Archieven

Wim Dankbaar wordt strafrechtelijk vervolgd

Het is Wim Dankbaar gelukt! Hij wordt eindelijk strafrechtelijk vervolgd! Op 1 oktober 2013 heeft hij de dagvaarding ontvangen waarom hij al zo lang had gevraagd. Hij zal terecht staan voor smaad en laster jegens Jano Hassan, op grond van een aangifte uit december 2011, ruim een jaar na zijn eerste publicatie over Jano Hassan, alsmede voor belediging van de vader van Spencer, Dick Sletering, die daarvan pas in maart 2013 aangifte deed, toen Jasper Steringa de moord op Marianne Vaatstra al had bekend. Wim, van harte gefeliciteerd!

Dat Wim Dankbaar strafrechtelijk vervolgd wil worden, komt omdat hij een podium zoekt om in een openbare zitting de ambtsmisdrijven, leugens en laakbare handelwijze in de Vaatstra zaak aan te tonen. Er is volgens hem in de rechtshistorie van ons land nog nooit een moordonderzoek geweest waarin zoveel getuigen voor de ware toedracht zijn genegeerd, geïntimideerd, gecriminaliseerd en/of voor gek verklaard. Ook is er nog nooit een moordonderzoek geweest waarin zoveel getuigen die de ware toedracht toedekken, consequent werden beschermd en/of uit de publiciteit gehouden. Maar dat hoeft Wim Dankbaar niet eens aan te tonen. Voldoende is, dat hij bewijst dat van smaad, laster of belediging geen sprake is, omdat hij slechts de waarheid heeft gesproken, dit in het algemeen belang.

Wim Dankbaar heeft deze strafrechtelijke vervolging welbewust zelf uitgelokt. Dat is moedig, daar heb ik alle respect voor! Op zijn website Recht is Krom heeft Dankbaar reeds twee artikelen over zijn komende strafproces geschreven:
De vervolging van Wim Dankbaar deel 1
De vervolging van Wim Dankbaar deel 2
In dat tweede deel kan men doorlinken naar de dagvaarding. Daarna legt Dankbaar uit wat daar in staat en waarom er geen sprake kan zijn van smaad, noch van belediging. Dankbaar heeft met zijn publicaties slechts beoogd om de waarheid rond de moord op Marianne Vaatstra boven tafel te krijgen, dit in het algemeen belang en het belang van onze rechtsstaat.

De zitting is bepaald op maandag 28 oktober om 11 uur in de Rechtbank van Groningen. Volgens mij wordt dat een feestje! 🙂

194 Reacties

 1. Lidy

  Hallo Bou, ik lees je blog regelmatig en volg ook de links zoals nu naar het blog van vuur. Ik zie daar dat een Lidy heeft gereageerd. Ik vind het belangrijk om ook hier, waar ik onder mijn naam Lidy vele malen heb gereageerd, kenbaar te maken dat het op dat blog een andere Lidy betreft. Ik heb gevraagd of die Lidy ter onderscheid iets wil toevoegen aan haar naam. In ieder geval weten jij en lezers nu dat niet alle reacties die geschreven zijn onder die naam van mij afkomstig zijn.

  Antwoord
 2. Koos van Woudenberg

  Ik heb de datum in mijn agenda genoteerd. Wil er graag bij zijn. Weet iemand hoe laat het begint?

  Ook ik werd door het OM-Noord gedagvaard toen ik het bewijs publiceerde dat twee Drentse politievrijwilligers én de toenmalige korpschef meerdere malen valsheid in geschrifte pleegden.

  Over één van die politievrijwilliger, een heel foute meneer, heb ik iets liefkozends geschreven.

  http://denkmetkoosmee.blogspot.nl/2012/11/fokko-cuperus-held.html

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Jawel, Koos! Het begint om 11 uur.
   Of ik er zelf zal zijn, weet ik nog niet. Ik denk van niet, want ik woon aan de andere kant van het land, dus dat kost me drie dagen plus een hoop reisgeld! Vooral die dagen kan ik nu echt niet missen. Ik wens jullie in elk geval veel plezier! 🙂 🙂 🙂

   Antwoord
   • Koos van Woudenberg

    Bedankt mr. drs. Bou! Wat ik bij mijn vorige comment vergat te vermelden is dat ik werd gedagvaard voor dezelfde feiten als Wim Dankbaar.

    Antwoord
   • luca;van dinter

    @ mr. drs. Bou:
    Ik ben geneigd te zeggen dat Uw aanwezigheid bijna een “must” is bij zo een unicum, waarover U al zoveel bericht heeft.
    Daarom wil ik hier graag aanbieden als een wederdienst voor alle uw inzet met Boublog, kosteloos heen- en terugreis te verzorgen.
    Details hierover kunnen per mail geregeld worden.

    Antwoord
    • mr. drs. Bou

     Beste Luca,

     Vorige keer heette je Luca: van Dinter. Ik dacht al: je hebt al eens een reactie geplaatst en die heb ik toegelaten. Maar WordPress zei dat je hier nieuw bent. Voor iemand van “ikclaimmijnnaam.nl” is dat wel wonderlijk! 😉

     En Luca, dat is heel lief aangeboden, maar het kost me helaas ook tijd. Groningen is voor mij de andere kant van het land. Om daar om 11 uur ‘s morgens te zijn moet ik een dag eerder weg! En dan ergens overnachten. Je mag me natuurlijk ook op 28 oktober om half 9 ‘s morgens komen halen met je privé-vliegtuig, maar dan graag zonder een manchurian piloot aan boord, zoals John John Kennedy is overkomen. En dan rond half 11 gaarne koffie en een dubbele bruine boterham met roomboter en kaas. Rookvlees mag ook…

     En dan moet ik na afloop ook nog helemaal terug… Natuurlijk is het jammer dat ik er niet bij kan zijn, want ik had graag een aantal mensen persoonlijk ontmoet. Maar ik denk dat er voldoende publiek zal zijn en dat ik beter hier kan blijven om te genieten van jullie verslagen, die ik dan op BOUblog weer kan verslaan! 🙂

 3. mr. drs. Bou

  De vervolging van Wim Dankbaar deel 3

  2) Uitgebreid heb ik contact gehad met getuige Isabella, een meisje dat tijdens de moord op Marianne 13 jaar was en zowel Jano als Feik en Ali kende. Een meisje ook waarvan ik persoonlijk vind dat zij een voorbeeld is voor elke plichtsgetrouwe burger. Ook zij verklaart dat Ali, Jano en Feik altijd bij elkaar waren. En uiteraard ook dat er een heel andere Ali is gearresteerd. Maar zij verklaart nog veel meer. Onder andere dat zij de maandag na de moord op het AZC heeft gehoord dat Feik en Ali betrokken waren bij de moord op Marianne. Deze informatie heeft zij direct aan de politie doorgegeven. Nog diezelfde dag krijgt zij een telefoontje van Feik met de boodschap dat als zij niet ophoudt met praten, zij ook zal worden vermoord.

  En zo voort! Prachtig! Dat krijgt het OM straks te horen in een openbare zitting en dat gaat in hun dossier! 🙂

  Antwoord
 4. yvonne

  Ik ben er ook Koos, heb nog wel even contact met je via de mail……

  Groet Yvonne

  Antwoord
 5. Koos van Woudenberg

  Ik lees net dat Wim Dankbaar het OM en de rechtbank Groningen om uitstel heeft gevraag om de zaak beter voor te bereiden.

  Ik maak uit zijn artikel op dat hij de aangiftes die tegen hem zijn gedaan niet onder ogen heeft gehad; blijkbaar ook niet tijdens het verhoor; als dat zo gegaan is zou me dat niet verbazen, dat is mij ook gebeurd. Ik werd tijdens het hoger beroep geconfronteerd met publicaties die niet van mijn hand waren… (ik zet namelijk zelden de d’s en de t’s op de verkeerde plek, en dat is wel een hardnekkige politiekwaal.)

  Het is dus van groot belang dat Wim (heel snel) weet wat het OM zoal naar de rechtbank heeft gestuurd.

  Overigens is het van belang om te weten dat de auteur van een artikel het niet per se gepubliceerd hoeft te hebben. Dat kan alleen aangetoond worden d.m.v. digitale recherche.

  http://rechtiskrom.wordpress.com/2013/10/06/brief-aan-rechtbank-en-om-groningen/

  Antwoord
 6. mr. drs. Bou

  Wim Dankbaar krijgt in elk geval aandacht. Omrop Fryslan:
  Dankbaar ferfolge foar smaad

  Justysje
  10 oktober, 2013 – 21:02 –
  Wim Dankbaar, ien fan de saneamde klokkelieders yn de saak Vaatstra, wurdt ferfolge foar smaad en lasterpraat. Dankbaar wurdt derfan fertocht dat hy û.o. in famyljelid fan Ali Hassan beledige hat op syn ynternetside. Ali Hassan hat in skoft fertochte west fan de moard op Marianne Vaatstra. De Irakees waard yn Istanboel oppakt, mar nei in DNA-test wer frijlitten.
  Fierder wurdt Dankbaar derfan fertocht dat hy de heit fan Spencer, de freon fan Marianne, yn in kwea deiljocht setten hat. Wim Dankbaar moat op 28 oktober foar de rjochter ferskine.
  Dankbaar seit op syn webside dat hy mear tariedingstiid nedich hat en dat hy in protte tsjûgen oproppe sil.

  🙂 🙂 🙂 Dit wordt weer een malle vertoning!

  Antwoord
  • mrpettjo

   Wim Dankbaar is goed bezig. Hij laat/gaat het dagboek van Maaike uitgeven; hij heeft een onthullend uitgeschreven verslag van de rechtzaak tegen Jasper en hij en Micha kunnen weer door een deur gezien hun telefoongesprek:
   http://rechtiskrom.wordpress.com/2013/10/10/lees-en-huiver-hoe-het-toeging-in-het-proces-jasper/ (afsluitend met e-mails over het bericht van Omrop Fryslan over de zaak van Wim Dankbaar)
   http://rechtiskrom.wordpress.com/2013/10/09/gesprek-met-micha-kat-over-jan-vlug/

   Antwoord
  • mrpettjo

   Omrop Fryslan(en de Leeuwarder Courant) blijven de verzonnen lezing van mr. Henkie Mous van het OM Leeuwarden bewust door dik en dun steunen zoals het doorgewinterde staatsmedia betaamt.. (lees ook de e-mailwisseling tussen Wim Dankbaar en Auke Zeldenrust van Omrop Fryslan):

   Ali Hassan hat in skoft fertochte west fan de moard op Marianne Vaatstra. De Irakees waard yn Istanboel oppakt, mar nei in DNA-test wer frijlitten.

   Antwoord
   • cobra

    de ali die verdacht was in deze zaak is zeer zeker niet de ali uit istanboel en dat weet ik uit eigen ervaring dus dit is een grote leugen van he het OM

    Antwoord
    • mrpettjo

     LC en OF volgen steeds dat leugenscript over de Ali’s of beter moeten dat script volgen. Wim kan honderd keer zeggen dat ze de Ali’s bewust door elkaar halen maar de beide media blijven de Mous-leugen(s) uitdragen..
     Wat Wim ook goed heeft onderzocht is dat de beide (mede)daders Ali en Feik vrijwel meteen andere identiteiten kregen aangemeten in de media op last van het OM. De Ali verwisseling is daarvan natuurlijk een navrant gevolg..
     Ik hoop over deze leugenachtigheid van het OM snel te kunnen lezen in de uitgave van het dagboek van Maaike. Kan m.i. niet snel genoeg op de markt komen.
     Weet zeker dat Maaike er uiteindelijk ook gelukkig mee zal zijn want Wim krijgt toch de gezochte media-aandacht over de uitgave wel over zich heen en haar punten tegen politie en OM worden gemaakt in dat boek zonder dat zij verstoken blijft van haar kleinkinderen.

    • mrpettjo

     Onderstaande reactie van Maaike op het navrante sprookjesverhaal van het OM en PR de Vries – voordat ze monddood werd gemaakt door haar eigen familie – geeft exact aan dat de door justitie snel weggesluisde kleine dikke Ali en Feik de zo goed als zekere daders zijn:

     De vragen van de heer Brinkman verwoorden precies wat ik al die jaren heb gedacht. Ik heb vanaf het begin af aan geen vertrouwen in het onderzoek van de politie gehad. Dit hebben Bauke en ik ook meerdere malen laten weten. Ik denk dat de vragen van de heer Brinkman goed weergeven waarom. Er zijn veel dingen verzwegen, verdraaid of niet onderzocht, vooral over de asielzoekers. Ik ben blij dat de heer Brinkman al die zaken eens overzichtelijk aan de orde stelt. Dit doet hij beter dan ik ooit had kunnen doen.

     Het nieuwe scenario dat Peter R. de Vries in zijn programma presenteert, daar geloof ik niets van. Als moeder weet ik dat Marianne nooit in het donker alleen naar huis zou fietsen, en zeker niet voor een geheim afspraakje met iemand waar ik niets van wist. Het verhaal van Spencer en Wietze heb ik nooit geloofd. Die jongen heeft mij nog toegezegd dat hij de taxi voor Marianne zou betalen. Dit hele onderzoek is begonnen met een leugen, die blijkbaar volgehouden moet worden.

     Jammer dat de kinderen en denk ook Bauke weer in de justitie geloven met hun nieuwe theorie. Inderdaad Wim ben ik geschokt door het nieuwe gegeven dat ze met een bekende het weiland ingelopen zou zijn, wat een afgang voor je kind wat is vermoord,

     groeten Maaike

     http://rechtiskrom.wordpress.com/2013/10/11/waarom-de-cameras-er-niet-bij-mochten/

  • mr. drs. Bou

   Yvonne, die link doet het niet! Boinnk is kennelijk onbereikbaar!
   Steven Brown ligt er ook al uit. Ik zal BOUblog nog maar even back uppen! 😉

   Antwoord
 7. yvonne

  Nee idd, hij doet het niet meer, zal na het werk nog even zien of ik de link nog ergens kan terugvinden, en Steven gaat verder op stevenbrownsblog.wordpress.com…….

  Groet Yvonne

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Dank je wel, Yvonne! BOINNK doet het weer!

   Op dit moment zal ik u niet verder lastig vallen met alle details rondom de moord op Marianne Vaatstra en evenmin zal ik dieper op de genoemde rechtszaak ingaan. Dit kunt u immers zelf volgen via Recht is Krom. Maar ik verzeker u dat deze rechtszaak niet een simpel smaad en laster gevalletje gaat worden. Het kan maar zo zijn dat de hele beerput opengaat en dat ook u zich ervan bewust wordt dat er hele smerige lieden in de top van het OM zitten en dat de werkelijke moordenaar(s) van Marianne Vaatstra gewoon vrij rondlopen………… Maar dat wist u natuurlijk allang want wat kun je ook anders verwachten als de afgelopen 10 jaar de hoogste baas van het ministerie van Veiligheid en Justitie, Joris Demmink, een pedofiele crimineel is.

   En zo is het maar net! 🙂

   Antwoord
 8. Ankie

  Yvonne, jij bedankt voor de link van Boinnk!
  Groetjes, Ankie.

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   De website van Steve Brown staat nu hier!
   Ik zal hem even in de blogroll zetten.

   Antwoord
 9. mrpettjo

  Interessante discussie op de site van Wim Dankbaar over Jasper door een aantal mensen die persoonlijk contact hebben (gehad) met de familie Steringa (onderdeel van uitgebreidere discussie):

  Ook vertelden de ouders mij persoonlijk dat Jasper helemaal gek van Jan Vlug was (zeg maar rustig afhankelijk) want hij kreeg zulke heerlijke reepjes van Jan Vlug!! En rond die tijd werd hij ook steeds geeler en na het proces werd zijn kleur weer beter maar hij was enorm afgevallen!! Ook word hij opgeleid door een hooggeplaatste pedofiel (die nu zijn vriend is) en hem voor magazijnmeester opleidt.Dit speelde al voor dat hij was veroordeeld, ook van de ouders zelf gehoord. Hoe zouden de fam Vaatstra dit vinden dat het monster van de Keningswei nu al zo goed in de watten word gelegd. Hij mag gaan en staan waar die wil..Tuurlijk dit is de beloning die hij krijgt en zo kan hij rustig zonder zorgen zijn 8 of 10 jaar volmaken. Net zoals ze Bauke met de Machiavelli-prijs hebben beloond (schandalig) en hoe ze de moeder hebben uitgeschakeld en ook de mevrouw die haar altijd bij stond de mond hebben gesnoerd. Maar langzaam aan komen er al scheurtjes in de zogenaamde waarheid en wie het laatst lacht lacht het best….nou ja zeg maar huilt want dit is niet om te lachen maar eerder om te huilen. Maar ik zou zeggen voorwaarts!

  http://rechtiskrom.wordpress.com/2013/10/12/brieven-aan-friese-media/#comment-87513

  Antwoord
 10. Vicky

  Ik wens Wim Dankbaar veel sterkte, maar heb er een hard hoofd in. 10 tegen 1 dat het een muggezifterij wordt over de term ‘smaad’, zonder enige aandacht voor de inhoud. De inhoud doet niets terzake, want de moord is opgelost. Omdat de moord is opgelost, is alles wat Wim erover zegt of gezegd heeft een verkeerde redenering. Punt uit.
  Succes, Wim, vechten tegen de Bierkaai.

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Vicky, het lijkt inderdaad alsof Dankbaar vecht tegen de bierkaai, maar dit gevecht levert hem wel publiciteit op over de waarheid in de zaak Vaatstra. Het doel is dan ook niet winnen, maar de waarheid!

   Antwoord
 11. mrpettjo

  Nieuwe rechtszaak moord Marianne Vaatstra 28 oktober 2013 (PERSBERICHT)

  DONGEN, 22 oktober 2013 – De tot dusver afgesloten moordzaak van Marianne Vaatstra krijgt een onverwachte, sensationele wending. Hoewel Jasper Steringa is veroordeeld voor de moord en hij heeft afgezien van een hoger beroep komt er toch een nieuwe rechtszaak rondom de moord op Marianne Vaatstra.

  Een ogenschijnlijk onbeduidende strafzaak inzake smaad, laster en belediging, aangespannen door de vader van Marianne Vaatstra’s vriend Spencer en Jano Hassan, een vriend van de hoofdverdachte-van-het-eerste-uur Ali Houssein Hassan, zal een voor justitie onwelkome aandacht vestigen op de onmogelijkheid van het daderschap van Jasper Steringa. Gedaagde is de Overveense zakenman Wim Dankbaar die samen met enkele internetpublicisten en onbezoldigde onderzoekers al jarenlang aandacht besteed aan één van de meest geruchtmakende moordzaken van Nederland. Meer specifiek op de website http://www.RechtIsKrom.Wordpress.com zou Dankbaar de vader van Spencer Sletering hebben beledigd en zich tegenover Jano Hassan aan smaad en laster hebben schuldig gemaakt.

  In december verschijnt van de hand van Dankbaar een boek met de veelzeggende titel ‘Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra’, dat schokkende, nooit gepubliceerde informatie bevat over aan de ene kant de bewuste justitiële en gerechtelijke manipulaties en aan de andere kant hoe de ware toedracht van de moord op weerzinwekkende wijze in de doofpot is beland. Maaike Vaatstra is door zowel justitie als haar eigen gezin monddood gemaakt maar heeft Dankbaar eerder verzocht zijn bevindingen voor een groot publiek te etaleren en daar bij te putten uit haar dagboek zoals zij dat jarenlang, nota bene onder aansporing van haar ex-man Bauke, heeft bijgehouden. De inhoud van de geschriften van Maaike zal veel Nederlanders de schellen van de ogen doen vallen, zo weet Dankbaar zich verzekerd. Meerdere partijen zijn inmiddels in rep en roer om de publicatie van het onthullende verslag van Maaike te voorkomen.

  http://rechtiskrom.wordpress.com/2013/10/22/nieuwe-rechtszaak-moord-marianne-vaatstra-28-oktober-2013/#more-4220

  Antwoord
 12. Aad

  Het is zeker niet uit te sluiten en eigenlijk wel te verwachten dat Dankbaar een wrakingverzoek indient nu zijn verzoek tot behandeling bij de meervoudige kamer is afgewezen.
  Het gaat in deze zaak alleen nog om art. 261, lid 3. Sr.
  In dat geval zal er sprake zijn van een korte zitting.
  Als de rechter Dankbaar in zijn gelijk stelt en vrijgesproken wordt, dan betekent dat het vonnis in de Vaatstra-casus over Jasper Steringa gewoon niet deugt, daargelaten dat de Vaatstra Casus ter zake minder relevant is in deze procedure.
  Dat verwacht ik niet, dus zal Dankbaar de rechter wraken.

  Antwoord
 13. mr. drs. Bou

  Goede morgen, mensen, en dank voor alle reacties. Daarnet alles gelezen en doorgelinkt, dus ik ben wel weer bijgekletst.

  @ Aad, ik denk wel dat het OM en de rechterlijke macht de zitting van morgen tegen Wim Dankbaar willen afdoen als een hamerstuk, maar gezien het hardnekkige karakter van Dankbaar denk ik niet dat dit zal lukken. De vraag is echter of de MSM over deze zaak willen berichten, of dat alleen de bloggers er verslag van doen. Zo langzamerhand leven we in twee werelden: die van de Internetters & bloggers en die van de Krantenlezers & tv-kijkers!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën