Archief
Artikelen

Nikola Tesla (1856 – 1943) was een Servisch-Amerikaanse uitvinder, elektrotechnicus en natuurkundige. Hij wordt gezien als een van de grootste ingenieurs en uitvinders aller tijden. Hij was een meester in het begrijpen van het elektromagnetisme, een krachtveld dat de hele aarde omringt. Zijn uitvindingen zijn omgezet in talloze praktische toepassingen, waaronder de wisselstroom. Hoewel we dank zij hem beschikken over elektriciteit, ging het genie van Tesla veel verder. Volgens sommigen was hij groter dan Einstein!

Veel van wat Tesla ontdekte, heeft te maken met elektromagnetisme. De aarde is omringd door een krachtig magnetisch veld, dat ontstaat omdat de aarde snel om zijn as draait en een kern heeft van vloeibare nikkel en ijzer. Deze metalen kunnen stroom geleiden en magnetisch worden. Een elektrische stroom roept een magnetisch veld op, maar een magnetisch veld kan zich ook elektrisch ontladen. Zowel de bliksem als het poollicht ontstaan aldus.

Tussen de aarde en het magnetische veld bestaat een fenomeen dat Schumann-resonantie (SR) wordt genoemd. De ionosfeer is de hoogste laag van onze atmosfeer. Deze bevat geen hele moleculen of atomen, maar ionen en elektronen, deeltjes met een elektrische lading. Magnetische golven worden weerkaatst door de ionosfeer en door de aarde, waardoor er tussen die twee een staande golf ontstaat. De Schumann-resonantie is de trilling van het elektromagnetische veld tussen het aardoppervlak en de ionosfeer. De basis-frequentie bedraagt 6 tot 8 Hz en de golflengte is die van de omtrek van de aarde.

De Schumann-resonantie wordt in stand gehouden door de elektrische ontladingen in onweersbuien. Die slaan het elektromagnetische veld van de aarde aan als een snaar. Onweer is geen continue trilling, maar vormt als het ware met iedere bliksem een kortstondige “dreun” tegen dit veld. De Schumann-resonantie is het sterkste als er veel onweersbuien in de atmosfeer zijn. Een bliksem bevat een enorme hoeveelheid elektrische energie, die afkomstig is van het magnetische veld van de aarde. Tesla zocht naar een manier waarop we die energie kunnen aftappen en gebruiken.

De ionosfeer werd pas ontdekt in 1925 en de theoretische beschrijving van de resonantie door Schumann stamt uit 1952. Tesla experimenteerde echter reeds in 1899 in Colorado Springs met dit energieveld! Hij was zijn tijd in elk geval meer dan een halve eeuw vooruit!

Zij experimenten leidden tot wisselstroom, radiocommunicatie, draadloos internetten en zo voort. Wat Tesla werkelijk wilde bereiken, is er echter nooit van gekomen, omdat allerlei belangengroepen daar een stokje voor staken. Tesla wilde de mensheid voorzien van energie uit het elektromagnetische veld. In dat veld is meer energie aanwezig, dan men ooit kan opwekken door kernsplitsing of kernfusie. Einstein is dus kinderspel in vergelijking met Tesla!

Helaas was Tesla geen bedreven zakenman. Verscheidene van zijn vindingen werden door anderen gepatenteerd. Hij stierf in een hotelkamer, straatarm en zonder vrienden. Men zegt dat zijn aantekeningen daarna in beslag zijn genomen door de FBI. Ook zegt men dat HAARP een militair project is dat gebruik maakt van de vindingen van de vreedzame Tesla.

Tesla ging uit van een andere werkelijkheid dan Einstein. Dat wil niet zeggen dat het werk van Einstein niet klopt, maar misschien is het slechts een halve waarheid. Volgens Tesla is de belangrijkste kracht in het heelal het elektromagnetisme! Talloze mensen proberen nu de geheimen van Tesla te achterhalen, dit met het oog op “free energy”. Dat er meer mogelijk is dan we doorgaans denken, blijkt wel uit het bestaan van Coral Castle. Maar tot op heden blijft free energy een mooie droom…

Er bestaat een Nederlandstalige autobiografie van Tesla: De toekomst is van mij. Een boekbespreking staat op Grenswetenschap en men kan het boek bestellen bij BolCom.

De volgende documentaire lijkt een goede introductie tot het fenomenale genie Nikola Tesla. Helaas is er rond minuut 41 in deze docu geknipt. Hij duurde eigenlijk 60 minuten.

The Missing Secrets Of Nikola Tesla duurt 46 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

45 Reacties op “Nikola Tesla, verguisd en vergeten?”

  • mr. drs. Bou:

   Adrie, dank je wel, maar dat bedoel ik nou maar net: ik snapper nix van! Als men werkelijk weet hoe Tesla’s free energie werkt, laat het dan werken. Maar, helaas, het werkt nog steeds niet. 🙁

 • yvonne:

  Wel wat laat deze waardering, en zijn vrij-energie verhaal wordt in deze link behoorlijk onderbelicht, maar toch………..Nikola Tesla was mijn grote wakker-worden moment!

  Maar hoe het precies werkt, is mij ook een raadsel, daarvoor mis ik de kennis.

  Op Zaterdag 21 september 2013, werd aan de voorkant van het laboratorium in Shoreham (New York) een monument gestationeerd, voor een van de ’s werelds grootste uitvinders en wetenschappers Dr. Nikola Tesla.

  Het monument is het werk van Servische kunstenaar Nikola Jankovic– en is een kado van de staat Servie aan “Wardenclyffe museum”. Het laboratorium in Shoreham staat ook wel bekend onder de naam “Wardenclyffe” en is de allerlaatste overgebleven lab waar Tesla werkte.

  http://nieuws.openhandel.nl/76380/210/Onthulling_van_Wardenclyffe_monument_voor_Tesla_in_Shoreham_%28New_York%29/

  • mr. drs. Bou:

   Beste Yvonne,
   Dit artikel schreef ik reeds in 2010, maar omdat iedereen het toen nogal vaag over Tesla had, heb ik het niet geplaatst. Achter de schermen staan nog meer docu’s over Tesla, maar ik zag geen enkel resultaat. De Tesla-hoax reikte toen tot de hemel, vol met Annunaki en andere goddelijke aliens. Free energy werd wel overal gehoaxed, maar tot op heden heb ik er nog geen fiets mee in beweging gekregen. Laat staan dat mijn CV er op kan branden.
   BOUblog wil graag informatie geven, maar niet meedoen aan het euforische Tesla-zweven. Vandaar dat Tesla tot nog toe onbesproken bleef. Concrete info blijft welkom, maar bespaar me de Nephilim en Annunaki!

 • yvonne:

  Wanneer men beweert dat genialiteit grenst aan waanzin, dan klopt dit beslist voor Tesla. Hij was een kleurrijk figuur en een zonderling. Een opsomming van zijn eigenaardigheden is even fascinerend als de lijst Griekse schepen met hun bemanningen aan het begin van de Ilias. Het aantal voorwerpen dat hij hanteerde, het aantal gerechten van een maaltijd, het aantal happen dat hij moest nemen om het eten weg te werken, het aantal passen dat hij moest zetten om een afstand te overbruggen – allemaal moesten ze deelbaar zijn door drie, was dat niet het geval dan moest de handeling weer van voren af aan beginnen. In het restaurant waar hij elke dag at, moest zijn tafel gedekt worden met 24 splinternieuwe servetten, die hij één voor één gebruikte om het bestek en de borden schoon te poetsen. Als er dan een berg gesteven linnen naast hem op de grond lag kon de maaltijd bijna beginnen – bijna, want eerst diende nog het aantal kubieke centimeters van de opgediende gerechten berekend te worden, anders had hij er geen plezier in. En mocht er onverhoopt tijdens de maaltijd een vlieg op zijn tafel landen, dan moest alles weer verwijderd worden en kon de hele ceremonie opnieuw beginnen. Boorden en zakdoeken gebruikte hij maar één keer, elke week kocht hij een nieuwe das, de enige kleuren die hij tolereerde waren rood en zwart, hij gebruikte nooit een wc waar iemand anders op gezeten had. Hij was zo vies van alles dat hij op latere leeftijd zelfs geen handen meer wilde schudden en hij schijnt zijn hele volwassen leven niemand te hebben gekust. En natuurlijk, zoals alle zonderlingen, praatte hij in zichzelf – niet zomaar zachtjes voor zich uit mompelen, nee luidop hele gesprekken voeren en daarbij verschillende stemmen nabootsen, zodat het op een afstand leek alsof er een heel gezelschap zat te converseren.

