht! Eind januari 2014 was dat dagboek nog steeds een nieuws-item, al maken de journalisten er wel een warrig verhaal van!

januari 27, 2014
Frides Lameris
De dagboekobsessie van de Vaatstra’s

ZUIDLAREN – De moeder van Marianne Vaatstra, Maaike Terpstra (72), stapt opnieuw naar de rechter om publicatie van haar dagboek te voorkomen. Activist Frides Lameris uit Zuidlaren heeft aangekondigd het op zijn website te gaan publiceren. Lameris, die wordt gezien als fantast en complotdenker, gelooft niet dat de vorig jaar veroordeelde Jasper S. de moordenaar is van Marianne.

De moeder van het in 1990 op 16-jarige leeftijd vermoorde Friese meisje heeft ooit een vertrouwenspersoon inzage gegeven in haar dagboek. Dat is zonder haar toestemming gedigitaliseerd. Zij wil zeker niet dat de woorden die ze in haar ergste wanhoop en verdriet aan het papier toevertrouwde, gepubliceerd worden.

Het is de tweede keer dat de moeder naar de rechter stapt om publicatie te voorkomen. Eind vorig jaar verbood de rechtbank in Haarlem een schrijver en uitgever om te publiceren, omdat het alleen de schrijfster zelf het recht toekomt om het dagboek openbaar te maken. De rechtszaak tegen de Zuidlaarder dient vrijdag voor de rechtbank in Assen. Hij heeft in november het dagboek op zijn website geplaatst, maar snel verwijderd op last van de advocaat van moeder. Onlangs heeft Lameris op zijn site aangekondigd over te gaan tot herpublicatie.

Bron: Dagblad van het Noorden

In dat bericht staan zoveel fouten, dat corrigeren een vrijwel onmogelijke taak is. Het dagboek stond op 1 november online, heeft zich op 3 november reeds verspreid naar andere websites en dat maakt zich nooit meer ongedaan. Frides Lameris heeft onlangs een groot interview gehad (pdf) met een plaatselijke krant in zijn woonplaats Zuidlaren. Ik kan daar helaas niet uit citeren, want copy-paste lukt niet met deze pdf, maar het was boeiend om te lezen. De zaak Vaatstra verdient namelijk alle aandacht. Het dagboek van mevrouw Terpstra is daarbij zo belangrijk, omdat daaruit blijkt dat er een onschuldige voor deze wrede lustmoord is gestraft!

Het volgende interview van Myra met Frides Lameris maakt duidelijk vanuit welke motieven Frides Lameris het dagboek opeens online plaatste.

Gepubliceerd op 10 nov. 2013

Zondagavond 10 november 2013 spreekt Myra met Frides Lameris omdat hij met Maaike, de moeder van Marianne Vaatstra, heeft gesproken over de publicatie van het dagboek. Frides kreeg na het online zetten direct bericht van advocaat Yehudi Moszkowicz. De chaos werd compleet na de uitzending van De Wereld draait door met Peter R de V.Inmiddels heeft Wim Dankbaar aangifte gedaan tegen diverse media en personen. Verder heb ik uit betrouwbare bron dat DWDD geschrokken is van de vele boze brieven die zijn binnen gekomen.

Frides Lameris over Maaike duurt 24 minuten.

Zie voor twee eerdere artikelen op BOUblog over Frides Lameris:

20 mei, 2013 | Auteur: Boudine Berkenbosch |
Frides Lameris praat met Myra

4 februari, 2014 | Auteur: Boudine Berkenbosch
Myra praat met Frides Lameris over het verboden dagboek

9 Reacties

 1. De grijze duif

  Goed stuk van deze “fantast”!
  Geweldig hoe karaktermoord prevaleert boven inhoudelijk debat. Want dat heb ik in de Vaatstra zaak vanuit MSM nog niet mogen aanschouwen…

  Antwoord
 2. Nemesis

  @Bou Prima stuk. Feitelijk en compacte boodschap!
  Nogmaals mijn complimenten voor @Frides Lameris, zijn moed en uithoudingsvermogen scheppen hoop voor Nederland en heel wat mensen zouden dat als ‘lichtend’ voorbeeld kunnen nemen.
  Over dit dagboek is het laatste woord niet gezegd.
  Het is vrijwel zeker (voor mij 100% overigens) dat nog steeds een Jasper Steringa als onschuldig veroordeelde vastzit en waarschijnlijk in de gevangenis wordt ‘platgespoten’ en geintimideerd.
  Ook en vooral zijn de ‘daders’ van de moord op Marianne Vaatstra nog niet geidentificeerd en opgepakt; de vraag is of dat ooit zal gebeuren?

  Antwoord
 3. Boudine Berkenbosch

  Politicie zijn erg gevoelig,,, deze boodschap daar kunnen zij niet onderuit!

  Volgens mij zijn politici helemaal niet zo gevoelig en zeker niet voor een stembiljet voor het raam. Zelfs al stemt de helft van de mensen niet, dan nog blijven ze gewoon de baas! Politici zijn wel gevoelig voor zetelverlies en zetelwinst. Geef dus de beste partij jouw stem en weet dat het hele systeem moet worden veranderd!

  Antwoord
 4. Jasper

  800 vieuwers inmiddels, mooi! Al zullen er enkelen zijn die bij het beluisteren de boodschap krijgen dat er een ….error ocured! In werkelijkheid zullen dat dan nog meer belangstellenden zijn.
  De boodschap lijkt me duidelijk van Frides Lameris en ook sluit ik graag aan bij zijn gedachten richting Wim Dankbaar en mijn respect uit te spreken voor zijn dappere werk. En als ik dit aangeef verdient Micha Kat ook zeker respect en alle anderen die men nog kan noemen die voor de waarheid wensen te staan en samen een betere wereld wensen te creeren. En het is precies zoals Frides aangeeft. Vroeg of laat moet men buigen, die kracht kent de waarheid!

  Antwoord
 5. Jasper

  Wim Dankbaar heeft op zijn site gisteren een artikel gewijd aan een getuige in de Vaatstra zaak die op het moment dat ze naar voren trad niet de aandacht kreeg die ze verdiende maar naast dat gegeven ook een behoorlijke belangrijke verklaring kon aandragen.http://rechtiskrom.wordpress.com/2014/03/11/excuses-aan-roos/

  Antwoord
 6. HansJohn

  @DeGrijzeDuif, bedankt voor je tip (in een ander topic) dat mijn reacties op “rechtiskrom” misschien in de spambox belanden.
  Ik heb hier een tijdje terug Wim Dankbaar over gemaild, ga dit nu niet meer doen; laat hij zijn tijd maar besteden aan het boek ( en de presentatie en alles daarom heen).

  Wat ik daar had willen posten:

  Waarom heeft Jasper bekend?
  Omdat hij problemen met zijn geheugen (dissociatieve fugue) heeft?
  Omdat hij iets gezien heeft: live of op film? Omdat hij daarover ( en misschien over z’n prostitueebezoek -weet hij iets over Jolanda Meijer- een schuldgevoel heeft?

  Wie het weet, mag het zeggen.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 × 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën