Archief
Artikelen

Beste reageerders,

BOUblog wordt elke dag bezocht door zo’n 2.500 lezers. Bijna 10% van hen blijft langer dan een half uur en ruim 4% zelfs langer dan een uur. BOUblog wordt dus dagelijks door minstens 250 mensen grondig gelezen en het aantal unieke bezoekers is zo’n 20.000 per maand. Het aantal mensen dat reageert, is uiteraard veel minder. Meestal ben ik blij met de reacties, maar modereren kost tijd en aandacht. Positieve reacties dragen bij aan mijn plezier, negatieve reacties doen afbreuk aan de sfeer. Onlangs had ik daar zoveel last van, dat ik de reacties heb stop gezet.

Binnenkort zal ik de reacties weer aanzetten, want ik merk dat ik mijn vaste reageerders begin te missen. Natuurlijk mis ik mrpettjo, die vrijwel dagelijks in zijn reacties een update geeft van onderwerpen die we anders uit het oog zouden verliezen. Dank je wel, mrpettjo, jij houdt ons bij de les! Ook andere positieve en informatieve reacties zijn welkom! René V. hield ons steeds op de hoogte van de successen van de Werkgroep Morkhoven. Beste René, ik zal deze reacties in een apart artikel verzamelen, want het werk van deze Werkgroep zet zoden aan de dijk! Dank je wel voor de positieve informatie.

Er zijn echter ook mensen die zich niet houden aan de simpele Huisregels. De belangrijkste regel luidt: Onderling respect staat voorop en alle informatie is welkom, het liefst met een link naar de bron. Onderling respect blijkt voor sommige reageerders reeds te moeilijk, laat staan dat ze informatie bijdragen.

Sommige reacties zijn hier zeker niet welkom: schreeuwen (met hoofdletters), infantiel gebrabbel (zonder interpunctie), schelden, ruzie zoeken, roddelen en discriminatie op grond van ras, religie en zo voort. Schelden op BOU is al helemaal not done! Wie het niet met me eens is, kan dat gewoon melden, zonder jij-bakken en met argumenten. Kritiek vind ik plezierig, maar scheldpartijen niet.

Intussen heeft iemand op mijn naam een Twitter-account aangemaakt waar alle artikelen en reacties van BOUblog binnenlopen. Dat is identiteitsfraude! Ik probeer Twitter dan ook te bewegen om dat account te wissen. Helaas reageert Twitter zo traag, het lijken wel ambtenaren! Boven dit vervalste account staat deze valse zin: “Aan het hoofd van ons Ministerie van Veiligheid en Justitie staat een criminele pedofiel, Joris Demmink, kinderverkrachter die zijn lusten op kinderen botviert.” Dat zijn beslist niet mijn woorden! Wel ben en blijf ik van mening dat Joris Demmink strafrechtelijk moet worden vervolgd op grond van de aangiften en bewijzen die er reeds tegen hem liggen, maar ik heb hem nimmer een kinderverkrachter genoemd die zijn lusten op kinderen botviert! Ik vind dat Joris D. strafrechtelijk moet worden vervolgd.

De grootste commotie (waarvan ik honds moe werd!) ontstond nadat ik het “dagboek” van de moeder van Marianne Vaatstra online had geplaatst. Dit geschrift was al heel lang in mijn bezit, maar om mevrouw Terpstra te sparen, heb ik daar over gezwegen. Zij wilde graag dat we haar met rust zouden laten. Dat ik het toch online plaatste, komt omdat anderen dat deden, waarna er in de media een rel rond dit “dagboek” ontstond. Van rust was dus geen sprake meer. De advocaat van Bauke Vaatstra probeerde het “dagboek” volgens hem “namens Maaike” weer te verwijderen, maar eenmaal verspreid op internet kan men dat geschrift onmogelijk nog terughalen. Het is onbegonnen werk!

Dat de advocaat van Bauke optreedt namens moeder Maaike, wekte mijn bevreemding. Volgens mij is mevrouw Terpstra murw gemaakt! Een mandaat dat niet uit vrije wil tot stand is gekomen, is vernietigbaar. Helaas meende Micha Kat dat dit mandaat dus ongeldig zou zijn! Gelukkig begreep Wim Dankbaar wel dat alleen mevrouw Terpstra zich kan beroepen op dit wilsgebrek. Zij kan deze overeenkomst laten vernietigen wegens dwang. Voor een derde partij, zoals Wim Dankbaar, blijft het mandaat tot dat moment gewoon geldig.

Het risico van het publiceren van dit “dagboek” werd door velen ook zwaar overschat. Het kwam me te staan op een pijnlijke scheldpartij van iemand waar ik vertrouwen in had. Vervolgens belden en mailden bezorgde vrienden me dat ik voorzichtiger moest zijn, want dit “dagboek” zou me wellicht op een onbetaalbare boete of dwangsom komen te staan. Wat een onzin! Het ergste wat me kan overkomen is dat die advocaat me een brief schrijft waarin hij eist dat de upload van en de links naar dit geschrift binnen een bepaalde termijn worden verwijderd.

BOUblog heeft zoiets al eens eerder meegemaakt. Het ging toen om een link in een reactie van Petje naar een artikel van Steve Brown dat was geïllustreerd met een foto van de kut van spleetje! Ook die foto circuleerde al heel lang via e-mail. Die link heb ik toen verwijderd, om hem prompt in mijn eigen artikel te plaatsen! Die advocaat is nooit terug gekomen. Steve Brown heeft later wel die foto van de kut van spleetje verwijderd, maar om dat kutje van de grote PR zat toch niemand verlegen. 😉

Welnu, ik plaatste het “dagboek” om twee redenen: enerzijds denk ik dat dit geschrift een MUST READ is voor wie wil weten hoe het werkelijk zit in de zaak Vaatstra, anderzijds hoopte ik op een brief van die advocaat. Uiteraard zou ik het “dagboek” dan binnen de gestelde termijn hebben verwijderd, want ik weet donders goed wie de macht heeft! Tegelijkertijd had ik die advocaat dan in een open brief kunnen laten weten hoe ik denk over een mandaat dat onder dwang tot stand kwam. Tot op heden heb ik een dergelijk schrijven echter niet mogen ontvangen. ’t is spijtig…

Naar aanleiding van de Vaatstra-zaak gingen sommige reageerders op BOUblog sissen, blazen en kissebissen. Wat heb ik daar een hekel aan! Een informatieve discussie is welkom, maar kom hier alsjeblieft niet je eigen gelijk halen. Wat voor mij de deur dicht deed, was een e-mail met de volgende tekst:

tja als je alleen de reactie s weghaald waar jij met de neus op de feiten wordt gedrukt ben je nog kinderachtiger dan ik had gedacht

De schrijver van dit onbeholpen proza hoort thuis op de basisschool! Dergelijke reacties zijn op BOUblog niet welkom, BOU is immers geen kleuterjuf! Daarom verzoek ik iedereen die op BOUblog wil reageren, om zowel mij als elkaar te respecteren. Weet ook dat ik uw reacties wel kan wissen, maar ze twitteren nu de hele wereld door, dit tot groot vermaak van Swap en andere roddelblogs. Maar misschien is dat eigenlijk niet zo erg. Dan hebben ze iets om over te kletsen! 😉

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

25 Reacties op “Open brief aan alle reageerders op BOUblog”

 • phil:

  Miss Bou,
  U heeft iets en maakt iets los !
  Hartelijke dank en blijf s.v.p. dicht bij uzelve !
  Phil

 • ingrid:

  Ik vind Boublog een hele prettige en informatieve site om te lezen. Ook het niveau van de meestal interessante reacties geven een meerwaarde aan deze site. Al jaren ben ik een trouwe lezer, echter niet iemand die vaak reageert. Ik kan me voorstellen dat u af en toe een sik krijgt als je mensen als kleine kinderen moet terechtwijzen. Alle begrip dat u af en toe de stekker eruit trekt.
  Een grote chapeau voor de plaats die Marcel Vervloesem met zijn fantastische Morkhoven team hier gaat krijgen. Dat ontbrak er nog aan. Met een mooi glas rode wijn zeg ik met diep respect:”proost”!