  http://teslalein.helpt.nl/homepage/show/pagina.php?paginaid=82514

 • Ruud:

  “Walter Russell’s understanding of electricity is true to nature”

  ( and that “he (Russell) should lock his work in a sepulcher for 1000 years, as mankind is not ready for it.” ).

  Nikola Tesla

  https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/936418_10201164501772012_1816132962_n.jpg

  • mr. drs. Bou:

   Beste Ruud,
   Van Walter Russel had ik nog nooit gehoord! Ook een wonderlijke man!

   Russell asserted that neither light nor heat flows from one point of space to another. He stated the same of electricity and magnetism; that neither is a flow varying as the inverse of the square of the distance according to Coulomb’s Law, but a reproduction as the inverse of the cube of space. “Light does not travel. The light and heat which appear to come from the star or the sun has never left the star or the sun. That which man sees as light and feels as heat is the reproduced counterpart of the light and of the heat which is its cause.”

   Als dat zo is, dan kan Einstein wel weg. Maar heel eerlijk, ik snap er nog altijd nix van!

 • yvonne:

  Beste Bou, dat, wel wat laat deze waardering, sloeg op het geplaatste standbeeld vorig jaar in New York…………klein misverstandje, geeft niets!

  Groet Yvonne

  • mr. drs. Bou:

   Sorry, Yvonne. Ik dacht dat het op mij sloeg, omdat ik zo lang heb geaarzeld om over Tesla te beginnen. Ik ben al meer dat 35 jaar op de hoogte van het fenomeen, maar die vrije energie laat nog steeds op zich wachten! 😉

 • Eheu:

  Waar ik even op wil wijzen, is dit:
  De kwestie van ‘free energy’ is niet de hoofdzaak. In tegendeel: ze kan juist dienen om de zaak rondom Tesla en zijn ‘energie’ te verduisteeren. En dat is dat Tesla technologie vanwege de ‘belangen’ en dus ‘het systeem’ zoals hierboven door Bou geschetst, voor GEWELDDADIGE doeleinden wordt ‘gereserveerd’ (en ‘gestolen’ wordt dus feitelijk) EN dat de (ook afgezien van e.v. ‘free energy’) talloze heilzame of nuttige toepassingen ervan vanwége die belangen geëlimineerd worden.

  Groetjes

  ‘Ach!’

 • Eheu:

  Sure, gewoon mijn reacties wissen (of buiten je om láten wissen, maar je kan de manier waarop dat gebeurt via ‘plausible deniabaility’ áltijd ontkennen, – dat is de zekerheid die Tesla biedt).
  Waar ik op wilde wijzen in mijn niet geplaatste reactie, is dat ‘free energy’ (hoe mogelijk dat ook e.v. is) juist uiterst goed gebruikt kan worden bij de black ops rondom Tesla-technology. Dwz bij het verdonkermanen van het feit dat de gevestigede belangen de oorzaak zijn van het feit dat die technologie UITSLUITEND voor destructieve doeleinden geberuikt wordt (en dat zelfs bij wet gegarandeerd wordt) dwz als ‘wapen’, – en dat enkel dáardoor álle mogelijke welddadige of echt nuttige toepassingen van de uitvindingen van die man gesaboteerd worden.

