Archief
Artikelen

Terwijl iedereen het heeft over gifgas, gaat de strijd in Syrië niet om gifgas, maar om aardgas! In juli 2011 werd het contract getekend voor een pijplijn die aardgas kan transporteren van Iran, via Irak, Syrië en Libanon naar de Middellandse Zee. Deze gaspijp betekent concurrentie op de gasmarkt voor een aantal omliggende landen: Qatar, Turkije, Israël (Leviathan gasveld!) en Saoedi Arabië. Vandaar dat men in Syrië een “burgeroorlog” heeft georganiseerd. Natuurlijk spelen er ook andere belangen mee: de wapenindustrie van de VS heeft altijd belang bij een oorlog! Maar de wonderlijke bondgenootschappen tegen Syrië worden verklaarbaar als het gaat om de strijd tegen die pijplijn.

Laten we eerst even kijken naar de laatste nieuwsberichten, waarna James Corbett laat zien waar het allemaal om draait: bloed voor olie, gifgas voor aardgas en dollars voor wapens! Voorlopig lijkt Obama geen enkele steun te vinden voor zijn aanval op Syrië, maar wat niet is, kan nog komen. In Syrië gaat de strijd gewoon door.

Putin: Claims that Assad used chemical weapons ‘utter nonsense’

Syria Suffering: ‘No boots on the ground’ means ‘only Syrians’ blood will be spilt’

Obama decides to strike Syria, seeks congressional approval

Escobar: Obama’s military solution is desperate Hail Mary pass

Obama Violates the Fundamental Doctrine of the Constitution

Get-Out Clause: ‘Obama can blame Congress if they vote against Syria war’

En dan nu de eigenlijke reden voor deze idiote oorlog: PIJPLIJNEN !!!

James Corbett legt duidelijk uit welke landen voor en tegen Syrië zijn en waarom. Het gaat niet om gifgas, maar om aardgas. Als de pijplijn van Iran naar de Middellandse Zee doorgaat, dan wordt Turkije als doorvoerland gepasseerd. Qatar krijgt concurrentie van Iran, Saoedi Arabië idem dito. Israël, dat hoopte de grote gasleverancier te worden met het Leviathan gasveld, wilde Syrië altijd al kapot maken, omdat Israël de macht in het Midden Oosten wil. Met die gaspijplijn krijgt Israël nu haast om Syrië te vernietigen. Jmes Corbett legt dit duidelijk uit, vanaf minuut 18.

Who Is Really Behind the Syrian War? duurt 50 minuten.

Alle achtergrondinformatie staat met links op de website van James Corbett.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

63 Reacties op “Syrië: de strijd tegen gifgas gaat om aardgas”

 • Sancho Panza:

  Idem Afghanistan!!! Allemaal gas, olie en de petro-dollar. De endlösung is nabij.

 • Jasper:

  Beste Boudine ,dus als ik het goed begrijp heeft de Saudische prins Bandar in de volgende video ook een stevige vinger in de pap http://youtu.be/gWysGiwvih4

  • mr. drs. Bou:

   Let ook op de agressieve taal! Het doet pijn aan mijn oren en dan kijk ik niet eens! Kwaak kwaak kwaak !!!!!!!
   Het zal wel main stream media zijn, voor of tegen doet niet zo ter zake. Kwaak kwaak kwaak !!!! Luid, duidelijk en vooral snel !!!

   Wil niet zeggen dat dit niet waar is, maar ook deze video zegt ons wat we moeten denken. Het tegendeel! Wie durft nog te denken voor zichzelf?

 • Jasper:

  Ik heb het idee dat deze site wel een behoorlijk helder beeld schetst van de situatie http://xymphora.blogspot.nl/ .Mvg.Jasper.

 • Chemical Hypocrisy:
  Lies and Disinformation on the Road to War.

  The Corbett Report, 29 augustus 2013. Video duurt 5 minuten.

  http://www.corbettreport.com/chemical-hypocrisy-lies-and-disinformation-on-the-road-to-war/

 • They Knew:

  Bou,

  De Syrische opstand ontmaskerd!

  Opmerkelijk artikel van Willy van Damme over Iba Abdo, een Nederlandse politicologe van Syrische afkomst en al 13 jaar wonende in Nederland.

  En wat een onthullend artikel van Iba Abdo op haar blog. Iba Abdo wist op zaterdag 26 februari 2011 om 03:09 uur al, dat er op 15 maart 2011 een ‘spontane opstand’ in Syrië plaats ging vinden. Het verontrustende in haar verhaal is alleen dat zij het een “Syrische revolutie” noemt die op 26 februari 2011 al 24.500 leden telt, verdeelt over 8 Syrische provincies. De communicatie verliep via Facebook (PRISM?) en wie waren de organisatoren?

  • mrpettjo:

   Willy van Damme is zeer goed geinformeerde Vlaming over het Midden-Oosten en bepaald geen meeloper met de NWO-mediarepresentanten.
   Bij de reacties op het artikel nog een interessante beschouwing over de actuele binnenlandse implicaties van Obama’s wapenleveranties aan Al Qaeda eenheden in Syrie van Wayne Madsen op zijn paysite:

   “Obama has faced with another grim reality. Some within the Pentagon ranks are so displeased with Obama’s policies on Syria, they have let certain members of Congress of both parties know that “smoking gun” proof exists that Obama and CIA director John O. Brennan personally authorized the transfer of arms and personnel from Al-Qaeda-linked Ansar al Sharia Islamist rebels in Libya to Syria’s Jabhat al Nusra rebels, who are also linked to Al Qaeda, in what amounts to an illegal “Iran-contra”-like scandal. The proof is said to be highly “impeachable.”

   The developing scandal involves Turkish, Qatari, Lebanese, and Croatian firms and front operations; Qatar Airways Cargo; ousted officials of the Mohamed Morsi government of Egypt; small Turkish and Jordanian air service companies contracted by the CIA; Saudi intelligence chief Prince Bandar bin Sultan Al Saud; the September 11, 2012 attack on the CIA annex in Benghazi; and “black” carve-out contracts with the U.S. Air Force. ”

   http://www.waynemadsenreport.com/articles/20130901

 • yvonne:

  Weer de msm in, dat is mijn taak……….

  Groet Yvonne

 • yvonne:

  Zo dat is weer gedaan, wir haben es nicht gewusst, is er niet bij, heb alle mails bewaard!

  Beste redactie,

  Word nou toch alsjeblieft wakker, voor het te laat is…………

  http://www.boublog.nl/02/09/2013/syrie-de-strijd-tegen-gifgas-gaat-om-aardgas/#comment-24451

  Onze overheid heeft echt niet het beste met ons voor, onze overheid weet niet eens waar ze mee bezig zijn, alleen het salaris en de status telt.

  Denk ook alsjeblieft aan jullie kinderen en eventuele kleinkinderen, werk mee om hier een mooie aarde van te maken, in vrede, respect en genoeg voor iedereen!

  Werk alsjeblieft niet mee aan het feit dat geld gaat overheersen boven de menselijke maat.

  Lieve en welgemeende groet
  Yvonne Hoekema

 • mr. drs. Bou:

  Dit is een interessante aanvulling:
  Geplande aardgaspijpleiding van Qatar naar Europa loopt door Syrië

  Uit dat artikel blijkt dat Qatar het gasveld wil exploiteren en dat Europa liever zaken doet met Qatar, dan met Iran. Let wel, het gaat om hetzelfde gasveld, dat onder Iran ligt, maar ook onder het piepkleine Qatar!

 • mr. drs. Bou:

  THE BABY AND THE BAATH WATER

  Thursday 16 June 2011, 19:00

  Adam Curtis

  Dit is een lang en goed geïllustreerd artikel over de geschiedenis van Syrië sinds de 2e wereldoorlog en de manier waarop de VS deze geschiedenis probeerde te sturen. Curtis vertelt ook hoe en waarom de vader van de huidige president Assad aan de macht kwam en welke terreur deze uitoefende op de bevolking. In het artikel staan filmpjes met originele beelden.

 • mr. drs. Bou:

  They Knew en mrpettjo,
  Per e-mail ontving ik dit wonderlijke filmpje. Wat denken jullie, waar of niet waar? Het is afkomstig van deze poster, die in elk geval de strijd om Syrië behoorlijk bijhoudt! Als het waar is, dan zijn we met Obama nog erger in de aap gelogeerd als met Bush!

