Archieven

Artikelen

Pedoseks, politiek en chantage

In Nederland hebben we sinds kort een zaak Joris D., maar het is nog maar de vraag of hij echt strafrechtelijk wordt vervolgd. Joris D. had tot voor kort de hoogste positie op het ministerie van Justitie. Hij beschikt over een netwerk van belangrijke politieke vrienden en kennissen, of misschien wel van politieke vijanden en kennis! Hoewel Joris D. wordt verdacht van het verkrachten van kinderen, heeft dat nog niet geleid tot de gebruikelijke gevolgen: voorarrest, huiszoeking, in beslag name van computers en zo voort. De zaak Joris D. is in alle opzichten uitzonderlijk!

In België speelde eind jaren ’90 de zaak Dutroux. Ook deze zaak verliep in alle opzichten uitzonderlijk! Getuigen werden eerst gehoord en daarna buiten het onderzoeksdossier gehouden. Omdat deze getuigen anoniem wilden blijven, noemt men hen de X-getuigen en het dossier werd Dutroux-bis. Dat dossier verdween in de kelders van de Belgische justitie, het moest geheim blijven, maar een anoniem iemand heeft het gekopieerd en verspreid. Aan de hand van dit dossier hebben drie schrijvers een boek geschreven waar een normaal mens koude rillingen van krijgt! De X-dossiers – Dutroux (pdf) staat al enige jaren online.

De zaak Dutroux is door de Belgische justitie vakkundig in de doofpot gewerkt! Marc Dutroux was volgens het vonnis een eenzame gek die het leuk vond om meisjes te ontvoeren en te verkrachten tot de dood er op volgde. Zijn handlanger Michel Nihoul was slechts een beetje medeplichtig en zijn vrouw Michelle Martin werd ook veroordeeld, want zij wist er van. Inmiddels zijn beiden weer vrij, alleen Marc Dutroux zit nog vast. Hij heeft onlangs een brief naar buiten weten te brengen waar heel België nerveus van wordt, want Dutroux weet teveel!

Uit de verklaringen van de X-getuigen blijkt dat Dutroux helemaal geen eenzame pedo-pervert was. Hij ontvoerde de meisjes in opdracht van klanten, die bij hem meisjes bestelden om ze te verkrachten. Zoals Joris D. in Istanboel een kind kon bestellen bij zijn bodyguards, zo bestelde men in België een kind naar keuze bij Dutroux. Onder de namen die worden genoemd door de X-getuigen zitten personen met geld, status, politieke macht en soms een adellijke titel. Het is een netwerk van vrienden en kennis, ze weten van elkaar dat ze zich schuldig hebben gemaakt aan criminele pedoseks en ze zijn onderling chantabel. Een (Engelstalig) overzicht van deze hoge bomen die elkaar uit de wind houden staat hier. Het is een lijvig dossier, maar wie zich er even in verdiept, ziet al snel dat het gaat om een netwerk van machtige mensen. Pedoseks is politiek!

Pedoseks vormt voor de leveranciers tevens een bron van inkomsten. Er worden foto’s en films gemaakt waarmee men mensen kan chanteren, maar voor opnamen van het verkrachten van kinderen bestaat ook een markt. Met kinderporno valt veel geld te verdienen. Waarom mensen daar naar willen kijken en er zelfs ruim voor betalen, is een andere vraag. Voor verboden seks wordt voortdurend sluikreclame gemaakt, vooral in de amusementsindustrie! En wie uit de school dreigt te klappen, kan dood vallen! Naar deze sterfgevallen wordt geen onderzoek verricht, ze maken deel uit van de doofpot.

De volgende reportage is een collage van getuigenissen die zijn afgelegd over de zaak Dutroux, maar die terzijde zijn geschoven door de Belgische justitie. Deze Franstalige video is ondertiteld en op Vimeo geplaatst door Eheu. Hij schrijft:

Dit is dus een ‘edit’ of compilatie die ik zelf heb gemaakt van fragmenten uit drie verschillende Franse tv-docu’s (uit de periode 2000-2, dus een aantal jaren vóór ‘het proces Dutroux’, dat pas in 2004 is gehouden, zo’n 8 !! jaar na zijn arrestatie in 1996 NB) over de in de doofpot gestopte kindermisbruik-netwerken achter de beroemde kindermisbruik en -moordzaken in België in jaren ‘90 (dat wordt ook wel ‘het dossier bis’ genoemd, zie verder hier op mijn vimeo-site van mijn hand de andere film- vertalingen over de zaak Zandvoort etc…).

De films waaruit ik ze heb gehaald bevatten voor iedereen die redelijk op de hoogte is van die misbruik-schandalen verder geen nieuwe dingen. Daarom was het niet nodig om ze in hun geheel te vertalen.

Maar de fragmenten eruit die ik hier heb gecombineerd geven wél een goed inzicht in het soort van ‘complot’ dat achter of in die netwerken operatief is. Alleen daarom heb ik ze vertaald.

Regina Louf (een van de X-getuigen) vertelt in het eerste fragment dat ik heb uitgekozen in zo’n 3 plus minuten uiterst nuchter hoe het systeem van chantage (van machtige en hooggeplaatste mensen in de samenleving) werkt waar zij en haar medeslachtoffers van die misbruiknetwerken voor gebruikt worden. Dat systeem is in principe uiterst eenvoudig, Maar het is zo efficient dat de gevolgen niet minder zijn dan een totale en algemene geestelijke en maatschappelijke verwarring.

In feite steken achter die misbruik-netwerken politieke complotten, en uiteindelijk een complot tegen de politiek zélf (als ruimte van openbare discussie en handelen gedefinieerd) en daarom ook tegen de wet, de samenleving en de menselijke waardigheid.

Lees verder op Vimeo.

Het complot-mechanisme achter het dossier Dutroux-bis: prostitutie en instrumentalisering van politiek & privé-leven duurt 42 minuten.

Het complot-mechanisme achter het dossier Dutroux-bis: prostitutie en instrumentalisering van politiek & privé-leven from Eheu on Vimeo.

47 Reacties

 1. Eheu

  Dank je wel Bou. Dat belangrijke aspect was dus tot nog toe nog onderbelicht vond ik. Plus het is interessant docu-materiaal dat nog niet eerder op een site aandacht had gekregen.
  Groet
  Eheu

  Antwoord
  • Adrie

   Een Perzische Banneling schreef tijdens Zijn verblijf van 1853 tot 1863 in Baghdád:
   O GIJ DWAZEN, DIE BEROEMD ZIJT OM UW WIJSHEID!
   Waarom draagt gij de kledij van herders, wanneer gij innerlijk wolven
   zijt geworden, belust op Mijn kudde? Gij zijt gelijk de ster die vóór de
   dageraad verrijst en die, hoewel ze stralend en helder schijnt, toch de
   reizigers naar Mijn stad van het spoor afbrengt en naar de ondergang
   leidt. Blz.19(Bron)

   Antwoord
  • Eheu

   Zo zou je het kunnen noemen, best jasper: alleen weet ik dat de bronnen die die term gebruiken onbetrouwbaar zijn. Bijv. die bronnen die noemt. Ze komen altijd uit de ‘New Age’ hoek en uit chr.fundamentalistisch gekleurde hoek. Dat zijn of mensen met een kokervisie, of ze worden misleid óf ze verspreiden bewust desinfo.
   Wil je werkelijk onderzoeken hoe het met dat ‘satanisme’ zit zul je dégelijk onderzoek moeten doen en niet vanuit een vooringenomen (religieus of quasi religieus) standpunt.
   Je zou bijv. kunnen beginnen bij de uitstekend geïnformeerde site ISGP. Maar dat is wel een hoop werk. En dat doen ‘ideologen’ en mensen die haast over alles bevooroordeeld zijn niet graag.
   Het is niet anders.

   Groet
   Eheu

   Antwoord
   • Jasper

    Dank je beste Eheu voor die verwijzing, ik ga me er verder in verdiepen. Mvg.Jasper.

    Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Dank je wel, Jasper.
   Mijn volgende post gaat over satanisme! Want ook dat is een deel van het probleem.

   Antwoord
 2. mrpettjo

  He Eheu, wat vindt je van de visie van Regina Louf op satanisme?

  XI: “An amusing subject at last! (She poses as a ‘governess’). Alright then, Satanism. Put yourself in the torturers’ shoes. When they received new victims into their network, it was extremely important that they shouldn’t speak to anyone about what had happened to them. That’s why they organised ‘ceremonies’. They took the victim to a heavily guarded house and convinced her that it was ‘her’ party. There would then be a great performance with masks, candles, inverted crosses, swords and animals. Rabbits were disembowelled, the blood was poured on naked girls, and some men and women worshipped the devil. We, the experienced girls, were doubled up with laughter when we saw them busy with their carnival masks. ‘They’ve got their vampire costumes on again,’ we would say. I don’t think the torturers got much pleasure out of it. They preferred to be completely naked rather than going round in latex costumes. The only aim of these rituals was to totally disorient the victims. They plagued these kids with a load of nonsense – ‘Now you are the wife of Satan’ – and also gave them coke, LSD or heroin. I can assure you that after that you feel completely outside the real world. That was the aim – that the victim herself should begin to doubt the fact that all this had really happened. The result was that the victims didn’t dare speak to anyone.”

  http://old.radicalparty.org/belgium/x1_eng7.htm

  Antwoord
  • Eheu

   Dat is een interessante uitspraak van haar die ik nog niet kende.
   Voor een vrij degelijk antwoord op je vraag verwijs ik je naar de link die ik gisteren al plaatste. Een vertaling van een artikel van een psychiater die zich met de behandeling van misbruikslachtoffer bezig houdt.

   http://www.anarchiel.com/display/behaviorisme_mindcontrol_totalitaire_controle_black_ops_ritueel_misbruik

   Wat ISGP betreft kan ik nog wel een handige ‘handleiding’ geven om wat dit onderwerp betreft niet al te veel info te hoeven doorploegen (de site is echt gigantisch uitgebreid).
   Moet ik dan eerst even opzoeken. Zodra ik het gevonden heb zal ik het hier posten.

   Groet
   Eheu

   Antwoord
  • mrpettjo

   In dit vertaalde interview vertelt Regina ook dat ze de dochter is van een Canadese indiaan die haar moeder aan de Belgische kust ontmoette en dat ze het aan haar indiaanse genen te danken heeft dat ze het in het misbruiknetwerk heeft overleefd.

   Antwoord
 3. Koekoek

  Ik volg via alternatieve media de zaak Demmink al een tijd. Het is toch te gek voor woorden dat Nederland überhaupt een Pedopartij heeft. Ik heb er een hard hoofd in dat er vervolging plaats gaat vinden. De deksel moet op de doofpot blijven. Er zijn te veel mensen met hoge functies bij betrokken.

  Ik denk dat de maatschappij langzaam wordt voorbereid op acceptatie van dit soort gruwelijke zaken. Eerst wordt de Pedopartij toegelaten en daarna gaat langzaam aan de pedomarketing van start. Tot het moment aanbreekt dat het acceptabel is. En dan komt er een jaarlijks feest voor Pedo’s. Ze kiezen de kleur geel in plaats van roze. Dat is een vrolijke kleur en kinderen zijn vrolijk. Dat matcht zo mooi.

  Dat feest bestaat uit het afhuren van de Arena waar Pedo’s en kinderen bij elkaar komen. Allemaal met gele ballonnen en vlaggen.

  In de tussentijd krijgen de kinderen op school ‘seksuele voorlichting’ waarin stapsgewijs wordt duidelijk gemaakt dat het niet erg is dat je verliefd bent op je oude buurman of wie dan ook. Dat leeftijdsverschil is niet erg hoor kindertjes. Experimenteer er maar op los. Je kunt ervan leren. In de volgende les kun je jouw verhaal met ons allemaal delen zodat we er allemaal van kunnen leren.

  Het is toch te gek voor woorden wat hier allemaal gebeurd! Maar voordat je het weet, vliegt de tijd voorbij en zijn de schapen al geïndoctrineerd met het gedachtegoed dat pedo’s worden geaccepteerd.

  Antwoord
 4. Eheu

  Was nogal wat zoeken, maar die ‘handleiding’ die ik zelf gemaakt had voor het zo praktisch mogelijk bekijken van de info op ISGP in verband met de werkelijkheid over ‘satanisme’, heb ik dan toch gevonden.

  Sorry Bou, voor de meer dan drie links, – was hier niet te vermijden:

  Hopelijk hebben de lezers/nieuwsgierigen er iets aan.

  Groet
  Eheu

  ——
  Zie de onderstaande links van de onvolprezen site ISGP over de link ‘ritueel-kindermisbruik’-‘geh. diensten’-‘geheime genootschappen’-‘traditionele machtsconcentraties’-‘mindcontrol’-‘geheime technologie’-‘bedrog/propaganda/ideologie/psy-war’-‘terreur’ en een wereldwijde tendens naar een) techno-fascistisch complot van morele en sexuele perversie gecombineerd met ouderwetse totalitaire macht (ik heb de links hier speciaal geselecteerd na een heleboel leeswerk, -dat kan handig zijn als ‘gids’ bij dit onderwerp).

  Begin hier:

  https://wikispooks.com/ISGP/dutroux/Belgian_X_dossiers_of_the_Dutroux_affair.htm#privateintel

  En lees vervolgens van de ‘Notes’ onderaan voorgaande link noot 318 over ‘ritueel/‘satanisch’ misbruik en de filosofie en geschiedenis van geheime genootschappen.

  Ga vervolgens verder met ‘part 2’ van ‘beyond Dutroux’:
  https://wikispooks.com/ISGP/dutroux_and_nebula/Beyond_Dutroux_part_two_Nebula.htm

  Om de link van de Dutroux-zaak met ‘machtige kringen’ van hieraf verder te onderzoeken, ga naar de Front Page van ISGP https://wikispooks.com/ISGP/index.html en lees de artikelen in het tweede side-bar block links, – vanaf ‘American Security Council’.

  Everything falls into place.

  En zie tot slot de updates later van ISGP over alles wat met misbruik/geheime diensten/geheime genootschappen en geopolitiek te maken heeft.

  https://wikispooks.com/ISGP/miscellaneous.htm

  vooral dit:

  https://wikispooks.com/ISGP/miscellaneous/In_brief_beyond_Dutroux_ties_to_US_CIA.htm

  en dit:

  https://wikispooks.com/ISGP/miscellaneous/New_beyond_dutroux_1001_link.htm

  Antwoord
  • Jasper

   Dank je Eheu, voor de genomen moeite en tijd. Daar zullen meerdere lezers baat bij hebben. Top! Mvg.Jasper

   Antwoord
   • Eheu

    Dank beste Jasper.
    En als je dan toch op onderzoek bent gegaan, -blijkens je comments onlangs op andere topics die met hetzelfde onderwerp verband houden hier (‘satanisme’ e.d.), zou ik je willen aanraden om deze link eens te bekijken: http://www.anarchiel.com/stortplaats/toon/de_vaatstra-zaak_de_vrijmetselaars-methode

    Het is MIJN bijdrage aan heel deze discussie, – omtrent o.a. de Vaatstra- zaak. En hij was nooit als kritiek bedoeld, enkel als aanvulling die ik met mijn ‘expertise’ kon leveren op het werk van anderen hier en elders nav diezelfde zaak.
    Mijn bedoeling met zo’n artikel is enkel om mensen te wijzen op een aspect van die zaak (zoals van zoveel andere) dat systematisch over het hoofd wordt gezien, en dat toch aandacht verdient m.i. omdat het zeker een aanwijzing geeft over wat de oorzaak is van de impasses, de verwarring en vooral de angst omtrent dit soort zaken.
    En je moet weten: die ‘aanvulling’ waar ik naar verwijs, die heb ik nota bene pas dánkzij het werk van heel veel onderzoekers zélf kunnen formuleren.

    Alleen, als je bijdrage ondanks herhaalde vriendelijke pogingen om mensen attent te maken erop, totaal genegeerd en zelfs wordt geminacht, dan ga je op een gegeven moment dat wél als kritiek beschouwen, en ga je m.i. heel menselijkerwijs ook nogal ‘onredelijk’ reageren op de langen duur.

    Dit artikel over dat merkwaardige aspect van de Vaatstra zaak maakt deel uit van een hele serie artikelen over datzelfde aspect die ik vertaald heb:
    Als je geïnteresseerd bent daarin, kun je hier beginnen met lezen: http://www.anarchiel.com/stortplaats/toon/de_vrijmetselaars_methode_van_moorden_deel_i_-_inleiding

    Antwoord
 5. sickworld

  In de jaren 70 stonden in onze Nederporno (Tuk, Chick, Seventeen etc) regelmatig ingezonden brieven waarin de sexuele ontwikkeling van -wat we tegenwoordig dan “under aged” noemen- ter sprake kwam. Ook stonden er privefoto’s in van uitdagend jong en vanuit Denemarken kwamen zelfs legale sexblaadjes als Lolita. Wij hadden van de NVSH de Sextant op tafel waarin nudisme en sexualiteit ook in elkaar overvloeiden en op landelijke radio luisterden we naar urenlange radioprogramma’s (VPRO?) waarin ook incestueze relaties openlijk werden besproken naast de bekende orgasme-problemen. Bij mijn vriendje thuis lag zuslief op zolder gewoon te sexen in een berg kussens terwijl wij in het kamertje ernaast Twister speelden. Ik wil maar zeggen, deze sexuele vrijheid en moraal is meegegeven aan een hele generatie.

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   VPRO? Jawel! Ik weet nog Germaine Groenier! Breek me de bek niet open. Alles mocht en alles was lekker, zelf naalden in je pik. En ik fantaseer nu niet, maar toen heb ik haar wel uitgezet!

   Antwoord
 6. mrpettjo

  Zelden een (vrouwelijke) politicus zo expliciet over door de wetgever gelegaliseerde kinderhandel en kindermisbruik binnen de (Amerikaanse) kinderbescherming (CPS) als de Republikeinse senator Nancy Schaefer (Georgia). In 2009 werd zij nog uitgenodigd op een congres in Amsterdam over kindermisbruik waar zij een voor de overheid buitengewoon harde speech hield. Zij en haar man kwamen in 2010 om het leven bij een schietpartij die later als zelfmoord werd aangemerkt:

  http://www.dailykos.com/story/2010/03/31/852665/-The-Murder-of-Nancy-Schaefer-CPS

  Antwoord
 7. mr. drs. Bou

  Bedenkelijke rol Minister Opstelten in affaire “Joris Demmink”

  Voor Minister Opstelten staat de uitkomst van het (nog niet afgeronde) strafrechtelijk onderzoek kennelijk al vast omdat hij in onderstaande video met grote stelligheid beweert dat er in het geval Demmink “niks is aangetoond en er zal ook niks aangetoond worden.” Feitelijk zegt de minister dat de rechter in Arnhem onbekwaam is en een strafrechtelijk onderzoek heeft bevolen op niet bestaande gronden die ook nog eens nergens op zijn gebaseerd. Ervan uitgaande dat Justitie dit onderzoek moet uitvoeren en de stelligheid waarmee de hoogste baas van justitie op voorhand al beweert dat er ook “niks aangetoond zal worden” doen het ergste vrezen voor de kwaliteit en de integriteit van dit onderzoek.

  Ivo Opstelten over Demmink: “zal niks aangetoond worden”

  Antwoord
 8. mrpettjo

  Toekomstig Brits parlementslid vraagt om arrestatie van premier David Cameron en de Britse koningin wegens het lidmaatschap van de koningin (en de prins?) van een pedofiel netwerk:

  Matt Taylor the next MP for Brighton Kemptown in 2015, has issued an extraordinary order for the immediate arrest of David Cameron and The Queen on charges of High Treason and sexual crimes against children.

  Following the explosive interview between Louise Collins from the UK Column News and Bill Maloney from Pie’n’Mash films, in which the Queen was named as part of an international paedophile ring, Matt Taylor from Brighton has declared to hold the higher moral ground, and as an ex-Royal Military Police, the authority to order the immediate arrest of David Cameron, the Prime Minister of the UK and Queen Elizabeth II, the Queen of England and the Common Wealth.

  http://gettingreadyfor2015.wordpress.com/2014/01/25/matt-taylor-orders-the-immediate-arrest-of-david-cameron-the-queen/

  Antwoord
 9. yvonne

  Prima werk weer van Ton!

  “Na intern overleg heeft Stordiau Pauw om 21.30 uur teruggebeld en hem als reactie van het Ministerie van Justitie meegedeeld dat de beschuldigingen en aantijgingen jegens de ambtenaar ‘complete onzin’ waren en dat de minister alle hem ter beschikking staande juridische middelen zou gebruiken wanneer in de uitzending namen of functies vermeld zouden worden.” Dit komt op mij over als afdreiging, hetgeen strafbaar is.

  http://www.hethaagsecomplot.nl/20140213-top-ambtenaar-in-gay-krant.htm

  Antwoord
 10. yvonne

  En ook Jan Poot bijt zich vast, en terecht….

  Daarin heeft hij gelijk, schrijft Jan Poot morgen in een opiniebijdrage in Katholiek Nieuwsblad, maar “dat het OM de vele aanwijzingen van kindermisbruik door Demmink nooit serieus heeft onderzocht is minder opzienbarend dan de jarenlang opvallend passieve rol van NRC in een affaire die de rechtsstaat op zijn grondvesten doet schudden”.

  ‘Nicht gewusst?’
  Ondanks tal van ongeloofwaardige wendingen in de affaire, zoals dat een aangever tegen Demmink niet alleen niet werd gehoord, maar zelf vervolgd werd wegens ‘valse’ aangifte’, was NRC nergens te bekennen. Zat de redactie te slapen?, vraagt Poot zich af. Nee, het was medewerking aan een cover-up: een doofpot. Poot: “NRC kan niet zeggen Wir haben es nicht gewusst.”

  http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/5236-jan-poot-nrc-onderdeel-cover-up-in-affaire-demmink

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   En Henk Rijkers volgt de zaak nog altijd op de voet! Prima!!! 😉

   Antwoord
 11. yvonne

  Goed werk…….

  Poot besluit zijn brief met het stellen van vijftien scherpe vragen, waarop hij binnen twee weken antwoord wil. Hij wil onder meer weten of Justitie al stappen heeft gezet om een eind te maken “aan het voor Nederland beschamende lidmaatschap van verdachte Demmink” aan het Helsinki Comité.

  Maar Poot wijst er ook op hoe ongeloofwaardig de huidige vice-voorzitter van de Raad van State, Piet-Hein Donner, inmiddels geworden is door de uitspraak van het Hof in Arnhem. De oud-minister van Justitie is immers verantwoordelijk voor de benoeming van Demmink, hoewel deze destijds al door geruchten omgeven was. Poot: “Bent u bekend met de uitspraken van de heer Donner, waarin hij de personen die aangifte deden, wegzet als mensen die erop uit zijn de reputatie van Demmink te besmeuren, terwijl er volgens hem nog geen begin van een bewijs is. Letterlijk: ‘Er is geen rook, laat staan vuur’?”

  http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/5252-jan-poot-donner-kan-door-demmink-schade-raad-van-state-niet-langer-leiden

  Antwoord
 12. Boudine Berkenbosch

  Er staat nu een paal voor het huis van Demmink in de Riouwstraat en deze zit vol met camera’s. Wat moeten we daar nou weer mee?

  Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

  Mijn vraag is dan ook, hangt deze camera er om ons te beschermen en Demmink in de gaten te houden of hangt hij er om ons in de gaten te houden en Demmink te beschermen?  Het antwoord moge dus wel duidelijk zijn… Joris Demmink wordt heden ten dagen van ons belastinggeld naast de juridische kosten ook nog eens 24/7 middels een camera bewaakt tegen ons!

  Antwoord
 13. yvonne

  Had hem gekocht, de Volkskrant voor 3 euro, alleen voor dit, achteraf witwas-artikel! Gelukkig heb ik in de kiosk, heel demonstratief, de rest van de krant achtergelaten……..En Henk Rijkers schrijft er gelukkig een heel goed artikel over!

  Werd vorige week Jan Poot (89) ten onrechte neergezet als een wraakgierige oude man met poen, vandaag wordt Joris Demmink geschilderd als een monument van integriteit, een “flinke vent”, die als markante en stoïcijnse topambtenaar om onnaspeurlijke redenen getroffen is door een lasterlijke modderstroom op internet en, niet te vergeten, vanuit Katholiek Nieuwsblad. Zozeer zelfs dat “ook bij weldenkenden een waarheidsvermoeden groeit”.

  http://www.katholieknieuwsblad.nl/commentaar/item/5316-de-volkskrant-wast-demmink-schoon

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën