Selecteer een pagina

Archieven

Komkommertijd op BOUblog

Op BOUblog is het komkommertijd vanwege het gedoe rond het dagboek van mevrouw Terpstra. Het is op internet gezet door Frides Lameris. Wat een verrassing en dat krijg je er nooit meer af. Ik ontving het dagboek ooit met het verzoek om erover te zwijgen. Sindsdien heb ik talloze artikelen over deze zaak geschreven, maar nooit over dat dagboek gerept! Als Kat het dan naar iedereen doorstuurt en Lameris het in een spontane opwelling op internet zet, dan is dat een fait accompli. Ik heb het nog even op BOUBlog geplaatst, maar het is wel schending van copyright. Ook dat belang verdient bescherming, dus heb ik het weer verwijderd. Sindsdien ontvang ik dit soort mail:

Jij kunt nog geen ei bakken boeren varkens slet. Je kunt aan mijn komkommer zuigen wijffie.

Vies rot viswijf dat je der bent. Je kunt mijn komkommer likken boeren trut.

Bij deze een recept om die komkommer klaar te maken:

Komkommersla (bijgerecht)

Verwijder de huid met een dunschiller en snijd de komkommer dan met een scherp mes in dunne plakjes.
Pers een citroen uit en giet het sap over de komkommer.
Pluk in de tuin wat tuinkruiden, zoals bieslook, een blaadje lavas, wat selderij en een toef peterselie. Kruiden eerst wassen dan fijnsnijden, door de komkommersla roeren.
Dek de schaal af en laat de komkommer lekker trekken.
Kook intussen een hete maaltijd, bij voorbeeld Chili con carne met veel rode pepers. Indisch eten kan ook. Als het eten maar goed heet is.
Serveer de komkommer als bijgerecht.

Toetje: Banaan & ongesteld

Meng in een schaal wat rode jam met bessenjenever. Geef ieder een banaan om in de “ongesteld” te dopen. Wees bedachtzaam op bloederig geknoei! Maar het is wel erg lekker.

Omdat men mij verwijt dat op BOUblog de reacties worden geredigeerd, gemodereerd en soms verwijderd, heb ik speciaal voor deze draad mijn verzameling spambox adressen gewist. Ook het doosje met (3!) reacties die eerst moeten worden goedgekeurd, is geleegd. Iedereen kan reageren, tenzij men nooit eerder heeft gereageerd, want BOUblog is geen GeenStijl en geen NuJij! Niemand heeft op BOUblog nog een ban. Modereren heeft immers geen zin! Het kost me alleen maar tijd en moeite. Op brakke blogjes belastert men mij toch.

Die komkommer-man is ook niet de enige die me “fanmail” stuurde. Volgens onze hardnekkige en hard werkende “medestander” Micha Kat ben ik vals en gemeen. Volgens mijn dappere “medestandster” Lidy ben ik “te kwetsbaar vanwege mijn ijdelheid, egogedragingen en jalousie.” De spelfout is trouwens authentiek en de karakteranalyse is uniek, want ze weet niet wie ik ben! Sigmund Freud noemde dat projectie en er zijn boeken over volgeschreven, maar in de volksmond heet dat “jij-bakken”, of: “Wat je zegt, dat ben je zelf!”

Schandalig vind ik het gedrag van “medestander” Don Quijotte, die vecht tegen windmolens en die mij op zijn anonieme WordPress blogje uitgebreid belastert. Alsof ik een windmolen ben! Ook schendt hij mijn portretrecht en beweert daarbij dat het een nepfoto is. Op zijn blogje zit zelfs geen contactknop, zodat ik hem niet stilzwijgend kan verzoeken om die smaad en laster te wissen! Hij blijkt op de foto’s van mijn moestuintje niet één eetbare groente te kunnen ontdekken! Hij zegt zelfs:

En vraag die sloerie eens waar ze haar kunst en siertuin van betaald? Bou kom er maar in. Ik deed mijn onderzoek!!!!!! Je bent ook gewoon een Babylonische hoer. Maar alleen omdat niemand je wil!ZIELEPIET!

Deze “medeblogger” is op BOUblog niet welkom en zijn alter-ego/vriend/vriendin Sancho Panza heeft hier ooit een spamban ontvangen wegens ruzie zoeken. Ook heb ik Sancho herhaaldelijk gevraagd of hij/zij soms Don Quichot is, maar ik kreeg geen antwoord. Ruzie maken, schelden, lasteren en insinueren zijn goed voor de kijkcijfers. Laster dus gerust! Don Cachot lastert lustig voort, nu helaas op het weblog van een andere “medestander”.

Als ik ‘s morgens een rondje langs “bevriende blogs” surf, dan kom ik meuk tegen. Goede morgen, maar het bederft wel mijn humeur. Zij die zichzelf anoniem verschuilen achter onbereikbare blogjes waarop ze me belasteren, noemen mij op andere blogs openlijk laf! Waar die komkommers vandaan komen, laat zich trouwens ook raden:

Ik heb die boeren trut, die woont in een varkens stal nooit gemogen.

