Archief
Artikelen

Baybasin is onlangs verhuisd van Nieuwegein naar Veenhuizen. In het gevangenisjargon heet dat overgeplaatst, maar Baybasin heeft zelf om deze overplaatsing gevraagd. Zijn nieuwe adres is:
Mr. Hüseyin Baybasin
PI Veenhuizen, locatie Norgerhaven
Postbus 39
9330 AA NORG

Ook heeft Baybasin een nieuwe steun gevonden in Ton Hofstede van de website Het Haagse Complot. Hij heeft Baybasin opgezocht in de gevangenis en schrijft nu het ene artikel na het andere over de stinkende beerput bij Veiligheid en Justitie!

In Veenhuizen is het regime minder streng. De gevangenen mogen vaker naar buiten, ze krijgen wat meer frisse lucht. Er is ook meer te koop in de gevangeniswinkel, waaronder olijfolie, het basisingrediënt voor een Turkse of mediterrane maaltijd. Veenhuizen heeft ook een lange traditie van gevangenschap met een sociaal gezicht. Er is daar zelfs een gevangenismuseum, maar ik denk niet dat Baybasin daar toegang toe heeft, want een bezoekje aan dat museum is geen straf.

Baybasin zit al sinds 1995 onschuldig in Nederland in de gevangenis. Hij is veroordeeld op door het OM en de Turkse politie vervalste telefoontaps. In februari 2012 besliste de Hoge Raad dat Baybasin niet in vrijheid zal worden gesteld alvorens de Advocaat Generaal mr. Aben heeft geconcludeerd. Deze heeft na een lente en zomer in september 2012 geconcludeerd dat er eerst nog een onderzoek moet komen naar de telefoontaps, iets waarom zijn advocate al jarenlang vraagt. Het is nu een jaar later en dat onderzoek is nog steeds niet afgerond. Baybasin wacht dus nog altijd op zijn vrijlating. Daarom verzoek ik alle bezoekers van BOUblog om hem een kaart te sturen, als gebaar van vriendschap en als protest tegen deze langdurige onterechte gevangenschap. Duizend kaarten maken samen een demonstratie!

Intussen heeft Ton Hofstede op zijn website Het Haagse Complot een aantal uitstekende artikelen geplaatst over de zaak Baybasin. Ton spreekt een beetje Turks en hij begrijpt het Turkse rechtssysteem beter dan ik. Hij heeft zich achter Baybasin geschaard en ik ben blij dat hij de gelederen komt versterken. Zijn nieuwste artikel over Baybasin staat nu op de voorpagina, maar dat blijft niet zo. Om het hele artikelen te lezen, moet je klikken op de titelbalkjes. Let ook op de verticale schuifbalk rechts van het midden van de pagina!

De website Het Haagse Complot is een beetje ingewikkeld, maar als je het eenmaal snapt, zit het goed in elkaar. Zo is er bij voorbeeld een tijdlijn van de Nederlandse politiek die leidde tot de huidige wantoestanden. En er is een pagina met een overzicht van de reacties en met links naar andere websites. Klik daar ook eens op de blokken aan de rechterkant van de pagina. Een van die blokken is het archief. Links boven staat op de meeste pagina’s een kalender en ook als je daarop klikt, kom je in het archief. Er verschijnt dan een pagina met de titels van alle artikelen in chronologische volgorde. Die artikelen gaan niet alleen over Baybasin, Ton Hofstede houdt ook andere zaken in de gaten, zoals het meisje van Nulde en de zaak Vaatstra. Om zijn website te volgen, heb ik zelf een RSS-feed genomen. Deze staat helemaal onderaan op elke pagina van Het Haagse Complot.

En dan nu de artikelen over Baybasin. Ik noem de titels met een link en de kop, daarna mag u zelf op de balken van het Haagse Complot klikken. Het verhaal dat ontstaat, heeft zelfs mij verbijsterd!

Leven-slang
Levenslange gevangenisstraf krijg je echt niet zomaar.
En onschuldig levenslang, gebeurt niet in Nederland.
Of toch wel?
Vraagt u maar eens aan Lucia de Berk of Hüseyin Baybaşin hoe zij daar over denken.

Muizenval met afstandsbediening
Wilt u iemand uitgeleverd krijgen vanuit een land dat geen uitleveringsverdrag heeft?
Geen probleem. Huur gewoon de service van Nederland in: ‘Min V&J, voor al uw corrupte overheidshandelingen.’

Drugs onderzoek(setup)
Heeft u wel eens geld overgemaakt voor de goede zaak? Iets waarin u gelooft, bijv. naar Greenpeace?
Pas maar op: als iemand dat een terroristisch oogmerk vindt kunt u zo levenslang de gevangenis in. Ja, inderdaad, gewoon hier in Nederland.

Turkse spionnen (1)
Om te voorkomen dat ik, net als Edward Snowden, Julian Assange, Bradley Manning of Sibel Edmonds tot staatsvijand wordt verklaard schrijf ik dit artikel onder het pseudoniem ‘Fred’. Bovendien onthul ik geen nieuwe bronnen maar kopieer ik slechts van internet af. Daarmee moet mij waterboarding of nog erger bespaard blijven. Hoop ik…

Turkse spionnen (2)
Onder het pseudoniem ‘Fred’ vandaag deel 2 van de onthullingen over de ‘deep state’ in Nederland.
In deel 1 heeft een voorzichtig voorzetje u langzaam laten wennen aan het idee. Vandaag een concrete casus waarin ons democratisch rechtssysteem ernstig verkracht is. Maar er komt nog veel meer indrukwekkends aan in deze reeks…

Turkse spionnen (3)
Onder het pseudoniem ‘Fred’ vandaag deel 3 van de onthullingen over de ‘deep state’ in Nederland.
Om voor een buitenlandse mogendheid enige betekenis en waarde te kunnen hebben is het noodzakelijk dat de spion komt te functioneren op een strategische positie: kennisvergarend danwel beïnvloedbaar aansturend.

WOB verzoek aan justitie
De trouwe lezers van deze blog begrijpen mijn wantrouwen jegens de integriteit van justitie. Zij weten ook dat dit wantrouwen terecht is en dat ik daar bewijs voor heb.
T.a.v. justitie geldt voor de burger ‘presumptio innocentiae’ en daarmee ligt de bewijslast bij justitie. Vandaar dit legitieme WOB verzoek.

In juli 1995 zou de toenmalig Directeur-Generaal Internationale Aangelegenheden en Vreemdelingenzaken van het ministerie van justitie (J.D.) door de Turkse autoriteiten betrapt zijn tijdens een illegale sex-party te Bodrum. Als gevolg hiervan zou deze JD chantabel zijn geworden en bereid geweest zijn om opdrachten van de Turkse overheid uit te voeren.

De Koerdische zakenman Hüseyin Baybaşin was (en is nog steeds) een invloedrijke man en stichter van het Koerdisch Parlement in ballingschap te Brussel. De toenmalige regering van Tansu Çiller bestreed met alle (il)legale middelen de Koerden en hun leiders. Baybaşin moest worden uitgeschakeld maar hij was in 1992 (na marteling) naar het buitenland gevlucht. Ze moest dus een land zo gek zien te krijgen mee te willen werken aan het oppakken van Baybaşin.

En waar anders kun je daarvoor beter zijn dan in Nederland? (zie ook de uitleveringsintentie van Sabir K. en Rop Gonggrijp.) Zeker als je ook nog eens een (of meerdere) spion(nen) kunt hebben zitten op het ministerie van justitie?

Op 24 december 1995 deed zich een buitenkansje voor. Ik heb Baybaşin een aantal keren opgezocht in de gevangenis. Hij vertelde mij dat het Turkse consulaat in Rotterdam georganiseerd had dat Baybaşin die dag even op en neer zou komen naar Amsterdam. En daarmee kreeg Nederland (althans het corrupte deel daarvan) de kans een val op te zetten voor Baybaşin. Nog voordat hij letterlijk één stap op Nederlandse bodem had gedaan werd hij aan de grens bij Hazeldonk gearresteerd.

