Archief
Artikelen

Leo Verhoef is een accountant die jaren geleden ontdekte dat de meeste accountantskantoren het niet zo nauw nemen met het controleren van de boekhouding van overheidsinstanties. Toen hij de jaarrekeningen van gemeenten en provincies opvroeg, bleek geen van deze jaarrekeningen ooit te kloppen! Dat wil zeggen dat ook de lagere overheden sjoemelen met ons belastinggeld. Op zijn website Boekhoudfraude plaatst hij al jaren de resultaten van zijn onderzoek naar de boekhouding van de lagere overheden. Sommige gemeenten sjoemelen meer, anderen minder, maar overal worden de burgers genept met niet kloppende cijfers en er is niemand die dit controleert. Behalve Leo Verhoef!

In zijn gesprek met Myra legt Verhoef uit dat de jaarcijfers van een groot bedrijf meestal worden gecontroleerd door de belangrijkste aandeelhouders. Als een bedrijf met de cijfers knoeit, dat volgt er een aangifte, een strafrechtelijke vervolging en wellicht een veroordeling. Maar de gemeenten en provincies worden tot op heden door niemand aangeklaagd. De burgers controleren de boeken niet, de gemeenteraden evenmin. Leo Verhoef schrijft brief na brief aan de gemeenteraden van frauderende gemeentes, maar het lijkt niemand te interesseren. Boekhouden is ook zo’n saai vak! Al die cijfers…

Verhoef doet ook aangifte van de fraude, maar zoals u weet heeft het OM een grote vrijheid om een aangifte te seponeren. Misschien een sepot in landsbelang? Tot op heden was er geen strafrechtelijke vervolging van sjoemelende burgemeesters en wethouders, en evenmin van de accountants die deze jaarrekeningen hebben goedgekeurd. Waar het geld vandaan komt, weten we wel: uit de zakken van de burgers. Waar het blijft, is echter onduidelijk. Tenzij het op de bank in IJsland werd gezet…

Boekhouden een saai vak? Niet voor de accountant die doorziet hoe er met de cijfers wordt geknoeid. Leo Verhoef heeft er zijn levenswerk van gemaakt om de jaarrekeningen van de overheid te controleren. Kijk dus eens op zijn website voor hoeveel miljoen er wordt gesjoemeld in uw eigen gemeente. En zeg er wat van!

Talk2Myra: Boekhoudfraude duurt 37 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

14 Reacties op “Leo Verhoef praat met Myra over boekhoudfraude”

 • Sjoerd Visser:

  Duidelijk dat het landsbelang door het stilzwijgen van de overheid geschaadt wordt aan alle kanten.
  Het landsbelang is vooral te lezen als het overheidsbelang en het belang van het koningshuis.
  Die kleine groep bepaalt wat het landsbelang is…om het eigen hachje te redden.
  De miljoenen mensen die hierdoor in de maling worden genomen…de meerderheid dus…vallen blijkbaar niet onder het landsbelang.
  Het is een schande dat deze wetteloosheid door de rechtbanken en rechters in stand wordt gehouden, en dat de overheid hier zelfs de grote drijfveer is om alles onder de pet te houden en de beerputten gesloten te houden. Over onafhankelijke rechtbanken en onafhankelijke rechtsuitvoering kunnen we het in NL blijkbaar NIET MEER HEBBEN. Zo kan men doorgaan met het belazeren, onderdrukken en kaalplukken van die mensen…ook in het “landsbelang”. Zo ziet u maar weer hoe tegenstrijdig ons beleid is: aan de ene kant telt u wel mee, aan de andere kant wordt stelselmatig over u heen gelopen, waarbij natrappen zelfs aan de orde is.
  Als al die beerputten open gaan verdrinken wij nog sneller dan als onze dijken doorgebroken zouden worden !!!
  Onze democratie is een bananenrepubliek geworden.

 • bert (familienaam maathuis):

  Waarom hebben we dan eigenlijk raadsleden?
  Waarom willen al die raadsleden eigenlijk überhaupt in dit dictatoriale systeem zo graag meedraaien?
  VOLKsbelang vertegenwoordigen?
  Of zichzelf door het systeem (een bepaald netwerk) laten vertegenwoordigen (zich er mee identificeren), hetgeen neer komt op: pion zijn?
  Als ik een halfuurs-gesprekje met de burgemeester heb, als ik met een wethouder in mailcontact kom (waar zij ook nog eens een keer heel riant voor betaald worden) dan gaat dat allemaal aardig, leuk en vriendelijk; maar al [zeer] RAS* blijkt dat het daar vervolgens bij blijft. Er wordt géén vervolg aan gegeven, er wordt níets mee gedaan en al helemaal niet wordt er iets in werking gezet. Je wordt dus helemaal niet serieus genomen. Zo is het!
  * Van je ras, ras, ras, rijdt …… (ja, inderdaad, in 2013 gebeurt het nog steeds zo. “Het is 2013!” schreef Maud.)
  Waarom hebben we eigenlijk raadsleden? Nou, zij hebben in ieder geval wél een doel! (Maar dat lijkt privé.)

 • Prof. Dr. Ir. Akkermans:

  bananenrepubliek?

  bananenmonarchie! Fixed it!

  De naam is genoemd, of ben ik nu in de war met mijn alter ego Doekele Terrupstraaa waar te pas en te onpas ook weer steeds de naam genoemd wordt… ’t zal wel door de nevenfuncties komen die verwarring!

  Maar ter zake, is het niet zo dat “onderdanen” ( dat ben ik dus niet want ik ben mens en niemands “onderdaan”) de plicht hebben om van strafbare feiten melding te maken? Inzake de aangiften van Leo Verhoef, vergelijk het hier eens mee: Leo Verhoef doet aangifte van moord omdat hij gezien heeft dat op straat een medemens afgeknald wordt en heeft de dader gezien, wat zegt de pliesie of het OM: “gezien het feit dat het geen familielid betrof, bent u geen direct belanghebbende dus wordt uw aangifte niet in behandeling genomen cq. geseponeerd in landsbelang”.

  Bananenmonarchie dus!

 • Zjoz:

  Demo-cratie= twee wolven en een schaap die samen bepalen wat ze vanavond gaan eten……

  Stay Human,
  Zjoz.

 • P.S.M. Welbergen:

  Niet enkel met cijfers wordt gesjoemeld. De Gemeente Amersfoort wordt illegaal bestuurd. Geen B. en W. besluiten, men is even vergeten, dat te dier zake notulen een volstrekt vereiste zijn!
  Gemeenteraad en B. en W. volledig op de hoogte en doen: niets!
  Te veel boter op het hoofd en schenden, aldus hun eed.
  Rechterlijke (Rotte) Macht houdt eigen blunders onder de pet.
  En de VVD maar praten over integriteit.
  Moedig voorwaarts (Gerard Reve)

 • mr. drs. Bou:

  Rijksoverheid blijkt corrupt

  Interne accountants bij de rijksoverheid hebben aangetoond dat de boekhouding een grote chaos is, een situatie die met de maffia te vergelijken is. Maar liefst 472.0000 euro werd ongecontroleerd overgemaakt op de rekeningen van bedrijven en particulieren, een grabbelton die z’n weerga niet kent. Dit is nog maar het topje van de ijsberg.

  Twee miljard werd uitgegeven zonder dat het duidelijk was of dit wel volgens de geldende regels is gebeurd. Het AD beschikt over de rapportages waaruit blijkt dat twintig procent van de boekhouding het werk is van incapabele corrupte ambtenaren. Accountants vielen van de ene verbazing in de andere toen ze constateerden dat de rijksoverheid in Nederland geen haar beter is dan die in een bananenrepubliek.

 • OTvanVeen:

  Hier moet het gewone Nederlandse volk (de gewone hardwerkende burger e.d.) tegen ingaan. Zij moeten hard werken, en daar bij de Nederlandse gemeente word gesjoemeld met hun belasting euro’s. En justitie houdt het handje boven hun hoofd. Echt ongelooflijk maar ECHT WAAR. Leo Verhoef is NEERLANDS grootste Klokkenluider. Deze man is echt geweldig en meer waard dan hij aan de kaak stelt. Waarom reageert geen mens hierop.

