Archieven

Myra praat met Wim Dankbaar en André Vergeer

Dit gesprek gaat uiteraard over de zaak Vaatstra en de bizarre situatie die is ontstaan rond het “dagboek” van mevrouw Terpstra, de moeder van Marianne. Zowel Wim Dankbaar als André Vergeer hebben hier reeds herhaaldelijk uit geciteerd, maar toen Wim Dankbaar aankondigde dat er in december een boek zou verschijnen onder de titel “Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra”, kreeg hij een schrijven van de advocaat van Bauke Vaatstra, die hem namens Maaike verbood om dat boek te doen verschijnen. Juridisch is dat een wonderlijke wending! Een boek dat nog niet is verschenen, kan men namelijk niet verbieden! De vraag is echter tevens of de opdracht van mevrouw Terpstra aan deze advocaat wel rechtmatig tot stand gekomen is.

Nadat Frides Lameris het “dagboek” integraal online had geplaatst, werd dit al snel ook door minstens twee andere sites geplaatst. Later volgden er meer en het staat nu op talloze sites. Dat Frides het daarna weer weghaalde, helpt dan niet meer. Vervolgens riep Chris Klomp in het AD dat dit dagboek was gestolen door complotters. Zo stond het ook in de Telegraaf, maar deze “rectificeerde” dit later in “Het dagboek is gekaapt”. Daarna mocht de misdaad showmaster PR de Vries in Hart van Nederland en De Wereld Draait Door zijn doorgedraaide hart uitstorten over de “wandaden van Wim”, die nu landelijk bekend staat als Wim de Dagboekkaper. Aan deze juridische kluwen werd dus ook nog een stroom van laster en smaad toegevoegd. Daarvan heeft Wim dit weekeinde aangifte gedaan.

De advocaat van Bauke Vaatstra heeft Dankbaar gedaagd in een kort geding dat op 11 december zal plaatsvinden in Haarlem. Een verbod op de verschijning van een boek dat nog niet is verschenen zou echter in strijd zijn met de jurisprudentie. Het wordt beschouwd als censuur. Een onderliggende vraag is echter op welke grond de advocaat van Bauke Vaatstra optreedt voor mevrouw Terpstra. De relatie tussen een advocaat en zijn cliënt berust op een privaatrechtelijke overeenkomst, het is een soort machtiging. Bij het tot stand komen van deze ovk moet dan ook zijn voldaan aan het vereiste van goede trouw, er mag geen sprake zijn van dwang, dwaling of bedrog. Uit alles blijkt dat mevrouw Terpstra handelt (voor zover ze al handelt) onder dwang van haar kinderen. De eerste vraag is daarom of de relatie tussen mevrouw Terpstra en de advocaat van haar overspelige ex-echtgenoot rechtmatig tot stand is gekomen!

Wij worden in elk geval massaal in de waan gebracht dat moeder Terpstra niet wil dat de inhoud van haar “dagboek” bekend wordt. Ze noemt het zelf trouwens geen dagboek, maar schrijfsels. Volgens mij is “klaagschrift” nog de meest toepasselijke benaming, want in deze schrijfsels beklaagt mevrouw Terpstra zich zowel over haar immense verdriet rond het verlies van Marianne als over het feit dat het OM er alles aan doet om de waarheid rond deze lustmoord op haar dochter in de doofpot te stoppen. Dat is bitter, dat is wrang!

Het is niet helemaal duidelijk van wie het bedrog uitgaat, maar we kunnen wel de vraag stellen: Wie heeft hier belang bij? Qui bono? In het gesprek met Wim en André komen de belanghebbenden aan de orde. Het zijn er nogal wat, want talloze mensen hebben meegewerkt aan deze doofpot, dit juridische bedrog! Intussen zijn ook de naasten van de ten onrechte veroordeelde Jasper Steringa het slachtoffer! Rond minuut 58 valt dan eindelijk het Demmink-woord. De enige persoon die op dat moment beschikte over voldoende macht en invloed om deze doofpot te organiseren, was de Directeur-generaal Internationale Aangelegenheden en Vreemdelingenzaken bij het Ministerie van Justitie. Joris Demmink!

Ook Harm Brouwer blijkt te horen tot de verantwoordelijken voor deze doofpot. Hij was tot 12 mei 1999 hoofdofficier van Leeuwarden, maar hij liegt daar liever over. Later werd hij Super PG, het hoofd van het Openbare Ministerie. Er staan dus grote belangen op het spel, want als Demmink valt, dan sleurt hij vele anderen mee in zijn val. Het bedrog is aantoonbaar, maar het OM wil daar niets van weten. Talloze mensen weten dit en zijn bereid om te getuigen, maar hen wordt het zwijgen opgelegd. Ook de media gaan er in mee, ook zij spelen een kwade rol. Men heeft Wim Dankbaar in DWDD nog steeds geen weerwoord gegund. En PR reageert nu helemaal niet meer op Wim Dankbaar!

Rond 1 uur 13 minuten stelt Myra voor om even een muziekje te draaien. Dit eindigt op 1 uur 15 minuten, waarna Myra vraagt naar de rol van Fogelsangh State. Volgens Wim en André zijn er geen harde feiten die wijzen op deze betrokkenheid. Zeker is wel, dat Marianne niet werd vermoord in het weiland waar haar lichaam werd gevonden. De plaats delict moet in elk geval een andere plaats zijn! Myra vraagt dan waarom men haar lichaam in dat weiland heeft gedumpt. Volgens Wim kwam dat door de paniek, maar met dat punt ben ik het niet eens! De betrokkenheid van Fogelsangh State kan weliswaar niet worden bewezen met harde feiten, maar er zijn wel aanwijzingen. Dit landgoed lag even ver van de vindplaats als het AZC, maar dan naar het westen. Een andere aanwijzing is het neerleggen van het lichaam in dat weiland! Deze plek was vanuit het landgoed gemakkelijk te bereiken. Een andere aanwijzing is de betrokkenheid van Ludger Dill, die in een Pipo-wagen op dat landgoed woonde. Het spoor naar het AZC kan dus nog altijd een dwaalspoor zijn!

De rest van het gesprek is wel degelijk boeiend, het gaat o.a. over PR de Vries. Vervolgens gaat het over het rugzakje van Marianne. Ook dat is een raar verhaal, want in die tas zat een aansteker en daarin bleek jaren later een haartje te zitten dat matchte met het DNA van de moordenaar. Toen die aansteker niet meer paste in het Jasper-verhaal, omdat Jasper niet rookte, werd ook dat haartje weer verzwegen. Maar dat rugzakje is ook onderzocht door de DNA-deskundige dhr. Eikelenboom. Er bleek bloed op te zitten met een mannelijk DNA-profiel. Het OM weigerde dat te onderzoeken, met steeds weer een andere smoes. Het hele onderzoek naar deze lustmoord is een grote fake, die namens het OM aan de bevolking werd verkocht door de grote misdaad showmaster PR de Vries.

Wim Dankbaar en André Vergeer over Vaatstra duurt een uur en 52 minuten.

Toegift:
AMERIKA “Het gesprek; Richard Eikelenboom over de zaak Marianne Vaatstra” duurt 18 minuten.

AMERIKA “Het gesprek; Richard Eikelenboom over de zaak Marianne Vaatstra” from Alexander Koning on Vimeo.

82 Reacties

 1. Herman

  Goedemorgen. Reageer nog 1x op de oude manier (website). Verandering al uitgeprobeerd. Kwam daarna op uw site geen reactie. Moet misschien herkend worden.
  Hebben schijnt nogal vaag te zijn of hij vrijdags of zaterdag vertrok naar Duitsland. Geke zag Dill duidelijk achter het stuur v/d zwarte stationcar om half een langs scheuren. Als hij geen auto bezat, was die wagen dan van Hebben misschien? Zo ja: dan was Hebben nog in zijn caravan aanwezig op dat tijdstip. Vraag: na alles weet ik nog steeds niet wat voor wagen Hebben gebruikte.
  Als Dill een huurauto gebruikte liep hij een groot risico vanwege het DNA van Marianne en misschien met Ali op weg naar Leeuwarden. Zeker met het bloed van Marianne en zeker met Ali, getuige het beeld wat Rosaline beschreef.
  Goed: de wagen werd in Duitsland vernietigd. Hebben komt pas terug na twee weken, dus half mei weer bij z’n caravan. Die caravan heeft al die tijd onbeheerd gestaan en de vlam ging er pas in -ik meen- rond de 20e juni. Terwijl de “hel” losbarstte rondom het AZC. Als Marianne er in vermoord zou zijn dan heeft Hebben blijkbaar met de aanwezige bewijzen geen haast gehad… en daarom twijfel ik ten zeerste dat de caravan geldt als Plaats Delict.
  Tenslotte: ik merk op dat de sporen naar het AZC té overduidelijk waren. Ik houd het op “per ongeluk expres aangelegd”.
  Voorts lees je je altijd: de honden liepen naar de Trekwei in het noorden. Waarom niet de naam Fogelsanghloane (= 500 meter door de wei)?
  Daarmee bedoel ik: de naam van de State kan bewùst worden achter gehouden.
  Ik benadruk nogmaals dat ik naast alle bewijzen naar verdere sporen ben gaan zoeken. Sporen die maar moeilijk zullen zijn te bewijzen. Maar mij gaat het erom bijv. een connectie tussen Kollumerzwaag en Veenklooster te vinden. Gelukkig zijn daar anderen ook al jaren mee bezig. Resultaten komen misschien later…
  Volgende keer m’n juister webadres mevrouw Bou.

  Antwoord
  • Fryske

   Wanneer je het programma het zesde zintuig terugkijkt wordt door de paragnosten steeds over 2 mannen gesproken en een auto. Dat Dill achter het stuur zat zou heel goed kunnen aangezien ik persoonlijk vind dat de compositie tekening sterk overeen komt met Dill.((moeder)vlek op gezicht)als je goed kijkt zie je die ook op een foto ooit geplaatst in LC waar Dill op staat. Het zou goed kunnen dat Dill samen met Feik in de auto zat en zij Marianne in de buurt van het zwembad omgebracht hebben. Ali is misschien op de fiets vertrokken richting vindplaats (na een telefoontje van Feik misschien?) en heeft geholpen om het lichaam op de vind plaats te leggen en heeft zijn fiets daarvoor in de greppel gezet. Feik is daarna richting AZC gegaan en Ali met Dill in de auto naar Leeuwarden, het bloed op zijn shirt kan daar gekomen zijn omdat hij meegeholpen heeft het lichaam op de vindplaats te leggen. Met “ze” bedoelt hij dan misschien Dill en Feik?. Ben het dan ook wel eens met de stelling dat de caravan vast geen plaats delict is.

   Antwoord
   • Herman

    <Ik meen dat de paragnosten het voornamelijk over een licht kleurige auto hadden. Waarschijnlijk een Renault type. Heel belangrijk in dit alles is te weten waarin Hebben in rondreed. Zoiets behoort eigenlijk bij de feiten. Jammer genoeg schijnt dit gegeven nog steeds niet achterhaald te zijn. Over deze paragnosten gesproken: het was V/d Hurk die eindigde met de woorden dat het "hier niet was gebeurd, maar dichtbij". En hij keek om zich heen en eindigde met een blik naar de State (die zo dichtbij was met het bos). Een hint van hem?
    Het geheel was georganiseerd door de privé rechercheur Gerrit den Boer.
    Echter een weldenkend mens verwacht van een tv omroep geen uitgesproken waarheid op de buis. Waarheid, sensatie en kijkcijfers lopen door elkaar heen. Ze werden betaald, óók voor het "nietzeggen".
    De boer is nooit bij het adres Trekwei nr 1 geweest waar de honden des nachts aansloegen. Mij ging het destijds om het tijdstip. Al zou het blaffen door de wagen van Hebben zijn gebeurd… waarom door zo'n smerig weiland voor tracktoren bestemd? Op weg naar Duitsland lijkt het me logischer dat hij weer voor de Fogelsanghloane zou hebben gekozen en via de Múntzewei en de Trekwei het hazenpad nam.
    Daarnaast was er op het zwembad een opzichter (badmeester en zijn vrouw) en op het L-Museum Jan Cloppenburg evenzo.
    Ik geloof dat Marianne bewust op haar vindplaats werd neergelegd.