  Groetjes
  ‘Ach!’

  • mrpettjo:

   Eheu, dat denk ik ook.
   Wij worden zoet gehouden met de al lang achterhaalde klassiekers in de wetenschap (Einstein en consorten), en defensie maakt gebruik van de inzichten van Tesla en andere “alternatieve” grote geesten (HAARP, vliegende schotels/Stealth bommenwerper, beamlasers etc.) die de burgers onthouden wordt c.q. tegen de burgers ingezet gaat worden..

   • Jos:

    Is het ooit anders geweest dan?
    Deelde de hogepriesters van het oude Egypte hun kennis met de bevolking?
    Deelde het vaticaan haar kennis met de brave kerkgangers?
    Etc……

    Weinig nieuws onder de zon dus.

    Ach, ach….

  • mr. drs. Bou:

   Beste Eheu,
   Die gewiste reactie heb ik teruggezet, maar wel tot de helft ingekort. Zo ook deze reactie. Ik wil je verzoeken om je persoonlijke slachtofferschap buiten de discussie te houden, want dat wekt slechts verwarring. We hebben het nu over Tesla, niet over Eheu.

 • Jos:

  H.A.A.R.P = Tesla.

 • Jos:

  Lees ook Wereldshock, (Atlas Shrugged) van Ayn Rand.
  In het boek wordt telkens de vraag gesteld: Wie is John Galt?
  Wel, John Galt is Nicola Tesla, de man die de motor van de wereld stop zette.
  Geschreven in de jaren ’50, beschrijft de wereld waar wij nu in leven, een wereld waar het maar aan één ding werkelijk ontbreekt, en dat is de Liefde.
  Sinds een jaar in het Nederlands vertaald.

  Groet,
  Jos.

 • Ruud:

  Tesla’s New York – Gerry Vassilatos:

  http://www.youtube.com/watch?v=-2a9ur1QUFg

  The biography of Nikola Tesla is set entirely in New York. To know the setting of Tesla’s life is to know more of him and his inventive process. From the sites of his several laboratory locations to the “Human Energy” which he so often mentioned… this video takes us on an enlightening journey through the locations that provide a backdrop to the life and inventions of Nikola Tesla.

 • mrpettjo:

  Wat dacht je van deze? De pyramides waren energiecentrales voor de energievoorziening in het oude Egypte.
  En Tesla wist dat door zijn genialiteit en de defensie-apparaten en de vrijmetselaarsloges weten dat ook.
  Alleen wij wisten het nog niet. Tot voor kort..:

  Nikola Tesla – The secrets hidden in the pyramids of Egypt duurt 11 minuten.

  http://www.youtube.com/watch?v=vuINhmT3V8Y

 • @corrupteboel:

  De gebruikte terminologie in bovenstaand tesla artikel is wel heel verwarrend , onvolledig en misplaatst en daardoor zelfs lachwekkend. Niettemin is de bedoelde essentie duidelijk als je alle zaken over tesla al weet maar voor buitenstaanders of nieuwelingen en zeker voor mensen met kennis van natuurkunde, al dan niet “alternatief” georiënteerd, moet het toch echt even fatsoenlijk herschreven worden. Nee ik doe het niet voor je maar heb al wel de nodige ervaring met resonante teslacoils en zaken als kapanadze spoelen en gepulseerde electrolyse teneinde waterstof aan brandstofmengsels toe te voegen, geet generatoren etc. Het kostte veel tijd en geld maar gaat een wereld voor je open. Zo ben ik de alternatieve media ingerold en dan is het einde helemaal zoek, weet onderhand niet meer waar ik moet beginnen met info bijhouden maar vooralsnog draait mn hele tuinverlichting gratis op onze condensator moeder aarde. Ja met veel koper!

