Selecteer een pagina

Archieven

George Reuchlin praat met Myra

Gisteren sprak Myra met George Reuchlin, de schrijver van het boek: Het Geschonden Gelaat van de Staat. Dat boek ging over allerlei zaken waarin de Staat grote schade had berokkend aan de burger, door een onterechte strafrechtelijke vervolging of andere onrechtmatige daden. Zelfs als in rechte vast staat dat het handelen van de Staat onrechtmatig was, dan nog weet de Landsadvocaat de civiele procedure om schadevergoeding dusdanig te rekken, dat het slachtoffer berooid achterblijft.

George Reuchlin is zelf het slachtoffer van een onrechtmatige strafrechtelijke vervolging. Hoewel hij volledig werd vrijgesproken, was zijn carrière toen reeds verwoest. Twintig jaar lang procedeerde hij om schadevergoeding, maar tevergeefs. Ten slotte werd hij ziek en hij was blut. Daarom heeft hij de procedure niet verder doorgezet, maar een schikking geaccepteerd. Intussen declareert de Landsadvocaat jaarlijks zo’n 20 miljoen aan proceskosten bij de Staat. Dat is ons belastinggeld!

Omdat Reuchling besefte dat hij niet het enige slachtoffer was van deze praktijken, heeft hij zijn boek geschreven. Dat gaat o.a. over de hetze tegen de journalist Willem Oltmans, de zaak van de ondeugdelijke landmijnen waar Fred Spijkers het slachtoffer van werd, en de zaak Hörchner die nu weer actueel is. Reeds op het einde van minuut 6 valt dan ook de naam Hörchner. Bij minuut 10 vraagt Myra expliciet naar het artikel over Robert Hörchner dat vorige week in Vrij Nederland stond: Opgelegde Paranoia. Volgens mij gaat het in de zaak Hörchner echter niet om opgelegde paranoia, maar om een onterechte verdenking van Hörchner en Pijnenborg door de recherche van het parket Brabant Oost. Het artikel bevat dan ook een groot aantal feiten die daarop wijzen. Helaas wordt dat dan door zo’n titel versluierd.

In dat artikel staat op p. 28 dat een Haagse AG in een brief aan Hörchner expliciet stelde dat Hörchner en zijn partner Pijnenburg ten onrechte als verdachte waren aangemerkt. Reuchlin zegt echter dat dit niet is wat er staat. Volgens hem staat er dat Hörchner ten onrechte gearresteerd is. Dat is wel een verschil! Ik zou die brief van de Haagse AG dan ook graag willen inzien!

De rest van het gesprek is uiterst boeiend en correct! Wie in een situatie van onterechte vervolging terecht komt, wordt werkelijk volledig gesloopt! Bij minuut 23 begint Myra over PR de Vries. Toen de journalisten van Vrij Nederland het parket Oost Brabant van het OM om opheldering vroegen, werden ze verwezen naar de misdaad-shows van PR de Vries. Alsof die opheldering zouden verschaffen! (Jammer dat er dan ergens een auto-alarm afgaat, maar dat duurt maar even.) Reuchling wijst daarna op het boek De Slapende Rechter van emeritus professor Willem Wagenaar. Het boek is alleen nog 2e hands te koop.

Pauw&Witteman “Slapende rechters” duurt 13 minuten.

Op 22 november 2013 is er in Felix Merites in Amsterdam de vierde Nacht van de Rechtsstaat. Dit jaar staat de Nederlandse Grondwet centraal die binnenkort zijn 200 jarig bestaan viert. Al met al was het gesprek met Reuchlin boeiend en informatief, zoals we dat van Radio Myra gewend zijn, maar ook wel ontmoedigend. Het gaat om een grote misstand waaraan nog altijd niets wordt gedaan. Woensdagavond komt Robert Hörchner zelf bij Radio Myra. Verwacht dus a.s. donderdag een nieuwe BOUblog over Talk 2 Myra.

Talk2Myra: George Reuchlin duurt 37 minuten.

17 Reacties

 1. Ton

  Robert heeft mij de originele brief laten zien: Het gaat om een Sepot A, ten onrechte als verdachte aangemerkt.

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Dank je wel, Ton. Ik heb gezocht in mijn e-mail archief, maar ik kon deze brief niet vinden. Komt nog wel. Dan kan ik hem uploaden, zodat iedereen kan zien dat Robert Hörchner en zijn partner Annelies Pijnenborg ten onrechte als verdachte zijn aangemerkt.

   Antwoord
 2. Dick

  Sepot A en dan?
  Welke actie vanuit het OM hoort daar bij?
  We hebben de zaak van de helderziende rechter(s?) gezien, resultaat 0,0

  Heeft die helderziende rechter dat niet gezien?

  Zo wat vragen.

  Antwoord
 3. Yaki

  Illegale informatie voor chique Haagse advocaten

  Een bedrijfje wist illegaal vertrouwelijke informatie over privé-personen te verzamelen. Het werkte in opdracht van onder anderen de landsadvocaat.http://vorige.nrc.nl/dossiers/privacy/de_burger/article1625621.ece/Illegale_informatie_voor_chique_Haagse_advocaten

  http://vorige.nrc.nl/dossiers/privacy/nieuwsarchief_tm_2003/article1615218.ece/Topadvocaten_klant_suspect_bureau
  http://vorige.nrc.nl/dossiers/privacy/nieuwsarchief_tm_2003/article1615551.ece/Advocaten_weten_dat_ze_fout_zitten

  Het College Bescherming Persoonsgegevens heeft opdrachten gezien waar expliciet in stond dat de opdrachtgevers langs reguliere weg niet in staat was om aan de informatie te komen. De opdrachtgevers handelden strafbaar door uitlokking van schending van de geheimhoudingsplicht, opzet- cq schuldheling en door illegaal verkregen gegevens te verwerken. “Als je informatie gaat vragen over iemands belastinggegevens, kenteken, bankrekeningen, banksaldi, justitiële veroordelingen en inkomsten dan weet je dat je informatie aan het vragen bent, die je zonder toestemming van de betrokkene zelf niet kunt krijgen. Advocaten, banken en verzekeraars horen te weten dat ze om informatie vragen die alleen onrechtmatig verkregen kan worden” en “slachtoffers moeten zelf uitzoeken of hun gegevens zijn misbruikt, het is niet de taak van het CBP om de gedupeerden aan te schrijven”, aldus het college bescherming persoonsgegevens. Oud-directeur Rick Verreijdt van Mariëndijk: “De landsadvocaat, één van onze grotere opdrachtgevers vroeg nooit hoe wij aan onze gegevens kwamen. We kregen wel steeds nieuwe opdrachten.”

  Prof. Dr. (A.B.) Bob Hoogenboom, hoogleraar Fraudewetenschappen aan de Nyenrode Universiteit en lid van de raad van advies van de stichting maatschappij, veiligheid en politie: “De opdrachtgevers konden weten dat de informatie illegaal verkregen was. Die bedrijven hebben boter op hun hoofd. Enerzijds benadrukken ze het belang van eerlijk en transparant bestuur en zakelijke ethiek, anderzijds maken ze gebruik van dit soort schimmige methodes om aan informatie te komen.” En uit de praktijkvoorbeelden op de KSU cursus beslagrecht bleek dat de meeste advocaten op de hoogte waren van de werkwijze van Mariëndijk Intermediair BV, aldus docent mr. Pablo van Klinken. Alleen al vanwege hun maatschappelijke positie en beroepsethiek moesten de opdrachtgevers weten dat privé-en bedrijfsgegevens uit niet openbare bronnen alleen maar onwettig te verkrijgen zijn
  http://www.michelkraay.nl/michel-kraay-opdrachten.php?Section=1

  Antwoord
 4. mrpettjo

  ‘Vuurpijl voor 25-jarig huwelijk mogelijk oorzaak vuurwerkramp’
  Nieuwe feiten in documentaire van oud-rechercheur Paalman en onderzoeker Vorking over de vuurwerk (en ladmijnen?)ramp. de directeuren en de medewerkers van SE Fireworks blijken door justitie bewust buiten vervolging te zijn gesteld. Donner en het College van PG’s (Brouwer, Demmink) zaten als zetbazen met hun vingers in deze zaak. Omdat er ook een partij landmijnen in het spel waren? En om de de mensen van SE Fireworks buiten beeld te krijgen werd een onschuldige (Andre de Vries) er ingeluisd door Justitie en politie.
  Interessante goed gemaakte internetdocumentaire die een nieuw perspectief op de zaak opent zonder overigens de landmijnen die er volgens de heer Pril nog lagen na de ontploffing te noemen (voor zover het de delen die ik heb gezien betreft). De documentaire is opgesplitst in delen (zie link in onsderstaand bericht):

  http://www.blikopnieuws.nl/bericht/207456/vuurpijl-voor-25-jarig-huwelijk-mogelijk-oorzaak-vuurwerkramp

  http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=177141&cat=1

  Antwoord
   • mrpettjo

    Frits Pril die nooit gehoord is door de politie verklaart in dit interview dat de klusjesman en directeur Bakker (in een BMW 5; zelfde type als die van PR de Vries volgens mij) op het terrein waren die zaterdagochtend en gecontroleerd vuurwerk aan het afsteken waren hoewel de directie dat – voor de buitenwacht d.w.z. het Nederlandse publiek en de inwoners van Enschede in het bijzonder – tegenover justitie en politie altijd ontkend hebben..; natuurlijk wisten politie en justitie dat deze SE Firweworks mensen op het terrein waren geweest en gecontroleerd vuurwerk hadden afgestoken want Andre de Vries moest er ingeluisd worden om dit voorgoed te verhullen.. want ja, er lagen ook landmijnen op het terrein en dat mocht natuurlijk niet bekend worden. Dat spreekt voor zich dat dat ons niet aangaat.. vandaar ook dat Donner en Demmink boven op deze zaak zaten vanaf het eerste begin met hetzelfde schandalige verloop en schandalige afloop als in de zaak Marianne Vaatstra..

    Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Beste mrpettjo,
   Dank je wel voor je reacties en de links. Ik heb naar het interview gekeken van Francis Capelle met Frits Pril. De ondeugdelijke landmijnen waar Fred Spijkers bij betrokken raakte, zijn nooit meer boven water gekomen! Wie nog tot 10 kan tellen, weet dat 1 + 1 = 2.

   Antwoord
 5. mr. drs. Bou

  Het Verboden Interview vuurwerkramp enschede) duurt 40 minuten.

  Antwoord
  • Diewer

   Heel goed dat dit op band staat. Wat die man heeft moeten verstouwen, verschrikkelijk. En dan zo’n burgemeester die “wil gaan uitzoeken wat het nu precies is wat de maker van het monument voor de slachtoffers en nabestaanden zo boos maakt….” Ongelooflijk! Hij vat het dus echt niet – totaal gebrek aan empathie – is dat niet het kenmerk van een psychopaat? En die lui die niet eens antwoorden op de (toch wel ‘explosieve’) brief van Frits Pril: Femke Halsema, Rutte, ex-burgemeester Mans, enz. Geen knip voor de neus waard al die mooi-pratende zichzelf boven-ons-gesteld-hebbende lieden.

   Antwoord
 6. mrpettjo

  Afgezien van e mogelijkheid van de opslag van ondeugedelijke landmijnen die meteen voor mogelijk werd gehouden bij bewoners was er ontzettend veel mis met de opslag van het vuurwerk (etikketing, zwaarte van het vuurwerk, ongeregistreerde zendingen, ontbreken van evacuatieplan etc.):

  In eerste instantie wordt er niet begrepen dat de brandweer en andere hulpdiensten niet hebben ingezien, dat hier zo’n groot gevaar bestond. Er zou een ‘plan voor calamiteiten’ ontbreken bij de brandweer voor het desbetreffende bedrijf SE Fire Works. Dan nog zouden de hulpdiensten niet alles hebben kunnen overzien.

  Achteraf was namelijk maar 9 procent van het opgeslagen vuurwerk de toegestane zwaarte (vanwege explosie gevaar) De rest betrof zwaarder vuurwerk (het zwaarste vuurwerk). Daarbij lag er ook tonnen meer opgeslagen, dan bekent was. Ook reageerde de verschillende soorten vuurwerk heftig op elkaar, bij het uitbreken van de brand.

