Selecteer een pagina

Archieven

Baybasin praat met Myra vanuit Veenhuizen

Gisteren heeft Myra gebeld met Baybasin, die is overgeplaatst naar Veenhuizen. Deze gevangenis is in vele opzichten beter dan die in Nieuwegein. Er staan geen muren omheen, voor het eerst in 18 jaar kan Baybasin genieten van het uitzicht. Ook zijn de bewakers beleefd en vriendelijk, in de gevangeniswinkel is meer gezonde voeding te koop en Baybasin mag vaker naar buiten, hij krijgt meer frisse lucht. Maar het blijft natuurlijk wel een gevangenis, waartoe Baybasin op grond van vervalste telefoontaps tot levenslang is veroordeeld. Baybasin moet VRIJ!!!

Bij minuut 9 vraagt Myra naar zijn controverse met Wladimiroff, die ooit Baybasin zou verdedigen, maar nu de advocaat van Demmink is in de art. 12 procedure die twee Turkse mannen tegen Demmink hebben aangespannen wegens verkrachting op minderjarige leeftijd. Op Crimesite staat:

Hüseyin Baybasin gaat een klacht bij de Orde van Advocaten indienen tegen Mischa Wladimiroff en mogelijk ook een civiele procedure tegen hem beginnen.

Omdat Micha Kat reeds een uitstekende samenvatting van het gesprek tussen Myra en Baybasin op Klokkenluider online heeft geplaatst, verwijs ik daar naar door. Dan kan ik zelf lekker lui luisteren! 😉

Lees voor de achtergronden ook:

KNIJFF, WLADIMIROFF EN DE ELITE-PEDO’S op Klokkenluider online.

Baybaşin by Talk2Myra op Het Haagse Complot.

Talk2Myra: Baybasin 16 10 2013 duurt een uur.

33 Reacties

 1. Ton

  Vanavond in Eenvandaag 18:15u Nederland 1
  http://www.eenvandaag.nl/criminaliteit/47499/wordt_oud_topambtenaar_demmink_vervolgd_

  Aanstaande vrijdag dient bij het gerechtshof Arnhem een artikel-12 procedure aangespannen door twee Turkse jongens die zeggen misbruikt te zijn door de voormalig secretaris-generaal van Justitie, Joris Demmink.

  De procedure is bedoeld om Demmink alsnog vervolgd te krijgen. Verhalen rond kindermisbruik en eventuele betrokkenheid van de voormalig secretaris-generaal van Justitie Demmink doen al heel lang de ronde. Vorige maand werd bekend dat het Openbaar Ministerie opnieuw onderzoek doet naar mogelijke reisbewegingen in Turkije van de voormalig topambtenaar.

  Wim van de Pol, hoofdredacteur van Crimesite.nl vertelt over zijn diepgravende onderzoek naar Demmink. Adele van der Plas, jurist van de tot levenslang veroordeelde Turkse Koerd Hüseyin Baybasin en drijvende kracht achter de zaak tegen Demmink, vecht al jaren voor vervolging.

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Ton, je was me voor. 🙂 🙂 😉

   Antwoord
  • Koos van Woudenberg

   Het blog Barrakoeda besteedde gisteren aandacht aan mijn persoontje. Op dit blog en ook op Swapichou zijn lieden als Jeroentje hoog in de Wei met meerdere aliassen actief. Uit deze hoek kwamen meerdere doodsbedreigingen, ook aan mij gericht.

   De uitzending van Eenvandaag was fijn om te zien, net als Brandpunt Reporter, ik hoop dat journalisten van de MSM nog verder uit hun schulp gaan kruipen.

   Gisteren heb ik Jan Eland, hoofdofficier van het OM-Noord aangeboden om bij hem in het bijzijn van een advocaat een verklaring af te leggen tegen Joris Demmink. Misschien kan hij mij dan direct uitleggen waarom mijn leven door Justitie is kapotgemaakt.

   Antwoord
 2. mr. drs. Bou

  Een Vandaag vanavond:

  Wordt oud-topambtenaar Demmink vervolgd?

  Aanstaande vrijdag dient bij het gerechtshof Arnhem een artikel-12 procedure aangespannen door twee Turkse jongens die zeggen misbruikt te zijn door de voormalig secretaris-generaal van Justitie, Joris Demmink.

  De procedure is bedoeld om Demmink alsnog vervolgd te krijgen. Verhalen rond kindermisbruik en eventuele betrokkenheid van de voormalig secretaris-generaal van Justitie Demmink doen al heel lang de ronde. Vorige maand werd bekend dat het Openbaar Ministerie opnieuw onderzoek doet naar mogelijke reisbewegingen in Turkije van de voormalig topambtenaar.

  Wim van de Pol, hoofdredacteur van Crimesite.nl vertelt over zijn diepgravende onderzoek naar Demmink. Adele van der Plas, jurist van de tot levenslang veroordeelde Turkse Koerd Hüseyin Baybasin en drijvende kracht achter de zaak tegen Demmink, vecht al jaren voor vervolging.

  Een Vandaag begint om 18 uur 15 (kwart over 6) op Nederland 1.

  Antwoord
 3. mr. drs. Bou

  Wordt oud-topambtenaar Demmink vervolgd? duurt ruim 7 minuten.

  sitestat

  Antwoord
 4. mr. drs. Bou

  De onschennisbaarheid van de pedofiele diplomaat

  De aangiften van de slachtoffers (3) en getuigen (3)

  I. De eerste aangifte (september 2008):
  In 2008 hebben twee (inmiddels volwassen) mannen aangifte gedaan bij het Landelijke Parket in Rotterdam tegen een Nederlandse diplomaat, althans een topambtenaar met een diplomatieke status, die hen in 1995 verkracht zou hebben. Het gaat om Mustafa Y. (destijds 12 jaar oud) en Osman B. (destijds 14 jaar oud). Het Openbaar Ministerie heeft nagelaten een onderzoek te doen. Volgens destijds minister Donner zou het gaan om “moddergooien”. Met deze verkrachting van de rechtsstaat voel je je dan als slachtoffer niet alleen bij de neus genomen, maar ook nog op andere plaatsen.

  II. De tweede aangifte (25 mei 2010):
  In 2010 hebben ze opnieuw aangifte gedaan. De verklaringen zijn vastgelegd op video. Daarna is er nog een derde slachtoffer Yacine die in 2011 eveneens aangifte heeft gedaan. Verder is er nog een zeer bijzondere getuige, namelijk de politieagent Mehmet Korkmaz die van zijn superieuren opdracht had gekregen deze “sokakları” straatschoffies te regelen voor die diplomaat. Ook Necdet Menzir destijds hoofd van de politie te Istanbul is bereid te getuigen, maar stelt in deze zaak gepasseerd te zijn door de daarboven functionerende top Mehmet Ağar, toenmalig nationaal directeur van de politie, Ferruh Tankuş, toenmalig hoofd Narcoticabrigade Istanbul, Emin Arslan, plaatsvervangend hoofd politie Istanbul en Hudai Sayin, oud Hoofd veiligheidszaken te Istanbul.

  Antwoord
 5. mr. drs. Bou

  BEHANDELING VERZOEK TURKSE SLACHTOFFERS OM DEMMINK TE VERVOLGEN

  Op 24 oktober 2012 verzochten de Turkse slachtoffers Mustafa en Osman het Gerechtshof te Den Haag om het Openbaar Ministerie op te dragen Joris Demmink te vervolgen voor verkrachting en seksueel misbruik in Turkije midden jaren negentig. Het Gerechtshof Den Haag verwees de zaak naar het Gerechtshof te Den Bosch, die de zaak weer doorverwees naar het Gerechtshof te Arnhem. Vandaag vond een inleidende zitting plaats bij het Gerechtshof te Arnhem. Zowel de advocaat van Demmink als de advocaat-generaal hadden het hof om aanhouding van de behandeling gevraagd, omdat het Openbaar Ministerie een nieuw onderzoek was gestart naar een officieel Turks document waarin staat vermeld dat Joris Demmink op 20 juli 1996 Turkije was binnen gereisd. De advocaat van Mustafa en Osman heeft zich tegen dit verzoek om hernieuwd uitstel verzet. De redenen voor dit verzet zijn te lezen in de pleitaantekeningen.

  Het Gerechtshof te Arnhem is het met Mustafa en Osman eens dat de zaak geen nieuw uitstel toelaat en heeft daarom besloten om op 16 december a.s. de inhoudelijke behandeling van de zaak voort te zetten.

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Die pleitaantekeningen zijn een echte MUST READ! Daarin staat beschreven hoe het OM al sinds september 2008 de strafrechtelijke vervolging van Demmink tegen werkt. Ook gisteren was er geen inhoudelijke behandeling van de zaak, het ging slechts om de vraag naar hernieuwd uitstel. Het hof heeft daarop besloten om op 16 december a.s. de zaak inhoudelijk te behandelen.

   De aangifte van Mustafa Y. is gedaan in september 2008!

   Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Op Het Haagse Complot:
   De Demmink strafvervolging

   Oud Secretaris-Generaal van Justitie Joris Demmink wordt verdacht van zeer ernstige criminele activiteiten. Zo ernstig dat de geloofwaardigheid, betrouwbaarheid en bruikbaarheid van het Nederlandse rechtsstelsel op het spel staat. Strikt genomen is het onmogelijk dit proces nog langer in Nederland te voeren, anders dan bij het Internationale Strafhof te Den Haag. Een toelichting en nadere achtergrondinformatie.

   Antwoord
 6. Dick

  Ongelooflijk:
  Het Gerechtshof te Arnhem is het met Mustafa en Osman eens dat de zaak geen nieuw uitstel toelaat en heeft daarom besloten om op 16 december a.s. de inhoudelijke behandeling van de zaak voort te zetten.
  Dan zijn er weer twee maanden voorbij.

  Antwoord
 7. Dick

  Misbruik van diplomatieke status is denk ik actueel in de nu gaande Rusland soap.

  Antwoord
 8. mr. drs. Bou

  Ton Hofstede is samen met Robert Hörchner en Annelies op bezoek geweest bij Baybasin in Veenhuizen.

  Baybaşin in Veenhuizen

  De omstandigheden zijn daar duidelijk beter. Baybaşin heeft een kamer op de eerste verdieping, waardoor hij door het raam kan uitzien over Groen Groningen, de illusie van vrijheid. Verder heeft hij daar een eigen “kantoor/attelier”. Hij kan daar zijn hobby schilderen uitoefenen, zijn producties opslaan, en zelfs les geven aan mede gedetineerden. Verder beschikt Baybaşin over een “eigen” tuintje, waarin hij graag bezig is. De bezoekuren zijn ruimhartiger. Twee uur in plaats van één uur.

  En het beste van alles: Hij mag één uur per week video-skypen met zijn familie in Engeland. Een man die al ACHTTIEN JAAR ten onrechte is opgesloten door Nederland, om een paar echte criminelen buiten de gevangenis te kunnen houden, kan eidelijk weer eens contact hebben met zijn kinderen.

  Dat doet me goed, maar het blijft een gevangenis. FREE BAYBASIN NOW !!!

  Antwoord
 9. Dick

  Bou
  Goed dat ik dit zo kan volgen. Bedank

  Antwoord
  • Koos van Woudenberg

   Ik kan bijna niet geloven dat een advocaat van het kaliber Knijff zo’n kapitale blunder heeft gemaakt.

   Laat men Demmink nu vallen? Damage Control?

   Antwoord
   • Sancho Panza

    Kaliber KnijFF??? Die man heeft alleen air. Jaren kwamen ze overal mee weg door deals in achterkamertjes en hulp van de media. Nu is het om het echie en met een camera erbij. Nu blijkt dat die topadvocaten gewoon een hoop lucht zijn met de juiste contacten. Times are changing. Ze zullen nog wel terugslaan en van deze fout geleerd hebben maar gelukkig wordt de groep intelligente mensen die tegen dit soort verraders en kindverkrachters optreedt steeds groter en gelukkig is daar het internet voor zo lang het duurt. Ook verschillende blogs pakken nu de geinfiltreerde trollen aan die uitgezet zijn om Demmink te beschermen. Hier iemand die mij avatar geleend heeft.

    Antwoord
    • mrpettjo

     Goed dat je dit even signaleert. Demmink is inmiddels reddeloos verloren en zal binnenkort wel ergens met een kogel door de kop gevonden worden.
     Een rechtzaak tegen hem zal er echt niet komen vanwege Claus, Friso en de hele club van iets minder prominente elitekindergebruikers..

  • mr. drs. Bou

   Dank je wel, Yvonne. Ik link nog even door:
   Advocaat citeert uit agenda die in 2011 onvindbaar was: loog Demmink toén of Knijff nú?

   19-10-2013

   Bij het Hof in Arnhem bepleitte advocate Adèle van der Plas 18 oktober het vervolgen van voormalig secretaris-generaal Joris Demmink van Justitie. Zij deed dat namens Turkse cliënten. Die zeggen dat zij als minderjarigen door Demmink in Turkije seksueel zijn misbruikt. Tijdens de zitting bleek dat Demmink daarover in oktober 2011 door het Openbaar Ministerie (OM) is verhoord. Hij ontkende toen in Turkije te zijn geweest tijdens de door de Turkse slachtoffers genoemde periode. Inmiddels is aangetoond dat Demmink destijds wél in Turkije was. In Arnhem bleek verder dat het OM er in 2011 genoegen mee had genomen dat Demminks diplomatieke paspoorten en digitale reisgegevens uit de bewuste periode waren gewist en geen agenda van Demmink kon worden overlegd.

   Antwoord
   • Dick

    De houding van het OM was: er moet glashard bewijs zijn, want anders durfden en wilden ze geen nader onderzoek doen. En van een verdachte hoef je niet te verwachten dat hij mee werkt aan zijn eigen veroordeling.
    Nu de verdachte, ik denk een doortrapte verdachte die weet hoe de hazen lopen, nu zijn agenda heeft opgezocht. Blijft raar dat hij toen vreemd genoeg de schijn niet heeft opgehangen met de agenda, waar de Knijff nu mee komt. Als het goed is is er nu een geloofwaardigheidsprobleem.

    Antwoord
 10. Ron

  Inmiddels heeft dhr. Opstelten op 21 oktober weer uitstel gevraagd op de kamervragen van de heren Oskam en Omtzigt. Ze willen blijkbaar wachten op de uitkomsten van enkele belangrijke rechtszaken. Voor het document googlen op “uitstelbericht op kamervragen oskam en omtzigt”

  Antwoord
 11. yvonne

  Wanneer houdt dit nu eens een keer op, kom op allemaal exposen, die handel…….

  Sietze Planting

  STAATSGEHEIM????????
  DE STAAT HEEFT EEN MAN DIE MEER DAN 15 JAAR ONTERECHT OPGESLOTEN ZIT PROBEREN OM TE KOPEN MET EEN BEDRAG VAN LET OP: 600.000.000.- euri. Natuurlijk heeft deze man geweigerd. Alle personen betrokken bij dit grootste schandaal uit de Nederlandse geschiedenis dienen immers voor de rechter te verschijnen. Door de chantage van actieve pedoseksuelen aan de top van ons land bepaalt Turkije hier al jaren het beleid. De chantage van Joris Demmink is de reden dat deze politiek gevangene dus al meer dan 15 jaar onterecht vast zit op basis van vervalst bewijs! Nu willen ze dat hij via de achterdeur en met stille trom vertrekt naar Turkije met meename van het geboden bedrag zogenaamd om Koerdistan mee op te bouwen!!!!!! (by the way uw belastinggeld) Het is een GROF SCHANDAAL!!!!!!!!! WELK BEWIJS IS ER NOG NODIG OM AAN TE TONEN DAT HET GOED MIS IS MET ONS LAND, ONZE RECHTSSTAAT EN ONZE BESTUURDERS!!!!

  groet Yvonne

  Antwoord
  • Sancho Panza

   @Yvonne Je kunt beter niet alles geloven. 600 miljoen? Waar kan ik dat vinden? Voor 25 duizend is hij dood.

   Antwoord
 12. Dick

  @Yvonne ik mis een stukje.
  Ik weet dat Baybasin ik meen al twee maal een achterdeur traject heeft gekregen, op voorwaarde van geheimhouding of zo iets dergelijks.
  Is daar nu nog een poging bijgekomen?
  Ton Hofstede wacht op een WOB verzoek.

  Antwoord
 13. Myra Mbye

  Nieuws:
  Huseyin Baybasin heeft mij net gebeld. Hij heeft duidelijk gezegd dat er geen nieuw aanbod is gedaan vanuit de Nederlandse overheid. Het bericht van een miljoenen aanbod is niet juist. Fijn weekend allemaal, liefs, talk2myra

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Dank je wel, Myra. Ik wantrouwde dit bericht zelf ook al. Maar jouw telefoon gaat sneller dan mijn ansichtkaarten. De waarheid gaat boven alles, al ben ik wel bang dat mr. Baybasin nog enige jaren zal moeten doorbrengen in deze “betere” gevangenis. Hij heeft het nu beter, maar het blijft een gevangenis!
   Volgens mij is er iets mis met het systeem! FOEI!!!

   Antwoord
 14. Joris

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/6177/Malou-van-Hintum/article/detail/3544105/2013/11/13/Een-levenslange-gevangenisstraf-is-een-barbaarse-straf.dhtml

  zojuist gepost:
  @ R.J.O. Verdiept u zich eens in de zaak Baybasin. Hij zit al jaren vast voor een daad die op basis van ondeugdelijke telefoontaps is ‘bewezen’

  Luister eens naar advocate van der Plas:
  http://tiny.cc/3odj6w

  achtergronden:
  http://www.bs-foundation.nl/

  Leg ons daarna eens precies uit hoe simpel het is om uit het gevang te blijven.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 + 14 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën