Archief
Artikelen

Flow: For Love of Water is een prijswinnende documentaire van Irena Salina uit 2008. Water is een eerste levensbehoefte van mensen, dieren en planten. Schoon drinkwater was ooit gratis, het regende uit de hemel, het stroomde uit bronnen, door beken en rivieren, het verzamelde zich in meren. Tegenwoordig is drinkwater handel, men moet er voor betalen en veel mensen hebben daar het geld niet voor. De levering van drinkwater was ook ooit een taak van de staat, maar door de privatisering is het water nu vaak in handen van grote corporaties. Hun taak is niet het leveren van schoon drinkwater aan alle mensen, hun doel is het maken van winst!

Dat dit beleid ten koste gaat van arme mensen in de Derde Wereld, hoeft geen betoog. Zij kunnen zich geen schoon drinkwater permitteren, maar ze moeten toch iets drinken. Daarom halen ze water uit vervuilde bronnen en rivieren. Ze weten wel dat dit kan leiden tot ziektes en sterfte, maar ze hebben geen keuze. Sterven van de dorst is immers ook geen optie. Dat de bronnen en rivieren vervuild zijn, komt vooral door de industrie en de industriële landbouw met zijn giftige kunstmest, pesticiden en herbiciden. Deze giftige stoffen kunnen ook verdampen en komen dan terecht in de wolken. Daarom is zelfs regenwater niet langer schoon.

Het ergste bedrog van de waterproducenten is de verkoop van drinkwater in plastic flessen. De reclame maakt dat veel mensen geloven dat dit water schoner, beter en gezonder is dan kraanwater. Sommige van deze dure watertjes komen gewoon uit de kraan, andere worden opgepompt uit de grond en niet goed gezuiverd. De hoeveelheid giftige stoffen is vaak hoger dan in kraanwater, want de handel in flessen water is minder gereguleerd en gecontroleerd dan het kraanwater. En dan hebben we het nog niet over de berg van plastic die dit “schone” water veroorzaakt!

The story of bottled water duurt 8 minuten.

Naarmate schoon drinkwater schaarser wordt, valt er meer winst te behalen. Nu al is de handel in water de derde industrie ter wereld, er gaat 400 miljard dollar per jaar in om. Alleen aardolie en elektriciteit staan daar nog boven, maar naarmate water schaarser wordt, stijgt de prijs. En dank zij de globalisering wordt de distributie van water steeds meer van hogerhand geregeld. Water is het blauwe goud van de toekomst! Nu weten we dus waarom koning Willem Waterhoofd zich niet langer verdiept in pils, maar in water!

De vraag is echter, of je water wel kunt beschouwen als een eigendom, iets wat je gratis uit de natuur kunt halen en daarna kunt verkopen. Gooi er wat giftige zoetstoffen in en noem het dan Cola of Pepsi. Want ook de frisdrank-industrie steelt water! De producer van Flow heeft daarom het initiatief genomen om de Verenigde Naties te vragen om een extra artikel in de Verklaring van de Rechten van de Mens: het recht op schoon drinkwater!

Flow: For Love of Water duurt een uur en 24 minuten.

De resolutie van deze video is laag, de ondertiteling vrijwel onleesbaar en het geluid is slecht. Er staat een veel betere versie in 8 delen op dit YouTube kanaal. Het eerste deel staat hier onder.

FLOW – For The Love Of Water 1/8

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

13 Reacties op “Hebzucht en de liefde voor stromend water”

 • Maandag 9 september besteedde het VPRO-programma Tegenlicht aandacht aan dat multinationals waterbronnen ‘inpikken’ van de locale bevolking. Helaas is deze aflevering niet meer terug te zien maar wel nog de link:
  http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2013-2014/slag-om-drinkwater.html

 • Jasper:

  Zou dat het probleem en dus ook de verbinding kunnen zijn/hebben met de chem-trails? Dat men een groot gedeelte van de wereldse water voorraad welke zich transporteert via de wolken zo manipuleert dat men ze als het ware kan opvangen of sturen via geo-engineering?
  Zou men er daarom zoveel moeite in steken? Of heeft het echt alleen te maken met het verbergen van de ´tweede zon´ de planeet die zichtbaar is naast de zon op sommige ochtenduren?

  • mr. drs. Bou:

   Beste Jasper,

   Het antwoord op je vraag zit in de documentaire van vandaag. Men kan de wolken weliswaar niet sturen, maar door “cloud seeding” kan men de wolken dwingen om hun water af te staan. Door de wolken te besproeien, gaat het regenen. Zo kan men bepalen waar het gaat regenen!

   Dat van die “tweede zon” zou ik niet zo serieus nemen. Dat Niburu-gedoe is een beetje achterhaald.

 • Jasper:

  Dank u voor die bevestiging en verwijzing beste Boudine, ik was nog niet aan die documentaire toegekomen, ik ga hem bekijken. 🙂

 • Nee, mr.drs.Bou, daar ging de documentaire niet over. Het heeft eigenlijk meer te maken met je nieuwste artikel: http://www.boublog.nl/22/09/2013/het-blauwe-goud-wereld-water-oorlog/.
  De docu van de VPRO ging over dat er natuurlijke waterbronnen worden overgenomen door grote corporaties als Nestlé. De centrale vraag was of water een eerste levensbehoefte is of gezien kan worden als een grondstof, zoals bijvoorbeeld olie waar winst meegemaakt kan worden. Ook is het in verschillende landen vaak onduidelijk wiens eigendom de waterbronnen zijn. Dit is vaak ook niet wettelijk geregeld.
  In de docu kwam verder naar voren dat in sommige streken in Canada de lokale bevolking zich zorgen begonnen te maken over dat waterbronnen in bezit kwamen van Nestlé. Maar schrijnender is het als de bevolking arm is en helemaal afhankelijk is van een waterbron want deze mensen kunnen zich geen gebotteld water veroorloven, als voorbeeld was dat meen ik me te herinneren Pakistan waar Nestlé ook bezig was om waterbronnen zich toe te eigenen en er winst over te maken. Nestlé wilde geen commentaar geven over hoe onethisch ze bezig waren, ondanks dat het hun missie is om iedereen in de wereld van schoon drinkwater te voorzien.

  • Jasper:

   Oke dank je beste Patrick, ik was er al van op de hoogte en van het feit dat men ook grote hoeveelheden uit meren steelt als het ware, dus ik wist al wat van bepaalde zaken betreffende het drinkwater. De chem-trails komen in golven, men volgt het internet waarschijnlijk. Als de aandacht hoog is vermindert men de toepassing, zo lijkt het althans voor mij. Maar het kon twee kanten op volgens mijn ideeen, daarom stelde ik die vraag.Mvg.Jasper.

   • Ik snap niet wat chemtrails hiermee van doen heeft…..

    • Jasper:

     Nou ik vraag me af waarom de chem-trails zoveel plaatsvinden en met name de laatste jaren. Als men water wenst te stelen zou men via geo-engineering dus weerscontrole de wolken b.v. hun water kunnen doen laten vasthouden. Of wolkenvelden kunnen insluiten zodat regenwolken zich niet kunnen verplaatsen, dus vanuit die wolken geen regen op bepaalde plekken waar het normaal wel zou regenen. Begrijp je nu ongeveer waar ik ermee naartoe wil? Dat is ook water-manipulatie wat theoretisch haalbaar lijkt. Mvg.Jasper.

Laat een reactie achter