Archief
Artikelen

Als het gaat over Nikola Tesla, dan heeft iedereen daar wel iets over te zeggen. Voor je het weet, heeft men het dan over nulpunt energie, over piramides en de verloren gegane kennis van de Egyptenaren, over ufo’s en bezoek van buitenaardse Anunaki, en ga zo maar door. Dat zijn allemaal interessante onderwerpen, maar omdat er nog zoveel is wat we niet weten, voelt iedereen zich vrij om het gat te vullen met het eigen geloof of de eigen fantasie. Deze post gaat over wat we wel weten van Tesla. Hij was in elk geval een bijzonder genie!

Nikola Tesla was de ingenieur die als eerste begreep dat elektriciteit en magnetisme twee kanten zijn van dezelfde medaille. Hij maakte gebruik van het aards magnetische veld om stroom te transporteren en van elektromagnetische golven om informatie over te brengen. Dank zij hem beschikken we over elektrisch licht, elektromotoren, radio en tv, radar en nog veel meer moderne gemakken.

Tesla wordt op dit moment vooral vereenzelvigd met de zoektocht naar nulpunt energie, een energiebron die overal aanwezig zou moeten zijn. Het is nog onduidelijk hoe we die energie kunnen aftappen, maar Tesla wist dat vermoedelijk wel. Tot op heden is het echter niemand gelukt om die onuitputtelijke energiebron aan te boren. Nulpunt energie is nog toekomstmuziek. Alle uitvindingen van Tesla die wel reeds werken en die volledig geïmplementeerd zijn in ons dagelijks leven, lijken door de zoektocht naar die onuitputtelijke gratis energiebron een beetje naar de achtergrond te worden gedrukt.

De volgende documentaire gaat over Nikola Tesla als uitvinder van de wisselstroom, de elektromotor en de radio. In het Tesla-museum in Belgrado staan talloze uitvindingen zo geëxposeerd, dat het niet moeilijk is om de werking ervan te begrijpen. In deze docu wordt Tesla ook niet afgeschilderd als een verguisd genie, maar als een zeer succesvolle ingenieur die zijn tijd ver vooruit was, maar die ook tijdens zijn leven veel erkenning kreeg. Welkom in het Tesla museum!

Nikola Tesla – The Genius Who Lit the World duurt 43 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

13 Reacties op “Nikola Tesla en het Tesla-museum”

 • @corrupteboel:

  daar gaan we weer.
  “nulpunt energie, een energiebron die aanwezig moet zijn in het magnetische veld van de aarde.”

  Ten eerste een vreemde therm nulpuntenergie, dat er nog een zee aan energie is bij het absolute nulpunt in temperatuur is oa door het casimir effect bewezen. Deze bedoelde “vrije energie” heeft niet zozeer met het magnetisch veld van de aarde an sich te maken. Het is overal om ons heen, niet specifiek in de aarde ook op de maan waar nauwelijks magnetisch veld is. Ik wil geen ethertheorie discussie aanslingeren overigens. 🙂

  • mr. drs. Bou:

   Geduld, corrupteboel! Je staat echt te trappelen van kritiek, maar ik snappernix van! Je legt het ook niet uit, je roept alleen maar dat ik het fout doe. Dat schiet niet op!
   Overal waar het gaat over Tesla, begint men over nulpunt energie, dat heeft niets te maken met temperatuur! Dat maak jij er maar van.
   En ik wil eigenlijk heel graag de discussie over de ether aanslingeren, maar het liefst niet met de snelheid van het licht! Achter de schermen staan nog meer reportages over dit onderwerp, maar ik vind eentje per dag wel genoeg. Makkelijk is anders, maar we kunnen het wel leuker maken!

   • @corrupteboel:

    Beste bou nulpunt energie heeft wel degelijk met temperatuur te maken. Het is de energie in een systeem bij het absolute nulpunt 0graden k of -273 c ofwel systeem in grondtoestand. Ook wel vacuumenergie genoemd en heeft dus in beginsel niets met het aardmagnetisch veld te maken.. en ook niet direkt met het fenomeen van afgetapte energie die je wellicht bedoelt uit die nulpuntstoestand. als je er over wilt schrijven en er niks van snapt formuleer dan correct of desnoods in agemenere termen.

    • mr. drs. Bou:

     Beste corrupteboel,
     Ik heb de tekst nu iets aangepast, maar Tesla is een onderwerp waar ik nog steeds niet veel van begrijp. Een mens is nooit te oud om te leren, daarom heb ik vanmorgen al je reacties nog eens doorgelezen. Ook heb ik daarbij wat links gevolgd.

     In je eerste reactie stond dit zinnetje: “Tesla had heel andere visie. Vacuum is geen vacuum maar een zee aan energie, dus breking (van het licht) en zeker geen constante vaste snelheid.” De woorden (van het licht) heb ik zelf toegevoegd, want het ging over Einstein.

     Zelf denk ik in dit verband aan elektromagnetische velden. Deze blijven namelijk ook in een vacuüm bestaan. Een magnetisch veld is niet materieel, er komt geen materie aan te pas! Het medium eter, de materie waarmee de ruimte ooit “gevuld” was, blijkt niet te bestaan, want omdat de aarde een snelheid heeft, zou er dan een eterwind ontstaan. Maar een magnetisch veld roept geen eterwind op!

     Wat betreft die temperatuur, daar heb ik nog een andere docu over achter de schermen staan. Maar volgens mij heeft een absoluut vacuüm geen enkele temperatuur!