Turkse spionnen (4)
Onder het pseudoniem ‘Fred’ vandaag deel 4 van de onthullingen over de ‘deep state’ in Nederland.
Sinds de Wet beëdigde tolken en vertalers in januari 2009 van kracht werd zijn de eisen waaraan de tolk moet voldoen aangescherpt. Op papier lijkt het te kloppen (en de rest zit in de doofpot). De realiteit is toch anders…

Turkse spionnen (5)
Onder het pseudoniem ‘Fred’ vandaag deel 5 van de onthullingen over de ‘deep state’ in Nederland.
Er is een tolk (die al sinds 1986 of eerder) in Nederland woont en werkt, en die de Turkse DG van het Ministerie van Justitie gewoon even op zijn vakantieadres belt om wat te ritselen. En die DG van het ministerie doet dat nog ook.

Drugsmaffia moorden
Als drugsdealers elkaar willen afmaken is dat geen prioriteit van de overheid. Totdat de burgers of de bobo’s er last van krijgen. Dan willen ze wel ingrijpen.
Zijn er dan bobo’s die hiervan schade ondervinden? Maar natuurlijk. En wat dan ontstaat is een complot…

Tot zover de website van Ton. Voor wie in dit verband nog iets meer wil lezen, wijs ik op het laatste artikel op De Demmink Doofpot: Rechter Veling verschoont zich om 5 voor 12:
Rechtbank Rotterdam steunt vertragingsacties Demminkzaak

Dit alles is toch te schunnig voor woorden! FOEI !!!

Overigens ben ik van mening dat Joris D. al vele jaren geleden strafrechtelijk had moeten worden vervolgd!

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

25 Reacties op “Baybasin is verhuisd naar Veenhuizen en meer goed nieuws”

 • Sancho Panza:

  Laat Baybasin maar oppassen daar in Veenhuizen!! Meer vrijheid biedt ook meer kansen het probleem te liquideren. Dit soort gevoelens krijg je met een overheid welke van onder tot boven corrupt is. Binnen 6,5 jaar zal alles duidelijk zijn want dan moeten de Fed en Frankrijk hun fysieke goud aan Duitsland geleverd hebben wat ze al lang aan China hebben verkwanseld net als de volledige auto-onderdelen industrie van Detroit. Waarom zou Detroit toch failliet gegaan zijn???

 • Sancho Panza:

  Het is je misschien niet opgevallen maar ik val Baybasin niet aan. Ik ken Veenhuizen uit de tijd dat Holleder en en zijn maatjes daar hun Heineken-tijd nog uitzaten. Vandaar mijn waarschuwing.

  • mr. drs. Bou:

   Natuurlijk val je Baybasin niet aan, maar je valt hem ook niet bij! Stuur even een kaartje, als je iets voor hem wil doen. Dat geldt voor iedereen en alle beetjes helpen. 😉

 • http://www.antipedo.nl

  ik word meer dan ziek van Nederland !!!!!!!!!!!!!

 • André Vergeer:

  De rol van de Turkse tolk Tayyar Cetinkaya.

  Wie mijn stukje over de rol van Joris Demmink heeft gelezen op Boublog http://www.boublog.nl/20/10/2012/andre-vergeer-joris-demmink-en-de-zaak-vaatstra-1/

  vindt nu een nieuw puzzelstukje in deze zaak. Van de uitstekende site van Ton Hofstede (hetHaagseComplot) heb ik twee documenten veiliggesteld over o.a. de Turkse tolken voor de IND van 16 januari 1999, w.o. Tayyar Cetinkaya. Boublog geeft hierboven een zeer goed overzicht van de artikelen van Ton waarin hij uit de doeken doet hoe de Nederlandse (!) Cetinkaya desondanks in- en uit kon lopen bij Turkse ministers en andere BoBo’s. Maar, en vooral, dat hij ook een graag geziene gast (spion?) was in de tapkamer in Istanbul, gerund door zowel Nederlandse als Turkse rechercheurs. En dat hij jarenlang werkzaam was voor het team Noord-Oost Nederland (NON).
  http://www.hethaagsecomplot.nl/doc/19990116-TG-asieltolken-1.pdf
  http://www.hethaagsecomplot.nl/doc/19990116-TG-asieltolken-2.pdf

