Archief
Artikelen

Op 24 en 25 maart zal in Den Haag de Nuclear Security Summit worden gehouden. Er komen 58 wereldleiders naar Den Haag, waaronder president Obama. Het doel van de top is het voorkomen van nucleair terrorisme. De vraag is alleen wat men daaronder verstaat. Fukushima? De ME en de Marechaussee zijn al op de Veluwe aan het oefenen voor de komende “oorlog”, want men verwacht dat “extreem linkse activisten” uit Duitsland slaags zullen raken met de politie. Zie daarvoor het NOS journaal van 23 januari, vanaf ongeveer minuut 11. En Den Haag hangt nu al vol met camera’s! Hoe veilig kan kernenergie zijn?

Kernenergie is de meest onveilige en onbeholpen manier om water te laten koken, opdat een stoomturbine elektriciteit opwekt. Maar kernenergie is ook een handige manier om stiekem een bom in elkaar te knutselen waarmee men een hele stad van de aardbol kan wegvagen. Helaas kan men er ook een Stille Oceaan mee vergiftigen, maar deze vorm van nucleair terrorisme zal vast niet op de agenda staan van de Nuclear Security Top. Over Fukushima moet men zwijgen!

Inmiddels is de golf van radioactiviteit die wordt uitgestoten door drie gesmolten kerncentrales van Fukushima, aan de andere kant van de oceaan beland. In Californië worden sommige mensen nu een beetje ongerust, maar de regering zegt dat alles veilig is en de meeste mensen begrijpen het gevaar niet.

Americans Drink “Fukushima Bottled Water Imported From Japan” That’s Marked “Radioactive” duurt 4 minuten.

Kernenergie is niet veilig en het zal ook nooit veilig worden. Uit de Top in Den Haag blijkt dat men wil voorkomen dat nucleair materiaal in handen valt van “terroristen”. Wie dat zijn, wordt bepaald door de wereldleiders. In elk geval is Israël geen terrorist. Iran wel, want deze staat weigert om zich in de schulden te steken bij het IMF en doet ook verder niet mee aan de machtspolitiek van wat men het “vrije Westen” noemt. Dat Iran kerncentrales bouwt, is daarom uiterst verdacht! Het zouden terroristen kunnen zijn…

Nuclear Ginza is een Britse documentaire uit 1995, dus jaren voor de wereld werd getroffen door Fukushima. Hij gaat over de arbeiders van de kerncentrales van Japan. Het zijn gewone mensen die moeten werken voor hun geld, ze behoren tot de onderlaag van de maatschappij. Het zijn geen terroristen, maar brave burgers die luisteren naar wat de baas zegt. Helaas horen ze nooit wat de baas niet zegt! De gevolgen zijn helaas hartverscheurend! Terrorisme is misschien niet het juiste woord, maar het is wel terreur!

Documentary “Nuclear Ginza” (1995) duurt 25 minuten.

En dan is er nog de absolute bodem, want Fukushima is niet het enige probleem. Jaren lang heeft men kernafval in stalen vaten gedumpt in de oceanen. Green Peace heeft daar met luide protesten ten slotte een einde aan gemaakt, maar de vaten liggen nog steeds op de bodem van de Atlantische oceaan en zelfs in het Kanaal. Hoe lang het duurt voor deze vaten zijn doorgeroest, weet niemand. Nadat het dumpen van kernafval in vaten was verboden, ging men over tot het lozen van kernafval via pijpleidingen in de zee. Dat gaat niet over Japan, aan de andere kant van de wereld, maar over Frankrijk en Engeland! Het radioactieve afval bedreigt de oceanen, maar ook deze vorm van nucleair terrorisme zal waarschijnlijk niet worden besproken tijdens de Top in Den Haag.

Nuclear Waste Disposal Documentary (2013) duurt 52 minuten.

Kernenergie, daar wordt niemand nog vrolijk van. Daarom tot besluit een zeer indrukwekkende Japanse muzikale bijdrage over deze menselijke dwaasheid, gespeeld en gezongen door de Japanse groep Frying Dutchman en Engels ondertiteld. MUST SEE, MUST HEAR!

FRYING DUTCHMAN: “humanERROR” duurt 20 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

14 Reacties op “Kernenergie, van de top tot de bodem”

Laat een reactie achter