Daarom is het op BOUblog komkommertijd!
Iedereen mag reageren, er wordt niet gemodereerd, alle spam-bans en wacht-bans zijn gewist en ik wens u een smakelijk ruzie! 😉

41 Reacties

 1. Diewer

  Echt zo jammer, Bou, dat mensen zo laag gaan. Ik had dat ‘artikel’ van donquijotte nog helemaal niet gezien; vind het wel shockerend, net als de hierboven aangehaalde rotopmerkingen. Hopelijk gaat het niveau van nu af aan weer wat omhoog (kan eigenlijk alleen nog maar hoger gaan)…. Sterkte!

 2. Fred

  Nou nou Bou….. Je zei ,,maar het bederft wel mijn humeur”. Ik reageer niet vaak, ooit maanden niet, en weet je waarom? Het internet is de wereld niet. Als je daar te diep op ingaat kom je in een nachtmerrie-achtige SCHIJNWERELD terecht. En het bederft mijn humeur al helemaal niet. Gaat naar buiten als de zon schijnt, de duiven koeren, de eerste crocussen de grond uit komen, een koolmees zijn nestkast effe inspecteerd voor hij verkering zoekt, enz. enz. en beschouwt dat internet, waar wij 1000den jaren ZONDER toch gelukkig mee waren, als een blad papier en meer niet. Ben zelf ook tuinliefhebber, we hebben ieder jaar erpels, juin, knoplook, kilos bramen en druiven, en de kostbaarste specerij ter wereld: Saffraanknollen. ik ben begonnen met 30 stuks, en heb er nu meer dan 200. Groeit als kool dat spul, heb er te veel van. Ik heb de Schepper gedankt voor die zegen, en maak me over het internet nooooit druk… 🙂

  • mr. drs. Bou

   Beste Fred,

   Over het algemeen ben ik juist heel blij met mijn blogje, ik doe het echt graag. Dat internet jouw humeur niet bederft, dat begrijp ik, want jij bent geen blogger. Ik maak me ook niet druk als er op Swaphatsjoe of Barra wordt geroddeld over BOU. Maar dit zijn zogenaamde medestanders! Als we zo met elkaar omgaan, dan motiveert dat niet.

   Op BOUblog is schelden not done, maar men mag het wel oneens zijn met elkaar. Ik was het niet eens met het plotseling plaatsen van dat dagboek op internet. Er zat ook geen beleid achter, het is gedaan in een spontane opwelling. Omdat de waarheid in de zaak Vaatstra aan het licht zal komen in “Het verboden dagboek” van Wim Dankbaar en J. Hans Mauritz, dat door alle commotie ruim twee maanden later verschijnt dan gepland, terwijl er ook nog een bodemprocedure zal volgen op het Kort Geding waarin de rechter Wim Dankbaar ten onrechte veroordeelde tot de proceskosten, wacht ik voorlopig deze gebeurtenissen af. Geduld is een schone zaak en voorzichtigheid kan ook geen kwaad.

   Wie intussen graag het dagboek van Maaike Vaatstra wil lezen, kan terecht op de website van Vuur. Deel 1 staat hier(pdf) en deel 2 staat hier. Volgens het Europese Hof is het plaatsen van een link geen schending van copyright en Vuur heeft naar eigen zeggen een betrouwbare advocaat.

   Oh, en er bloeit bij mij al een narcis, de sneeuwklokjes staan al een tijdje in bloei en de krokussen doen het ook. Maar saffraan vraagt om een warme plek, ik zou dus niet weten waar. Het grootste deel van mijn tuin ligt nog steeds in de schaduw. Het is ook pas half februari! 😉

 3. censuur

  Is dit dezelfde DQ als op zaplog actief Is?

  • mr. drs. Bou

   Ik denk het wel, Censuur. En die komkommer heet daar Hakkietakkie. 😉

   • toeschouwer

    >Hakkietakkie

    Ik weet niet alles en ik kan niet in de harten van de mensen kijken maar eerlijk gezegd zou dat me hogelijk verbazen Bou.

    • mr. drs. Bou

     Beste Toeschouwer, als jij dat niet bent, dan bied ik je bij deze mijn excuses aan.
     Vervelend is wel dat vrijwel iedereen op internet zo anoniem is. Het schept een hoop verwarring.
     Mijn naam is Bou, Boudine of Boudineke en onder druk van de anonimiteitsterreur heette ik op Zap zelfs Inanna. Mijn achternaam is Berkenbosch, maar die gebruik ik zelden. Mijn titels berusten op twee diploma’s: ik ben doctorandus in de psychologie en meester in de rechten. Maar er zijn mensen die vinden dat ik dat maar onder stoelen en banken moet steken.

     Wat mij betreft mag iedereen zichzelf zijn! 😉

    • toeschouwer

     Beste Bou,

     Ik bedoelde niet dat ik ‘Hakkietakkie’ ben, maar ik ‘ken’ deze persoon (van zijn/haar(?) bijdragen aan het zaplog) en hij/zij kwam nooit op me over als trol. Maar ik kan niet in de harten van de mensen kijken, zoals ik al zei en misschien vergis ik me. Het zou niet de eerste keer zijn.

     De (betrekkelijke) anonimiteit van het internet is inderdaad verwarrend. Ik las laatst op deze site een oude kritiek las van Stan van Houcke op het onoprechte van ‘onze’ kinderachtige schuilnamen.

     Ik heet immers niet echt toeschouwer. Mijn standpunt was altijd: ik ben een lezer en ik reageer doorgaans slechts als ik informatie of observaties te bieden heb die nog niet aan bod zijn geweest. Ik ben niet onder de indruk van mijn talenten als schrijver, of als analyst, dus daar loop ik ook niet mee te koop 🙂

     Moeilijk onderwerp, misschien kom ik er nog eens uit. Sorry voor de verwarring in ieder geval, en smakelijk eten 🙂

    • censuur

     Ik deel de mening van toeschouwer. Hakkietakkie zou ik zoiets absoluut niet van verwachten…

    • mr. drs. Bou

     De laatste komkommer die ik ontving, was afkomstig van:
     hakkietakkie@fastmail.fm
     Vandaar…

    • Censuur

     das een hoog wauw-moment Bou…

 4. mr. drs. Bou

  Goede middag allemaal! En valt dat even tegen! 🙂 🙂 🙂
  Op BOUblog heeft nu niemand meer een spamban, iedereen kan vrij reageren. Ik had verwacht dat men dan wel weer met scheldpartijen zou komen, maar ze komen niet opdagen!

  Ik heb echt geaarzeld of ik dit online zou zetten, want aan ruzie en scheldpartijen schenk ik liever geen aandacht. Per slot groeien de trollen daarvan! Maar ik ben toch blij dat ik het heb gedaan, want het zat me dwars. Nu weten jullie dus waarom hier gemodereerd wordt. 😉

  Verder is de woonkeuken nu brandschoon en de was hangt in het zonnetje te drogen. Als het u niet ontrieft, ga ik nu de buitenboel soppen. 🙂

 5. klaas

  Geniet nu even van de andere dingen Bou! en probeer je neit te ergeren aan die overlopers..maar snap dat het taalgebruik verre vannetjes is. Maar het zegt meer over wie ze zijn dan over jou Bou.
  Jij bent er in de zaak Vaatstra altijd geweest en het is jou BLOG en jij bepaalt de regels en wie het er niet mee eens is die moet maken dat ie wegkomt.
  Als ik iemand wil verwijzen naar een overzicht over de zaak Vaatstra, dan noem ik allereerst Bou Blog en dat begint bij jou eerste geweldige stuk: De onvindbare moordenaars van Marianne Vaatstra en de rest kunnen ze dan volgen. Nogmaals dank voor jou inzet en de tijd die je er aan besteed..alles belangenloos..vind jou een Kanjer en geniet vooral van je tuinieren want het is een heerlijke hobby ..ik heb ook een volkstuintje en wij eten daarom altijd heerlijk vers van de tuin.

  • mr. drs. Bou

   Dank je wel, Klaas. En het was gisteren en vandaag echt heerlijk buiten!
   Maar ik heb naast BOUblog nog ander schrijfwerk te doen en op een of andere manier kwam ik daar niet verder mee. Vandaag wel!

   Gelukkig ben ik nu over dat dode punt heen. (Het was echt letterlijk een dood punt, want het is een sterf scene! Maar nu isssie dood, morsdood en netjes afgelegd.) En er is buiten nog meer te doen, want mijn tuinpad zit onder het mos. Vandaag in de schoonmaakazijn gezet, dan komt het los.

   Morgen weer een dag en mijn slaapkamer mag ook wel weer eens een beurt hebben. Voorjaarskriebels, grote schoonmaak, alles weer lekker fris! 🙂

   En nu ga ik piepers jassen.

   Ik ben trouwens wel benieuwd hoe het vandaag is afgelopen met die rechtszaak van Wim in Groningen. Wie iets weet, mag het zeggen.

 6. @corrupteboel

  Nou bou, toch een positieve reaktie gister van micha kat, gratis goede reclame op funx radio, jawel boublog vol in de msm!

  • mr. drs. Bou

   Jawel, die Micha Kat! 🙂

 7. jan-47

  mr. drs. Bou
  Gewoon even genieten van de komkommertijd
  Het is U gegund, ik lees graag Uw blogs en ja hoge bomen vangen veel wind
  U bent een hoge boom (trollen zijn daar jaloers op ze presteren zelf niets) dus veel wind
  Zal het recept eens proberen
  Have a good time

  • mr. drs. Bou

   Beste Jan,
   Over die hoge boom moest ik even nadenken, want ik ben slechts een blogger. Maar mijn serie over de zaak Vaatstra is wel helder. Ik denk daarom niet dat het boek van Dankbaar en Hans Mauritz voor mij veel nieuws zal bevatten, maar een boek is echt beter dan een blogje!

   En mijn kookkunst is heel simpel, maar wel lekker volgens mijn vriendinnen.

 8. mr. drs. Bou

  Beste Rudolf Paul,
  BOUblog is vrij van reclame! Mijn Akismet spamfilter staat dit soort reacties dan ook niet toe. Dan kun je het wel 3 maal proberen, maar het is en blijft gewoon SPAM.

 9. mr. drs. Bou

  Omdat het lasterlijke blog van een anonieme Don schade aanricht aan de waarheid, wil ik deze Don expliciet verzoeken om die vunzige laster en smaad te wissen!

  • mr. drs. Bou

   Ik ben daar nog even gaan kijken, maar deze medestander zegt dit:

   Dank je wel Boudineke voor de aandacht. Je bent een doortrapt kreng door mij aan te vallen op reacties en je eigen reacties als ze wat te ver gaan op verzoek te laten verwijderen bij Rechtiskrom. Je bent een manipulatief kreng Bou. Controlled Opposition?? Ik voel nog steeds geen noodzaak je blog te volgen en bij jou te reageren maar werd door het doorverwijzen op jouw blogje gewezen op een link naar mijn blog. Het geeft aan met wat voor karakter ik te maken heb met jou. Je lijkt wel een vrijgemaakte!!!

   btw Bou je kunt hier gewoon reageren als je iets te vertellen hebt. Hier wordt niet gebanned. Die contactknop is dus helemaal niet nodig. Volgens mij probeer je nu bewust tweespalt te creëren. Controlled Opposition?? Juist ja en dat op een hele slimme, achterbakse en doortrapte manier. Maar je titels staan ook wel garant voor deze eigenschappen. En nu ga je weer in de slachtofferrol. Misschien jezelf eens opgeven voor een cursus zelfhulp binnen de psychologie! Psychologie studeerde je immers al als ik je mag geloven. Wat ik overigens niet doe.

   Bou, je Marianne Vaatstra serie is overigens wel van hoge kwaliteit. Alleen zo jammer dat je mensen wegjaagt door wie en wat je bent.

   Zo ga ik dus wel weer eventjes over mijn nek!

  • mr. drs. Bou

   Op dat brakke lasterblog heb ik nu een reactie geplaatst:

   donquijotte,
   Dit hele artikel is lasterlijk, waarbij je mij met mijn volledige naam hebt genoemd. Het uploaden van mijn foto is schending van mijn portretrecht. Je hebt daar geen toestemming voor.
   Frides Lameris had volstrekt niet het recht om het dagboek van mevrouw Terpstra online te zetten. Het is schending van het auteursrecht. Toen hij daarna op dringend verzoek van mevrouw Terpstra het dagboek weer weghaalde, stond het al op minstens twee andere plaatsen: Vuur en KLOL. Nadat de rechter terecht had bepaald dat dit schending van het auteursrecht is, heeft hij het weer herplaatst.
   Toen ik het dagboek twee jaar geleden ontving, is mij expliciet verzocht om het niet als zodanig naar buiten te brengen. Mevrouw Terpstra had er wel degelijk een embargo op gelegd. De reden was niet dat zij het geheim wilde houden, maar ze wilde er geen ruzie met haar kinderen om krijgen. Ook jij schendt haar auteursrecht, maar dat is niet mijn zaak.
   Dat jij niet dezelfde persoon bent als Sancho Panza, dat wist ik niet. Ik heb het een aantal malen gevraagd, maar ik kreeg geen antwoord. Jullie zijn echter wel twee handen op een buik.
   Ik wil dat je dit lasterlijke artikel verwijdert en je onthoudt van verdere laster en smaad. Dat geldt ook voor je uitlatingen op andere weblogs, waaronder dat van Wim Dankbaar.

   En wat dacht je wat? Mijn reactie wacht op moderatie! 🙂 🙂 🙂

   • mr. drs. Bou

    En jawel hoor: Don Cachot heeft mijn reactie VERWIJDERD !!!

    btw Bou je kunt hier gewoon reageren als je iets te vertellen hebt. Hier wordt niet gebanned.

    Misschien moet ik de titel van dit artikel veranderen in:

    Donquijotte is een lasterend liegbeest!

 10. Erik

  Beste Bou,

  Ik waardeer je blog.

  Hopelijk kan je de opmerking van de trollen, idioten, en spammers makkelijk langs je heel laten gaan. Er zijn altijd een paar rotte appels die het voor de rest proberen te verpesten; gooi de rotte appels uit de mand en de rest blijft goed.
  Het zou fijn zijn als die lui op een beleefde en eerlijke manier zouden posten, maar dat past niet bij het type (troll, idioot of spamham).

  Hopelijk heb je snel weer zin in het plaatsen van nieuwe pagina’s op je blog, meestal vind ik het interessant.

  Beste Bou, ga vooral door!

  Groet Erik

  • mr. drs. Bou

   Beste Erik,

   Dank je wel voor de waardering en op mijn blog laat ik geen scheldpartijen of laster toe. Het probleem is, dat een aantal mensen dat dan gaat doen op hun eigen blog of in reacties op andere blogs. En het liefst noemen ze dan ook nog mijn voornaam plus achternaam, terwijl ik mijn achternaam op internet niet graag gebruik. Deze is wel bekend, want dit is een regulier blog, iedereen kan nagaan wie ik ben. Maar deze lieden beschadigen graag mijn goede naam.