    Antwoord
 2. Herman

  Ankie, als Maaike in haar Dagboek een donker grijze auto beschrijft waarin asielzoekers rondreden… zou het die wagen kunnen zijn waarin ASli naar Leeuwarden kon komen die zaterdagochtend.
  En dan is het ook nog mogelijk dat het diezelfde wagen was op de Keningswei des nachts. Donker grijs kan zijn aangezien voor een “donkere wagen” dus zwart.

  Antwoord
  • dre

   Alle paragnosten van het 6de zintuig hebben het over een grijze auto.

   Antwoord
 3. Myra Mbye

  Ook ik heb begrepen dat Wim en Hans inmiddels 1000% bewijs hebben in de zaak Vaatstra.

  Antwoord
 4. mrpettjo

  Vader van Jasper was handtastelijk tegen/had het aan de stok met een vrouw in Oudwoude (toenemende spanning in de zaak Vaatstra/boek van Dankbaar?); Freddie Vaatstra ook zeer actief op twitter vandaag tegen Dankbaar:
  http://www.omropfryslan.nl/nijs/undersyk-tsjin-heit-jasper-s
  De vader van Jasper en de vrouw kennen elkaar goed. De vrouw heeft geen aanklacht ingediend maar de politie doet toch een onderzoek. Onduidelijk bericht dat vragen openlaat.

  Meer over deze ‘zaak’: http://rechtiskrom.wordpress.com/2013/11/21/vader-jasper-s-belaagde-vrouw/

  M.n. De Telegraaf wordt nu ingezet om de hele familie Steringa kapot te maken nu Dankbaar binnenkort met nieuwe feiten in een boek over de zaak Marianne Vaatstra komt: http://www.telegraaf.nl/binnenland/22075822/__Vader_Jasper_S._belaagde_vrouw__.html

  Antwoord
  • mrpettjo

   Je vraagt je af pikt men dit in Oudwoude dat onschuldige mensen met leugens aan de schandpaal worden genageld..?

   Antwoord
  • mrpettjo

   Ik heb het bericht niet in de LC, op Waldnet of in het DvhN (websites) gelezen. Ik denk ook dat er een volksopstand uitbreekt als de Friezen doorkrijgen dat vader en zoon Steringa samen worden gekaraktermoord. Dan gaat men eindelijk wel nadenken wat hier aan de hand is..
   Ik denk dat deze actie van het OM zwaar overdone is en het boek van Wim en Hans zullen het OM de laatste fatale zet in deze zaak geven.

   Antwoord
   • mrpettjo

    In het geval van de berichtgeving over het zogenaamde door “complotdenker” Dankbaar “gestolen” Maaike dagboek was de Noord Nederland-Rest Nederland scheiding idem dito.. (met de uitzondering van berichtgeving op de websites van Omrop Frysland & Noord Oost Friesland gisteren).

    Antwoord
 5. Jeroen

  Blij dat Bou de reageermogelijkheid weer heeft aangezet. Een paar vragen en opmerkingen over hoe Marianne op haar vindplek terecht is gekomen.

  (1) Is het bebloede trainingsjack aan de noord- of zuidzijde van het zwembad gevonden? De zuidzijde ligt op de looproute achteringang AZC, vindplaats Marianne. De parkeerplaats van het zwembad ligt aan de noordkant. Als het jack daar gevonden is, betekent dat waarschijnlijk dat het jack is uitgetrokken voor het instappen in, of uitstappen uit een auto.

  De zuidkant als vindplaats lijkt minder waarschijnlijk. Het zwembad is omringd door bomen en, naar ik aanneem, een hek. Waarom zou de drager van het jack dat over het hek gooien? En afgezien daarvan, lijkt het voor de badmeester moeilijk om tussen of achter de bomen daar meteen de volgende dag al iets te vinden. Hij zou echter het jack evt. vanaf het Poelepaed ten zuiden van de bomen hebben kunnen zien liggen.

  Dat het jack bewust achtergelaten zou zijn lijkt mij onwaarschijnlijk omdat de politie zoveel moeite heeft gedaan om de vondst te ontkennen. Dan zou er, door daders die zich hoogstwaarschijnlijk beschermd weten, een spoor uitgezet zijn in een richting waar de politie ook niet wil zoeken.

  (2) Waar parkeerde Hebben zijn auto normaal gesproken en hoe kwam hij daar? Stond zijn auto naast zijn chalet en kon hij door de achteruitgang of alleen door vooringang? Of stond zijn auto op het paradyske?

  (3) Werd de in de greppel gevonden fiets die avond gebruikt door Ali? Volgens klaas en jannie wel, maar zij geven niet aan waarom ze dat denken. De op de avond van 30 april 1999 dienstdoende beveiligers die Ali op de fiets naar hebben zien gaan, zouden dat evt. kunnen weten als ze half juni naar de aflevering van Opsporing verzocht hebben gekeken waarin de fiets getoond werd.

  Antwoord
 6. mrpettjo

  Olympic Zion komt met nieuw – meer onderbouwd – verhaal over de sekte van het Lichtpunt in Kollumerzwaag zonder (direct) bewijs van een connectie met de zaak Mariane Vaatstra. Dat justitie en politie de sekte van Pieter van der Zwaag min of meer hun gang laten gaan is wel duidelijk. Maar of de sekte satanisch is (nog) maar de vraag:

  http://olympiczion.nl/index.php/lichtpunt-in-friesland-is-satanische-sekte/

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Beste mrpettjo,
   Daarnet heb ik het gesprek beluisterd dat in het artikel van Olympic Zion staat. Het is natuurlijk wel een rare sekte die mensen werft via 06-lijnen. Doen alsof je een hoer bent… Maar satanisme is nog wel een beetje erger! En inderdaad zijn daar tot op heden geen bewijzen van. Maar het artikel zal nog worden vervolgd. We wachten af.

   Antwoord
   • mrpettjo

    Ik heb net dat interview met Ronald gehoord
    Dat van het lokken van labiele mannelijke personen via 06-lijnen door vrouwen/hoeren (o.a. Froukje Heidstra) voor het Lichtpunt en het gezinsvervangend tehuis Colleheim is natuurlijk een misdrijf.
    Ik neem aan dat dit een publiek geheim was/is in de streek rond Kollum en dat dit misbruik van labiele mensen die ook nog eens aan het werk werden gezet zodat de heren Van der Zwaag en Schaaf in dure BMW’s konden rijden door justitie en politie werd gedoogd, is natuurlijk veelzeggend.
    Deze kwestie heeft ook groot in de Leeuwarder Courant en het Nieuwsblad (nu: Dagblad) van het Noorden gestaan medio jaren negentig. Ik neem aan dat justitie in Leeuwarden en Ype Schaaf (hoofdredacteur van Fries Dagblad) de kwestie met de directie en hoofdredactie van de LC hebben afgekaart de zaak verder te laten rusten. Het Nieuwsblad is een Groningse krant die in Friesland nauwelijks gelezen wordt en dus minder van belang qua negatieve publiciteit was.
    Toch vraag ik me af of deze op zichzelf harde sekte die de leden economisch en financieel uitkneep ook sexueel volledig ontspoord is. Ik denk dat een stap te ver zou zijn geweest en dat zou ook zijn uitgelekt op den duur.
    Het moet wel een gegeven zijn geweest dat de regiopolitie om welke reden dan ook geen problemen had met deze onvrijwillige opsluiting van labiele personen die ook uitgebuit en mogelijk anderszins misbruikt werden.

    Antwoord
    • Andre Vergeer

     Toch blijkt er iets meer dan rook alleen: http://tinyurl.com/mqfawgr

     Wanneer een politieman even een ‘gesprekje’ voert met iemand met een verstandelijke beperking om een onderzoek te faken, kan daar werkelijk van alles uit voortkomen…

     Al was het maar omdat hij een beetje intimiderend overkwam of zelfs helemaal niet met Anton heeft gesproken. Wie zou Anton namelijk geloven?