  Uncovered Muslim Brotherhood Documents Could Put Obama in Prison duurt 4 minuten.

 • Jasper:

  Als men er vanuit durft te gaan dat alle religies een nauwkeurig ontwerp zijn van de illuminated ones dan kan men ook wellicht zien dat de muslim-brotherhood daarvan ook een product kan zijn.Heeft er al iemand werkeijk naar de achtergrond van deze organisatie gekeken?Moeilijk te infiltreren als niet moslim , ja en de paus komt niet uit rome.Evenals het zionisme welke een valse religie is en gebaseerd op leugens en vals dogma’s zijn de meeste geloven bedoeld om te verdelen en te heersen.Nu dat Syrie op het internet volop in de schijnwerpers staat kan men hier ook de verdeel en heers strategie zijn werk laten doen.Barack Obama valt op vele manieren door de mand maar om nou te gaan focussen op religies dan zouden we wel eens precies kunnen gaan voldoen aan hun verdeel en heers strategie.En wie weet zijn er achter de scheren wel afspraken tussen die brotherhood , amerika en de zionisten.Alles is corrupt en het geld is hun god en ook bij de meeste geloofs-organisaties. Mvg.Jasper.

 • Jasper:

  Achter de schermen bedoelde ik, sorry.

 • mr. drs. Bou:

  President Bashar al-Assad’s interview with Le Figaro

  Le Figaro: Mr. President, the Americans and the French have accused you of perpetrating a chemical attack on the 21st of August in Ghouta, which led to the death of hundreds. Do you have evidence to suggest that your army did not launch the attack?

  President al-Assad: First of all, anyone making such an accusation is also responsible for providing the evidence to substantiate the allegation. We have challenged them to present a shred of legitimate evidence, which they have not been able to do. Since their foreign policy should be tailored to suit the interests of their own people, we have challenged them to present legitimate evidence to their own public opinion to substantiate their claims; again they have not done so.

  Secondly, where is the logic in us carrying out an attack of this nature: two years into the crisis I can confidently state that the situation on the ground is much better now than it was a year ago; how is it conceivable then that an army making significant advancements on the ground through conventional armament would resort to using weapons of mass destruction?

 • mrpettjo:

  Meest recente bericht van Ben Fulford legt precies uit waar het de zionistische kliek bij de aanval op Syrie, Libanon en Iran om gaat: een financiele crisis (derivatencrisis), een oliecrisis en een nucleaire crisis om de wereldregering zo snel mogelijk te maken:

  “Now let us look at how this plot is both unfolding and unraveling at the present time. The fall of the Mulsim Brotherhood government in Egypt has been a key element in the unraveling because it makes closing the Suez Canal, and thus causing a major oil crisis, much harder to carry out.”

  “The Syrian crisis has revealed the Nazis now only control Turkey, Israel, Saudi Arabia and a pseudo-government in Washington that does not control its own armed forces.”

  http://jhaines6.wordpress.com/2013/09/03/ben-fulford-connecting-the-dots-between-syria-fukushima-olympic-terror-threats-and-the-nazi-cia-september-3-2013/

  • mrpettjo:

   Overigens klopt de probleemanalyse van Ben Fulford wel maar zijn steeds maar weer benadrukken dat de kliek binnenkort/snel gearresteerd (door wie?) zal worden is m.i. wishfull thinking.
   Tenzij de militairen in de VS en in Europa gaan muiten en de kant kiezen van de man in de straat zoals gelukkig in Egypte gebeurde. Ik heb het idee dat Fulford op dat punt ‘democratische’ fabeltjes aan het vertellen is..

  • mrpettjo:

   Bedankt voor de info Dr John. Deze informatie sluit naadloos aan bij de inhoud van dit artikel en is een echte eyeopener: Israel, Robert Murdoch (o.a. Fox news, News of the World) en de familie Rothshild hebben directe belangen bij olie-exploratie in de Golangebied dat bezet wordt door Israel:

   Efraim “Effie” Eitam is the Chairman of Genie Israel Holdings, Ltd., the holding company that oversees Genie Oil & Gas activities in Israel. Eitam is a Brigadier General (reserves) in the Israeli army and served as minister of housing and construction under Prime Minister Ariel Sharon. In an interview with Ha’aretz in 2002, Eitam called Palestinian citizens of Israel a “ticking bomb” and a “cancer”. In 2004, Eitam called the Palestinians “dark forces” and told The New Yorker, “We will have to kill them all.” This is the chairman of the company in which Rupert Murdoch and Lord Rothschild are major shareholders.

   Millions of Americans get their news from FOX News, the Wall Street Journal, or through some other news outlet owned by Rupert Murdoch. FOX News and Murdoch-owned news outlets generally support U.S. military action against Syria, but they do not inform their viewers and readers that Mr. Murdoch has a vested interest in war with Syria. Rupert Murdoch is part-owner of an Israeli-American company that has been granted the rights to explore for oil on the Golan Heights – Israeli-occupied Syrian land. It is highly unethical for FOX News not to disclose this information to its viewers.

   Israel has granted oil exploration rights inside Syria, in the Israeli-occupied Golan Heights, to Genie Energy. Rupert Murdoch and Lord Jacob Rothschild are major shareholders of Genie Energy – which also has interests in shale gas in the United States and shale oil in Israel. Dick Cheney is also on the company’s advisory board.

   It is illegal under international law for Israel to grant oil exploration rights on occupied territory, as Craig Murray wrote in his February 2013 article “Israel Grants Oil Rights in Syria to Murdoch and Rothschild”:

   For Israel to seek to exploit mineral reserves in the occupied Golan Heights is plainly illegal in international law. Japan was successfully sued by Singapore before the International Court of Justice for exploitation of Singapore’s oil resources during the Second World War. The argument has been made in international law that an occupying power is entitled to operate oil wells which were previously functioning and operated by the sovereign power, in whose position the occupying power now stands. But there is absolutely no disagreement in the authorities and case law that the drilling of new wells – let alone fracking – by an occupying power is illegal.

   The fact that Jacob Rothschild and Rupert Murdoch are invested in oil exploration efforts in occupied Syria suggests that they support the overthrow of the Assad government in Damascus in order to weaken Syria and divide the nation in much the same way as Yugoslavia was dismembered in the 1990s.

   http://www.bollyn.com/home#article_14284

 • Jasper:

  Beste mrpettjo, dat doet Benjamin Fullford al jaren , volgens mij tracht hij zo toch geloof te houden in de kracht van het Goede. Volgens mij is het mogelijk de wereld te creeren die je wenst vooral als het collectief er in mee zal gaan, dan sturen wij die energie aan.Dat heet geloven, de macht die nu heerst heeft misbruik van dat geloven gemaakt en zie welke wereld we gecreerd hebben , dus het is wel degelijk mogelijk …..Dus laten we met ons allen blijven geloven in de kracht van het Goede …..dan zal de creatie ervan volgen.Unity is Strenght! Mvg.Jasper

 • mrpettjo:

  Niet te geloven op basis van welk “bewijs” Obama Syrië wil binnenvallen

  Volgens Zerohedge is het ongelooflijk op basis van welk “bewijs” Obama Syrië wil aanvallen als vergelding op het gebruik van chemische wapens. Het bewijs dat er chemische wapens zijn gebruikt, staat zo goed als vast, maar wie deze chemische wapens heeft gebruikt blijft nog vaag.

  http://www.beurs.com/2013/09/04/niet-te-geloven-op-basis-van-welk-bewijs-obama-syrie-wil-binnenvallen/29933

 • mr. drs. Bou:

  Putin: Russia doesn’t defend Assad, we defend international law

 • mr. drs. Bou:

  Demonstratie a.s. zondag in Brussel:

  Geen interventie in Syrië! / Pas d’intervention militaire en Syrie! * Ambassade USA Brussel/Bruxelles – 08.09.2013

  Van 08 september, 17:00 tot 18:30

  Tegenover de VS ambassade, Regentlaan, Brussel

  8 September, de dag voor de stemming in het Congres in de VS, komen we op straat tegen een militaire interventie in Syrië en voor een politieke oplossing!

  Geen militaire interventie in Syrië!

  Een politieke oplossing nu!

Laat een reactie achter