Archief
Artikelen

De grote corporaties en de regeringen van medeplichtige landen in het “vrije Westen” lijken de hele bevolking te zien als de vijand. Een belangrijke klokkenluider, zo niet de meest belangrijke klokkenluider van 2013, is Edward Snowden. Eigenlijk verdient hij een standbeeld, maar in de VS werd op 14 juni 2013 een arrestatiebevel wegens spionage tegen hem uitgevaardigd. Hij bevond zich toen in Hong Kong, maar op 23 juni vloog hij naar Moskou. Daar heeft men hem voor een jaar politiek asiel verleend.

Wat Snowden onthulde, komt neer op Big Brother is watching you! De spionage-fabriek van de NSA volgt vrijwel iedere beweging van alle burgers van de VS en Europa. Iedere beweging op internet, iedere rit met een auto die is uitgerust met GPS, iedere wandeling die men maakt met een mobieltje op zak (ook als het uit staat!) wordt door de NSA geregistreerd. Niet alleen burgers, maar ook politici worden systematisch afgeluisterd. De communicatie tussen leden van de directie van grote bedrijven is eveneens het doelwit. Handel met voorkennis kan immers winstgevend zijn. En dit alles zou dienen voor onze veiligheid in de onzinnige strijd tegen het nep-terrorisme!

Edward Snowden’s Christmas Message 2013

‘Snowden showed us world sleepwalks into Orwellian horror’ – ex-intelligence officer duurt 25 minuten.

Intussen is de VS in ruim 10 jaar tijd veranderd in een totalitaire politiestaat, waar zelfs kinderen op de lagere school in het oog worden gehouden door de politie. De strijd tegen drugs vormt een excuus om mensen lastig te vallen, te arresteren en te molesteren. Een ander excuus is de strijd tegen illegale vreemdelingen. Maar eigenlijk heeft de zwaar bewapende politie geen enkel excuus nodig om de bevolking te terroriseren. Het volgende artikel geeft een overzicht:

How Every Part of American Life Became a Police Matter

The School-to-Prison Pipeline

It starts in our schools, where discipline is increasingly outsourced to police personnel. What not long ago would have been seen as normal childhood misbehavior—doodling on a desk, farting in class, a kindergartener’s tantrum—can leave a kid in handcuffs, removed from school, or even booked at the local precinct. Such “criminals” can be as young as seven-year-old Wilson Reyes, a New Yorker who was handcuffed and interrogated under suspicion of stealing five dollars from a classmate. (Turned out he didn’t do it.)

Though it’s a national phenomenon, Mississippi currently leads the way in turning school behavior into a police issue. The Hospitality State has imposed felony charges on schoolchildren for “crimes” like throwing peanuts on a bus. Wearing the wrong color belt to school got one child handcuffed to a railing for several hours. All of this goes under the rubric of “zero-tolerance” discipline, which turns out to be just another form of violence legally imported into schools.

Naar aanleiding van dit artikel stelde C-SPAN de Amerikaanse burgers de vraag: “Is the US a Police State?” Uit de (telefonische) antwoorden blijkt o.a. dat de meeste mensen diep teleurgesteld zijn in Obama! Vanuit de bevolking komt steeds meer weerstand tegen de politiek. Hoewel het programma op zich nogal saai gepresenteerd wordt, is het beeld dat verschijnt toch zeer verontrustend!

C-SPAN QUESTION: IS THE U.S. A POLICE STATE? duurt 37 minuten.

Toegift:
RIP Privacy: US judge rules NSA program legal

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

21 Reacties op “Edward Snowden en de VS als totale politiestaat”

 • damib:

  Snowden’s revelations are just the tip of the iceberg.

  Drake said so, so does P.Mooring and Binney and very, very many others.
  High frequency weapons are real, used in Netherlands they score a 12% permanent invalidity. Lack of physics in (alternative) media and our parliament members made sure that people who complained about radiation in their homes where easily declared mad.

  Effectively the dutch silently introduced corporal punishment during (UN Human rights man) Lubbers. Minister Donner prohibited the use of radar detectors and declared all political idea’s stolen (in this most telephone tapped country in western Europe) as property of the state. He’s is publicly charged with torture by Maud Oortwijn, but in a country with an abysmal record regarding wistleblowers and a justice department plagued by cronyism and corruption nobody really think it will have any effect.

  Lack of understanding to this day of these systems has steadily increased the severity, electric like shocks are administered every day on completely innocent people, forcing hospitals to deal with the effects of these weapons.

  It is a jungle, completely out of control, shocks vary by a factor 1000. Sometimes, after regaining consciousness “one tries to feel if one has bitten a piece of tongue again” recalls one target being released from hospital as a direct result of these so called non-lethal weapons for the third time.

  Repercussions followed swiftly when one tried to tell parliament members in 2012 Just as described in the millions of websites the justice department and police take care not to document these practices. Practices that most certainly are being going to be described as torture comparable with crimes committed in world war II in the near future.

  Those behind it must be forever thankful the media focused on email interception instead on what is really going on.

 • Ben:

  Hi Boudine,

  In 2003 kwam Dr. Lawrence Britt al met zijn “Fourteen Defining
  Characteristics Of Fascism”: http://rense.com/general37/char.htm.

  Deze karakteristieken zijn vanzelf eenvoudig door te trekken naar de huidige vs: http://www.youtube.com/watch?v=eg6Sg6Uzxgc, http://www.youtube.com/watch?v=PJOD9nbDU1I eva.

  Groeten, Ben

  • mr. drs. Bou:

   Beste Ben,

   Men kan het fascisme noemen, maar ik noem het liever een politiestaat of een toezichtstaat of een totalitaire staat. De kenmerken kloppen wel, maar we leven in een nieuw tijdsbestek. Internet en de hoge vlucht van de elektronica maken het mogelijk dat de gedachten-politie iedere beweging controleert. We zijn ver voorbij 1984.

   Dat de agent die Rishi doodschoot is vrijgesproken, is ook een teken des tijds. Er is vandaag in Den Haag een demonstratie tegen deze gang van zaken. Gelukkig is het mooi weer, maar demonstreren helpt volgens mij niet meer. Wat dan wel helpt, weet ik eigenlijk niet. Alleen een meerderheid van mensen die begrijpen hoe het zit en dat het zo niet langer kan, dat kan misschien nog helpen. En anders zal de wal het zinkende schip wel keren…

   • sickworld:

    Ik ben bang dat “we” het spel verloren hebben. De concentratie van de macht, gevormd door een respectloze groep “insiders” en vrienden hetgeen heeft geleid tot zelfverrijking en corruptie tot in de rechterlijke macht. Niet alleen hebben we verloren, het mechanisme is een kritische massa overstegen en gedraagt zich als een kettingreactie.

    De toekomst ziet er somber uit. Ik onderschrijf de idee dat we het concept van 1984 reeds verre hebben overtroffen. En we zijn er nog lang niet. Websites als deze met gelijk gestemden geven enige rust, er niet alleen voor te staan. Beste wensen Bou en dank voor het vele werk dat je met ons wilt delen.

    • mr. drs. Bou:

     Beste Sickworld,
     Dank voor de beste wensen en insgelijks. Maar somberen helpt niet! Ik hoop dat steeds meer mensen in de gaten krijgen hoe onze economie werkt en welk misdadig misbruik daarvan wordt gemaakt. Zowel het leger als de politie bestaan uit mensen! Als niemand meer meedoet, dan is het uit met het spel!

 • Ben:

  Hi Boudine,

  We kunnen niet in de toekomst kijken en inderdaad je kunt maar weinig doen. En jij draagt meer dan je steentje bij met deze web-site. De macht van rechts is momenteel zo sterk dat je daar toch niet tegen op kunt. Ze zullen de mensen wel te vriend moeten houden, maar ze hebben nog zoveel knoppen waar ze aan kunnen draaien.

  Groeten, Ben

 • – Project Censored 3.1 – JFK 50 – Peter Dale Scott – Deep Politics

  http://www.youtube.com/watch?v=L0CFpMej3mA

  Peter Dale Scott, Ph.D., is a former Canadian diplomat and emeritus Professor of English at the University of California, Berkeley. Scott is a noted poet, writer, and researcher. He is author of many books, including several about the Kennedy assassination, including The Assassinations: Dallas and Beyond; Deep Politics and the Death of JFK; and The War Conspiracy: JFK, 9/11, and the Deep Politics of War.

  Intro : Project Censored 3.2 – JFK 50 – Peter Dale Scott – Deep Politics duurt 14 minuten.

  http://www.youtube.com/watch?v=toAjHQ5UrxM

  Also David Icke is sharing ,in the next interview, his insights, in the first two parts he discribes his basic views and filling it in ,in the rest of the interview, with all kinds of amazing and disturbing aspects.

  David Icke – Dot Connector – 2013.

  http://www.youtube.com/watch?v=4inIl7YhqcA

  • mr. drs. Bou:

   Beste Localmc,
   De bovenste video duurt een uur en het is een radio-show.
   De tweede video heb ik even beluisterd en daarna embedded.
   De derde video duurt 3 uur, dus daar heb ik geen zin in. Maar als anderen dit helemaal willen beluisteren, is dat wat mij betreft prima! 😉

 • mrpettjo:

  Sibel Edmonds plaatst vraagtekens bij de oprechtheid en intenties van Edward Snowden en vreest dat zijn optreden de zaak van klokkenluiders inde VS in de nabije toekomst geen goed doet ondanks de onthullingen:
  http://www.boilingfrogspost.com/2013/12/15/mr-snowden-its-time-to-come-out-and-take-a-stand-publicly-as-to-your-intentions/

  • mr. drs. Bou:

   Beste mrpettjo,
   Ook Global Research plaatst nu vraagtekens bij de motieven van Snowden:
   Inconsistencies and Unanswered Questions: The Risks of Trusting the Snowden Story

   It was originally reported that the number of documents Snowden had stolen was in the thousands. Today, however, that number is said to be nearly two million. This calls into question Snowden’s early statement, as reported by Greenwald, that he “carefully evaluated every single document to ensure that each was legitimately in the public interest.” The huge, new number also reveals that less than one tenth of one percent of the documents (only about 900) have actually been released to the public.

   How could Snowden have “carefully evaluated every single” one of what is now being said to be nearly two million documents? He only worked for Booz Allen Hamilton for a few months. According to NSA Director Keith Alexander, Snowden also worked directly for NSA for twelve months prior to that, which is interesting. But still, that would require carefully evaluating thousands of documents a day during that entire time. Didn’t he have a job apart from that?

 • Fred:

  Ik vind het toch wel frappant dat men de VS nu pas een politie staat begint te noemen. Pas nadat het zich tegen zijn eigen volk en ons begint te richten.(hoewel dit natuurlijk gewoon altijd het geval is geweest)
  Dit land verwoest al ruim een eeuw complete landen en culturen…maar kennelijk maakt het dan minder uit voor de meesten. Mensen beginnen het pas vervelend te vinden als het hen persoonlijk begint te raken….

  Uiterst droevig!

 • Johan Doets:

  Ik was een jaar of 13 toen een Amerikaanse president een paar microfoontjes liet aanbrengen in een kantoortje van zijn politieke tegenstanders. En hoewel Nixon een schurk was had hij toch nog een greintje fatsoen en trad hij af nadat dit Watergate-schandaal bekend was geworden.
  Een jaar of veertig later en ouder is de halve Amerikaanse overheid bezig met het afluisteren van de halve wereld. Met behulp van telefoons en computers die we zelf hebben betaald.
  En wie heeft het fatsoen om nu af te treden? Of is niemand meer verantwoordelijk omdat iedereen verantwoordelijk is?
  Voor mij is Edward Snowden de Deep Throat van de 21e eeuw en met deze ere-titel moet hij het doen. Klokkenluiders krijgen namelijk nooit een standbeeld. Een mysterieuze dood,de bedelstaf of een gevangenisstraf is waarschijnlijker.

 • mr. drs. Bou:

  De demonstratie tegen de vrijspraak van de Haagse agent die Rishi doodschoot, werd helaas ook weer beantwoord met politiegeweld. Er waren dan ook nogal wat agenten uitgerukt! Volgens mij zijn er zelfs meer agenten dan demonstranten. Misschien was het wel een demonstratie van de politie tegen de geweldloze democratie!

  Harde confrontatie tijdens anti politiegeweld demonstratie duurt 12 minuten.

  Gepubliceerd op 28 dec 2013

  Op zaterdag 28 december 2013 was er de demonstratie voor het ontslag van burgemeester van Aartsen en de korpschef van de Politie Haaglanden Paul van Musscher, i.v.m de recente uitspraak in de zaak Rishi. De demonstratie begon bij het stadhuis van Den Haag. Na enkele toespraken volgde er een tocht naar het NS Station Hollands Spoor. Onderweg deden er zich al wat schermutselingen voor maar nadat het de demonstranten verboden werd om naar het station te gaan werd de situatie pas echt grimmig De politie hield twee mensen aan. De ongepaste wijze waarop is de openings-scéne van deze verslaglegging door We Are Change Rotterdam.

 • mr. drs. Bou:

  In de VS is de politiestaat overduidelijk, maar dat Nederland ook een politiestaat is, zullen de meeste Nederlanders nog niet beamen.

  Nederland, politiestaat?

  Telefoontaps, hacken en drones
  Het is ondertussen een publiek geheim dat Nederland wat het aftappen van telefoongesprekken betreft op wereldniveau voorop loopt en dat een organisatie als de Verenigde Naties zich daar zorgen over maakt. Dat is al iets waar een bezorgd burger zich druk over zou kunnen maken. Er komt echter nog eens bij dat ministers nou niet bepaald meewerken aan het wegnemen van deze zorgen. Zo weigerde Ter Horst in 2010 bijvoorbeeld nog inzage in de tapcijfers van de AIVD. Zo’n insteek komt het gevoel van transparantie en eerlijkheid natuurlijk niet ten goede. Al helemaal niet als je je bedenkt dat het ministerie van Justitie in 2003 sowieso al aangaf helemaal geen tapcijfers te gaan registreren…

  Een eerste teken aan de wand dat er op het gebied van politiegeheimzinnigheid in Nederland toch meer speelt dan je in eerste instantie zou verwachten. Daar blijft het helaas niet bij. Enige tijd geleden maakte minister Opstelten bekend dat hij “de politie wil laten (terug)hacken.” Een besluit dat bepaald niet zonder grote maatschappelijke impact zou zijn en dan ook op zware kritiek vanuit allerlei hoeken kon rekenen.

  Zowel juristen van eigen bodem als internationale burgerrechtenorganisaties waaronder de Amerikaanse EFF noemen de plannen van Opstelten ongewenst, gevaarlijk of zelfs schandalig. Het is in ieder geval verdomd geheimzinnig te noemen waarom iemand die als volksvertegenwoordiger is aangetreden, zich niets aantrekt van talloze burgerrechtenorganisaties die over zijn voorstel vallen.

 • yvonne:

  Even als vervolg op actie politie tegen Rishi demonstratie, deze kant gaan we dus op en vooral het zwijgen in de msm baart mij grote zorgen!

  Bij de laatste Europese top sprak de Europese Raad voor het eerst over het inzetten van het pad naar een grote EU legermacht. Zoals gebruikelijk werden de Europese bevolkingen hierover niet om een mening gevraagd middels een referendum. Waar vanuit democratisch oogpunt toch iets voor te zeggen zou zijn, omdat hier namelijk een fundamenteel nieuwe weg wordt ingeslagen.

  De Nederlandse minister van buitenlandse zaken, Timmermans, verzond hierover een brief naar de Kamer op Tweede Kerstdag, toen de redacties van de kranten en de media thuis de laatste vleesrestjes tussen hun tanden aan het verwijderen waren. Het staat er in die brief allemaal tussen neus en lippen. U wordt geacht er niet veel aandacht aan te besteden:

  Defensie doet ertoe. Dat was de boodschap van de leden van de Europese Raad. De strategische en geopolitieke context van de Europese Unie verandert. De Europese Unie zal steeds meer verantwoordelijkheid moeten nemen voor de bescherming van de eigen veiligheid en belangen.

  Let op: er staat dus met nadruk niet: De veiligheid en belang van de Europese natiestaten, maar die van de EU. Dit is dus een principiële verschuiving.

  http://joostniemoller.nl/2013/12/nieuw-eu-leger-gaat-u-onderdrukken/

 • mr. drs. Bou:

  De illustratie boven dit item verdween al spoedig. Daarom een nieuw plaatje gezocht en een nieuwe clip. Uiteraard is Nederland nog geen politiestaat voor mensen die veilig thuis blijven. Maar als u wilt demonstreren, weet dan dat dit u te wachten staat:

  Harde confrontatie tijdens anti politiegeweld demonstratie

 • mr. drs. Bou:

  Nog meer kritiek op Snowden:

  Shoddy Journalism: Anonymous Sources and Deceit?
  Snowden Lied About China Contacts

  Snowden lied about his contacts with China. Should he get clemency?

  By Gordon G. Chang

  At this point, allegations of Snowden’s shadowy involvement with Chinese intelligence in Hawaii remain unconfirmed, but the evidence suggests he lied about his dealings with Chinese officials during his stay in Hong Kong. That tells us he may have been more than just a “whistle-blower.”

  Just because he raised critical issues that go to the core of our democracy does not mean Mr. Snowden is a hero. He may also have been a spy.

 • mr. drs. Bou:

  Dat Snowden een dubbelspion zou zijn, blijkt een valse beschuldiging.
  ‘Geen bewijs Russische hulp aan Edward Snowden’

  Afgelopen zondag heeft Snowden een lang interview gehouden dat op de Duitse televisie werd uitgezonden. Op de Amerikaanse televisie en zelfs in de kranten bleef het stil. Doodstil! Het interview is een duidelijk verhaal en Snowden komt over als zeer betrouwbaar!

  US Media Blacks Out Snowden Interview Exposing Death Threats

  Edward Snowden-Interview in English duurt 30 minuten.

 • mr. drs. Bou:

  Theater of Absurd: Happy Data Protection Day…oh, and we spy on you! duurt 4 1/2 minuten.

Laat een reactie achter

Recente reacties