 • yvonne:

  Amsterdam fraudeert 4 miljard; Arno Wellens met Leo Verhoef
  Cafe Weltschmerz.

  Waarom komt zo’n man eigenlijk niet bij DWDD of Pauw, blijkt daaruit al niet, dat de media er niet echt is om mensen te informeren, maar te des informeren?!

  Ik hoop dat veel mensen dit gaan beluisteren, het is een grof schandaal.

  https://www.youtube.com/watch?v=wMKhDrhBGIw

  Amsterdam fraudeert 4 miljard; Arno Wellens met Leo Verhoef duurt 38 minuten.

  Gepubliceerd op 28 sep. 2016

  • mr.drs.Bou:

   Yvonne, dit schandaal is al vele jaren geleden naar buiten gebracht door Micha Kat! Deze tot schandaaljournalist en complotgek gedegradeerde journalist scheef ooit een boek over boekhoudfraude. Het is niet meer verkrijgbaar! In mijn herinnering ging het voornamelijk over de KPNG. Bekend van Leo van Gasselt, de vaste vriend van Gerrie Ulrich uit de Zandvoort porno zaak. Micha Kat is nu een outlaw!
   Er wordt voortdurend gefraudeerd, maar de klokkenluiders worden weggezet als gekken! Leo Verhoef is beslist niet gek en bij de gekte van Kat zet ik ook mijn vraagtekens.

 • yvonne:

  Iedereen die aan de bel trekt, of de klok begint te luiden in Nederland wordt weg gezet als een gek, of een complotter…..

  En Justitie gaat er vrolijk in mee!!

  http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=11143:for-your-truth-freedom-and-happiness-10&catid=9:binnenland&Itemid=22

  Kreeg deze via Nico van den Ham, die ook zo ongelooflijk zijn best doet.

  De tweede reden ligt bij Justitie. Ook daar wil men niets liever dan Micha Kat het zwijgen opleggen voordat hij nog meer corrupte en criminele toga-dragers exposet. Aldus ontstaat een bizarre en levensgevaarlijke samenwerking tussen MSM en Justitie die in feite kan worden gekenschetst als een criminele organisatie. Toen Micha in april 2012 werd gearresteerd op Schiphol, was het eerste dat het OM deed de NOS en Elsevier bellen zodat die het ‘nieuws’ groots konden brengen -het NOS deed dat zelfs als de opening van het Radio 1-Journaal. Dat deze criminele samenwerking ook daadwerkelijk bestaat, blijkt uit een tussenvonnis van het Haagse Gerechtshof dat een onderzoek heeft bevolen naar deze samenspanning. Dat dat onderzoek in paniek van tafel is gespeeld, levert alleen maar nog meer bewijs op dat er een uiterst smerig spel wordt gespeeld waarvan ik al jaren het slachtoffer ben.

  Mensen kunnen/willen de grootsheid van de corruptie in hun land niet bevatten, ze beginnen zich er onveilig onder te voelen, maar het is wel waar!

 • yvonne:

  http://www.boublog.nl/2010/03/13/kat-en-lakeman-accountants-dekken-fraude-toe/#comments

  Hier staat nog wel een link (pdf) over het boek, de boekhoudfraude en een video.

  • mr.drs.Bou:

   Beste Yvonne,
   Ik kan Micha niet steunen, maar ik val hem ook niet aan. Ik kreeg deze mail van hem:

   Beste mensen,

   Donderdag 6 oktober vanaf 9 uur dient op het Gerechtshof Amsterdam mijn hoger beroep tegen de veroordeling wegens ‘doodsbedreiging’ aan Telegraaf-journalist Bart Mos.

   Ik doe echt mijn best om hem in te passen, want Micha heeft zoveel goed werk gedaan. Helaas denkt hij in superlatieven, het is altijd erg, erger, het ergst. Laten we nuchter blijven: het is erg!

 • mr.drs.Bou:

  Gepubliceerd op 29 sep. 2016

  Micha kan zelf niet aanwezig zijn bij het hoger beroep tegen zijn veroordeling wegens ‘doodbedreiging’ van Bart Mos (6-10-2016). Daarom heeft hij een video gemaakt van wat hem verboden is te zeggen in de rechtszaal.

Laat een reactie achter

Recente reacties