Archief
Artikelen

De Derde Wereldoorlog gaat voorlopig even niet door, zoals gisteren reeds bleek uit de koppen. De aanval van de VS op Syrië is afgelast, want de valse gifgas-vlag bleek te doorzichtig. De oorlog tegen Syrië gaat echter gewoon door. Deze oorlog duurt nu al sinds maart 2011 en in de media noemt men het een burgeroorlog. Niets is minder waar! Het is een oorlog van buitenlandse huurlingen tegen de Syrische burgers, die massaal worden afgeslacht. Het Syrische leger probeert ze te bestrijden, maar ze worden bewapend door het “vrije Westen” en betaald door de oliesjeiks van de Arabische dictaturen Qatar en Saoedi Arabië. Het aantal slachtoffers tart iedere verbeelding!

In de reeks van artikelen die gisteren op BOUblog verschenen, stond ook een interview van Phil Donahue, eerst met Andrew Bacevich en daarna met Deborah Amos. Dat ging over Syrië, maar niet alleen over Syrië. Het is een absolute aanrader, want hoewel de achtergrond van deze oorlog steeds duidelijker wordt, doet de media alsof het een strijd is van de burgers tegen een wrede dictator. Syrië blijkt als land de opvolger van Libië, wat weer de opvolger was van Irak, wat weer de opvolger was van Afghanistan. Dank zij de interventie van de NATO, zeg maar het militair industrieel complex, zijn al deze landen volledig verwoest, waarbij miljoenen slachtoffers vielen!

Meestal rekent men de vluchtelingen niet tot de slachtoffers, zij zijn immers gevlucht! Alleen de doden worden geteld, maar de levenden die huis en goed verloren en nu wonen in vluchtelingenkampen worden niet als slachtoffers gezien. Ook rekent men de nabestaanden van de doden niet tot de slachtoffers, zij leven immers nog. Maar zij leven verder met het verdriet van een verloren zoon, man of vader, of andere dierbaren. In deze oorlogen vallen ook talloze burgerslachtoffers, waaronder heel veel vrouwen. Hun kinderen leven verder zonder hun moeder.

Het interview van Phil Donahue is in het Engels. Voor wie geen Engels verstaat zijn er twee artikelen van de kritische Belgische journalist Willy Van Damme (met dank aan They Knew):

Syrië–De niet zo spontane spontane opstand laat zien dat het in Syrië geen burgeroorlog is, maar een van buitenaf georkestreerde oorlog. Het bestaat eigenlijk uit twee artikelen. Het eerste artikel betreft een bespreking van een artikel van Seymour Hersh “The Redirection”, wat in 2007 in de New Yorker verscheen en het tweede artikel betreft een artikel dat op 26 februari 2011 op het blog van Iba Abdo verscheen en waar zij wist te melden dat er op 15 maart 2011 een opstand in Syrië uit zou breken. Zij praat zelfs over een revolutie! Uit het artikel blijkt dat Iba Abdo, via facebook, in contact stond met deze opstandelingen en dat er op 26 februari 2011 al ruim 24.000 Syriërs zich hadden aangemeld. De opstand/revolutie zou in 8 verschillende regio’s uitbreken.

Iba Abdo is overigens al 13 jaar woonachtig in Nederland en heeft politicologie gestudeerd.

Lees ook de reacties met de antwoorden van Van Damme!

Syrische gifgasbewijzen bij De Standaard laat zien dat de valse gifgas-vlag door onze media wordt gepropageerd.

En dan nu het interview. Phil Donahue was jaren lang de gastheer van een zeer populaire praatshow. In 2006 maakte hij een documentaire over een jongeman die als invalide terugkeerde uit de oorlog tegen Irak: Body of War. Deze staat in deeltjes van 10 minuten op YouTube. Dat is uiteraard een anti-oorlogsfilm.

Andrew Bacevich is een voormalige hoge militair die heeft gediend in de Vietnam-oorlog. Tegenwoordig is hij professor in de geschiedenis aan de Boston University en hij heeft een zoon verloren in de oorlog tegen Irak. Hij is beslist geen pacifist, maar de manier waarop het Amerikaanse leger tegenwoordig functioneert, bevalt hem helemaal niet! De VS mag dan de grootste militaire macht ter wereld zijn, maar ze verliezen iedere oorlog die ze beginnen. Ook staat de bevolking niet achter deze oorlogen. Bacevich wil niet dat er een aanval op Syrië komt. Hij praat ook over de geschiedenis van het Amerikaanse militairisme, hetgeen verhelderend is. Dit interview is geïllustreerd met beelden van de oorlog duurt 34 minuten.

Vanaf minuut 34 praat Phil Donahue met Deborah Amos, een journaliste en National Public Radio Middle East correspondent die jaren heeft doorgebracht in Jordanië. Zij praat over de vluchtelingen, inmiddels zo’n 2 miljoen, die in Syrië ooit een normaal leven hadden, maar die nu wonen in vluchtelingenkampen. Hun kinderen gaan niet meer naar school, ze wonen vaak in een tent, drinkwater is schaars en ga zo maar door. Dit interview is zeer indringend! Want weliswaar vallen er in Syrië maandelijks 5.000 doden, maar er is ook een dagelijkse stroom van 5.000 vluchtelingen. Ook dat zijn slachtoffers van deze smerige oorlog! Ook dit interview is geïllustreerd met beelden.

What Are We Doing in Syria? duurt 57 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

50 Reacties op “Phil Donahue praat met Bacevich en Amos over Syrië”

 • mr. drs. Bou:

  The New York Times:

  A Plea for Caution From Russia
  What Putin Has to Say to Americans About Syria

  By VLADIMIR V. PUTIN
  Published: September 11, 2013 4447 Comments

  MOSCOW — RECENT events surrounding Syria have prompted me to speak directly to the American people and their political leaders. It is important to do so at a time of insufficient communication between our societies.

  Relations between us have passed through different stages. We stood against each other during the cold war. But we were also allies once, and defeated the Nazis together. The universal international organization — the United Nations — was then established to prevent such devastation from ever happening again.

  The United Nations’ founders understood that decisions affecting war and peace should happen only by consensus, and with America’s consent the veto by Security Council permanent members was enshrined in the United Nations Charter. The profound wisdom of this has underpinned the stability of international relations for decades.

  No one wants the United Nations to suffer the fate of the League of Nations, which collapsed because it lacked real leverage. This is possible if influential countries bypass the United Nations and take military action without Security Council authorization.

  The potential strike by the United States against Syria, despite strong opposition from many countries and major political and religious leaders, including the pope, will result in more innocent victims and escalation, potentially spreading the conflict far beyond Syria’s borders. A strike would increase violence and unleash a new wave of terrorism. It could undermine multilateral efforts to resolve the Iranian nuclear problem and the Israeli-Palestinian conflict and further destabilize the Middle East and North Africa. It could throw the entire system of international law and order out of balance.

  En zo voort. Verstandige woorden! Voor wie het nog niet heeft gelezen: MUST READ!

  Sorry, Obama – your Hamlet sucks

  British journalist Tim Wall is an editor at RT.com. A former editor-in-chief of The Moscow News, he has lived and worked in Russia since 2003.

  Published time: September 14, 2013 01:11

  On the face of it, Barack Obama’s agonized “To bomb or not to bomb?” speech to the American people looked a class act, lacking only Hamlet’s skull and a Shakespearean costume. The reality? He’s lost the argument for strikes on Syria, and he knows it.

  The decision by the US president to postpone a vote in Congress on military intervention in Syria led to some commentators, such as CNN’s Fareed Zakaria, dubbing Obama a modern-day “Hamlet” for being indecisive, and thus weakening American power around the world. “To go through this Hamlet-like performance on the world stage can’t be good for American power and prestige,” Zakaria said in an interview on CNN’s sister channel in India, IBN.

