Archief
Artikelen

Terwijl zich in Japan een nucleaire ramp voltrekt die de Stille Oceaan verziekt en het hele Noordelijk Halfrond bedreigt, heeft men het in Nederland over Zwarte Piet. Vanuit de VN zijn bezorgde stemmen opgegaan omdat de blanke Sint een zwarte knecht heeft. Dat zou best eens racistisch kunnen zijn. Er is nu zelfs een actie gaande: Delete Zwarte Piet niet! Als we het daar maar lang genoeg over hebben, dan ziet de volgende generatie Zwarte Pieten en misschien zo uit, of zo! Maar over de Zwarte Piet van Fukushima hebben we het liever niet.

Die Zwarte Piet is nu nog in handen van TEPCO, een corporatie die geld moet verdienen voor de aandeelhouders. Zij zoeken dan ook naar de goedkoopste oplossing voor het radioactieve probleem: Control-Alt-Delete! De Zwarte Piet ligt tevens bij de bevolking van Japan, die niet naar behoren wordt geïnformeerd over de radioactieve vervuiling van de omgeving en het voedsel. De Zwarte Piet wordt dagelijks doorgespeeld aan alle dieren die leven in en rond de Stille Oceaan, dit in de vorm van 300 ton radioactief water per dag dat de oceaan in stroomt. Waar de brandstof van Daiichi 1, 2 en 3 is gebleven, weet niemand. Het gaat daarbij om tonnen radioactieve brandstof! Dat spul moet toch ergens zijn, een tikkende tijdbom in de grond die zich dank zij het grondwater dat onder de reactors doorstroomt, verspreidt in de Stille Oceaan. Via deze pluim die sinds maart 2011 op de muts van de Fukushima Piet prijkt, zit men nu in de VS ook reeds met de Zwarte Piet. Maar in de VS was racisme altijd al een probleem, dus waar hebben we het over?

28 Signs That The West Coast Is Being Absolutely Fried With Nuclear Radiation From Fukushima

Deze maand gaat TEPCO proberen om het beschadigde bad met radioactieve brandstofstaven van Daiichi 4 leeg te halen: Scientists Warn of Extreme Risk: Greatest Short-term Threat to Humanity is From Fukushima Fuel Pools

Dangerous Phase: Fukushima’s radioactive fuel rods to move to safe storage

Maar in Nederland heeft men het er niet over. Slechts een artikel plus audio van de NOS: “Zelfcensuur Japan over gevaarlijke operatie Fukushima” en een artikel op Welingelichte Kringen: Start gevaarlijke operatie Fukushima, journalisten zwijgen erover. Nee, dan het probleem van de zwarte Zwarte Piet! Iedereen heeft het er over…

‘Fukushima beyond tragic, it’s a crime’

De gevolgen van radioactieve straling worden duidelijk geïllustreerd in de volgende lange reportage. Deze is voorzien van vrij kleine foto’s en filmbeelden. Bekijk deze YouTube dus in volledig scherm! Het gaat over planten, dieren en kinderen die zijn vervormd als gevolg van radioactieve straling. Net als Zwarte Piet, zijn sommige mannetjes dan eigenlijk vrouwtjes! De genetische Zwarte Piet wordt vooral doorgegeven aan de volgende generatie, die er dus wel eens raar uit zou kunnen zien!

Fukushima & the Pacific Ocean duurt een uur en 27 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

10 Reacties op “Fukushima en de Zwarte Piet”

Laat een reactie achter