 • Jos:

  Ziedewel dé ge goe bezig zijt, Bou?
  Stay Human!
  Jos.

 • Jasper:

  Ik kom hier nog niet zo lang maar wil dit graag even delen in alle oprechtheid komend uit het hart.
  Het is een spannende tijd, zeker als deze zaken op de rand van een doorbraak staan. Ik ben er overtuigd van dat de waarheid zal zegevieren. Jammer dat de verleiding soms kan bestaan om belangrijke zaken in het leven te verbinden aan het ego, wellicht onbewust de conditionering via de media heeft vele uitwerkingen. Samenwerken en nederig zijn aan het resultaat zal veel meer vruchten afwerpen als persoonlijk gewin. Ik kaart het aan omdat het gemeenschappelijke doel daardoor soms even uit het oog verloren lijkt te raken, zonder te willen twijfelen aan de integere bedoelingen waarvoor men zich met het hart wenst in te zetten. Laat het doel ‘heilig’ zijn niet de middelen er naar toe. Respectvol en oprecht reageren zal de ruimte bieden eenheid te vormen tegen het onrecht ons gezamelijk doel . Ten slotte als men elkaar ruimte geeft ontstaat er plaats voor vriendschap. Mvg.Jasper.

 • Joris Demmink heeft een nieuwe rechtszaak aan de broek.

  http://t.co/XgPB2zkqRv

 • mr. drs. Bou:

  Beste mensen,
  De reacties op alle artikelen staan weer open. Wees dus zo beleefd om ON TOPIC te blijven. En Pablo, wil jij de huisregels nog even lezen?

 • Adrie:

  Tegengestelde berichten op http://hetuurvandewaarheid.info/morkhoven-marcel-vervloesem/
  Marcel zou voor 18 maanden gevangen worden gezet en morgen zijn ontslag indienen bij de Voorzitter van de Werkgroep Morkhoven.

 • Alle respect voor mevrouw Bou en voor elkaar. We zijn allemaal verschillende mensen en niemand van ons heeft de absolute wijsheid in pacht.

  De afgelopen weken heb ik op mijn site ook af en toe de reactiemogelijkheid uitgeschakeld omdat er mensen langskwamen die ik ervan verdenk bij de Swapichou -danwel de Barracuda aanhang te horen. Kritische reacties vind ik prima, stel vragen en krijg antwoord maar ga niet vervelend doen.

  Afgelopen week werden bij Nujij.nl artikelen en comments over mij geplaatst die ronduit beledigend, smadelijk en lasterlijk waren. Als Jeroen Hogeweij onder de daders zit, zal het me niet verbazen. De nujij.nl redactie verwijdert de “bijdragen” wel telkens, en dat vind ik heel netjes van ze. Ze schreven me: ‘Op nujij.nl is geen plaats voor vete’s. Ik denk dat dat de crux is. Geen vetes op andermans website. Niet daar, niet hier, niet bij mij.

  In Assen is er weer een ondernemer over de kling gejaagd en aan zijn emotie meen ik af te lezen dat hij onschuldig is.

  Ik heb een filmpje over die zaak van nota bene de MSM (Bravo!!) op mijn site gezet en er een satirisch stukje onder gepend dat denk ik bij veel mensen de kadastraal bepaalde grenzen van hun beperkte hersenoppervlak ruimschoots zal overschrijden.

  En tot slot: ik heb ooit een rechter succesvol gewraakt door hem tijdens de wrakingszitting ‘Een lid van de toneelacademie’. te noemen.

  Blijf vooral lachen. Lach ze uit.

 • Mevrouw Bou
  … bedankt voor alles.

 • Fred:

  Ik las en lees uw blog anders ook wel graag. Ik merk echter op dat u helemaal niet tegen kritiek kan. Reacties die kritisch zijn op uw artikelen worden gewoon verwijderd, let wel: ik zeg kritisch!, zonder schelden of racisme of wat dan ook. Dat neem ik u ontzettend kwalijk want dat zijn MSM trekjes.
  Nieuwe media zou zich dus juist op dit punt moeten onderscheiden.

  • mr. drs. Bou:

   Beste Fred, ik kan wel degelijk tegen kritiek. Men hoeft het met mij niet eens te zijn, maar die “kritische” reacties worden soms om een heel andere reden verwijderd. Mijn laatste “criticus” stuurde me gisteren achter de schermen ellenlange e-mails. Ik had wat reacties van hem verwijderd wegens off topic. Andere reacties waren veel te lang en voorzien van veel te veel links.

   Misschien moet ik in de huisregels ook zetten dat men op mij niet teveel beslag moet leggen! Gewoon zakelijk reageren blijkt voor sommige mensen ook te moeilijk. En het zijn vaak deze mensen die zoeken naar een “meningsverschil” waarmee ze me uren lang aan de praat kunnen houden! Daar heb ik geen tijd voor, begrijp je!

  • Ben:

   Het is de website van Bou. Dus zij bepaalt de regels. Zo simpel is het. Als jij het beter kan: laat je vooral niet tegen houden.

   Groeten, Ben

  • mr. drs. Bou:

   Beste Ben,
   Dank je wel voor dit hartje onder de riem. Men zegt dat ik niet tegen kritiek kan en dat ik iedereen een IP-ban geef die het niet met me eens is. Maar herinner jij je nog Likoed? Natuurlijk ben ik het niet met hen eens, maar zij hebben geen spam-ban. Ze zijn daarentegen intelligent genoeg om te weten dat ze het debat hebben verloren. Daarom reageren ze niet meer, maar ze volgen wel die illegale Twitter op BOUblog. En dan maar hopen dat ik me schuldig maak aan antisemitisme. Daar geloof ik niet in. Volgens mij zijn alle mensen mensen!
   Op BOUblog heeft NIEMAND een IP-ban, maar soms geef ik een spam-ban. Iedereen kan meelezen, maar wie een spam-ban heeft, kan niet meer reageren. Deze reacties vallen in de spambox, die door mij wordt gelezen! Soms plaats ik die reacties dan wel. Klik, Klik!
   Achter de schermen speelt zich ook het een en ander af. Moet ik nou echt de e-mails van Pablito publiceren om mijn gelijk te krijgen? Lappen tekst, maar deze Pablito behoort te weten dat men mr. drs. BOU niet aanspreekt met señorita!
   Soi USTED.

   • Ben:

    Hi Boudine,

    Graag gedaan. Je hebt een van de beste sites van NL! Dat kan niet genoeg gezegd worden. Je moet proberen het wat zakelijker te houden, dan wordt het wellicht ook wat gemakkelijker. Jij bent de baas hier en niemand anders. Zo’n reactie als van Fred hoort direct in de vuilnisbak. Niet op reageren want dat vreet energie. En hoge bomen vangen veel wind. Dus wees niet verbaasd over sommige reacties en trek je vooral nergens wat van aan. Niet gemakkelijk, maar het werkt wel.

    Groeten, Ben

 • Op zich Bou gaat het toch altijd prima..ik miste jou blog wel hoor..dus lieve mensen hou je gewoon aan de huishoudregels van Bou Blog en er is niets aan het handje!We moeten blij zijn met deze blogs en dus ook zuinig zijn op degene die het beheert.Zo we gaan der weer tegen aan Boudine,vind dat je het altijd geweldig doet,met een lach en soms een traan.Want wat is het toch een zootje aan het worden en wat slaan ze wild om zich heen,volgens mij staat er heel wat te gebeuren de komende tijd.

  • mr. drs. Bou:

   Klaas, ik ben moe en er moet in mijn huis nog zoveel gebeuren! Aan het schrijven van mijn boeken kom ik nauwelijks toe. Wat is mijn eigen leven nog waard? Ik vind dat dat voorgaat!
   Maar ze slaan inderdaad wild om zich heen. Ik vermoed dat de Titanic zinkende is, dus de muziek gaat door!

   • Ik begrijp wel wat je bedoelt Bou..wat is het waard..ik herken het zo..maar ja het bloed kruipt waar het niet kan gaan.
    (lol)
    Maar pas op jezelf en dat is het belangrijkste.

 • Marjo:

  Hoi Bou, blij dat e.e.a. weer open is. Ik ben het op bepaalde onderwerpen heel vaak niet met je eens, maar ik lees het allemaal toch graag. Ik denk dat het er op neer komt dat wij mensen respect voor elkaar tonen. Iets wat in deze wereld niet vaak meer gebeurt helaas. Dank je voor alles wat je doet!

  • mr. drs. Bou:

   Beste Marjo,
   Als je het niet met me eens bent, dan mag je dat gerust zeggen. Maar onderbouw dat dan alsjeblieft met links naar artikelen en andere documentatie. Want een spelletje welles/nietes vind ik zonde van de tijd.

 • rinus:

  Ik vind de reacties meestal van zeer hoge kwaliteit, en vaak nog beter dan het artikel zelf, daarom blijf ik graag hangen om zoveel mogelijk te lezen. Helaas ontbreekt het mij ook aan de tijd en energie om echt alles door te nemen. Het is dan maar hopen dat ik geen belangrijke berichten mis, of slechts halve berichten tot mij neem. Het zou jammer zijn als ik de helft van het nieuws mis. En dan te bedenken dat ik aan het dagboek nog niet eens ben toegekomen…Zoveel te doen, zo weinig tijd…

  • mr. drs. Bou:

   Beste Rinus,
   Dank je wel voor deze reactie. Hij bleef me bij. Mijn dank gaat uit naar de reageerders die bijdragen leveren van hoge kwaliteit. Natuurlijk kost het me tijd en energie om dat alles door te nemen, maar het blijft wel de moeite waard.
   Anders ligt het met mensen die hier ruzie maken. Ook dat kost veel energie, maar dat is zo zonde van mijn tijd! Daarom was ik moe, zo moe! Deze reageerders zijn niet welkom en het staat me volkomen vrij om hen te beletten om nog te reageren. Dat heb ik gedaan. Het resultaat is rustig! Modereren kost veel tijd, maar dankzij dat blijft BOUblog een blog van hoge kwaliteit!
   Met dank aan alle reageerders die goede informatie aandragen!
   En mijn huis ruimt zich langzaam maar zeker op. Elke dag een klusje…

 • mr. drs. Bou:

  Vandaag heb ik mijn slaapkamer schoon gemaakt. Uiteraard wordt daar regelmatig gestoft en gestofzuigd, maar het was en bleef er vies. Daarom heb ik een vochtig lapje over de vloer en alle plinten gehaald. Dat lapje was elke keer zwart! Met dank aan de sloop die deze lente plaats vond.
  Mijn voorkamer is ongeveer net zo vies en vuil. Ik hoop de komende dagen ook daar langs de vloeren en plinten te gaan. Maar het is wel weer hogere Yoga! Met dank aan de gemeente met hun noodsloopvergunning en vooral het Pikmeer arrest. Sindsdien is immers geen enkele dwaze ambtenaar meer aansprakelijk voor de ellende die men aanricht!
  Neem me dus niet kwalijk dat ik nu niet zo alert ben op BOUblog, maar ik wil graag in een schoon huis wonen.

  Ach, het komt wel goed. Komt tijd, komt raad! En vooral geen haast! 🙂

 • Hallo mevrouw Bou, ik hoop dat u een uitzondering wil maken wat betreft hoofdletters deze keer. U heeft een FANTASTISCH, GOEDE, INFORMATIEVE website. Hartelijke dank hiervoor.

Laat een reactie achter