Selecteer een pagina

Archieven

Coral Castle revisited

Vier jaar geleden plaatste ik op BOUblog een artikel over Coral Castle, een bouwwerk in Florida dat bestaat uit blokken koraalsteen die elk enige tonnen wegen. Dit “kasteel” is in korte tijd gebouwd door slechts één man: Edward Leedskalnin (1887-1951). Hij liet niemand zien hoe hij de zware stenen kon uithakken en verplaatsen, hij beweerde slechts dat hij het geheim kende van de bouwers van de piramides van Egypte.

Op oudejaarsavond kwam het gesprek op Coral Castle en ik herinnerde me die oude BOUblog. De video deed het niet meer, die moest ik dus even opnieuw opzoeken. Inmiddels zijn er nog veel meer reportages over dit wonderlijke bouwwerk op YouTube verschenen. Vandaar deze update. Coral Castle lijkt te spotten met alle wetten van de zwaartekracht. Dat geldt eveneens voor de piramides, voor monolithische bouwwerken zoals Stonehenge, voor de Cyclopische muren in Griekenland en Anatolië, voor Machu Picchu en ga zo maar door. Uiteraard heb ik geen idee hoe het werkt, maar Coral Castle is gebouwd door slechts een man en het bestaat echt!

Uiteraard heeft men na de dood van kluizenaar Leedskalnin geprobeerd om het geheim te ontrafelen, maar al wat men vond in zijn werkplaats was een vliegwiel waaraan magneten bevestigd waren. Nu Peak Oil een algemeen erkend feit is, zoeken talloze mensen naar een alternatieve bron van energie. Ook het vliegwiel van Leedskalnin ontsnapte niet aan hun aandacht, maar tot op heden heeft niemand ontdekt hoe deze kleine man in staat was om zulke gigantische blokken steen te verplaatsen.

Alleen foto’s, zonder geluid:

CORAL CASTLE In HD A Look In 2012 This Is A Strange And Wonderful Place In Florida duurt 5 minuten.

De volgende documentaire is een beetje rommelig gefilmd, want in het hedendaagse pretpark Coral Castle mag men niet filmen. Na 10 minuten komt het wonderlijke vliegwiel duidelijk en rustig in beeld, met een uitleg van de toeristengids. Er staan op YouTube ook talloze filmpjes waarin mensen dit vliegwiel hebben nagebouwd, maar tot op heden leidde dit niet tot het verplaatsen van steenblokken die enige tonnen wegen. Het raadsel van Coral Castle is dus nog altijd niet opgelost.

Rare Coral Castle Tour [Ed Leedskalnin] Free Energy All Around Us duurt 30 minuten.

13 Reacties

 1. @corrupteboel

  Het vliegwiel alleen is niet genoeg, de bovenin statief geplaatste sphere cq blackbox-in-combinaite-met, is de Leedskalnin permanente magneet met de 2 spoelen.Zodra je het elektrisch veld uitschakelt, blijft het magnetisch veld in stand. Meer op de site leedskalnin.com en eenvoudig na te bouwen met 2 spoeltjes.

  tesla beschreef het in zn dynamic theory of gravity die hij nooit geheel publiceerde, na zn dood roofden de geheime diensten oa deze en het is nog steeds staatsgeheim.
  ook de duitsers cq nazis hadden enorme kennis op het gebied van deze technologie, zie de vril projekten etc, is een goede site van, heb ik in het laatste artikel op micha kat gezet, die is ook op de ufo pad tegenwoordig in schweinfurt nav de uitschakeling van de bommenwerpers daardoor schotels in wo2

  Antwoord
 2. @corrupteboel

  In-combinatie met. Eerste zin boven is gedeeltelijk weggevallen. Voorbeeld met de permanente magneten cq perpetual motion holder is een deel dat je zelf zo kunt namaken voor mensen die een beetje handig zijn

  Antwoord
 3. @corrupteboel

  http://www.coralcastleforums.com/viewtopic.php?f=7&t=426&start=10

  voor de mensen die technisch wat meer onderlegd zijn staan hier interessante discussies op het leedskalninforum wo speculaties over de werking van het vliegwiel maar ook de citaten van LK in relatie tot magnetisme , zie ook tesla’s beweringen , zijn interessant en de ether theorie komt ook weer om de hoek kijken. De dogma’s van de natuurkunde cq elektriciteitsleer wo de aanname dat elektronen zouden bestaan worden wederom geschaafd. Zie ook de site tuks.nl trouwens.

  ook op de site energeticforum.com staan interessante discussies over de werking van leedskalnins vliegwiel.
  zelf denk ik op zn boerenfluitjes geformuleerd dat het vliegwiel mechanisch aangedreven werd en op die wijze een opslag van aan te wenden magnetisme teweegbracht teneinde antigravitie op te wekken zoals in de perpetual motion holder zie post hierboven.

  Antwoord
  • mrpettjo

   De Amerikaanse onderzoeker Albert Roy Davis ontdekte dat magnetisme elektriciteit doet ontstaan en “vliegende schotels” en bv. de Amerikaanse Stealth bommenwerper aandrijft:

   A scientist named Albert Roy Davis discovered (in 1936) that the North and South poles of magnetism are in reality, two separate and distinct energies with two distinct electron spins. The North pole energy spins counterclockwise and causes a “contraction” (attraction) of matter, and the South pole energy spins clockwise and causes an “expansion” (repulsion) of matter. In chapter 11 of their first book, “Magnetism and Its Effects on the Living System”, Davis and Rawls (Davis’ associate) show how magnetism and gravity are combined and react together, and how they affect living beings. The title of my review, “Gravity is a form of electromagnetic and physical magnetic results”, is a direct quote from their book.

   The problem with physics today is that the very fundamentals of magnetism that scientists base their theories on are wrong, so until they adopt the discovery by Albert Roy Davis of two separate and distinct energies of magnetism they will never find the correct answers. Here are a few quotes from another book by Davis and Rawls, “The Magnetic Blueprint of Life”, published in 1979. “Magnetism has been relegated to an inferior position in relation to electricity and gravity. As long as this concept exists in the scientific community, there will be only theories on theories, confusion on confusion.” “Magnetism has a spin effect; electricity has a flow effect, and as all matter is in motion, characterized by spin, here is another reason why magnetism is the father of electricity–not the child, which is generally accepted in physics.”

   Lees ook: http://www.thewebfairy.com/911/missilegate/rfz/index2.htm (Hitler’s Flying Saucers)

   Antwoord
 4. andre

  Bou een leuk stuk om het nieuwe jaar mee te beginnen. t is weer eens wat anders dan ski-springen kijken! Ik kwam dit stukje tegen en als je dit leest dan was ed niet echt een kluizenaar maar zn tijd ver vooruit. http://www.labyrinthina.com/leedskalnin.htm
  magnetisme staat aan de basis van alles

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Beste Xonu,
   Welkom op BOUblog en dank je wel voor de link. Deze gaat naar een site waar uitgebreid aandacht wordt besteed aan Coral Castle. Uiterst boeiend voor wie er meer van wil weten!

   Antwoord
 5. mr.drs.Bou

  Dit is wel grappig en het blijkt al in 2015 bekend! Er is een oud filmpje gevonden van de manier waarop Coral Castle is gebouwd. Ik kwam het toevallig tegen en ik lachte me slap! 🙂 🙂 🙂

  Coral Castle Mystery solved with AMAZING new footage duurt ruim 8 minuten.

  Antwoord
 6. mr.drs.Bou

  Eds Coral Castle Quarry and Flywheel, Engineering Mystery Solved duurt ruim 25 minuten.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + 13 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën