Archief
Artikelen

Gisteren belde Baybasin met Myra vanuit de gevangenis in Veenhuizen. Deze Koerdische vredesactivist vecht al vele jaren voor zijn recht. Hij is veroordeeld tot levenslang op grond van welbewust door het OM vervalste bewijzen! Na bijna 19 jaar onrechtmatige gevangenschap in Nederland kan men hem onmogelijk nog recht doen! Zelfs als hij nu in vrijheid wordt gesteld met een riante schadevergoeding, dan nog kan dit het leed dat hem is aangedaan nooit meer ongedaan maken. Zijn leven ging voorbij in gevangenschap. Maar Baybasin begrijpt dat zijn recht ook ons recht is. Hij vecht daarom niet voor zichzelf, maar voor het behoud van de beschaafde rechtsstaat!

Baybasin spreekt Engels met een accent, het is dus zaak om aandachtig te luisteren. De eerste 10 minuten praat Baybasin over zijn eigen positie en hoe hij vanuit deze benarde positie blijft vechten. Hij moedigt anderen aan om positief te blijven, want dan zal de uitkomst positief zijn. Als het niet positief uitpakt voor jezelf, dan toch zeker voor anderen! Hij roept iedereen op tot verzet tegen de mensen die ons rechtssysteem hebben gekaapt. Hij vertelt hoe de mensen die in hun functie bij zijn zaak betrokken waren, zich niet hielden aan de wet, maar alles deden wat hen van hogerhand werd opgedragen. Het gaat daarom niet zozeer om individuen, zoals Demmink, maar om het systeem waarin dit mogelijk was.

Vervolgens praat Baybasin over de verdeling van zijn land, Koerdistan, na de 1e Wereldoorlog. Sindsdien zijn er talloze Koerden gedood, vervolgd, gevangen genomen en gemarteld, of het werken in hun beroep werd hen onmogelijk gemaakt. De criminele manier waarop Baybasin werd vervolgd, maakt deel uit van dat politieke probleem. Maar Nederland is Turkije niet. Daarom zullen de daders, zoals Demmink, niet wegkomen met hun misdaden. Zij hebben het rechtssysteem misbruikt om te kunnen toegeven aan hun eigen perverse genoegens. Er is genoeg bewijs tegen hen. Ook in Engeland werd de kliek rond Jimmy Savile geen strobreed in de weg gelegd, maar ze zijn ten slotte toch ten val gekomen. Dat zal met de kliek van Demmink ook gebeuren.

Rond minuut 20 vraagt Myra wat het gevolg kan zijn voor Baybasin als Demmink ten val komt. Baybasin weet dat niet en het kan hem ook niet zoveel schelen. Hij wil Demmink niet ten val brengen om zelf vrij te komen, maar hij wil zijn zaak winnen omdat Demmink dan ten val komt! Intussen is bekend dat Demmink wel degelijk in 1996 in Turkije was, dus het net sluit zich. Er zijn meer dan 10 getuigen tegen hem, er is meer dan voldoende bewijs om hem strafrechtelijk te vervolgen. Maar binnen ons verziekte rechtssysteem blijven mensen beweren dat er geen bewijs is. Intussen begrijpt het grote publiek meer en meer dat dit niet klopt. De main stream media maken deel uit van de cover-up. Myra zegt dan: Ze zeggen zelfs dat we gek zijn en dat we moeten worden opgesloten in een psychiatrische kliniek. Maar dat wijst er ook op, dat ze in paniek beginnen te raken.

Baybasin roept nogmaals iedereen op om in actie te komen. Myra vertelt dan over haar gesprek met Marcel Vervloesem, die nu weer is veroordeeld. Dat gesprek ging ook over Demmink. Volgens Marcel heeft hij bewijzen tegen Demmink die hem te slotte ten val zullen brengen. Baybasin roept dan op om het vertrouwen in het rechtssysteem niet te verliezen. Want er is geen beter alternatief!

Talk2Myra: Huseyin Baybasin duurt 38 minuten.

Toegift: EenVandaag, 17 oktober 2013
Wordt oud-topambtenaar Demmink vervolgd? duurt 7 minuten.

Deze zitting zal op 16 december a.s. een vervolg krijgen.
Overigens ben ik van mening dat Joris D. strafrechtelijk… wordt vervolgd.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

8 Reacties op “Baybasin belt weer met Myra”

 • jan-47:

  Drs Bou er zit schot in de zaak
  Hoop dat er niet iemand plotseling een hartaanval krijgt
  Overigens vind ook ik dat de man strafrechtelijk….
  Het net sluit zich

 • mr. drs. Bou:

  Even een leuke link:

  Wat een gedoe weer allemaal bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Een telefoontap van een belangrijk gesprek tussen 2 Vrienden Van Demmink, is niet opgenomen wegens een lege accu! Kennelijk zijn de wonderen de wereld nog niet uit. Wat zouden Ivo en Fred nu eigenlijk zelf vinden van het telefoontapverhaal, op basis waarvan Dhr.Baybasin tot een levenslange gevangenisstraf is veroordeeld? Misschien moet Justitie voortaan gewoon Dhr.Baybasin inhuren voor dit soort klusjes. Die kan volgens het Openbaar Ministerie namelijk accu’s opladen door er mee te schudden.

  Voor een leuke video en de links in dit stukje moet men even naar JDTV Nieuwsbullet.

 • ingrid:

  De kliek prominenten betrokken bij de Savile zaak worden net zo buiten schot gehouden als hier. http://www.express.co.uk/news/uk/440846/Cover-up-over-VIPs-who-abuse-children-in-care
  Gelukkig blijft de alternatieve media er wel boven op zitten, ook net als hier.

 • Gaya:

  Ben blij dat er schot in deze vieze zaak zit, met zoveel “hoge heren “erin betrokken, en nog meer…Ik hoop dat dhr. Baybasin spoedig helemaal vrijkomt, ik stuur hem in ieder geval een kaart;hoop dat veel mensen dat met mij zullen doen.Huseyn; you re not alone….

 • MrTalkie:

  Mijn bericht hier heeft niet direct met dit thema te maken..
  Maar wel met Demmink,die heeft ook in de onderstaande zaak de touwtjes in handen..En heeft alles en iedereen belazerd…
  http://www.youtube.com/watch?v=gcp90TnSFCA

  VUURWERKRAMP-POLITIE TWENTE (DOOFPOT)

  • mr. drs. Bou:

   Welkom op BOUblog, MrTalkie, maar kijk ook even naar de laatste reacties. Er staat op BOUblog nog geen apart artikel over de vuurwerkramp, maar op de draad over George Reuchlin heeft mrpettjo reeds een aantal links geplaatst. Binnenkort zal ik daar een artikel van maken, uiteraard met dank aan mijn goede informanten.

 • mr. drs. Bou:

  Raad van State buigt zich komende week over Demmink-Wob-verzoeken

  De Raad van State gaat zich komende week buigen over de weigering van Justitie om informatie openbaar te maken die journalist Jeroen de Jager namens de NOS had opgevraagd over een Turks rapport waaruit zou blijken dat de toenmalige Secretaris Generaal van Justitie, Joris Demmink, een complot heeft gesmeed om de Turkse Koerd Hüseyin Baybasin, tot levenslang te laten veroordelen.

  In juni 2009 heeft de NOS een Wob (Wet openbaarheid van bestuur) verzoek ingediend om het Turkse ‘EK-rapport’ boven water te krijgen. De minister van Justitie heeft het verzoek in eerste instantie afgewezen, maar in januari 2010 alsnog het rapport en de Turkse versie daarvan openbaar gemaakt. De NOS was niet tevreden en heeft vervolgens in februari 2010 wederom een verzoek ingediend om alle documenten die te maken hebben met het rapport, te openbaren. Het vermoeden bestaat namelijk dat Demmink zijn boekje als Secretaris Generaal ernstig te buiten is gegaan in de Turkse affaire.

  In oktober 2012 oordeelde de rechtbank Amsterdam dat de minister ten onrechte heeft geweigerd 25 documenten openbaar te maken. Ten aanzien van 3 van deze documenten vond de rechtbank dat de minister onvoldoende had gemotiveerd waarom hij die niet openbaar wilde maken. Ten aanzien van 4 documenten heeft de minister de weigering ten onrechte gebaseerd op de Wob, aldus de rechtbank. Naar het oordeel van de rechtbank heeft de minister wat betreft de 18 andere documenten de openbaarmaking ten onrechte geweigerd op grond van het Wetboek van Strafvordering. De rechtbank droeg de minister op een nieuw besluit te nemen. Dat heeft de minister in maart van dit jaar gedaan. In dat besluit heeft hij alle documenten getoetst aan de Wob. Ten aanzien van 4 documenten heeft de minister alsnog besloten tot gedeeltelijke openbaarmaking. Voor het overige heeft de minister in het nieuwe besluit de weigering tot openbaarmaking van de documenten gehandhaafd. De minister is het niet eens met de uitspraak van de rechtbank en komt daarom in hoger beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Volgens hem kan hij de gevraagde documenten niet op grond van de Wob openbaar maken, omdat de documenten deel uitmaken van een strafdossier en het Wetboek van Strafvordering in zo’n geval openbaarmaking op grond van de Wob uitsluit.

  Bron: deweekkrant.nl, 6 december 2013

Laat een reactie achter