  Asieltolken hadden in die periode (jaren ’80 en ’90) een bijna onmeetbare invloed op ons Nederlandse asielbeleid. Wie er werd toegelaten en wie niet, criminelen leken zelfs voorrang te hebben. Cetinkaya is in 1986 bijna rechtstreeks door Joris Demmink zelf aangesteld, Joris was toen directeur Directie Politie, midden in de IRT-affaire. Daarin werden o.a. Turkse drugstransporten, vooral in Venlo en Arnhem, zonder probleem doorgelaten en werden criminele infiltranten met rust gelaten.

  Figuren als Ali Hassan en Feik Mustafa ontmoetten dus een willig oor bij de IND (crimineel of niet) via tolken als Cetinkaya. Cetinkaya was blijkbaar ook persoonlijk verantwoordelijk voor de valse telefoontranscriptie(s) van Houssein Baybasin. Het is dus maar een kleine stap om te begrijpen hoe het toen mogelijk was dat de Turken desondanks twee verkeerde verdachten in augustus en oktober 1999 aanhielden in Istanbul terwijl ze eigenlijk geen enkel belang hadden in de zaak Vaatstra uit het verre Nederland.

  Tenzij.., ze toen (via Joris cs.) in Istanbul aangestuurd werden door Cetinkaya! 

 • Dick:

  Oke Bou bedankt voor dit overzicht.
  Ongelooflijk wat een verhaal lees ik via de linken, veel vraagtekens die ik had worden opgelost.
  Ja Bou die Hillenaar lijkt op het oog zo een nette man, ik heb het nog niet helemaal door.

  • “Link werkte niet”

   Klopt… Elke keer als ik het artikel Update en weer bovenaan in de lijst zet – krijgt het artikel kennelijk weer een nieuw www adres – heeft iemand enig idee hoe ik dit kan omzeilen?

 • mr. drs. Bou:

  Baybasin belde me vanuit Veenhuizen. Zijn situatie daar is veel beter dan in Nieuwegein. Maar het blijft natuurlijk wel een gevangenis! Hij wil iedereen bedanken die hem een kaart heeft gestuurd. Het doet hem oprecht goed dat mensen met hem meeleven.

  Verder had hij goed nieuws over de zaak Demmink:

  Nieuw onderzoek in zaak tegen Joris Demmink

  Het Openbaar Ministerie heeft een nieuw onderzoek ingesteld naar het vermeende kindermisbruik door voormalig topambtenaar van het ministerie van Veiligheid en Justitie Joris Demmink. Aanleiding voor het onderzoek is een brief van het Turkse OM waarin staat dat Demmink in 1996 Turkije is ‘ingereisd’. Dat schrijft het AD vanochtend.

  Demmink wordt al jaren in verband gebracht met het mogelijk misbruiken van drie minderjarige Turkse jongens in de jaren negentig. Demmink stelt echter sinds 1987 niet meer in Turkije te zijn geweest. Die verklaring is altijd overgenomen door de Nederlandse regering.

  Vorig jaar besloot het OM nog na een oriënterend feitenonderzoek dat er onvoldoende bewijs was om Demmink te vervolgen. Toen was echter de informatie uit de brief niet bekend, laat justitie aan de krant weten. Het OM gaat contact opnemen met de Turkse autoriteiten.

  De advocaat van Demmink, Harro Knijff, herhaalt in het AD dat zijn cliënt in de jaren negentig niet in Turkije is geweest. (Novum)

  Zie voor de achtergrond: Wim v.d. Pol op Crimesite:
  OM start opnieuw onderzoek Demmink

 • mr. drs. Bou:

  Op Het Haagse Complot staat weer een prima puzzelstukje van Ton Hofstede:

  Baybaşin en de Ambassade

  U heeft reeds kunnen lezen hoe er een val is opgezet waarbij twijfels bestaan over de rechtmatigheid van het IAB. Baybaşin woonde namenlijk in Engeland en had helemaal niets te zoeken in Nederland. Zeker niet op de dag voor Kerstmis, die ook nog eens zijn verjaardag is.

  Eind 1994 keerde Baybaşin terug naar Engeland. Dat lijkt een beetje vreemd. In het artikel over de muizenval heeft u namenlijk kunnen lezen dat Baybaşin in Engeland in 1984 een forse gevangenisstraf had gekregen en dat hij in 1988 is vrijgekomen vanwege een “spionnen-uitruil” met Turkije. Waarom ga je dan later weer terug naar het land waar je een strafblad hebt?

  Het antwoord daarop is simpel: Op uitnodiging van de Britse overheid!

 • mr. drs. Bou:

  Ton Hofstede is bezig om de zaak Baybasin tot de bodem uit te spitten.
  In zijn artikel Volkert en Albayrak wijst hij op een website: Kurdish Media. Daar blijkt een reeks van artikelen te staan van Baybasin uit de periode 2000-2002. Ik zal ze verzamelen:

  Trial by Fire – at war with the Turkish Mafia State

  KurdishMedia.com – By Huseyin Baybasin
  14/11/2000 00:00:00

  Trial by Fire – The new sultans – the Mafia State

  KurdishMedia.com – By Huseyin Baybasin
  16/11/2000 00:00:00

  I was also in their sights

  KurdishMedia.com – By Huseyin Baybasin
  20/11/2000 00:00:00

  Distrust of the Dutch lawyers

  KurdishMedia.com – By Huseyin Baybasin
  24/11/2000 00:00:00

  My war with the Mafia State moves to Europe

  KurdishMedia.com – By Huseyin Baybasin
  19/02/2001 00:00:00

  Netherlands round of negotiations – Early 1998

  KurdishMedia.com – By Huseyin Baybasin
  15/03/2002 00:00:00

  Hayri Kozakcioglu’s German marks were held in my safe

  KurdishMedia.com – By Huseyin Baybasin
  04/04/2002 00:00:00

  New book: Trial by Silence: At war with the State, Mahmut Baksi & Huseyin Baybasin

  KurdishMedia.com
  04/05/2002 00:00:00

  Huseyin Baybasin: I am a Kurdish political prisoner

  KurdishMedia.com – By Huseyin Baybasin
  15/08/2002 00:00:00

  Hüseyin Baybasin speaks out about the Haringey incident and attacks on his family

  KurdishMedia.com – By Huseyin Baybasin
  25/11/2002 00:00:00

  Ik wens iedereen veel leesplezier! 🙂

 • mrpettjo:

  Ik heb eens wat gegoogled maar er bestaan Koerdische en ook Anatolische (Turkse) families Albayrak.
  Wie zegt dat deze Albayrak familie in Haringey de bewuste familie van de beide dames is?
  Als het zo zou zijn was Huseyin Baybasin er al lang over begonnen denk ik.

 • Joris:

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3527027/2013/10/14/Nederland-het-morele-gidsland-op-zijn-knieen-voor-de-centjes.dhtml

  hier gepost (nog niet geplaatst):
  “fatsoen met je doen. Luister eens wat advocate Adele van der Plas hierover te zeggen heeft. http://tiny.cc/l6mz4w

  (de link is een interview met Adele van der Plas over het flinterdunne bewijs tegen Baybasin.)

 • Joris:

  http://www.nrc.nl/rechtenbestuur/2013/09/21/als-de-politie-blundert-doet-de-rechter-niks/

  Ook hier heb ik verwezen naar Adele van der Plas.

  Ik hoop van harte dat er andere mensen zijn die ook vinden dat dit breder bekend moet worden dan alleen in de alternatieve media. Gun deze informatie ook aan de rest van de wereld en plaats die posts. Met urls.

 • yvonne:

  Henk Rijkers blijft zijn werk in ieder geval doen, zoals het een goede journalist betaamd…….

  http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/4619-baybasin-dient-tuchtklacht-in-tegen-wladimiroff.html

  • mr. drs. Bou:

   En mr. Adèle eveneens, zoals een goede advocaat betaamt:

   Hüseyin Baybasin gaat bij de Orde van Advocaten een klacht indienen tegen Mischa Wladimiroff en begint mogelijk ook een civiele procedure tegen hem.

   De tot levenslang veroordeelde Baybasin is verontwaardigd dat zijn vroegere advocaat nu Joris Demmink bijstaat, terwijl dezelfde Wladimiroff als lid van de Commissie Buruma in 2011 nader onderzoek naar de Baybasin-zaak tegenhield. Bovendien zou Wladimiroff in zijn zaak nalatig en onzorgvuldig zijn geweest.

   Liquidatieopdracht
   Dat meldt de website Crimesite.

 • mr. drs. Bou:

  Morgenavond praat Baybasin weer met Myra.
  Talk2Myra Radio

  Zodra hij bij YouTube staat, zal ik hem beluisteren en bespreken! 🙂

  Lees ook dit artikel op Het Haagse Complot:
  Baybaşin by Talk2Myra

  Niet alleen ben ik overtuigd van zijn onschuld maar zelfs van een Haags Complot waarbij diverse subversieve elementen binnen de Nederlandse overheid hebben samengespannen om op onwettige wijze Turkse politiek te bedrijven binnen het Nederlandse rechtsstelsel.

  Het is nogal een verdenking en of ik die weet om te zetten in een beschuldiging zal op 3 november a.s. blijken wanneer de deadline van het WOB verzoek verstrijkt. Op dit moment hebben ze al 6 weken de tijd gehad om kopietje van een (naar mijn idee niet bestaand) Internationaal Arrestatie Bevel op te zoeken en door te mailen. Dat had toch binnen een kwartiertje gelukt moeten zijn.

 • mr. drs. Bou:

  En lees vooral het artikel op Crimesite:
  ‘Stort eerst maar een miljoen’

  Baybasin voelt zich bedrogen door Wladimiroff. Baybasin: ‘Hoe is dit mogelijk dat hier in Nederland dergelijke handjeklap mogelijk is. Ik woon ook al sinds mijn arrestatie in maart 1998 in dit zogenaamd beschaafde Nederland, waar mensen als Demmink hun macht kunnen uitoefenen. We hebben steeds allerlei ontlastende officiële rapporten en documenten uit Turkije aangedragen, die mogelijk via Wladimiroff bij Demmink terechtkwamen, en dan zeiden ze dat we logen en dat die vals waren. Ik ga een klacht tegen Wladimiroff bij de deken indienen en bij de rechtbank. Ik ga procedures tegen hem en de Nederlandse staat voeren tot ik er dood bij neerval.’

  Baybasin is boos, en terecht! Wat een corrupte kliek!
  In de civiele procedure van Hörchner tegen de Staat was Harro Knijff de procureur. Ook dat dossier werd doorgespeeld naar Demmink. Moge deze advocaten zich dusdanig verslikken in hun declaraties dat ze er in stikken en dood neervallen. Want in de civiele procedure van Demmink tegen het AD en de Roestige Spijker is Knijff nog steeds de advocaat en de Staat betaalt! Dat zijn dus onze belastingcenten. Schande, schande, driewerf schande! En LEVE Baybasin!!!

  FREE Baybasin NOW !!!

 • Dick:

  Dan is Vlug de advocaat van het OM nog een lieverdje.
  Schande die Wladimiroff en Knijff.
  Maar goed voor hen dat we niet meer in de tijd van Johan de Wit leven.

 • mr. drs. Bou:

  BNN Today 14-10-2011 – De zaak baybasin

Laat een reactie achter