  Energie is overal ongelimiteerd, de kunst is het te winnen met minder input dan output, dit kan zonder een van de hoofdwetten van behoud van energie te breken. Je moet het alleen niet willen vercommercialiseren, dan ga je de brandstapel op of de afgrond in danwel via een ander achterdeurtje van het grootkapitaal ter eeuwige verdoemenis……

  • mrpettjo:

   @Corrupte boel, kun je foto’s van je vrije energievoorziening maken die wellicht bij een tweede/aangepast artikel over Tesla’s uitvindingen op deze blog geplaatst kunnen worden?
   Ik ben erg benieuwd.

  • mrpettjo:

   Wat in het artikel ook ontbreekt is dat meerdere van zijn labs moedwillig in brand zijn gestoken door handlangers van het grootkapitaal zoals JP Morgan Bank. Deze genie vormde een enorme bedreiging voor het grootkapitaal die hun energiemarkt de mist in zagen gaan.

  • mr. drs. Bou:

   Beste corrupteboel,
   Ik zeg je toch steeds: ik snappernix van! Als dit artikel even fatsoenlijk herschreven moet worden, dan ben ik daar niet toe in staat! Ik heb geen enkele ervaring met kapanadze spoelen en zo voort. Ik zou zelfs niet weten wat dat zijn! Als jij het wel snapt, leg het ons dan eens uit.

   • @corrupteboel:

    als je na wilt bouwen of meer wilt lezen adviseer ik de site van Naudin eens door te spitten en niet te vergeten de replicaties van Eric Dollard
    http://jnaudin.free.fr/kapagen/

    Ik kwam (na mn basiskennis natuurkunde T=BA) pas met het fenomeen Tesla in contact toen een kennis van me in de oost europeesche bergen liet zien hoe hij een potentiaalverschil kon opwekken om zn hele berghut van stroom te voorzien dmv een lange koperen leiding van 1500m hoog over de bergkam. Hij leerde me over Steinmetz en anderen terug tot aan de proeven van Faraday en de Maxwellvergelijkingen. Zelfs met mn universitataire basiskennis ging ook dit boven mn pet maar gelukkig ben ik ook praktisch ingesteld en ik kreeg de werkende voorbeelden te zien. Voor je het weet belandt je dan in alternatieve media van bankensysteem tot aan elitepedofielen toe.

    Vele wetenschappers zijn heel slim maar kunnen nog geen lamp ophangen zoals bibliotheekklerk einstein bijvoorbeeld. Die vent kon puzzelen (zn veel slimmere vrouw had de kennis trouwens en Albert droeg het uit) , Tesla was minstens even slim als Albert en zn vrouw samen maar ook nog eens praktisch ingesteld, kon dus bouwen wat hij dacht en dat soort mensen verdienen alle respekt.
    Het verschijnsel elektriciteit cq magnetisme zijn voor de meeste mensen een magisch iets, logisch ook want je ziet en voelt het niet direkt. Het werkt maar hoe weet eigenlijk bijna niemand. Met de wet van ohm en wat andre schoolregels hang je al snel in een werkbaar dogma wat out of the box denken niet nodig maakt.De lamp brandt, dus het werkt. Maar dat de stroom niet door maar om de draad loopt, tsja daar moet je niet mee aankomen, dan ga je naakt op het schavot.

    o en de aarde als condensator heeft ook met bliksem te maken ja, dat klopt, we hebben 100Volt potentiaalverschil per meter. Kapanadze en de oost europeesche “elektriciteitscentrale” maken van dit principe gebruik, gewoon nabouwen en experimenteren maar alleen voor jezelf anders gaat het snel mis. En niet zomaar aan beginnen want elektriciteit is niet om ondoordacht mee te spelen.

    • mr. drs. Bou:

     Beste corrupteboel,
     Als het werkt, dan zouden de straatlantarens daarop kunnen branden! Als jij weet hoe het werkt, dan zou je de gemeente er voor kunnen interesseren. Scheelt weer in de stroomkosten en dus ook in de belastingdruk! 🙂

 • Ruud:

  Presentatie van Mark Passio m.b.t vrije energie en slavernij. Gehouden tijdens de tweede, jaarlijkse Tesla Memorial Conference in New York ( 11 januari 2014 ):

  http://www.youtube.com/watch?v=tzfG1ezW6wU&feature=em-uploademail-ctrl

  This is the presentation Mark Passio delivered at the second annual Tesla Memorial Conference in New York, NY on January 11, 2014. The conference was hosted by the Tesla Science Foundation, http://www.TeslaScienceFoundation.org

  In this presentation, Mark explains to the “Free” Energy Movement that the manifestation of Free Energy technology for the betterment of Humanity is IMPOSSIBLE to achieve while SLAVERY remains the Human Condition. Slavery must be ended FIRST before Free Energy can manifest.

  Mark’s web site: http://www.WhatOnEarthIsHappening.com

  • mr. drs. Bou:

   Beste Ruud en anderen,
   Dank voor alle reacties, maar als ik over Tesla begin, dan krijg ik er een dubbele werkweek bij. In 2010 heb ik een reeks van documentaires bekeken over Tesla, over nulpunt energie en ga zo maar door. Maar, zoals ik al zei: tot op heden kun je er zelfs geen fiets op laten rijden!
   Achter de schermen staat nog veel meer en alleen al vandaag staat er zoveel in de reacties dat ik BOUblog er het komende jaar mee kan vullen. Van piramides tot mind control…
   Wat me belangrijk lijkt, wordt opgeslagen, want ik kan geen uren durende documentaires bekijken, in elk geval niet allemaal tegelijk.
   Relevante informatie blijft welkom, maar ik verzoek u wel om geduld!

   • Ruud:

    Beste Bou, het is zeker niet mijn intentie om werk te verschaffen, daar heb ik mijn eigen blogje al voor gemaakt ( eigenlijk begonnen als geheugensteun voor mijzelf, we moeten allemaal ergens tijd voor hebben/maken )… Plaats slechts de linken naar informatie waar ikzelf iets mee kan en hoop dat dit voor anderen ook zo zal zijn. Bovenstaande en recente presentatie, sluit bijvoorbeeld exact aan op de stelling van Eheu hierboven (alsmede de uitspraak van Nikola Tesla zelf over het werk en gedachtegoed van de Russell’s ).

    Groeten

 • mrpettjo:

  Blogartikel Bijzondere plaatjes van Jacco Vasseur uit Kamperland (https://plus.google.com/104417958203117995341/posts) die perfect passen binnen het kader van dit artikel:
  http://thisisyourwake-upcall.blogspot.nl/2013/04/bijzondere-plaatjes.html

 • Diewer:

  Hier staat ook een stukje in over Nikola Tesla – vanuit een ander perspectief: http://olympiczion.nl/index.php/stop-de-exploitatie-van-de-indigo-kinderen/

  • mr. drs. Bou:

   Beste Diewer,
   Volgens mij is dat nu net de Tesla-onzin die ik probeer te ontwijken!

   Een van de eerste van deze niet-menselijke wezens die op aarde kwamen kwam in het lichaam van een jongen die geboren was in Oost-Europa in 1857.

   En dat was dus Tesla!

 • Jasper:

  Ik blijf wat skeptisch eerst zien dan geloven beste Yvonne, en dat is in dit geval echt geen cognitieve dissonantie 😉 Volgens mij wordt de mensheid hier uitgelachen. Te eerste de Bron… hopegirl2012 ? En dan een ontwikkelaar die dr. Trapp heet?? Zou dat puur toeval zijn dat die namen hier in dit verband verschijnen?
  Even wat zoeken en dan kom ik op een site uit waarop op een youtube video staat die al in jan 2008 online stond. Als dit werkelijk zo’n revolutionaire vernieuwing zou zijn zou het een ernstige bedreiging vormen voor de energie-oligarchy en dus zeker het wereldnieuws gehaald hebben of de onderdrukking ervan. Vraag of eigenlijk twee in 1: Waarom is het nog niet doorgebroken en waarom verschijnt het jaren later plots weer onder een andere ontwikkelings-crew op het internet? Beste Eheu ik heb een site gevonden die dit waarschijnlijk volledig debunked of misschien ook wel niet ik bezit niet de skills dit te vertalen, dus mocht je tijd hebben thx! Alles is mogelijk en ik ben openminded maar nog steeds kritisch, de tijd zal het leren. Mvg.Jasper Bron:FTW with QEG

 • Eheu:

  Beste Jasper : ik ben ook geen fysicus. In mijn artikelen over Tesla schrijf ik alleen wat ik kan beamen uit eigen ervaring over die technologie. Dat houdt dus in de mindcontrol en geofysische wapentoepassingen ervan.
  En ik beweer, volkomen logisch lijkt me, dat enkel die toepassingen genoeg zijn om het complot rondom die technologie te verklaren, en dat zodoende de onmiskenbaar vele heilzame toepassingen ervan niet zomaar ‘vrij’ gegeven zullen worden. Feitelijk is het complot rondom die techn. heel goed te vergelijken met dat rondom Hennep (alleen zijn de consequenties van deze techn. uiteraard veel groter).
  Daaruit volgt volgens mij ook heel logisch dat een e.v. toepassing ervan als alternatief voor gangbare energie-bronnen, automatisch mee gesaboteerd zal worden, net als het onderzoek daarnaar. Wat dan e.v. weer aanleiding geeft voor allerlei fantasie-verhalen. Waar mensen dan weer gebruik van kunnen maken om mensen die het over die wapentoepassingen hebben voor gek te verslijten.
  Etc…
  Zo is de cirkel rond. Zo werkt dat met al dit soort complotten en de ‘debunkers’ ervan.

  Groet

  Eheu

  • Jasper:

   Dank je voor de snelle reactie Eheu ik geloof zeker wel dat er toepassingen van vrije energie mogelijk zullen zijn zowel theoretisch als praktisch en dat de ontwikkeling ervan zeker door het energie kartel al lange tijd onderdrukt wordt en is geworden. Natuurlijk zal die onderdrukking zich bedienen van debunkers en zogeheten desinformanten. Wat betreft het door yvonne aangedragen artikel gaan er nu in ieder geval wat allarmbellen rinkelen. Maar even to the point nu, eigenlijk beantwoord je mijn vraag niet volledig maar misschien ligt het aan mij en bevredigd het antwoord mij niet helemaal. Geen verwijt 🙂 Heb ik het goed dat de site die ik aangetroffen heb aangeeft dat de wereld gefuckt wordt ? Of haal ik het uit het verband m.b.t. de overige info die de pagina bevat? Het lijkt me een site die meer zaken op de korrel neemt maar helaas ik kan het verder niet echt lezen. Omdat onze taal nog wat romeinse overblijfselen bevat kan ik dat uit sommige woorden opmaken. Verder volg ik je er zeker in dat het zeker alle kanten op kan dat verpak ik ook in mijn wat afvragende reactie.

 • Eheu:

  Ik heb die Italiaanse site net even bekeken (had ik nog niet gedaan, al m.o.m. wetend wat ik aan zou treffen).
  Ze presenteren zich als ‘wetenschappers’, ‘objectief’ etc. Dat is interessant in de controverse ‘complotters’ vs ‘non-believers’. Want hier zie ik dus wat ‘wetenschap’ voor rol speelt door de bank genomen: namelijk álles wat niet aan de ‘consensus’ en de ‘officiele waarheid’ beantwoordt verwerpen. Ik zeg wel eens : ‘skepticisme’ is wetenschap voor dummies (dwz het gros van de, nu eenmaal niet wetenschappelijk geschoolde, mensen).
  Dat gezegd zijnde, lijkt me snel bekeken, het oordeel dat ze vellen over die ‘Dr. Trapp’ zeker gefundeerd.
  Het perverse is nu eenmaal dat onder complotters niet enkel ongevaarlijke gekken zitten, maar evenzeer heel uitgekookte gekken, die het enkel op geld voorzien hebben, en op het verspreiden van hun ‘geloof’. Zo dus wrschl. ook in het geval van deze ‘Trapp’.
  Maar dat is juist het punt waar ik hierboven op wilde wijzen.
  Het hele ‘debat’ (NOT) ‘complotters’ – ‘anti-complotters’ is meestal een ‘religieuze’ kwestie. Dat geldt wat mij betreft evengoed dus voor de zgn. ‘rationalisten’ en ‘realisten’ die elke beewering over ‘complotten’ te vuur en te zwaard bestrijden.
  In de meest gevallen echter zónder rationele argumenten daarbij te gebruiken.
  Dat is dom, en gevaarlijk, en het doet me denken dat die meeste debunkers geen echte wetenschappers zijn, en daarbij niets snappen van politiek en van psychologie.

  Om die drie elementen in hun samenhang ietwat aanschouwelijk te maken, zou je dit kunnen zeggen: Iedereen weet wat de macht van Einsteins c.s. theorie is, dwz van de fysica van de laatste pl.m. eeuw. Bijna geen enkel mens echter is slim genoeg om dat alles te kunnen begrijpen. Vanwege de macht van die wetenschap en de complexiteit ervan is het evenwel heel gemakkelijk voor (meestal totaal niet wetenschappelijk geschoolde) ‘machthebbers’ om het gebruik ervan te monopoliseren en dat voor de gemiddelde lul de behanger zoals u en ik te verbergen. Dat dat ook gebeurt wordt door een aantal ‘politieke denkers’ én door wetenschappers ook gedocumenteerd geprobeerd duidelijk te maken. Maar de ‘macht’ kan rekenen op de afhankelijkheid/horigheid en relatieve ongeïnformeerdheid en stupiditeit van ‘het grote publiek’ (in zijn feitelijk nogal normale behoefte aan ‘zekerheid’ en ‘veiligheid’ in het dagelijkse leven) om dat alles te ontkennen. Kortom: het is angst gekoppeld aan agressie/machtsdrang. En dát verklaart de macht van ‘plausible deniability’.

  Ondertussen schiet noch de wetenschap, noch de ‘politiek’ (als de ‘gemene zaak’, de ‘veiligheid’ en het ‘welzijn’ etc. gezien) veel op in zo’n situatie kan men zich voorstellen.
  Toch ís die situatie zo. Maar ook dat zal maar moeilijk, vanwege de zelfde redenen als hiervoor gegeven, onder ogen gezien worden.

  Groet
  Eheu

  • Eheu:

   Niet alleen de wetenschap en de ‘politiek’ schieten niets op met die (ideologische) loopgravenoorlog en zwart-wit tegenstelling, – maar evenmin alles wat ‘spiritueel’, individueel en écht religieus is natuurlijk (dat vergat ik nog voor alle volledigheid).

   Groet

   Eheu

 • Jasper:

  Dank je beste Eheu voor de genomen tijd voor die verdere uiteenzetting en inderdaad degelijke en goede onderbouwde argumenten aanvoeren is niet de sterkste kant van hen die de waarheid wensen te ontkrachten of die proberen voor eigen gewin te manipuleren. Dat haalt inderdaad vaak religieuze hoogten en zeker heeft dat te maken met het wegvallen van de illusionaire veilige gewaande kaders van velen. Men zou geen voorstander moeten willen zijn van het zwart wit denken en zich beter willen laten leiden door het pad van de algehele logica te volgen. Verder draagt de ware waarheid veel kennis in zich. Het Collectief kent en weet de weg. Samen zijn we sterk! Namaste!
  Jasper.

Laat een reactie achter