  In fact, when making the case for a limited strike against Syria President Bashar Assad’s regime, to “degrade” his ability to launch any future chemical weapons attacks, both the US president’s moral rhetoric and realpolitik were hopelessly flawed.

  Obama’s ‘sea of troubles’

 • mr. drs. Bou:

  Syrious Strain: ‘US public opinion boxed Obama in, but he’s still prone to war’ duurt 5 minuten.

  Gepubliceerd op 14 sep 2013

  Three quarters of Americans back efforts to resolve the crisis in Syria through an international agreement to control weapons. That reflects the anti-war feeling that shadowed Obama’s request for Congress to authorize an attack. And that sentiment’s crucial to preventing further escalation, according to Lawrence Freeman, a political journalist at the Executive Intelligence Review.

 • Alfons:

  Obama hier en obama daar. Hij IS het niet! Het is een 25 jaar lang gehersenspoelde en zwaar opgeleide psychopaath. Als je de fotos ziet van hem in zijn speeches,en in het witte huis, wat zie je dan??? Kijk naar die kerels naast en achter hem!!!! Met die vuile grijns op die koppen!! DAT zijn de echte mannen achter heel die troep en ellende!!!

 • Chris H:

  Ik volg de kwestie Syrie nu al vanaf het begin en lees veel blogs en teksen op verschillende websites.
  Ik werk op een locatie waar dagelijks vluchtelingen komen en vraag onder de Syriers wie de oorzaak is/zijn van alle ellende in hun land.
  Velen wijzen toch naar Bashar Al Assad. Wie zijn dan deze vluchtelingen? Als de opstandelingen meesta huurlingen uit het buitenland zijn?
  Ik zit met veel vragen. Dat er veel belangen zijn bij het afzetten van Assad door het westen snap ik ( olie, gasleiding enzvrt).

  • mr. drs. Bou:

   Beste Chris H,

   Ik heb daar nog eens over nagedacht, maar jij werkt kennelijk met vluchtelingen in Nederland. Dat is een selecte groep. De meeste Syrische vluchtelingen zijn voetgangers, soms met een ezel, maar zonder vliegticket!

   Die “spontane volksopstand” in maart 2011 (die reeds werd aangekondigd op Twitter in februari 2011) werd wel degelijk ook door binnenlandse krachten gestuurd. Er zijn demonstraties georganiseerd en provocateurs maakten dat het een chaos werd, zodat er doden vielen. In oktober 2011 was er echter een massale demonstratie PRO Assad:

   Tens of thousands in Syria stage pro-Assad rally

   12 October 2011 /AP
   Tens of thousands of Syrians thronged a main square of the Syrian capital and nearby streets Wednesday in a huge show of support for embattled President Bashar Assad, as he struggles to quell a seven-month-old uprising. Opponents charge such rallies are staged by the regime.

   International pressure is building on Assad to step down over his regime’s bloody crackdown on anti-government protests that the UN says has left nearly 3,000 people dead.

   Assad was bezig om Syrië te democratiseren. In mei 2012 waren er vrije verkiezingen, maar het land begon toen al in chaos te verkeren vanwege de “Free Syrian Army”. Toch weet Assad zich tot op heden te handhaven! De vluchtelingen die zeggen dat ze vluchten voor Assad, zouden dus wel eens landverraders kunnen zijn…

   Ik weet niet of in Syrië op landverraad de doodstraf staat, maar dat zou best wel eens kunnen! In elk geval is het een misdrijf dat in ieder land zwaar wordt bestraft.

   Tot slot nog dit: als het lijkt alsof ik partij kies, begrijp dan dat ik altijd aan de kant van de bevolking sta!

 • Chris H:

  Ikzelf heb mij trouwens beschikbaar gesteld vorig jaar als kandidaat parlementslid namens de SOPN. Wij wilden de huidige Brusselse machten en belangen van Multinationals en banken in ons eigen land aanpakken. Helaas waren er slechts 15000 mensen die het snapten en het roer om wilden gooien en op de SOPN hebben gestemd

 • mr. drs. Bou:

  Beste Chris H,
  Welkom op BOUblog. Ik ben niet in een positie om te beoordelen in hoeverre deze “burgeroorlog” de schuld van Assad is. In interviews komt deze man steeds heel redelijk en gematigd over, maar zijn land wordt bestookt door buitenlandse huurlingen, wrede Al Qaida hooligans! En wat doe je dan? Assad stuurt het leger er op af…

  Frontline: Dramatic report as Syria Army battles jihadists in ancient Christian village

  Dit nieuws was gisteren ook op het NOS journaal:

  Dreigende raketaanval VS op Syrië voorlopig van de baan
  Amerika en Rusland bereiken overeenstemming

  Zij eisen nu dat Syrië zijn gifgas inlevert! Hoe de regering van Syrië daarover denkt, doet kennelijk volstrekt niet ter zake!

  Kleintje Muurkrant:

  Benghazi, the followup

  Mensenrechten

  Gelijke monniken

  En dan nog even een tenenkrommende discussie:

  George Galloway vs Jo Coburn – Chemical Weapons duurt 10 minuten.

 • Jasper:

  Pure westerse propaganda, maar ja wat wil je het is MSM en dan ook nog de BBC, maar George heeft wel goede punten wat een b@#ch! is die Jo, het zal me niets verbazen als ze van de zionistische tak zal zijn.

 • Jasper:

  Volgens mij zit ik niet zo mis met die gedachte, Mvg.Jasper. : http://mindventurepictures.com/wp-includes/js/jcrop/jo-coburn-jewish

  • Jasper:

   Ja, inderdaad diep triest, collateral damage he, het is goed dat zulke organisaties er zijn maar ik betwijfel als het er op aan komt of er dan niet enige belangenverstrengeling komt kijken. Michael Parenti omschrift zulke zaken en dat vanuit het emperische bekeken, dan zijn we nu op het punt aangekomen dat deze organisaties slechts het doel dienen om voor het oog goed over te komen. Het web van het corperatisme is te verweven in zulke organisaties. Maar natuurlijk moet of mag men daarin niet stigmatiseren en het kritisch blijven volgen. Mvg.Jasper.

  • mr. drs. Bou:

   Beste Dr. John,
   Dank voor de link, maar ik snap het niet helemaal.
   Er zijn kennelijk twee missiles afgevuurd vanuit Spanje en deze werden onderschept door de Russen in de Middellandse Zee.
   Maar ik ben moe en hoewel ik het probeer te volgen, ontgaat me de essentie.
   Wie snapt er nog wat van?

   In elk geval gaat WWIII voorlopig even niet door. Kan ik dus rustig mijn tomaten oogsten, zonder angst voor fall out of nog erger…

   In wat voor wereld zijn we verzeild geraakt? Ik wens iedereen slechts vrede en geluk!

 • mr. drs. Bou:

  The Resident: US leaking chemical weapons

 • Diewer:

  Video met duidelijk commentaar van onafhankelijke journalist Thierry Meyssan op de zogenaamde gasaanval. De kinderen zijn twee weken tevoren ontvoerd, veel familieleden vermoord, maar sommige overlevenden herkenden kinderen op de video. Frans gesproken maar Engels ondertiteld, niet perfect maar wel goed leesbaar.

  http://the-tap.blogspot.nl/2013/09/the-children-were-abducted-and-injected.html

  Thierry Meyssan september 9 2013

 • mr. drs. Bou:

  Preempting The Next Round of Lies Against Syria

  What the UN report on Syria will say & what the liars in the West will claim it says.

