Archief
Artikelen

Het vorige artikel op BOUblog ging over prins Bernhard en zijn vrienden. Via de affaires van deze prins kwamen we bij Slobodan Radojev Mitrić, een voormalig geheim agent van Joegoslavië. In 1973 moest hij een liquidatie in Brussel uitvoeren. Hij weigerde en vluchtte naar Nederland. Op 25 december 1973 schoot hij in Amsterdam drie leden van de Servische geheime dienst dood. De avond tevoren hadden die drie met een mitrailleur op Mitrić geschoten. Volgens Mitrić hadden ze de opdracht om hem te liquideren. Zijn beroep op noodweer werd niet aanvaard, hij werd veroordeeld tot 13 jaar gevangenisstraf.

Tijdens zijn gevangenschap werd hij benaderd door vrienden van de prins, die zijn hulp inriepen in verband met “affaires”, want een prins is geen crimineel. In ruil zou hem een verblijfsvergunning worden verleend, maar dat loon heeft Mitrić nooit ontvangen. In 1986 kwam hij vrij. Omdat hij in zijn land van herkomst ter dood zou worden veroordeeld, verbood de rechter zijn uitzetting. Sindsdien woont Mitrić als ongewenste vreemdeling in Nederland.

Hij hield zich in leven met het geven van karatelessen, vandaar zijn bijnaam “Karate Bob”, en hij schreef boeken in het Servisch, maar er zijn er verscheidene vertaald in het Nederlands. In maart 1992 trouwde hij met kunstenares Iris de Vries. Het paar woonde op een zolderkamer. Per 1 augustus 1992 werd de bijstandsuitkering van Mitrić door de gemeente Amsterdam stop gezet, omdat hij “zonder instemming van het bevoegd gezag in Nederland verblijft en daarom op grond van de Vreemdelingenwet kan worden uitgezet”. Het paar moest voortaan rondkomen van de eenpersoons bijstandsuitkering van De Vries. Mitrić kon zich als ongewenst vreemdeling ook niet tegen ziektekosten verzekeren en was aangewezen op gratis medische hulp. Zijn echtgenote schreef over hun erbarmelijke omstandigheden talloze brieven aan ministers, Kamerleden, advocaten, hoogleraren en aan de redactie van het dagblad Trouw, maar hulp bleef uit.

In januari 2006 overleed Iris de Vries en haar uitkering werd beëindigd. Omdat Mitrić niet mocht werken en ook geen recht had op een uitkering, begon hij een procedure om zijn status van ongewenste vreemdeling opgeheven te krijgen. Het resultaat was averechts: sindsdien doet de overheid alle mogelijke moeite om hem het land uit te zetten! Het Ministerie van Justitie heeft een heel archief over Mitrić, maar tot 2036 is dat niet openbaar.

Inmiddels is Mitrić ernstig ziek, maar hij heeft geen verzekering en ook geen geld voor de dokter. Ook vreest hij dat de Servische geheime dienst hem nog altijd dood wil hebben, daarom durft hij de straat niet op. Hij heeft evenmin geld voor de huur, gas en licht van zijn zolderkamer. Zijn situatie is kritiek, maar eind vorig jaar heeft de rechter alweer beslist dat Karate Bob kan worden uitgezet naar het land van herkomst! Karate Bob verliest kort geding tegen de Staat. Met VIDEO, maar deze is helaas niet te embedden.

Volgens staatssecretaris mr. Fred Teeven van Justitie moet Mitrić het land worden uitgezet, omdat hij “een ernstige bedreiging vormt voor de openbare orde, de openbare veiligheid en de nationale veiligheid”. Voor een doodzieke oude man is dat wel kras! Het werkelijke probleem lijkt mij: Mitrić wéét teveel! Fred Teeven weet zelf ook teveel, maar deze voormalige Officier van Justitie heeft zijn ziel verkocht aan de duivelse politiek en zichzelf daarmee het zwijgen opgelegd.

De uitgever van Mitrić is het Willehalm Instituut. In het voorjaar van 2012 is daar het nieuwste boek van Mitrić verschenen: Doodlopende Weg, Waarom de Nederlandse geheime dienst haar topagent Theo van Gogh heeft vermoord. Die ondertitel zegt al veel en we mogen vermoeden dat een voormalig Joegoslavisch geheim agent die al 40 jaar in Nederland woont, weet van de gleufhoed en de rand! Lees bij voorbeeld ook de lovende boekbespreking in Trouw.

Op de achterflap van Doodlopende Weg staat:

Appel van de auteur aan zijn lezers

Op 2 november 2004 werd de Nederlandse filmmaker Theo Van Gogh op de Linneausstraat in Amsterdam door Mohammed Bouyeri doodgeschoten. De roman “DOODLOPENDE WEG” van Slobodan Radojev Mitrić beschrijft hoe en waarom hij werd vermoord.
Voor elke moord, ongeacht over wie het gaat, is het nodig om de waarheid en niets dan de waarheid te vertellen en de waarheid erover te schrijven, of men dit nu leuk vindt of niet.
Aan u, geachte lezer, ligt het om deze roman wel of niet te steunen. Maar indien wij zwijgen, zal de moordmachine van de duistere krachten zonder belemmering verder doorgaan met doden: gisteren Theo, morgen een van ons.
Niemand heeft het recht – ongeacht of iemand volgens de wet van een staat of religieuze gemeenschap werkelijk de dood verdient – om te doden. Vooral in de zogenaamde vrije democratische wereld, die beweert dat ze de paden van vrijheid en rechtvaardigheid volgt.
Laten wij helpen om alle verantwoordelijken voor de moord op Theo van Gogh voor de rechter te brengen.

Over Slobodan Mitrić valt natuurlijk nog veel meer te vertellen. Voor de liefhebbers zijn daar de YouTube kanalen: Slobodan Mitrić op You Tube en Iris de Vries op YouTube. Daar vindt men ook filmpjes met de karate-instructies van Karate Bob. Maar de eens zo krachtige Mitrić is nu een zieke oude man die door de Staat der Nederlanden de dood in wordt gedreven. Op de vraag wat we nog voor hem kunnen doen, luidt mijn antwoord: koop een boek!

Doodlopende weg is hier te koop.

De Gouden Tip, De verstrengeling van onder- en bovenwereld en de moord op G.J. Heijn, is hier te koop.

Robert Jan Kelder is de man achter uitgeverij Willehalm. Nadat de rechter had beslist dat Mitrić het land uit moet, heeft hij een nieuw blog geopend, omdat hij nog altijd probeert om die uitzetting te voorkomen. Ook heeft hij een petitie online geplaatst. Deze kunt u hier tekenen. In het volgende interview bespreekt Kelder het boek “Doodlopende Weg”, waarbij de interviewer hem voortdurend in de rede valt. Kromme tenen!

IN MEMORIAM THEO VAN GOGH 2012 – INTERVIEW MET ROBERT JAN KELDER duurt 8 minuten.

De advocaat en woordvoerder van Mitrić is Jean Paul de Haan. Eind juli 2013 werd deze geïnterviewd door Steven Brown, die zich de schietpartij op Eerste Kerstdag 1973 nog levendig kan herinneren. De Haan vertelt hoe Mitrić door alle instanties in de steek werd gelaten. Maar Karate Bob is zelf ok een moeilijke man, hij durft geen hulp te aanvaarden, omdat hij bang is voor een aanslag op zijn leven.

‘Karate Bob’ Staatsgevaarlijk of de Staat gevaarlijk voor ‘Karate Bob’ duurt 15 minuten.

Rond dezelfde tijd interviewde ook Myra Jean Paul de Haan. Hij vertelt dat Slobodan Mitrić opdrachten heeft vervuld voor de geheime dienst en ook contact heeft gehad met het Koningshuis. Karate Bob kent Staatsgeheimen! Is hij daarom gevaarlijk? Hij ligt te creperen zonder ziektekosten-verzekering en toch moet hij het land uit! Dat laatste geldt op dit moment nog steeds!

Talk to Myra: Slobodan Mitrić duurt 51 minuten.

Toegift:
Het geheim van Paleis Noordeinde – Petitie aan de Koning om een Gouden Tip voor Karate Bob duurt 7 minuten.

Teken ook deze petitie!

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

22 Reacties op “Slobodan Mitrić alias Karate Bob”

Laat een reactie achter