  • Jeroen

   Voor betrokkenheid van het Lichtpunt heb ik geen aanwijzingen, maar ik heb wel iets gevonden dat Bou’s stelling dat het de “BEDOELING [was] dat [Marianne] op 1 mei zou worden gevonden!” ondersteunt.

   Het meest geloofwaardige element in het verhaal van Regina Louf, ofwel getuige X1 in de Dutroux-zaak, over “netwerken,” is haar accurate bescrijving van de Brusselse paddestoelenkwekerij waar in 1984 de 16-jarige Christine van Hees verminkt en vermoord werd. Louf was opgegroeid in Knokke en Gent en de kwekerij werd in 1989, toen Louf 20 was en een aantal jaren voor haar getuigenis, gesloopt, wat het zeer waarschijnlijk maakt dat zij bij de moord aanwezig is geweest. In het volgende interview vertelt ze waarom het lijk niet werd opgeruimd:

   In jouw verhaal over Christine Van Hees kloppen veel dingen niet. Bij alle andere moorden werd het lijk vakkundig verstopt. Hier werd onmiddellijk de aandacht getrokken met een brand.
   X1: “Ik zal iets vertellen dat ik tot op heden niet aan de speurders heb gezegd. Gewoon om een idee te geven hoe ongenaakbaar ze zich voelden. Er was een weddenschap. Ze hebben gewed wie ze voor de moord zouden doen opdraaien. Ze wisten perfect dat die punks tussen die ruïnes rondhingen en ze wisten ongeveer wie ze zouden laten oppakken. Het was een sport. Voor hen was het zo gemakkelijk geworden om een lichaam te doen verdwijnen dat ze eens iets spectaculairs wilden doen. Zo zaten ze in elkaar. Altijd meer: meer spanning, meer adrenaline. Grenzen verleggen.”

   Overigens is het feit dat Marianne bang was in het donker (p1) een aanwijzing dat Marianne al voor de fatale 1 mei seksueel misbruikt is geweest.

   Als er betrokkenheid is van een “netwerk” in de zaak-Vaatstra lijk me dat eerder een crimineel netwerk (met name drugs- en mensenhandel) waarvoor het asielbeleid als dekmantel fungeert, dan een sekte.

   Antwoord
   • mrpettjo

    @Jeroen, ik denk ook dat de sekte niets met de moord op Marianne Vaatstra heeft te maken. De hypothese die jij noemt lijkt me veel aannemelijker.
    In de zaak van Christine van Hees werd een onderzoeksrechter Van Espen aangesteld die zelf onderdeel van het netwerk Nihoul uitmaakte en die inderdaad de zaak naar die punks leidde om Nihoul buiten beeld te houden..
    Justitie is blijkbaar nog steeds bezig om Nihoul buiten beeld te houden blijkens nieuw onderzoek dat nergens toe zal leiden:
    http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/1209084/2011/01/17/Jacht-op-moordenaar-Christine-Van-Hees-heropend.dhtml

    In Noord-Nederland/Groningen is de zaak van de straatprostituee Jolanda Meijer groot nieuws geweest. Jolanda is meerdere malen in het gezelschap van Dill (hij zou haar ook met de dood bedreigd hebben) en bij de caravan op het AZC gesignaleerd. Maar politie en justitie hebben dit spoor nooit onderzocht. Een aantal jaren terug werd er bij Winsum (Groningen) nog een gierkelder geleegd om te zien of het lijk van Jolanda Meijer zich daar bevond. Kortom nutteloze exercities van justitie om het publiek te misleiden. En de regionale journalistiek doet vrolijk mee met deze volksverlakkerij..
    En: denk ook aan de Bende van Nijvel (Gladio militairen en politiemensen) die door de Belgische justitie buiten beeld zijn gehouden ondanks de speciale politiecel die nog jarenlang “onderzoek” deed..

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën