Archief
Artikelen

Even een update in de zaak Joris D., want de turbulentie neemt toe! In Utrecht speelde gisteren de zaak van De Roestige Spijker tegen Demmink. Het was een regiezitting in een civiele procedure. De rechtbank heeft toegestaan dat er getuigen worden opgeroepen, hoewel mr. Harro Knijff, de dure door ons betaalde advocaat van Demmink (zie foto), zich daar tegen verzette. De NOS zegt:

Politie getuigt in zaak-Demmink

Twee rechercheurs, twee voormalige gevangenisdirecteuren en een medewerkster van het ministerie van Justitie moeten onder ede worden gehoord over het mogelijke kindermisbruik door voormalige topambtenaar Joris Demmink. Dat heeft de rechter-commissaris in Utrecht besloten, op verzoek van de stichting De Roestige Spijker. Ook een voormalige jongensprostitué moet getuigen.

De stichting De Roestige Spijker wil met het horen van getuigen over het mogelijke misbruik door Demmink sterker staan in een eventuele procedure tegen de voormalige topambtenaar. De stichting wil een Amerikaanse documentaire over Demmink verspreiden, maar die heeft al juridische procedures aangekondigd als de stichting dit doet.

Onder de getuigen die onder ede worden gehoord bij de rechtbank is een man die in de jaren 80 als minderjarige prostitué werkte in een bordeel in Amsterdam. Hij beweert dat Demmink een klant van hem was.

Rolodex-onderzoek

Daarnaast worden twee rechercheurs opgeroepen die eind jaren 90 betrokken waren bij het zogenoemde Rolodex-onderzoek. Het Rolodex-onderzoek was een uiterst geheim onderzoek naar de betrokkenheid van hoge justitiemedewerkers bij seksueel misbruik van minderjarigen.

En zo voort… En het AD zegt:

Ex-rechercheurs getuigen in procedure Demmink

Het AD is partij in deze civiele procedure, want het gaat om een rechtszaak die Demmink heeft aangespannen tegen het AD wegens smaad. In het AD stond vorig jaar een artikel over het contact van Demmink met een jongenspooier. Daarop eiste mr. Knijff een ton schadevergoeding van het AD wegens smaad. De Roestige Spijker heeft zich in de procedure gevoegd, omdat ze een filmpje willen ondertitelen en verspreiden. Ze zijn derhalve belanghebbend bij de uitspraak in deze zaak en de rechtbank heeft dat reeds erkend.

Dutch Injustice: When Child Traffickers Rule A Nation

Op De Demmink Doofpot staan twee heldere artikelen over wat we maar zullen noemen agenda gate:

De verdwijntruc van Justitie: vernietigde en zoekgeraakte agenda’s Demmink teruggevonden

Bewijsmateriaal tegen Demmink verdonkeremaand

17-12-2013

En jawel hoor: daar was het zogenaamd overtuigende bewijs dat Joris Demmink helemaal niet in de zomer van 1996 Turkije bezocht. Tijdens een zitting bij het Hof in Arnhem beweerde advocaat-generaal Gerard Sta volgens het zich op ‘justitiële bronnen’ baserende NRC Handelsblad dat er niets aan de hand was.

Turkije heeft volgens de AG geen informatie waaruit blijkt dat Demmink in juli 1996 in dit land was. Een eerder door Justitie in Nederland authentiek genoemde verklaring van een Turkse Officier van Justitie waaruit blijkt dat Demmink in de gewraakte periode Turkije wél bezocht wordt dus opeens tegengesproken. Zoals wij kort geleden al voorspelden.

Maar lees ook de pleitnota van mr. Adèle v.d. Plas, die zich uitstekend verweert tegen dit misleidende gegoochel met agenda’s. Weliswaar kon Demmink in Turkije niet meer worden vervolgd wegens verjaring, maar de inreisdatum staat daar wel in rechte vast. In haar pleitnota vraagt mr. Adèle o.a. om het volledige strafdossier van deze vervolging wegens verkrachting van kinderen door Demmink in Turkije.

En er speelt nog meer, want de NOS heeft in 2009 een WOB-verzoek ingediend bij het ministerie van Vuiligheid en Jus over Demmink, maar kreeg de gevraagde informatie niet. Hoewel het NRC nog te vuur en te zwaard alle “laster” over Demmink bestrijdt met scherp geslepen leugens, heeft de zaak Demmink niet alleen het AD, maar ook de NOS in het harnas gejaagd! Niet langer komt alleen het Katholiek Nieuwsblad met correcte berichtgeving, maar ook de NOS en het AD hebben daar nu belang bij. Op De Demmink Doofpot staat ook daar een helder artikel over:

NOS en Opstelten bij Raad van State, Donner moet Demmink-brand blussen

12-12-2013

De Raad van State buigt zich binnenkort over de zaak Demmink. Aan de orde komt de stelselmatige weigering van het ministerie van Veiligheid en Justitie om informatie over Demmink openbaar te maken. De NOS vroeg in juni 2009 om die informatie. Vier jaar later is die er nog steeds niet. Zelfs toen de Amsterdamse rechtbank in oktober 2012 oordeelde dat minister Opstelten de stukken ten onrechte achterhield, gebeurde er niets. Nu is het woord aan de Raad van State met in haar midden een prominent verdediger van Demmink: vice-president Donner. De man die Demmink benoemde en te vuur en te zwaard verdedigde (zie onderstaande video).

Voorzitter van de Raad van State is volgens de wet onze koning Willem Waterhoofd, maar vice-voorzitter Piet Hein Donner mag alle kooltjes uit het vuur halen. Volgens Donner was er geen rook, laat staan vuur! Intussen is de veenbrand op verscheidene plaatsten hoog opgelaaid, daarom mag Donner nu proberen om de brand te blussen. Op dit moment is Joris D. zelf nog steeds nergens. Hij is niet aanwezig op al deze boeiende rechtszittingen rond zijn persoon. Hoewel ik hoop dat hij volgend jaar wel duidelijk te traceren zal zijn, bij voorbeeld in voorarrest in de EBI in Vught (omwille van zijn eigen veiligheid, uiteraard!), ziet Kleintje Muurkrant het tot mijn teleurstelling iets somberder in:

Briljant

dinsdag 17 december 2013

Nog iets leuks. Kindervriend Demmink lijkt van het haakje. Het OM ziet namelijk geen reden om de ouwe VVD-gap van Ivo en Fredje op het ministerie van Justitie voor de kadi te trekken. Die verklaringen over het beklimmen van Turkse jeugdigen zijn niet voldoende om er een bonbonbloc van te maken. Kijk, als Joris nou zwemleraar was geweest of medewerker van een kleuteropvang dan lag de zaak anders. Maar een secretaris-generaal van Justitie, die exact weet hoe de haasjes hobbelen, dat wordt effies te gevaarlijk. Voor je het weet plettert de hele rolodex open. En wie zit daar nou op te wachten? Er is toch al zo weinig vertrouwen in polletiek Den Haag. Kortom we drinken een glas, we doen schichtig een plas en laten alles voor wat het was. Einde verhaal. Briljant.

Voorlopig is het dus afwachten…

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

6 Reacties op “Joris D. laat zijn gezicht niet zien”

Laat een reactie achter