Archief
Artikelen

De Stille Oceaan beslaat ongeveer 1/3 van de oppervlakte van de aarde en deze Pacific Ocean is groter dan alle landmassa’s samen. De naam van deze oceaan is misleidend, het is er alles behalve stil. Rond deze oceaan liggen breuklijnen langs de kusten van de continenten, waardoor gemakkelijk aardbevingen kunnen ontstaan. Ook ontstaan er in de herfst tropische stormen of orkanen boven de oceaan, die op het noordelijk halfrond met de klok mee langs de kust trekken. Deze orkanen gaan gepaard met zware regenval. Fukushima ligt op een breuklijn en er komt af en toe een orkaan voorbij. Vorige week was dat de typhoon Wipha, op dit moment is de typhoon Francisco actief en gisteren was er een aardbeving voor de kust van Fukushima. Op de vraag of dit goed afloopt, is het antwoord nu reeds NEE. Maar hoe erg dat ook is, het is erger om het niet te weten! Daarom bij deze een overzicht.

EuroNews 17 oktober 2013:
Japan: Typhoon Wipha causes more nuclear contamination at Fukushima

Workers there say they have detected high levels of radiation in a ditch leading to the Pacific Ocean and suspect heavy rains lifted contaminated soil.

EuroNews 25 oktober 2013:
Small tsunami hits east coast of Japan

Although it is much smaller than the wave that hit in 2011, cooling systems at the beleaguered Fukushima nuclear plant have been destroyed and thousands of people have been forced to flee.

Francisco Brings More Than a Foot of Rain to Japan

Additionally, Typhoon Lekima will push northward over the open waters of the Pacific and will help pull Francisco to the east of Japan.

Lekima, which strengthened to a super typhoon Wednesday morning, EDT, was estimated to have a central pressure of 905 mb, making it the strongest typhoon of the 2013 season.

fukushima out of control OCTOBER 2013 duurt 10 minuten.

Fukushima: Leaks Massive Radiation, 2 Storms Converge, IAEA “CanNot Decontaminate” Update 10/21/13 duurt 20 minuten.

The ocean is broken (MUST READ!)

Fukushima Update, The Pacific Ocean is dying

De radioactiviteit verspreidt zich in de Stille Oceaan, waar het nu werkelijk stil wordt. Al het leven is daar stervende. Het kan een aantal jaren duren voor ook de Atlantische Oceaan wordt besmet door de radioactieve zeestromen. In november zal TEPCO beginnen met het verwijderen van 1.300 gebruikte brandstofstaven van elk 700 kilo (samen 400 ton!) uit het opslagbassin van het beschadigde gebouw van reactor 4. Als dat mislukt, dan kan het hele bassin instorten en dan zullen de brandstofstaven in brand vliegen en verdampen. Dan krijgt de hele aarde te maken met de radioactieve neerslag van met name Cesium 137. Regen en sneeuw worden dan levensgevaarlijk en al het voedsel wordt besmet!

fukushima radiation dispersal area duurt 20 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

25 Reacties op “Fukushima en de stille Stille Oceaan”

 • mr. drs. Bou:

  Twee artikelen die hier bij aansluiten:

  Fukushima Fraud and Corruption: Japanese Organized Crime Involved in Recruitment of “Specialized Personnel”

  The coordination of the multibillion dollar Fukushima decontamination operation relies on Japan’s organized crime, the Yakusa, which is actively involved in the recruitment of “specialized” personnel for dangerous tasks.

  The Yakuza labor practices at Fukushima are based on a corrupt system of subcontracting, which does not favor the hiring of competent specialized personnel. It creates an environment of fraud and incompetence, which in the case of Fukushima could have devastating consequences. The subcontracting with organized crime syndicates is a means for major corporations involved in the clean-up to significantly reduce their labor costs.

  Fukushima – A Global Threat That Requires a Global Response

  Either way, it is clear that the problems at Fukushima demand that the world’s best nuclear engineers and other experts advise and assist in the efforts to solve them. Nuclear engineer Arnie Gundersen of Fairewinds.org and an international team of scientists created a 15-point plan to address the crises at Fukushima.

  A subcommittee of the Green Shadow Cabinet (of which we are members), which includes long-time nuclear activist Harvey Wasserman, is circulating a sign-on letter and a petition calling on the United Nations and Japanese government to put in place the Gundersen et al plan and to provide 24-hour media access to information about the crises at Fukushima. There is also a call for international days of action on the weekend of November 9 and 10.

  There are three major problems at Fukushima: (1) Three reactor cores are missing; (2) Radiated water has been leaking from the plant in mass quantities for 2.5 years; and (3) Eleven thousand spent nuclear fuel rods, perhaps the most dangerous things ever created by humans, are stored at the plant and need to be removed, 1,533 of those are in a very precarious and dangerous position. Each of these three could result in dramatic radiation events, unlike any radiation exposure humans have ever experienced. We’ll discuss them in order, saving the most dangerous for last.

 • mr. drs. Bou:

  Dat er zo weinig hoop is dat Fukushima nog kan worden “opgeruimd”, heeft mede te maken met de bedrijfsstructuur van TEPCO. In Chernobil werd onmiddellijk het leger ingezet! Maar TEPCO houdt de zaak “in eigen hand” en doet er verder het liefst het zwijgen toe. Reuters begint nu ook te klagen over de gang van zaken:

  Special Report: Help wanted in Fukushima: Low pay, high risks and gangsters

  In reviewing Fukushima working conditions, Reuters interviewed more than 80 workers, employers and officials involved in the unprecedented nuclear clean-up. A common complaint: the project’s dependence on a sprawling and little scrutinized network of subcontractors – many of them inexperienced with nuclear work and some of them, police say, have ties to organized crime.

  Tepco sits atop a pyramid of subcontractors that can run to seven or more layers and includes construction giants such as Kajima Corp and Obayashi Corp in the first tier. The embattled utility remains in charge of the work to dismantle the damaged Fukushima reactors, a government-subsidized job expected to take 30 years or more.

  Outside the plant, Japan’s “Big Four” construction companies – Kajima, Obayashi, Shimizu Corp and Taisei Corp – oversee hundreds of small firms working on government-funded contracts to remove radioactive dirt and debris from nearby villages and farms so evacuees can return home.

 • Noor Dickmann:

  De trouwe luisteraars van Argusoogradio hebben tijdens de uitzending van ‘Gezond en Wel’ van 27 maart 2011 (!!!) al van Leuren Moret kunnen vernemen wat nu, na 2,5 jaar zwijgen door de media, druppelsgewijs openbaar wordt gemaakt. http://www.argusoog.org/gezond-en-wel-%e2%80%93-27-maart-2011/.
  Dat het hele noordelijk halfrond inmiddels radioactief besmet wordt dringt nog nauwelijks bij de mensen door…. Leuren Moret, geofysicus en stralingsdeskundige, verscheen recent weer op het net met de laatste ontwikkelingen en voorspellingen: http://www.youtube.com/watch?v=pH5V4HRELRE Weer met Alfred Lambremont Webre, Leuren Moret:

  Fukushima radiation outcome is extermination that human spirit can avoid! duurt een uur en 9 minuten.

 • @corrupteboel:

  Volgens hoogleraar wim turkenburg is er geen vuiltje aan de lucht en is dit een puur lokale kwestie.
  Er zal hooguit wat radioaktiviteit in het beton cq staal smelten of iets van die strekking, zo legt hij uit.
  Luister en huiver wat deze man vertelt
  http://www.omroepmax.nl/radio/alle-programmas/tweedingen/uitzending/radio/slechte-werkomstandigheden-zorg-nucleaire-dreiging/

  als je vervolgens zn gesubsidieerde standpunt over het gevaar van co2 voor de mensheid hoort zakt helemaal je broek af. Wie is hier nu gek?
  Ik ben benieuwd welk milieukamp deze man van zn inkomen voorziet….

 • Noor Dickmann:

  Je moet in de huidige ‘wetenschap’ als hooggeleerde prof.dr. door het leven gaan om zo’n riedel aan kul door je keel te kunnen krijgen…
  Ongelofelijk! Het is en blijft de vraag hoe lang de samenleving zich nog voor de gek zal laten houden door dit soort ‘follow the money’ geleerden en hun desinformatie in de media. Hier een recent persbericht van Reuters: http://ca.reuters.com/article/idCABRE99O04320131025?sp=true dat de actuele situatie omschrijft. Global Research professor Michel Chossudovsky riep de wereldbevolking gisteren (25-10-2013) op tot een :

  In the face of ceaseless media disinformation pertaining to the dangers of global nuclear radiation, our objective at GR has been to break the media vacuum and raise public awareness, while also pointing to the complicity of the governments, the media and the nuclear industry.