  Waar de brand is ontstaan, ligt 900 kilo vuurwerk, terwijl er volgens de vergunning geen vuurwerk mag liggen als er niet gewerkt wordt.
  Er stonden nog twee containers op het terrein waar geen vergunning voor was.
  Slordigheid op het terrein. Er staat een aanhangwagen tegen het hek, waar de brand die doorsloeg is ontstaan.
  Vuurwerk was verkeerd gelabeld (als licht vuurwerk, terwijl het om het zwaarste vuurwerk ging).

  http://2-sociaal.plazilla.com/de-vuurwerkramp-in-enschede

  Antwoord
 7. mrpettjo

  Jan Loorbach over Micha Kat, Erwin Lensink, Joke Kaviaar en vertrouwen in de rechtstaat

  Jan Loorbach was deken van de Orde van Advocaten (NoVA). Hij hield in Arminius een lezing die werd georganiseerd door de Remonstrantse Gemeente. Loorbach sprak zich in een interview erna uit over de zaken Micha Kat, Erwin Lensink en Joke Kaviaar. We Are Change Rotterdam vroeg zich af of deze zaken ondermijnend zijn voor het vertrouwen in de rechtstaat. Aan het einde een stukje Jan Loorbach over Jan Vlug en Jasper S. (Marianne Vaatstra zaak)

  https://www.youtube.com/watch?v=s5GqghmkVt8

  Antwoord
  • Geus

   Ik zag dit WACRotterdam filmpje vorig jaar.
   En plaatste destijds een commentaar op de WACR website, ik heb niet gecontroleerd of dat opgenomen is daar.

   De Remonstranten werden verbannen uit Nederland ergens rond 1612, op basis van het onderzoek gedaan door de Synode van Dordrecht. Maar na de inval van Frankrijk, 1795-1815, zijn deze lui terug gekomen in Nederland. De Remonstranten hebben het Vrijzinnig Protestantisme opgezet in de 19de eeuw, waar ondermeer ook de VPRO uit is voortgekomen. Sinds mij deze geschiedenis bekend is, ben ik enorm agressief geworden jegens de VPRO, hoewel ik er vroeger lid was. Niet gezegd dat ze niet ook leuke programma’s hebben gemaakt, zoals Koot en Bie, Freek de Jonge, Draadstaal en andere artiesten, maar het doel van de VPRO is propaganda, niet vrije kunst. Naast dergelijke produkties, ook indrukwekkende journalistiek, wordt er ook met grote regelmaat enorm agressieve propaganda gemaakt, terwijl de jeugd zich niet bewust is van de propaganda. Ik was daar zelf slachtoffer van. De humor is brood en spelen gericht, niet een terechte feedback naar de realiteit van de politiek. En die realiteit tav van de Remonstranten is heden weer evident onzichtbaar in Nederland.

   Een voorbeeld van deze agressieve propaganda is er te vinden in het bovenstaand interview, waar de vragensteller beweert dat de Republiek hier voordat er monarchie was de Bataafse Republiek was. Dit is een enorm agressieve leugen, want de Bataafse Republiek was de nonsens waar de patriotten factie voor streedt, welke naar Frankrijk vluchtte. De Republiek van voordat we een monarchie hadden was een Republiek die op de bevindingen van de Synode van Dordrecht was gebaseerd.

   Het is dus gewoon allemaal propaganda.
   WACRotterdam maakt wel vaker agressieve propaganda, zoals hun leugenachtige documentaire die begint met het slavenmonument in Rotterdam. Dit slavenmonument werd ingehuldigd door Beatrix en Wim Kok, het is behalve een lelijk beeld, enkel een middel om de leugens dat de Nederlandse Republiek verantwoordelijk zou zijn voor slavernij te bevestigen.

   Nou, de waarheid zal men doorgaans niet prettig in de oren klinken.
   Robert Horchner wordt vervolgd door de seculiere arm van de inquisitie, zoals iedereen kapot wordt gemaakt door de politie die eerlijk is. Eerlijkheid hier zijn de feiten over hennep en andere medicijn die de Roomse Kerk “Drugs” noemt. De leugens worden met vuurwapens opgedrongen. Vooralsnog zijn de wetten van de Republiek dat Katholicisme hoogstens gedoogd wordt in schuilkerken, maar de politie doet het tegendeel, helpt de pastoor en de bisschop en vervolgd de protestant, wat zichtbaar is bij ELKE demontratie.

   Dat de Remontranten zijn opgezet door de Jezuieten, het is erg duidelijk te merken aan Huub Oosterhuis SJ, die zich inzet de Remonstranten kerken overeind te houden.

   Antwoord
 8. mrpettjo

  De Telegraaf wacht miljoenenclaim na ‘geheim’ vonnis

  Telegraaf journalist Martijn Koolhoven schreef in 2010 een vernietigend artikel over fotograaf Leo de Deugd. Dit artikel werd zeer waarschijnlijk geschreven in opdracht van de omstreden lingerie handelaar Rob Heilbron. Heilbron en de Deugd hadden een zakelijk conflict over foto’s die de Deugd had gemaakt voor het lingerie merk Sapph van Heilbron. Het gewraakte artikel in de Telegraaf ging over mogelijke gruwelijke SM-achtige praktijken in de Rotterdamse studio van Leo de Deugd. Van de Deugd en zijn studio die midden in een moslim wijk ligt, bleef geen spaan heel, er zouden vleeshaken worden gebruikt en er werd aan aan sm en bondage gedaan. Omdat de publicatie tot veel spanning leidde in de wijk, verzocht de politie de Deugd en zijn gezin de wijk te verlaten.

  – See more at: http://www.waarinholland.nl/de-telegraaf-wacht-miljoenenclaim-na-geheim-vonnis/#sthash.GUeGuaTg.dpuf

  Antwoord
 9. Geus

  Ik zag dit WACRotterdam filmpje vorig jaar.
  En plaatste destijds een commentaar op de WACR website, ik heb niet gecontroleerd of dat opgenomen is daar.

  De Remonstranten werden verbannen uit Nederland ergens rond 1612, op basis van het onderzoek gedaan door de Synode van Dordrecht. Maar na de inval van Frankrijk, 1795-1815, zijn deze lui terug gekomen in Nederland. De Remonstranten hebben het Vrijzinnig Protestantisme opgezet in de 19de eeuw, waar ondermeer ook de VPRO uit is voortgekomen. Sinds mij deze geschiedenis bekend is, ben ik enorm agressief geworden jegens de VPRO, hoewel ik er vroeger lid was. Niet gezegd dat ze niet ook leuke programma’s hebben gemaakt, zoals Koot en Bie, Freek de Jonge, Draadstaal en andere artiesten, maar het doel van de VPRO is propaganda, niet vrije kunst. Naast dergelijke produkties, ook indrukwekkende journalistiek, wordt er ook met grote regelmaat enorm agressieve propaganda gemaakt, terwijl de jeugd zich niet bewust is van de propaganda. Ik was daar zelf slachtoffer van. De humor is brood en spelen gericht, niet een terechte feedback naar de realiteit van de politiek. En die realiteit tav van de Remonstranten is heden weer evident onzichtbaar in Nederland.

  Een voorbeeld van deze agressieve propaganda is er te vinden in het bovenstaand interview, waar de vragensteller beweert dat de Republiek hier voordat er monarchie was de Bataafse Republiek was. Dit is een enorm agressieve leugen, want de Bataafse Republiek was de nonsens waar de patriotten factie voor streedt, welke naar Frankrijk vluchtte. De Republiek van voordat we een monarchie hadden was een Republiek die op de bevindingen van de Synode van Dordrecht was gebaseerd.

  Het is dus gewoon allemaal propaganda.
  WACRotterdam maakt wel vaker agressieve propaganda, zoals hun leugenachtige documentaire die begint met het slavenmonument in Rotterdam. Dit slavenmonument werd ingehuldigd door Beatrix en Wim Kok, het is behalve een lelijk beeld, enkel een middel om de leugens dat de Nederlandse Republiek verantwoordelijk zou zijn voor slavernij te bevestigen.

  Nou, de waarheid zal men doorgaans niet prettig in de oren klinken.
  Robert Horchner wordt vervolgd door de seculiere arm van de inquisitie, zoals iedereen kapot wordt gemaakt door de politie die eerlijk is. Eerlijkheid hier zijn de feiten over hennep en andere medicijn die de Roomse Kerk “Drugs” noemt. De leugens worden met vuurwapens opgedrongen. Vooralsnog zijn de wetten van de Republiek dat Katholicisme hoogstens gedoogd wordt in schuilkerken, maar de politie doet het tegendeel, helpt de pastoor en de bisschop en vervolgd de protestant, wat zichtbaar is bij ELKE demontratie.

  Dat de Remontranten zijn opgezet door de Jezuieten, het is erg duidelijk te merken aan Huub Oosterhuis SJ, die zich inzet de Remonstranten kerken overeind te houden.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 × drie =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën