Archief
Artikelen

Hoewel de donkere dagen dit jaar zonovergoten zijn, is het vandaag Midwinter, waarop de langste nacht volgt. Morgen duurt de dag al weer een minuutje langer! Midwinter is de tijd van bezinning en gezelligheid. De natuur staat vrijwel stil, de boerenkool groeit niet meer, maar wacht op de vorst om te worden opgegeten. De merels lusten nu wel brood, want de bessen van de krentenboom zijn op! En de mezen zijn dol op vetbollen met zaadjes. De supermarkten vinden dat wij nu massaal moeten gourmetten, maar dat hoeft niet. Ik wens iedereen een gezellig kerstdiner, maar eet niet teveel!

De komende dagen wil ik graag wat leuke dingen bekijken. Achter de schermen staat nog een reeks van historische documentaires. Alleen al de kostuums zijn de moeite waard! En de geschiedenis is altijd boeiend, want het is wel echt gebeurd, maar gelukkig lang geleden. Wat de tv ons gaat bieden, weet ik nog niet, wellicht moet ik even een gids kopen. Ook daar zal ontspanning zeker voorop gaan. Lekker lui niets doen is trouwens ook een optie!

Bent u eenzaam en alleen, nodig dan iemand uit voor uw “famous candlelight dinner”, bak desnoods een ei en geniet van de gezelligheid! Want voor heel veel mensen zijn dit eenzame dagen, vooral omdat voortdurend de verwachting wordt gewekt van gelukkig gourmetten met het hele gezin. Maar heel veel mensen hebben helemaal geen gezin!

Verslik u ook niet in de kerstballen! Ooit waren die breekbaar en omdat er altijd wel een paar sneuvelden, moesten ze ieder jaar worden aangevuld. Tegenwoordig zijn ze van plastic, je kunt er mee pingpongen en breken is er niet meer bij. Om toch nog ballen te verkopen, verzint men nu ieder jaar een nieuwe modekleur. Het resultaat is dat sommige mensen (ook ik!) omkomen in de kerstballen, maar misschien is dat wel luxe. De kerstboom had ooit ook nog een verrukkelijke geur en scherpe naalden. Voor de geur moet men nu een smerige spuitbus aanschaffen, want kerstbomen zijn tegenwoordig geurloos en de naalden vallen ook niet meer uit. Daarom snoei ik een flinke tak van de rozemarijn. Die ruikt lekker en heeft echte naalden! In die kerstboom stonden vroeger echte kaarsjes, waardoor de brandweer overuren maakte. Tegenwoordig is de kerstboom gewoon veilig, maar pas wel op met Oud en Nieuw, want de brandweer maakt dan overuren!

Kortom: gezellige dagen gewenst, een veilige jaarwisseling en een voorspoedig en gezond 2014!

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

22 Reacties op “Vrolijk Midwinterlicht en een voorspoedig 2014”

 • Ben:

  Hi Boudine,

  Een heel goed 2014 voor jou. En houdt je schitterende web-site op niveau door streng en rechtvaardig te zijn.

  Groeten, Ben

 • mr. drs. Bou:

  Dank je wel, Ben. En “houd je” = stam zonder t! 😉

  Ik ben een beetje aan het rondkeutelen op Internet, want mijn huis is schoon en de “kerstboom” ruikt heerlijk, dus vandaag hoef ik niets meer te doen. Kwam ik dit schitterende kerstverhaal tegen:

  Kerstfeest, waar gaat het eigenlijk over?

  Veel leesplezier! 🙂

 • yvonne:

  Hoi Bou,

  Heel erg bedankt voor deze goeie site, en heb zelf helemaal niets met feestdagen omdat ik het een opgeklopt commercieel ding vind. En als je als wakkeren onder elkaar bent, kan het nog wel gezellig worden!

  Maar vertoeven onder mensen die onwetend zijn, en dat ook willen blijven, pfff, ik kan en wil het niet meer opbrengen, het kost te veel energie.

  Al met al hoop ik dat vanaf 23 januari 2014, wanneer HET BOEK uitkomt van Wim en Hans, er een paar balletjes gaan rollen, die niet meer te stoppen zijn!

  Dat is mijn kerstgedachte dan maar, laat 2014 alsjeblieft een jaar van het licht worden, een jaar ook waarin eindelijk het recht gesproken gaat worden.

  En wat betreft de kaarten voor Baybasin en Louis Hagenaar, daar doe ik met alle liefde aan mee.

  Groet Yvonne

  • mr. drs. Bou:

   Beste Yvonne,

   Zelf vier ik al vele jaren Midwinterlicht! Dat feest begint op de kortste dag van het jaar. Daarna gaan de dagen lengen en dat vier ik: het door de Zonnegod geschonken zonlicht!

   Gisteren schonk de zon ons echter zoveel licht, dat ik me verbijsterd afvroeg wat ik moest met al die glimmende ballen. Meestal zijn deze dagen donker en somber. Vandaag was het een echte Midwinterdag, inclusief motregen, dus de ballen hangen nu vrolijk te schitteren in een vaas met takken van Rozemarijn. Daaronder wat theelichtjes en een schaaltje met water plus een paar druppeltjes eucalyptusolie. Mijn kamer ruikt verrukkelijk en ik geniet van het simpele feit dat ik een warm en comfortabel huis heb!

   Natuurlijk ben ik me er ook van bewust dat dit voor veel mensen een harde, koude en eenzame tijd is, terwijl anderen wanhopig hun geluk zoeken in gezellig gourmetten! Maar dat is mijn wereld niet. Ik wens iedereen een vrolijk, warm en gezellig Midwinterlicht!

 • yvonne:

  Deze moet er dan ook maar even bij, Stille Nacht, uitgevoerd door Simon en Garfunkel.

  http://www.bovendien.com/categorieen/geschiedenis/stille-nacht-heilige-nacht-dubbel

  seven o’clock news silent night

  • mr. drs. Bou:

   Beste Yvonne,
   Dat paradoxale christendom heeft nimmer geleid tot vrede! Laat het dus maar los. Je kunt ook de aarde, de zon, de maan en de sterrenhemel aanbidden. Die goddelijke grootheden zijn onze enige zekerheid! En vergeet niet te bidden tot de kleine godinnen: de bloemen, de planten, de hele natuur wemelt van goddelijkheid!

 • Bedankt Bou, voor je geweldige web-site met zoveel informatie.
  Nog gezellige dagen gewenst en een voorspoedig 2014!

  Een grappige kerstvideo van 2 minuten.

  http://www.youtube.com/watch?v=8pcWlyUu8U4

 • yvonne:

  Dit biedt ook hoop, de wereld wordt wakker, nu de Nederlanders nog, en idd Bou, ben blij dat ik de kleine dingen nog kan zien en waarderen.

  http://www.livestream.com/activistworldnewsnow

  Groet nogmaals
  Yvonne

 • Eenvoud siert een mens.
  Een paar kippenbouten in de soeppan en wat sneeën brood erin gedoopt wordt onze kerst thuis.
  Alvast een warm kerstmis toegewenst voor allen thuis.

  • mr. drs. Bou:

   Herman, ik at vanavond biefstuk! Bij de C1000 voor de halve prijs, dus ongeveer een euro per ons. Ze hadden wel dikke biefstukken afgesneden, de andere helft is voor morgen. Ik gok op de lokkertjes en ik laat de gourmet, de ijspudding en het vette kerstbrood links liggen, maar geloof me, ik heb het toch goed!

   Denk ook aan alle mensen die zich zelfs geen biefstuk voor halve prijs kunnen permitteren. Deze maatschappij laat zoveel mensen in de kou staan. Geef iets weg en schenk hen ook wat warmte. Want het Midwinterlicht schijnt voor iedereen! Morgen duurt de dag al weer een minuutje langer…

 • Beste Bou,

  Fantastisch dat je zo voluit gewaardeerd wordt voor je site en alle bijdrages die je als mens en helder persoon aan de wereld geeft.

  Behalve aan jou Bou, zou ik vanaf dit forum mijn diepe waardering willen uitspreken voor de vrouw Maaike Terpstra. Namens ik weet niet hoeveel andere vrouwen cq moeders willen we haar onze liefde en kracht brengen met de volgende woorden:

  Lieve Maaike, juist in deze dagen staan we meer als ooit om je heen een groep wakkere vrouwen en mannen: warme harten die jou volledig begrijpen en steunen in die ene waarheid. Als je het niet meer weet besef dan dat we altijd dichtbij je zijn in het stille vertrouwen dat ver van het media spektakel de lente nog zal aanbreken.

  Maaike we zien je, de vrouw die je bent en waar je voor staat; eigenlijk een voorbeeld voor een ieder, het leven, de waarheid en voor jouw kind Marianne.

  Namens allen onze hartegroet,
  Andrea

  • mr. drs. Bou:

   Beste Rhea,
   Dank voor je reactie en wat mevrouw Terpstra betreft, ben ik het volledig met je eens! Mijn excuses voor de late plaatsing, maar je reactie viel in de spambox en ik heb geen idee waarom. Soms doet WordPress een beetje raar…

 • Zalig midwinterlicht, ook voor jou Bou. En dat 2014 heel veel goeds mag brengen voor jou, de bezoekers alhier en alle andere mensen op Aarde.
  Opdat we fris, uitgerust en vol goede moed gerechtigheid mogen bewerkstelligen inzake de vaak pijnlijke zaken, die ook Bou Blog voor het voetlicht gebracht heeft (en bij wijze van uitzondering noem ik eens geen namen).

  En laten we ook Moeder Aarde, haar plantenwereld en haar (niet geslachte 🙂 ) dierenwereld niet vergeten. Dat 2014 vergezeld mag gaan van minder chemtrails, radioactiviteit, CO2, fijn stof en straling van mobieltjes.

 • Ramon:

  Beste Boudine,

  Veel voorspoed en gezondheid gewenst in 2014, voor jou en de bezoekers van je geweldige BOUblog. Ga zo door in het nieuwe jaar!

  Liefs,
  Ramon en Tanja.

  • mr. drs. Bou:

   Dank je wel, Ramon en Tanja.

   Ik wens ook jullie veel voorspoed en vooral alle goeds voor jullie prachtige drietal kinderen! Mogen zij opgroeien in gezondheid, wijsheid en liefde voor de kwetsbare aarde als hun woonplaats in dit universum. Want weliswaar ben ik geen geen christen, maar ik geloof wel in de goede werken van de Grote Godin.

   En wat een zonnig weertje was het vandaag weer! Daarom hangen die spotgoedkope neppe led-kaarsjes uit China nog steeds niet rond mijn raamkozijn. Met een beetje zonneschijn kunnen we ook rond Midwinter zonder led-licht! 🙂

   Gezellige dagen gewenst! En brand voor mij een kaarsje!

 • mr. drs. Bou:

  Nog meer oude wijsheid en folklore rondom Midwinter:
  The Psychedelic Secrets of Santa Claus
  Dat heeft niets te doen met de volgevreten folders die u de afgelopen weken hebt ontvangen van alle supermarkten!
  Morgen duurt de dag alweer een minuutje langer! 🙂

 • yvonne:

  Deze hoort er ook bij……..

  http://www.hethaagsecomplot.nl/20131222-het-verboden-dagboek-van-ton.htm

  Met dank aan ook zijn goed werk!

 • mr. drs. Bou:

  Voor wie dit leuk vindt: een verrukkelijk stukje godsdienstwaan. Dronken van God en dat kan geen kwaad! 😉

  Getting Drunk on God duurt 28 minuten.

 • mrpettjo:

  Een mooie kerst en nieuw appartement voor een dakloos en zwervend oud bandlid van Santana nadat Carlos Santana toevallig had gehoord van een journalist dat hij op een vuilstort zijn centjes verdiende.
  Deze Marcus Mallone had voor het festival in Woodstock (1970) de groep Santana verlaten:
  http://www.ad.nl/ad/nl/1022/Celebs/article/detail/3567190/2013/12/23/Carlos-Santana-spoort-na-45-jaar-dakloos-ex-bandlid-op.dhtml
  Mooi, man!

  Carlos Santana Reunites with Homeless Ex Bandmate

 • Dagaz:

  U allen prettige feestdagen en een hopelijk Voorspoedig Nieuwjaar toegewenst. Hoop ook dat er diversen die helaas al te lang ongestraft rondlopen, opgepakt gaan worden.

  Ga mijn nieuwe jaar veganisch inzetten, geeft me zonder meer al een goed gevoel.

 • ingrid:

  Wellicht wat laat, maar dat neemt niet weg dat ik Boudine en alle bezoekers hier een interessant en liefdevol 2014 wens. En dat het besef mag groeien dat we met elkaar in liefde verbonden zijn. Als cadeautje heb ik twee hartverwarmende documentaires uitgezocht. Enjoy!
  1. The animal communicator: https://www.youtube.com/watch?v=KIOXZLUAfXw
  2. Searching for sugarman: https://www.youtube.com/watch?v=p2eRYvQfw9I

  The Animal Communicator ( Human Power ) duurt 52 minuten.

  • mr. drs. Bou:

   Dank je wel, Ingrid. Ik heb even gekeken naar de bovenste link, ik zal hem even embedden. Maar zelf vertoef ik even in de renaissance, mede vanwege de verrukkelijke kunst uit die tijd! 🙂

Laat een reactie achter