     Tot zover mijn pet van een stuiver, we gaan gewoon door met leren van elkaar! 😉

 • @corrupteboel:

  nog even dit, Tesla is niet de uitvinder van de elektromotor en ook niet van wisselstroom. Zowieso draait een elektromotor niet per definitie op wisselstroom.

  Reeds in 1832 had Hippolyte Pixii al een wisselstroom generator ontworpen en nog vele anderen waren daar al lang voor Tesla mee bezig.
  Tesla heeft het verbeterd en het voornaamste, tijdens Tesla’s carriere bij Westinghouse vond de vercommercialisering plaats van AC- power. Dit was overigens niet zozeer een strijd tussen Edion (de “DC” man) en Tesla cq Westinghouse vs General Electric an sich.

  Veel stellingen over Tesla slaan volledig door en niet berust op feiten. Er zijn wel een aantal goede sites met argumenten daarover zoals deze http://edisontechcenter.org/tesladebunked.html

  • mr. drs. Bou:

   Nou, dan zit dat Tesla museum wel helemaal fout! Wie moet ik geloven? Jou of het Tesla museum?

  • mr. drs. Bou:

   Dank voor de link, corrupteboel.
   Dit is een héél interessante alinea:

   Free Electric Power:

   Many Tesla fans claim a conspiracy theory stopped Tesla from making “free” electric power distribution wirelessly. First of all infrastructure is still needed and there is no way power will ever be “free”. Wireless power distribution is not practical since it is extremely inefficient with huge losses over even a short distance. The final killer of Tesla’s idea is the enormous danger of wireless power transmission for wildlife (birds) and damage to humans. Given the big debate on danger of cellphones to humans, and cellphones contain very low power levels, you can only imagine the danger of high powered wireless transmission.

   • @corrupteboel:

    De colorado springs experimenten van tesla zorgden voor nogal wat consternatie waaronder vernietiging van de generatoren van de lokale elektriciteitscentrale.http://www.pbs.org/tesla/ll/ll_colspr.html

    Wat betreft je opmerking iets terug over magnetische velden en materie, is het goed nog eens te benadrukken dat materie voortvloeit uit de velden. In die zin komt er dus wel materie aan te pas maar de velden gaan vooraf aan de materie, dat wel. Dit geeft een goede visie op waar je moet beginnen bij de essenties in ons bestaan cq het leven en dat je dus moet beseffen dat dit pas te begrijpen is als de basisbeginselen in de elektriciteits cq magnetisme leer goed gedefinieerd worden, een complex spelletje dat erg in de weg wordt gelopen door diverse dogma’s en zoals tesla al zei:
    “Today’s scientists have substituted mathematics for experiments, and they wander off through equation after equation, and eventually build a structure which has no relation to reality”

    maar ach, het levert geld op en dan is deze uitspraak ook gelijk even toepasselijk
    “Science is but a perversion of itself unless it has as its ultimate goal the betterment of humanity”

    • mr. drs. Bou:

     Beste corrupteboel,
     Over Tesla staat er nog veel meer achter de schermen. Ik begin langzaam te begrijpen waarom ik er nix van snap! Over Tesla bestaat ook heel veel desinformatie!
     Je zegt:

     Wat betreft je opmerking iets terug over magnetische velden en materie, is het goed nog eens te benadrukken dat materie voortvloeit uit de velden. In die zin komt er dus wel materie aan te pas maar de velden gaan vooraf aan de materie, dat wel.

     Daar ben ik zelf al heel lang van overtuigd. Het is als het ware de basis van het Bouddhisme! Onze materiële werkelijkheid is slechts een illusie. Maar dat betekent niet dat men dwars door de muren kan lopen. Echt begrijpen doe ik het dus nog altijd niet!

     Op dit moment vraagt de seksuele perversie weer mijn aandacht. Aan mijn eigen werk kom ik daardoor nauwelijks toe. Maar ik heb achter de schermen nog een reeks van Tesla documentaires staan. Ze zeggen allemaal wat anders en wat ze zeggen is vrij verwarrend. Wat is waar en wat is een Tesla-hoax??? Ik zal een aparte Tesla categorie maken onder Wetenschap. Want op dit onderwerp kom ik zeker nog terug. Maar dan moet ik er wel eerst rustig over nadenken.
     Dank voor de links, ik heb ze nu vrijwel allemaal gevolgd.

 • Voor mij komt Tesla over als een Mozart. Zij hebben de wereld iets moois mee gegeven. Ongeboren kindjes genieten van Mozart in moeders buik…
  Maar van Tesla werd een moord machine gemaakt… terwijl het heelal vol liefde zit…

 • Het is: Van Tesla werd een moordmachine gemaakt… zo is de elite om te heersen.

 • DELO:

  Recent video verslag waarin Mehran Keshe op eenvoudige wijze uitleg geeft over de stappen die gezet moeten worden om Fukushima en andere vergiftigde plaatsen zoals o.a. oceanen te reinigen.

  CLEAN NUCLEAR CONTAMINATIONS BY IT’S FOUNDATION
  Gepubliceerd op 29 jan 2014
  https://www.youtube.com/watch?v=4f02CcnHjSk

  Andere wetenschappers die niet gedreven zijn door dollar tekens, roem etc treden naar voren
  Drake’s Thursday 30-01-2014 freedom movement broadcast with Jeff Harvey knowledge based science
  http://www.blogtalkradio.com/drakebailey/2014/01/31/thursday-drake-updates-show

  • @corrupteboel:

   Keshe is een charlatan, geen enkele wetenschappelijke onderbouwing, zn demonstraties een farce, het bekende verhaaltje financier de profeet. Cq zn stichting, prik er dwars doorheen

Laat een reactie achter