Archief
Artikelen

Onlangs ontving ik per e-mail de link naar een gesprek met Geert Kimpen, schrijver van het boek: De Prins van Filettino. Het gesprek ging over hypotheken, dus over economie. Geert Kimpen blijkt een onverbeterlijke optimist met creatieve ideeën! Kijk dus ook eens rond op zijn website!

The TV Station in gesprek met Geert Kimpen [over Hypotheken] duurt 12 minuten.

Filettino is een dorp in Italië, waar slechts 554 mensen wonen. In 2011 moest het dorp van de regering Berlusconi fuseren met een ander dorp, maar Filettino wilde graag een zelfstandige gemeente blijven. Daarom riep het dorp zich uit tot een onafhankelijk prinsdom, met burgemeester Luca Sellari als prins. Men drukte zelf wat geld, dat in het dorp als betaalmiddel geldt. Dit initiatief trok wereldwijd de aandacht van de pers. Dit trok de aandacht van Geert Kimpen, die onmiddellijk afreisde naar Filettino, ter plaatse polshoogte nam en er een roman over schreef.

Spijkers met Koppen: Interview: Geert Kimpen duurt 9 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

9 Reacties op “Geert Kimpen en de prins van Filettino”

 • mr. drs. Bou:

  Bij Gewoon Nieuws staat er ook een artikeltje over, dat een goede aanvulling is op dit artikel.

  http://www.gewoon-nieuws.nl/2013/12/bankiers-worden-ter-verantwoording-geroepen/#.UrAgb-I3CB4

 • Ter aanvulling daarbij nog dat advocaat Gerard Spong doende is een Class Action tegen de Rabobank voor te bereiden, waarvoor ook Paul van de Waarsenburg (dagvaarding tegen ING) zich aansluiten wil en waar ook “wij” met de andere club van ons (Hypotheekdrama.nl) aan zullen sluiten.

  Het moge duidelijk zijn dat de frauderende heren bankiers een turbulente jaarwisseling tegemoet gaan. Want nu ook TROS Radar een duit in het zakje gaat doen, bestaat het niet dat het deksel nog op deze beerput kan blijven.

  • mr. drs. Bou:

   Beste Luca,
   Na even Googelen vond ik het volgende:

   1 november 2013:
   Na Libor-boete wacht Rabobank meer ellende

   6 december 2013:
   Gerard Spong start procedure voor vervolging Rabo-fraudeurs

   Strop om nek Rabobank
   30 oktober 2013
   Voor manipulatie van het Libor-rentetarief moet de Rabobank een hoge boete betalen en topman Moerland legde er gisteren zijn functie om neer. Heeft de Rabobank daarmee het ergste gehad?

   Rabobank krijgt reputatiemanager

   dinsdag 17 dec 2013

   De Rabobank heeft een reputatiemanager aangesteld. Pim Mol wordt directeur corporate affairs en zal zich primair gaan richten op reputatiemanagement, zegt de bank.

   Het imago van de Rabobank als ‘bank die het anders doet’ kreeg een flinke deuk door de Liborfraude. Rabo-medewerkers sjoemelden met rentetarieven en de bank kreeg daarvoor een boete van 774 miljoen euro. “Het is evident dat de reputatie van de bank schade heeft geleden”, zegt een woordvoerder hierover. “Met het aanstellen van iemand die zich hierop richt, laten we zien dat we dit serieus nemen.”

   🙂 🙂 🙂 Bij zo’n bank zit je goed, of je zakt er geheel in weg en komt nooit meer overeind!

 • mr. drs. Bou:

  Tros Radar zegt het nu ook: geld is schuld!

  Radar Extra: De Schuldvraag

  Draait de consument op voor de puinhoop op de financiële markten? Hoe is die puinhoop eigenlijk ontstaan? En waardoor zijn onze schulden zo hoog? In een unieke documentaire van de makers van Radar neemt Antoinette Hertsenberg je mee op een zoektocht naar de oorsprong van geld, schuld en de crisis.

  De Schuldvraag – deel 1

  Het is 5 jaar na het uitbreken van de kredietcrisis. Antoinette Hertsenberg wil begrijpen hoe het zo ver is gekomen. In dit eerste deel van De Schuldvraag gaat ze op zoek naar de oorsprong van geld.

  Is geld tegenwoordig niet hetzelfde als schuld? Staan de banken in dienst van de consument, of is het andersom? Hoe werkt onze economische groei, en hoe lang kan die nog doorgaan?

  Deze en andere vragen bespreekt ze met vooraanstaande economen, hoogleraren, bankiers en ondernemers. Exclusieve interviews worden afgewisseld met verhelderende animaties, die moeilijke begrippen voor iedereen inzichtelijk maken.

  Het embedden van deze video gaat niet goed. Link dus zelf even door!

 • ingrid:

  De afgelopen dagen ben ik tegen een artikel aangelopen over de geldcreatie uit het niets door banken en de rechtszaak die wordt aangespannen tegen de ING door schrijvers en advocaten. http://www.gewoon-nieuws.nl/2013/12/bankiers-worden-ter-verantwoording-geroepen/#.UrK7WNLuLTo.
  M.i. een geweldig initiatief dat wellicht nog meer aandacht krijgt door deze mainstream uitzending van Tros Radar op 23 december a.s.. Onder de link staat ook een YT van Geert Kimpen die zich schaart onder de aanklagers en oproept dat meer mensen dat moeten doen. Ik heb hem inmiddels gemaild dat ik graag wil meedoen, hoe meer mensen dit doen hoe groter de kans van slagen.

 • mr. drs. Bou:

  Ingekomen via een reactie:

  Bankiers als valsemunters ontmaskerd door hypotheekdrama in kort geding duurt 23 minuten.

 • ingrid:

  Er staat een link naar deze website op de facebook pagina van Geert Kimpen. Wil je meedoen aan zijn “Basta” initiatief dan kun je daar aansluiting vinden met medestanders. Er staat een prachtige voorbeeldbrief op die je aan je bank kunt sturen i.p.v. een kerstkaart bijvoorbeeld. https://www.facebook.com/deBastaBeweging?fref=ts

  • mr. drs. Bou:

   Beste Ingrid,
   Misschien had ik dit artikel beter de titel kunnen geven: Geert Kimpen en de hypotheekzwendel. Maar ik vond dat verhaal van die prins van Filettino zo leuk! In elk geval gaat het over de zwendel die gepaard gaat met de huidige globalisering. Ze zijn nu bezig om ons oude gemeentehuis af te breken, want we vallen nu onder Zierikzee.
   Wellicht moet ik mezelf uitroepen tot koningin, gravin, hertogin of prinses om dit gedoe te stoppen. Maar ik blijf liever gewoon Bou en we zullen het samen stoppen! 🙂

Laat een reactie achter