   Als de bekende trollenblogs dat doen, dan haal ik daar mijn schouders over op, maar als ik word belasterd op een “bevriende website” en deze “medestander” belastert me ook op andere “bevriende websites”, dan heb ik daar last van. Als men hier niet op mij mag schelden, dan gaat men elders mijn naam door het slijk halen. Dat ging de laatste tijd ernstig ten koste van mijn plezier in het bloggen! Daarom wil ik dat dit eerst wordt opgelost.

 11. Myra

  Lieve Boudine,
  Als geen ander weet ik wat je voelt. Eerlijk gezegd ben ik ook van mening dat wij als land al zo ver gezonken zijn dat er geen redden meer aan is. Wat er tegenwoordig gebeurd in rechtszaken gaat elk voorstellingsvermogen te boven. Wat mij angstig maakt is dat er geen moeite meer wordt gedaan om het te maskeren. Net zoals de media die “out in the open” hun smeerlapperij en leugens verkondigen. Als een rechtbankjournalist twittert dat zijn stelling is: pedojagers richten meer schade aan in de samenleving dan pedofielen. Dan houdt het gewoon op in mijn ogen. De lichtpuntjes zijn ver te zoeken. Als ik zie dat in Leiden de mensen nog wel op de hoogte zijn van “het belang van het kind gaat altijd voor”, dan haal ik daar wat hoop uit. Benno bedankt! Mijn dochter (7 jaar) zei vanmorgen: “mam, je moet echt doorgaan met de radio. Misschien krijg je Justin Bieber wel eens in de uitzending”. Mijn dochter van 9 jaar, antwoordde: “Justin Bieber is een crimineel, dat was op het Jeugdjournaal”. Boudine, er is werk aan de winkel, zoveel is wel duidelijk. Hartelijke groet, Myra

  • mr. drs. Bou

   Dank je wel, Myra, maar ik blog nu al zeven jaar. In die tijd heb ik ongeveer 20 tot 25 spam-bans uitgedeeld, meestal wegens ruzie zoeken, maar soms ook wegens volslagen off topic, zelfpromotie of onleesbare posts! Als mensen later weer positief reageren, dan vis ik hun reactie uit de spambox en zet ik hen in de moderatie-wachtlijst. Blijven ze beleefd, dan worden ze gewoon weer toegelaten!

   Iedereen kan hier reageren, je hoeft zelfs niet te zijn ingelogd. Je hoeft ook geen lid te zijn van facebook of dat soort clubs. Toch wordt van mij beweerd dat ik heel snel een ban uitdeel en mensen wegjaag!

   Wat ik echt erg vind, is dat “medebloggers” mijn goede naam bekladden. Ik word bij voorbeeld ten onrechte beschuldigd van het “in gevaar brengen” van mensen die het dagboek van mevrouw Terpstra online hebben gezet. Ik zou me laf verschuilen achter hun linkjes. Maar die hebben deze mensen hier zelf aangedragen! Ik breng hen ook niet in gevaar. Uploaden hebben ze zelf gedaan en zolang je geen aanmaning krijgt is er niets aan de hand. Krijg je die wel, dan haal je de upload weer weg, ook dan is er niets aan de hand. Maar dat uploaden is wel degelijk een schending van het auteursrecht.

   Lameris steekt zelf zijn nek in de strop, ik vind dat niet moedig, maar dwaas. Ook gooit hij in de zaak Vaatstra wat glazen in en dan is iedereen blij met het gerinkel. Nee, ik niet! Natuurlijk niet. Lameris heeft Dankbaar in gevaar gebracht!

   Als we een tegenwicht willen bieden aan de laster en smaad, de leugens en het bedrog in de media, dan zullen we toch eerst een stukje zorgvuldiger moeten omgaan met elkaar! De manier waarop “medestanders” me bejegenen, daar word ik echt moedeloos van. Voorlopig dus even geen nieuw blog, tot die komkommer weg kan.

   Als Don Cachot zijn lasterlijke blog niet wist, dan kan ik kiezen: een advocaat op hem af sturen (kost een hoop geld), of hem op alle mogelijke manieren aan de kaak stellen als een lasterend liegbeest. Die laatste optie lijkt me voorlopig het beste. Als hij mij onmogelijk maakt, dan doe ik het hem.

   Overigens is die komkommerman niet terug geweest. Wat een smeerlapperij was dat! Komt wel van een “medestander”! Nou Ja!

   Vandaar dat ik even geen aandacht heb voor de grote boze buitenwereld. Lyndon Larouche verwacht trouwens een mondiale kernoorlog vóór 1 maart a.s.. Ga ik toch lekker nog even genieten van de laatste dagen van mijn leventje… 😉

 12. Eeuwig September

  Hi Bou,

  wat een smakeloos verhaal op dat don blog, Bou. Ik snap ook niet zo goed waar het over gaat.

  Ik gok–door al het kabaal heen–iets over het legaal kunnen verspreiden van ‘het dagboek’, maar dat kan dus gewoon niet. Is men daar zo boos over? zo lees ik het, en dan eigen ramen in gaan gooien. Naargeestige ad hominems en jaloesie etc. komt er opeens uit het mannetje. Ra ra ra denk ik dan.

  Klinkt ook een beetje als precies “de bedoeling” van “ze”–maar ik laat het wij-zij denken wel aan Don Quichot over. Kinderachtige frustraties van iemand die zelf eigenlijk wel de wet zou willen schrijven aan anderen. Mag ik zeggen “schizofreen”?

  Typisch toch dat mensen zo goed zijn in gedrag te kopieren. De makkelijkste manier van leren schreef confucius. Maar dat gedrag van emotioneel de tafels proberen om te draaien is dus precies geest waarin onze elite met ons omgaat en manipuleerd. Dat emuleer je toch niet, en zeker niet als gedaan oin die draad (http://donquijotte.wordpress.com/2013/12/20/mr-en-drs-bou-liegt-en-is-gecontroleerde-oppositie)

  Ik vind het ook een zure appel betreft de notities. Maar de massa’s hebben in my mind weer eens bewezen een machiavelliaanse elite te *verdienen*. Basta!

  Tijd voor wat anders.

  Red Ice Radio heeft recentelijk Freeman, Joseph Farrell en William Lyne op bezoek gehad. Veeel interessanter.. and to the point.

  mvrgr, Berend

 13. De Grijze Duif

  Beste Bou,

  Aan de ene kant siert het je dat je de interactie zo aangaat met je publiek. Aan de andere kant zou het je bijna je digitale kop kosten. Maar laat het een wijze les voor je zijn, dat niet iedere medestander daadwerkelijk een medestander is of blijft. Zelf heb ik ook de neiging om in dialoog te gaan, dat is mijn natuurlijke aard. Maar door de jaren heen heb ik geleerd dat het gemiddelde niveau van een digitale dialoog onder een blogartikel, youtubefilmpje of krantenbericht bedroevend laag is. Het zit vaak vol met drogredenen en andere pertinente nonsens, die alle rationaliteit te buiten gaan.

  hiervoor zijn een aantal redenen te bedenken, waaronder het feit dat het gros van de rationele bezoekers zich beperkt tot lezen, niet reageren. Ik ben ervan overtuigd dat zij de reacties over het algemeen niet eens lezen… Dan heb je de mensen die wel reageren. tussen de mensen die wel reageren zitten een paar schijnbare parels. Alleen de toekomst wijst uit of ze deze stempel ook waardig zijn. Anderen brengen werkelijk niets zinnigs met zich mee. In beide groepen heb je compleet gestoorden, beroepskwakzalvers en beroepskwakzalvers de zich voordoen als gestoorden. het doel lijkt oppositie monddood te maken. Als je door een flapdrol als DQ jezelf monddood laat maken, dan ben je knetterhard in deze val gelopen.

  En dat is eeuwig zonden!

  Laat ik dit even speciaal in jouw geval toelichten. Ik “ken” je al jaren via zaplog en was blij verast toen ik zag dat je een eigen blog had. Nu ben ik geen dagelijkse bezoeker, en zijn er ook wel zaken waar we het niet geheel over eens zijn, en dat is ook prima. Maar nu wil het toeval dat JUIST in de Vaatstra zaak je voor mij van toegevoegde waarde bent. Pas sinds in in de reacties onder het Verknipt boek zag dat er een boek over Vaatstra was, ben ik me in deze zaak gaan verdiepen. Serieus, nog nooit eerder gedaan, altijd geskipt.

  In mijn zoektocht bleek ik midden in een wespennest te zijn beland! Waar MSM de “complotdenkers” wegzet als een stel doorgedraaide sekteleden, en waarbij de “compleetdenkers” het MSM standpunt meer dan waarmaken. Op de man spelen gebeurt hier vanuit twee kampen terwijl ze dit fenomeen elkaar kwalijk nemen. Als hier een bewuste strategie achter zit dan is dit subliem gespeeld, zo niet dan hebben de compleetdenkers zichzelf in de voet geschoten. Links om rechts om is dit een kwalijke zaak in het licht van de Vaatstra zaak. Dus wat ik nu aan het doen was is me focussen op kleine onderdelen het de Vaatstra zaak, bijvoorbeeld het verhaal van Ali (Hussein) Hassan. Ik probeer er zo objectief mogelijk naar te kijken en informatie uit beide “kampen” tot me te nemen. Tot nu toe val ik van de ene verbazing in de andere…

  Een vraag die me namelijk fascineert en ik geen grip op krijg is waarom ze zich in allerlei bochten te wringen om de werkelijke Ali buiten schot te houden. Voorlopig heb ik daar nog geen antwoord op gevonden, maar ik ben dan ook net pas begonnen met verdiepen.

  Zojuist speelde wederom een andere vraag bij me op, en dat is waarom Jasper S zich niet zou verdedigen wanneer hij werkelijk onschuldig zou zijn. (PS al is hij 100% schuldig, dan doet dit niets af aan het Ali-mysterie imho). Dus ging ik op zoek naar informatie via mijn grote vriend Google. Je stond bij de zoekterm “profiel jasper s” als 2e link! Maar eerst even wat mainstream bronnen gelezen. Toen terug naar pagina 1 om op jouw link te klikken. Gezien het blijkbaar artikel 4 was in een reeks ging ik terug naar de root van je site om te gaan zoeken. Maar zag dat er flink was gereageerd op je komkommer artikel.

  Jouw reacties hierin hebben me ertoe gezet om dit stuk te typen, want laat ik duidelijk zijn:
  Je bent van grote waarde voor de Nederlandse alternatieve kijk op de wereld!

  Mijn advies is dan ook: Laat je niet kisten door een stel geflipte koekenbakkers. Vaar je eigen koers, ban wie je wil en hou je kop omhoog. Je bent het waard!

  Nu op naar je artikelen over Jasper S! 🙂

 14. Boudine Berkenbosch

  Beste mensen, volgens mij heb ik de oplossing gevonden. Nu maar hopen dat het werkt. Ik heb mijn schermnaam veranderd in Boudine Berkenbosch. Nog wat bezoek van de bots en spiders, dan hoop ik nooit meer op dit soort achterlijke laster en smaad te stuiten als ik mijn eigen naam Google. Dan verwijst mijn naam gewoon naar BOUblog.

  Heb nog even mijn laatste reactie op deze kakkerlak:

  Nu zit je weer te liegen, Don. Mijn eerste reactie stond vanmorgen in de moderatie en is daarna in de prullenbak gestopt. Mijn tweede reactie volgde daarop. Nu heb jij mijn eerste reactie weer uit de prullenbak gevist en doet nu net alsof dat niet zo is. Je bent gewoon een laffe lasterende leugenaar met je anonieme WordPress blogje!

  “Dit is mijn blog om MIJN gedachtenkronkels op te schrijven.”
  Zeg dat wel! Je kronkelt maar een eind weg!

  “Wat betreft het dagboek heb ik VOOR plaatsing overleg gevoerd en heb het dus niet zo maar gedaan.”
  Ik hoef niet te weten met wie jij overleg hebt gevoerd, maar ik weet heel zeker dat dit niet met mevrouw Terpstra was. Die plaatsing online door Lameris was onrechtmatig jegens haar en als ook jij geen toestemming hebt van mevrouw Terpstra, is ook jouw plaatsing onrechtmatig. Dat geldt ook voor Vuur, maar hij is zich daar van bewust en vertrouwt op zijn advocaat. Dat zijn keuzes die iedereen zelf moet maken. Mijn keuze is anders, maar zowel jij als Lidy laten me niet in mijn waarde en vallen me daarop aan. Ik sta NIET achter de actie van Lameris. Hij had aan de zaak Vaatstra nog nooit een woord vuil gemaakt en hij heeft GEEN overleg gepleegd voor hij het dagboek online plaatste.

  Welnu, je bekijkt het verder maar met je laster en smaad op dit brakke blogje waarvoor “Sancho Panza” op BOUblog zoveel reclame maakte! Mijn foto heb je gewoon gejat! Je mag er gerust naar linken, maar jij hebt hem geupload. Dat is schending van mijn portretrecht. Dit hele artikel is onrechtmatig jegens mij! Het staat hier al sinds 20 december en het kwam boven toen ik op mijn eigen naam googelde. Anders had ik het niet eens geweten! Samen met de lasterblogs Opinielijders, Barra en Swaphatsjoe die boven komen als ik mijn naam google, verkeer je in goed gezelschap.

 15. yvonne

  Even een cadeautje voor iedereen, een film die gaat over hoe een maatschappij er ook uit kan zien…….zonder geld, status, rangen of standen. Ik vond het een verademing in deze stressvolle tijden!

  La Belle Verte
  http://www.youtube.com/watch?v=gNrOUUnF06Y

  • Boudine Berkenbosch

   Dank je wel, Yvonne, maar zou je even La belle verte in de zoekfunctie willen intypen en kijken of die film het daar nog doet? Zo niet, plaats daar dan even een reactie. Voor mij is dat de snelste weg.

   Ik ben nu bezig om alle links van Sancho Panza naar het weblog van Don te verwijderen. Sancho Panza “liegt” herhaaldelijk dat hij de schrijver van dat blog is. Volgens Don is Sancho iemand anders! Zij kunnen niet beiden gelijk hebben! 😉

  • Boudine Berkenbosch

   La Belle Verte staat hier besproken op BOUblog, maar voor de ondertiteling moet men doorlinken naar YouTube.

  • Bou

   Yvonne, dank je wel. Ik heb gisteravond nog even naar La Belle Verte gekeken. Daar wordt een mens blij van, nietwaar!

   Verder heb ik vandaag BOUblog verbouwd, in de hoop dat mijn naam op Google dan snel verwijst naar BOUblog, in plaats van naar laster en smaad. Dat is even afwachten. Daarna heb ik de reacties op deze komkommer geredigeerd, alles wat niet zo ter zake deed, zit in de prullenmand. De link naar dit artikel komt in de aangifte te staan, vandaar! Je kunt van de recherche niet verwachten dat ze hele lappen tekst gaan lezen.

   Desondanks bedank ik iedereen voor die reacties, want men stak mij een hart onder de riem, in plaats van een mes in de rug.

   Op de site van Don lastert men lustig voort. Op BOUblog doen we dat niet. Daarom ga ik de reacties nu weer sluiten. 😉

   • Bou

    p.s.: ik zie dat mijn avatar is verdwenen. Nou, dat los ik morgen dan wel op. Weer een klusje… 🙁

 16. Nemesis

  Hoezo komkommertijd met de moord op Els Borst?

  • Boudine Berkenbosch

   Nemesis, ik raad je aan om het toetje te proberen. Over Els Borst kun je het beste Martin Vrijland raadplegen.

 17. Boudine Berkenbosch

  Beste mensen,

  Dit artikel ga ik nu sluiten voor reacties. U hebt allemaal mogen schelden, er is niet gemodereerd. Ik was bang dat dit uit de hand zou lopen, maar in plaats daarvan kreeg ik bijzonder steunende reacties. Mijn dank daarvoor is groot! 🙂

  Wees niet verbaasd als dit hele artikel op een dag achter de schermen is verdwenen. Dat wil alleen maar zeggen dat ik weer lekker in mijn vel zit. Die laster en smaad hebben me zowel mijn humeur en concentratie, als een hoop tijd gekost. Maar ach, ik heb er toch ook weer iets van geleerd.

  Voortaan wordt BOUblog gewoon weer gemodereerd. Reacties die me niet bevallen, worden gewist. Als dat te vaak gebeurt, dan krijgt u eerst een waarschuwing en dan spamban. Onderling respect staat voorop en informatie (het liefst met een link naar de bron) is welkom, mits on topic. Kritiek mag gerust, maar schelden, laster en smaad gaan ten koste van de sfeer. Doe dat dus niet hier.

  Met nogmaals mijn dank voor de steun!

 18. Boudine Berkenbosch

  Nu nog even een leuke post die vanmorgen in mijn mailbox zat:

  Zeer geachte Bou,

  Al heb ik in het verleden wel een dom gereageerd *) en waren of zijn we het over bepaalde zaken of beter wat mij betreft details het niet eens, eens met ik het volstrekt met de motivatie van al uw werk, namelijk streven naar een betere samenleving, streven naar de waarheid en geluk voor de mensen.
  Uw artikelen -vooral die over de de zaak Vaatstra- staat als een monumentaal stuk werk absoluut aan de top, wat mij betreft, natuurlijk is dat een kwestie van smaak, andere vinden dat wellicht van een ander artikel.

  De waarde van een artikel stijgt nog veel meer en kan zelfs onvoorwaardelijke proporties aannemen door alle reacties daarop en zelfs brekend zijn voor de werkelijkheid om de waarheid boven water te brengen.

  Helaas is het zo dat vanwege de bedreiging voor daders e.d., maar ook door ego, trots en ijdelheid van reageerders, waaronder ik zelf ook ettelijke keren in de fout ben gegaan, u allerlei ‘verkeerde’reacties krijgt. Het is aan u om die -zoals u terecht en uitstekend doet en
  deed- eruit te zeven.

  Maar ook u bent niet volmaakt en het kan zijn dat u wellicht in een val van de trollen of wat of wie dan ook bent gelopen. Ik kan dat niet nu even bepalen, dat weet u zelf het beste als u alles nakijkt./analyseert. Soi, dat is dan zo.

  Of u doorgaat of niet dat beslist u; om wat voor reden dan ook.
  Het is niet makkelijk in ons huidige gewricht. Meer kan en wil ik niet zeggen om u in uw overwegingen en beslissingen niet voor de voeten te lopen.

  Met de meeste hoogachting
  en groet,

  Nemesis.

  *)
  vaak reageer ik voortijdig en heb ik nog niet eens alles gelezen. ik bedoel maar Goed lezen is ook een kunst. (zei Nietzsche al 🙂 )

  De laatste zin is door mij vet gezet. Dank je wel, Nemesis! Jij bent niet de enige die maar wat roept, voor ze alles hebben gelezen. Ik wil al mijn lezers er op wijzen dat modereren TIJD KOST. Reageer dus niet zomaar in het wilde weg, want dan steelt u mijn kostbare tijd!

  Ach, tijd kun je niet stelen. De tijd gaat gewoon voorbij…

 19. Boudine Berkenbosch

  Nog meer leuke mail: 🙂 🙂 🙂

  Ik begrijp dat je last hebt van Don Quichotte.
  Zijn computer is aangesloten via https://www.online.nl/klantenservice/contact/
  Zijn persoonlijke account is: s53752a48.adsl.online.nl [83.117.42.72]

  Zie voor meer informatie:
  NSA voor Dummies

  Nu weet die lasterlijke leugenaar Don dus dat hij niet anoniem is!

Categorieën