Archief
Artikelen

Houdt u van muziek en houdt u van humor? Dan is Frans Liberg uw man! Deze virtuoze musicoloog speelt met de piano en met het publiek als een goochelaar met een hand vol noten! Zijn intelligente en soms maatschappijkritische grappen zijn altijd welluidend. Iedereen mag meezingen, maar men kan het ook uitschateren. Liberg was enige dagen geleden op de Nederlandse tv met de show Ick Hans Liberg, maar helaas had ik die gemist. Gelukkig kwam hij een paar dagen later op de Belgische Canvas, zodat ik hem toch heb gezien. Zijn nieuwste show ATTACCA speelt dit hele jaar nog in verscheidene theaters. Een aantal van zijn oudere shows staat reeds integraal op YouTube. Is dat even leuk!

Natuurlijk heb ik ze niet allemaal bekeken, maar ik heb ze met groot plezier verzameld. Van elke video heb ik een stukje gezien en ze zijn allemaal anders en allemaal leuk! Mocht u of ik dit jaar een beetje depri zijn, dan klikken we even op humor of op muziek en dan komt Hans Liberg vanzelf bovendrijven. Met een shotje humor en een dosis muziek komen we het jaar wel door. 😉

Hans Liberg – Nu ook voor vrouwen (1993-1996) duurt een uur en 48 minuten.

Hans Liberg – De Vier Jaargetijden (Viagratijden) (1996-1998) duurt een uur en 31 minuten.

Hans Liberg – Nieuwe Show (1998-2002) duurt een uur en 35 minuten.

Hans Liberg – Neue Show is ongeveer dezelfde show, maar dan in het Duits en dus weer anders…

Hans Liberg – TATATATA (2003-2005) duurt een uur en 45 minuten.

Hans Liberg – De Negende (2006-2007) duurt een uur en 27 minuten.

Tijdens zijn jubileumvoorstelling ’25 Jaar Hans Liberg’ in Koninklijk Theater Carré (maart 2008) ontving Hans Liberg een hoge Koninklijke onderscheiding in de Orde van de Nederlandse Leeuw, de oudste en hoogste civiele orde van Nederland. Zijn hele familie was daarbij aanwezig en zijn kinderen speelden mee in de voorstelling.

Hans Liberg – The Best Of (2007-2008) duurt een uur en 57 minuten.

Hans Liberg – Das Beste is dezelfde show, maar dan in het Duits en zonder hotemetoten of ridderorde. Eigenlijk is dat wel zo leuk!

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

5 Reacties op “Hans Liberg: lachen met muziek”

 • peter:

  Beste Bou,

  ik ben een regelmatig terugkerende lezer maar sta nu volledig paf dat een intelligent iemand helemaal gek kan zijn op hans liberg.

  Ik zit zelf in het vak en ken de man. Zijn talent en zelfingenomenheid staan m.i. volledig omgekeerd evenredig met elkaar in verhouding.

  Maar ok, iedereen heeft wel ergens een donkere kant, dus ook de door iedereen hier hoog geeerde Bou.

  Hoe dan ook, en dan maar met een voorliefde voor hans liberg, de allerbeste welgemeende wensen voor 2014!

  • mr. drs. Bou:

   Beste Peter,
   Ik moet toch echt erg lachen om die man. Misschien is dat wel helemaal fout, maar ik heb ook nog lang niet al zijn shows helemaal gezien. Mijn tv staat al vele jaren aan het voeteneinde van mijn bed, want de tv is toch zóóó slaapverwekkend! Maar bij Hans Liberg word ik wakker en dan lig ik in mijn bed te schuddebuiken van het lachen!

   Misschien is Liberg wel helemaal fout, maar waarom???

   De beste wensen zijn daarbij wederzijds!

   • peter:

    Hallo Bou,

    Hans is ‘fout’, maar ik ben natuurlijk ook te vals met mijn reactie. 😉

    Die reactie te plaatsen werd me vooral ingegeven door de in mijn ogen nogal vreemde tegenstelling die liberg vormt met alle andere onderwerpen die hier voorheen de revue zijn gepasseerd. Maar ok, ieder natuurlijk het zijne. Smaak kan onmogelijk fout zijn dus geniet er vooral van!

    Hans Liberg is een goede zakenman. Als muzikant lijkt hij virtuoos, maar hij is een grote schreeuwerige rommelaar. Dat gerommel duur verkopen is zijn grote talent en dat doet ie luid en bekwaam. Maar daarboven is hij een zeer onaangename persoon. Ik heb in het vak -muziek/theater- naar mijn smaak te veel super ego’s van te dichtbij meegemaakt, hij spant echter de kroon.

    Grt, Peter.

 • verwarde man:

  Braaf , braver , braafst. Geef de man een koninklijke onderscheiding, wedden dat ie hem aanneemt?

Laat een reactie achter

Recente reacties