  By Tony Cartalucci

  September 15, 2013 “Information Clearing House – The bottom line regarding the UN’s upcoming report regarding the August 21, 2013 chemical weapons attack in Damascus, Syria is best summed up by the BBC’s article, “Syria crisis: UN report to confirm chemical arms attack” [emphasis added]:

  Ban Ki-moon made no comment on who was to blame for the 21 August attack in the Ghouta area of Damascus, as that is not part of the report’s remit.

  Despite this, the United States and its axis of collaborators are already trying to spin the report as confirmation that the Syrian government was responsible.

  In other words, the very underwriters of the armed militancy that is consuming Syria, US, Saudi, Qatari, and Israeli interests, are sitting along side the head of the UN commission producing reports portraying the Syrian government as guilty of “war crimes and crimes against humanity.”

  The Obama Regime is Buying Time

  By Peter Koenig

  September 15, 2013 “Information Clearing House – Talks between Mr. Lavrov und Mr. Kerry were ‘successfully’ concluded this Saturday afternoon, say the Swiss media – and others. Strange though, that no representative of the Syrian Government was present, surely not invited. How does that fit with a world that seeks equality and democracy? – The country of which the future – life or death – is being debated is not even present. How come the world at large just accepts this abnormality – no questions asked?

  The arrival of the two delegations of Foreign Ministers Sergey Lavrov and John Kerry at Geneva’s Hotel Intercontinental on Thursday was quite a sight to see. First Kerry’s convoy of about a dozen black and blinded blue-light, heavy 4×4’s with sirens stopped in front of the Intercontinental gates. Mr. Kerry debarked like royalty amidst camera flashes and a forest of reporters’ mikes, waving with a condescending smile. In the late afternoon, Mr. Lavrov arrived without fanfare and without a tie – but all the more a serious contender for his US counterpart.

  Het volgende interview is een verademing! MUST HEAR !!!

  Interview With Iran Foreign Minister
  “The President of the US is Being Pushed into a Trap”

  Video and Transcript

  Press TV has conducted an exclusive interview with Iran’s Foreign Minister Mohammad Javad Zarif

  September 15, 2013 “Information Clearing House – Unfortunately it seems to me that the United States seems to be living in the 19th century when the use of force was a prerogative of states, it is not.

  Interview with Iran Foreign Minister Mohammad Javad Zarif duurt 29 minuten.

 • mr. drs. Bou:

  From the Firefight: RT crew amid pitched battle between Syrian army, rebels

 • mr. drs. Bou:

  Voor wie nog denkt dat de VS in Syrië een wrede dictator wil verjagen, is hier het antwoord! De VS wil in de VS de wapenindustrie spekken door wapens op Syrië af te schieten. Zo simpel ligt dat!

  War Dividend: US arms firms ready to cash in if Syria attacked

 • mr. drs. Bou:

  Gepubliceerd op 4 sep 2013

  Abby Martin dissects the establishment propaganda about Syria’s chemical weapons and questions the interests driving the call for war.

  Syria War Propagandists Debunked | Weapons of Mass Distraction duurt 8 minuten.

 • Hoe ga je jezelf hieruit redden Meneer de President (kuch Leugenaar)???

  ALERT: Obama Destroyed On Fox News About Syria – MUST WATCH
  http://www.youtube.com/watch?v=KFg18dXbOmI

 • President Al-Assad’s interview with Dennis Kucinich, former
  U.S. Congressman & Greg Palkot, senior foreign affairs correspondence,
  FOX-news!
  Gepubliceerd op 18 september 2013.
  Deel 1 duurt 28.22 minuten.
  Deel 11 duurt 31 minuten.

  FULL EXCLUSIVE Interview of Fox News with Syrian President Bashar al-Assad – 9/18/2013 duurt 59 minuten.

 • mr. drs. Bou:

  Gevonden op Zaplog, met annotaties!
  Het ensceneren van de gifgasaanvallen in Syrië

  Staging the Chemical Weapons Attack in Syria

Laat een reactie achter