Archief
Artikelen

De strijd om de “petro-dollar” en de wereldhegemonie van de “vrije markt” wordt niet alleen uitgevochten met wapens, maar vooral ook met woorden. Politici verzinnen voortdurend woorden om hun gedrag te rechtvaardigen. Dit woordgebruik wordt overgenomen door de journalisten, waardoor het grote publiek zich schaart achter een “humanitaire interventie” die ten koste gaat van duizenden, of zelfs miljoenen slachtoffers, waarna het land in chaos achterblijft en kan worden leeggeroofd in naam van de “vrijheid en democratie” Zoals Lewis Carroll echter al zei: De vraag is niet wat een woord betekent, de vraag is wie de macht heeft! George Carlin prikte altijd dwars door het versluierende woordgebruik van de politici heen. Hij was een meester in het aantonen wie de macht heeft.

De volgende lezing lijkt serieus. Hij werd gegeven voor de gerenommeerde “National Press Club”, waar journalisten van naam lid van zijn. Maar George Carlin, dat is altijd lachen! En hij heeft ook zo vaak zo vreselijk gelijk!

George Carlin – National Press Club [complete] duurt 35 minuten, gevolgd door 20 minuten vragen en antwoorden.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

3 Reacties op “George Carlin nog steeds actueel”

Laat een reactie achter

Recente reacties