  We call upon our readers to spread the word.

  http://www.globalresearch.ca/japanese-organized-crime-involved-in-recruitment-at-fukushima/5355540

 • jhon:

  Don`t worrie be PEPPIE !
  Al piept de geigerteller als een gek en gaan alle rode lampjes knipperen de EU heeft zojuist bepaald dat een 20 x hogere radioactiviteit in bijvoorbeeld visproducten uit Japan plotseling geen enkel verschil uitmaakt.
  De Europese Unie heeft de toegestane radioactieve belasting in levensmiddelen uit Japan fors verhoogd. Tot nu toe was een radioactiviteit van maximaal 600 becquerel (caesium 134 en caesium 137) per kilo toegestaan, maar sinds afgelopen weekend is dat voor bijvoorbeeld visolie of kruiden plotseling 12.500 becquerel per kilo, meer dan 20 x zo hoog. De verhoging is vastgelegd in noodverordening 297/2011 en werd op 27 maart van kracht.

  Terwijl politici het hebben over ‘versterkte controle maatregelen’ en ‘speciale beschermingsstandaarden’ wordt alom gezwegen over de enorme verhoging van de toegestane grenswaarden in voedsel uit Japan. Niettemin worden we gerustgesteld met de verzekering dat we geen enkele zorgen hoeven te maken over radioactieve produkten uit Japan. Uitleg waarom een 20 x zo hoge waarde geen enkel verschil zou maken voor de veiligheid voor de consument kwam er echter niet.
  Volgens de belangenorganisatie Foodwatch leidt dit beleid niet bepaald tot meer vertrouwen van de Europese burger in de EU maatregelen. Foodwatch wil dat er een onmiddellijk importverbod komt voor alle goederen die uit de getroffen Japanse regio komen. Overigens worden er in Europa erg weinig levensmiddelen uit Japan geïmporteerd.

 • mr. drs. Bou:

  Nog even de link naar ENE News: http://enenews.com/

 • mr. drs. Bou:

  Fukushima bedreigt het leven op het noordelijk halfrond

  Tepco, de Japanse exploitant van de kerncentrale in Fukushima, maakt zich klaar voor de meest gevaarlijke en riskante operatie uit de geschiedenis van de mensheid. In november zal een begin worden gemaakt met de verwijdering van 400 ton uranium splijtstofstaven uit de plant van reactor 4. Maar zelfs een kleine fout kan leiden tot een nieuwe nucleaire ramp.

  100 dagen.
  Onder normale omstandigheden zou deze operatie 100 dagen in beslag nemen. Aanvankelijk plande Tepco 2 jaar om de splijtstofstaven te verwijderen maar door de extreme en uiterst kritieke omstandigheden heeft Tepco de duur van de operatie om alle brandstofstaven te verwijderen verkort naar één jaar. Zelfs een kleine aardbeving zou al tot een ongecontroleerde brandstoflekkage kunnen leiden.

  Mocht er gedurende de operatie iets misgaan, waardoor een van de staven blootgesteld zou worden aan de lucht dan zal deze in brand vliegen met als gevolg dat onvoorstelbare hoeveelheden straling in de atmosfeer terechtkomen. De vrijgekomen hitte zal te groot zijn voor het koelbassin omdat deze voor deze extreme omstandigheden niet ontworpen is.

  In het ergste geval kan het koelbassin op de grond storten waardoor de staven door de crash op een hoop tegen elkaar aan komen te liggen. Deze zullen dan een explosie veroorzaken die vele malen erger zal zijn dan die in maart 2011. “Dit kan de dood betekenen voor miljarden mensen, een ware apocalyps” , aldus Christina Consolo.

  Ik ben dus niet de enige die zich zorgen maakt…

 • sickworld:

  Hebben jullie dat inmiddels ook, dat het je inmiddels echt niet meer kan schelen hoe dit alles afloopt? Fukushima, banken-crisis, corrupte politieke klasse, oorlogsdreiging, klassenjustitie, afluisterpraktijken, dictatoriale EU, schandalige zelfverrijking en ga zo maar door. We worden voorgelogen, bedrogen en bespeeld. Ik trek de gordijnen dicht, houd de proviandkast gevuld en word zo autonoom als mogelijk. We leven in een prachtige wereld maar een compleet zieke, verrotte en kansloze maatschappij. Ik stop ermee, ik doe niet meer mee.

  • mr. drs. Bou:

   Jawel, Sickworld, dat heb ik ook. De waarheid is zwaar om te dragen, soms zelfs te zwaar. Maar dat betekent niet dat we deze waarheid maar moeten ontkennen. De waarheid wint immers altijd!

 • yvonne:

  Ik ook, sickworld, maar liever strijdend ten onder dan als een mak lam…
  Het wordt eindelijk tijd voor de waarheid en het licht….en het is tijd!

 • mrpettjo:

  Nog meer actueel en uitermate verontrustend nieuws over grondverschuivingen onder het Japanse kerncentralecomplex:
  http://beforeitsnews.com/japan-earthquake/2013/10/ground-collapse-at-fukushima-2444310.html

 • Pablo:

  TV: “Like they’re melting… a lot of melting sea stars out there” says Seattle biologist — Veterinarian: It’s concerning, in under a week roughly 60% of species are sick or dying — “Same thing happening near Canada and nobody’s sure why” (VIDEO)

  http://enenews.com/tv-like-theyre-melting-a-lot-of-melting-sea-stars-out-there-says-seattle-biologist-its-concerning-in-under-a-week-roughly-60-of-species-are-sick-or-dying-says-veterinarian-same-th

 • mr. drs. Bou:

  Tour of Fukushima Daiichi duurt 21 minuten.

  from Fairewinds Energy Education

  Each week Fairewinds receives many questions about the ongoing tragedy unfolding in Japan as a result of the triple meltdown at the Fukushima Daiichi nuclear power plant. Join us as Fairewinds’ Chief Engineer Arnie Gundersen highlights the many problems facing Japan as he takes you on a tour of the Fukushima Daiichi site by combining satellite video, animated graphics and photos to create a comprehensive and easy to follow video tour.

 • mr. drs. Bou:

  Beste Pablo,
  Reacties met meer dan drie links worden niet automatisch geplaatst! Houd daar dus rekening mee. Het zal op andere websites ook wel gelden, mijn spamfilter beschouwt dergelijke reacties als spam.
  Dat websites verantwoordelijk zijn voor de reacties, dat was in Nederland al vast gebruik, maar het geldt nu kennelijk ook op Europees niveau. Prima, maar ik ging daar altijd al van uit. Vandaar dat er op BOUblog vrij streng wordt gemodereerd. Er zijn dan mensen die roepen: censuur, censuur! Maar dat zijn meestal dezelfde mensen die zich schuldig maken aan belediging of laster en smaad.

 • mr. drs. Bou:

  ☢ Fukushima: Beyond Urgent ☢ duurt 11 minuten.

 • Joris:

  Ongelofelijk verdrietig allemaal. Terwijl wij in de MSM allemaal druk kwekken over zwarte piet, groene piet, gele piet (wie verzint zulke prietpraat op het moment dat de wereld in brand staat?).

  Maar bovendien is er ook gewoon goed nieuws uit Colorado over vele interessante ontwikkelingen rond alternatieve en vrije energie.

  http://coldfusionnow.org/global-breakthrough-energy-movement-rising-up/

  Echt super actueel nu we echt niet verder kunnen op de oude weg!

 • mr. drs. Bou:

  Something Is Killing Life All Over The Pacific Ocean – Could It Be Fukushima?

  Ja, dat zou best wel eens kunnen!

  Fukushima mon amour, daar word ik zo verdrietig van. Maar O mijn lieve Augustein, alles is weg! 🙁

  • mr. drs. Bou:

   Marjo, we wachten het af. Maar kanker is geen natuurlijke ziekte! Kanker heeft te maken met straling…
   Ach, we zien wel! We zien wel wie het treft… 🙁

 • Chrysalis:

  De Stille Oceaan, zit ik zo eens te mijmeren, kom ik uit bij Laura Dekker, die heeft de oversteek nog net veilig kunnen maken, volgens mij, je zou er nu niet meer willen ronddobberen.

Laat een reactie achter