Archief
Artikelen

Wat in Nederland nog steeds niet hardop mag worden gezegd, is in Turkije main stream nieuws: Joris Demmink was in 1996 in Turkije en heeft daar twee kinderen verkracht. Deze kinderen werden door de politie naar de hotelkamer van Demmink gebracht, hetgeen op video is opgenomen. Het beeldmateriaal is door de destijds verantwoordelijke functionarissen gebruikt als chantagemiddel. In ruil voor geheimhouding eisten zij dat Baybasin in Nederland zou worden veroordeeld tot levenslang. In samenwerking met de Turkse politie heeft het Nederlandse OM toen een schijnproces tegen Baybasin op poten gezet, dit met volledig vervalste telefoontaps! Een vertaling van dit krantenartikel staat op Klokkenluideronline.

Uit het artikel blijkt dat de Turkse rechters zich beroepen op verjaring om de Turkse deelnemers aan dit complot niet strafrechtelijk te vervolgen. Het gaat dan om politie-hoofdcommissaris Mehmet Agar, zijn assistent Mehmet Emin Aslan, narcotica-inspecteur Ferruh Tankus en de hoofdcommissaris Hudai Sayin. Deze vier “heren” zijn op BOUblog al vaker genoemd. Voer hun namen in de zoekfunctie in, dan komen ze vanzelf boven. Mehmet Agar is intussen in Turkije veroordeeld tot 4 jaar wegens corruptie en samenzwering in de periode 1993-1995. Dat is dezelfde tijd als waarin het complot tegen Baybasin werd gesmeed.

Sinds Baybasin in april 2007 aangifte deed tegen Joris Demmink en consorten (pdf), is er een reeks van artikelen over deze zaak op BOUblog verschenen, maar in dit verband zijn ze niet allemaal even relevant. Laat me het dus samenvatten:

Na het Susurluk ongeval in 1996 begon in Turkije een grootscheeps onderzoek naar de verwevenheid van de misdaad met de politiek. Dit leidde tot een lijvig regeringsrapport, met daarbij een aanvullend rapport over de zaak Baybasin. Uit dat Turkse document bleek dat minister Winnie Sorgdrager van Justitie een onderhoud heeft gehad met eerste minister Tansu Ciller van Turkije over de chantabele Joris en dat de prijs voor het stilzwijgen van Turkije zou bestaan uit het framen van Baybasin. Aldus geschiedde.

Nadat de regering van Tansu Ciller had moeten plaats maken voor de regering van Erdogan, bleek een aantal betrokkenen bereid om te verklaren hoe dit complot in elkaar stak. Vooral de Turkse journalist Burhan Kazmali heeft daarin een belangrijke rol gespeeld. In 2007 verscheen van zijn hand in een Turkse krant het ene artikel na het andere over dit schandalige complot. De Nederlandse detective Langendoen heeft in 2008 op grond van het aanvullende rapport en het werk van Burhan Kazmali een zelfstandig onderzoek ingesteld naar de gang van zaken. Het rapport Langendoen (pdf) laat zich lezen als een spannende spionageroman, maar het is een waar verhaal!

Al sinds 2007 is bij de Nederlandse justitie bekend dat Joris Demmink gechanteerd werd door de Turkse autoriteiten op grond van zijn pedofiele gedrag in Turkije. Ook wist men zeker sinds die tijd dat Baybasin onschuldig is veroordeeld. Een Turkse politieman verklaarde dat hij de taps vervalste, een andere Turkse politieman vertelde dat hij Joris Demmink voorzag van kinderen om te verkrachten, en twee Turkse slachtoffers hebben inmiddels verklaard dat zij door Demmink zijn verkracht. Tot op heden bleef dit alles echter voor Demmink zonder gevolgen. Zelfs een uitgebreide verklaring van Necdet Menzir, de toenmalige directeur van politie te Istanboel, werd niet serieus genomen.

In Turkije probeert de advocaat Eren Keskin de zaak nu heropend te krijgen. Hij eist strafrechtelijke vervolging van de betrokken politiemensen wegens medewerking aan het verkrachten van kinderen. Daarbij verzet hij zich tegen de verjaring van de delicten, die plaatsvonden in 1996. Volgens Eren Keskin gaat het om misdaden tegen de menselijkheid, waarvan de verjaring door de Turkse wet niet is beperkt tot 10 jaar. De delicten van Joris Demmink zijn naar Nederlands recht ook nog lang niet verjaard!

In de Nederlandse wet wordt seksueel misbruik van kinderen jonger dan 12 jaar bedreigd met 12 jaar gevangenisstraf (art. 244 Sr.), bij kinderen tussen 12 en 16 jaar is de straf maximaal 8 jaar (art 245 Sr.). Daarbij geldt niet het territorialiteitsbeginsel, ook het verkrachten van kinderen in het buitenland kan in Nederland worden bestraft. In 1996 was een van de door Demmink verkrachte kinderen slechts 11 jaar oud, de andere jongen was 13 jaar. De verjaringstermijn voor misdrijven waarop meer dan 10 jaar staat, is in principe 20 jaar (art 70 lid 4 Sr.), maar bij het verkrachten van kinderen gaat die termijn pas in als het kind de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt (art. 71 lid 3 Sr.). Daaruit volgt dat Joris Demmink nog tot 2023 strafrechtelijk kan worden vervolgd! Donner, Hirsch Ballin en Opstelten zullen hun leugens dus nog 10 jaar lang vol moeten houden, tenzij ze er voor die tijd in zijn gestikt!

Overigens ben ik van mening dat Joris D. onmiddellijk strafrechtelijk moet worden vervolgd!

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

33 Reacties op “Joris Demmink in de Turkse krant”

 • yvonne:

  Bedankt Bou voor deze uitmuntende samenvatting, kan deze mooi de msm in sturen….Dit moet allemaal uitkomen, Baybasin moet vrijkomen!

  Groet Yvonne

 • Ton:

  Jouw site is werkelijk een geweldige bron aan informatie over de zaak Demmink. De ontwikkelingen en bewijzen zijn niet langer te ontkennen. Dat de zaak in Turkije inmiddels verjaard was is correct. Zie ook de bijbehorend wet TCK 715:102/3 (aanklikbaar via publicatie rechtsverkrachters geknecht ).

  In Nederland is wel tijdig aangifte gedaan. Dus hier kan Joris D. wel vervolgd worden. Maar vorig jaar heeft het OM gesteld dat er geen bewijs was dat Demmink in die periode in Turkije zou zijn geweest (zie BS-foundation. Dat bewijs is er nu dus wel: Op 20-07-1996 (dus omstreeks de gebeurtenis) is Demmink Turkije binnengegaan. Dat maakt Demmink, Peter R. de V., het OM en onze ministers leugenaars. Zwart-op-wit aantoonbaar. Gelogen tegen het volk en tegen de Tweedekamer. Dat is een politieke doodzonde en betekent dat Opstelten moet aftreden.

  En naar mijn mening (ceterum censeo) moeten deze staatsambtenaren ook strafrechtelijk vervolgd worden wegens obstructie van de rechtsgang. Alleen Joris D. is niet voldoende!

 • Ton:

  Nog meer goed nieuws gelezen:
  Een belangrijke getuige in deze affaire
  Henk Krol wil opheldering heeft politieke macht gekregen, is rijzende in de pols en kan op politiek correcte wijze een doorbraak gaan vormen. Voor diegenen die hem wil aanschrijven met verzoeken is hier zijn e-mail adres. Dat het recht moge zegevieren!

 • mr. drs. Bou:

  Beste Yvonne, stuur het maar rond! Ik neem er geen woord van terug! Het wordt de hoogste tijd dat dit juridische ettergezwel wordt doorgeprikt en dat Baybasin wordt gerehabiliteerd. Die man heeft meer gedaan voor de Nederlandse rechtsstaat dan menig topjurist!

  Beste Ton, wat een prima artikel! Bedankt voor de link! Hoe meer mensen hier over schrijven, des te groter de kans dat de main stream er niet langer over kan zwijgen! 🙂

 • Akky van der Veer:

  Ik heb het goede voorbeeld van Yvonne gevolgd en het artikel van Ton met een begeleidend schrijven naar de Friezin Lutz Jacobi (tweede kamer) gemaild. Na de ontvangstbevestiging stuur ik haar jouw artikel, Bou. Je moet ergens beginnen en overdaad schaadt…
  Hartelijke groet van Akky

 • yvonne:

  Dit is de enige reactie die ik terug kreeg, van 1 vandaag, wel een inhoudelijke reactie tenminste, maar heb direct daarop weer een mail gestuurd met daarin de opmerking, uitzending is van 2007. Had toch echt gehoopt dat er met deze nieuwe informatie, in de Turkse krant bedoel ik, opnieuw iets gedaan zou worden. En dat met name het zwijgen van de NOS mij enorm verontrust!

  Geachte mevrouw Hoekema,

  Dank u wel voor uw mail. Wij hebben als 1 van de weinige media hier al eens aandacht aan besteed. Zie de link naar de reportage hieronder. Jammer dat u dit blijkbaar heeft gemist.

  http://www.eenvandaag.nl/criminaliteit/31935/geen_maatregelen_wel_onderzoek

  Hartelijke groet, Lammert de Bruin

 • mr. drs. Bou:

  Jawel, Yvonne! Een uitzending van 2007, maar daarna ruim zes jaar DOODSE STILTE en dan nu terugvallen op een bijdrage uit 2007.
  Wat is het kwadraat van laffe journalistiek? We doen nog even alsof we slechts zes jaar jonger zijn… Long long ago… Passé, allez!!! HOPPA!!!

  sitestat

  En nu maar hopen dat deze verouderde docu het nu nog doet…. Inclusief de advertentie voor zachte slanke benen…

  • mr. drs. Bou:

   De reportage doet het nog en het is wel een van de beste die ooit over deze zaak is gemaakt. Maar sindsdien heerst er een DOODSE STILTE over de zaak Baybasin/Demmink. Gelukkig is men in Turkije minder laf…

   FREE BAYBASIN NOW!!!

 • yvonne:

  Beste Bou,

  Dit was mijn mail terug naar Lammer de Bruin,

  Bedankt Lammert de Bruin, voor deze persoonlijke reactie op mijn mail, en ja ik had deze uitzending niet gezien.

  Maar omdat er 6 juli j.l. een artikel in een Turkse krant heeft gestaan, had ik gehoopt dat de Nederlandse media er opnieuw aandacht aan zou besteden. Vooral het stilzwijgen van de NOS verontrust mij zeer, inmiddels weet ik wat daarvan de oorzaak is.

  Demmink weet van pedofiele escapades van Claus en Salomonsen (vertrouwenspersoon van beatrix) en Donner heeft de media gedreigd met boetes van 100.000 euro’s. Deze zaak ondermijnd onze rechtsstaat als geen ander, demmink heeft voordat hij met pensioen ging 5 of 6 presidenten vervangen om zichzelf helemaal in te dekken.

  Wist je/U dat Robert Rubinstein van de Roestige Spijker via een WOB-verzoek er achter is gekomen dat de Nederlandse belastingbetaler de proceskosten van demmink moet ophoesten?

  Voorts wil ik je nog even wijzen op een nieuwe internet radio-zender n.l. talk2myra.com, dit is een nieuw initiatief om mensen en zaken die niet behandelt worden in de msm toch een geluid te geven. Op youtube kun je/U de uitzendingen terug beluisteren, er zijn ook 2 uitzendingen te vinden met Baybasin, die man verdient echt ons respect.

  Met vriendelijke en zeer welgemeende groet,

  Yvonne Hoekema

 • yvonne:

  En deze mail nog naar Henk Krol, via de link van Ton, Ton bedankt hiervoor…….

  Beste Henk Krol,

  Heb mij al een hele tijd verdiept in de zaak demmink (sorry niet met hoofdletter, past niet bij hem) en probeer dit al een hele tijd te exposen in de main stream media. Eigenlijk doet niemand er iets mee, behalve vorig jaar in AD, regelmatig in Katholiek Nieuwsblad, Henk Rijkers, en 20 juli j.l. in Volkskrant. De NOS zwijgt in alle talen, wat mij zeer verontrust, weet inmiddels allang waarom. Claus en Salomonsen waren ook liefhebbers van kindersex en daar zijn ook bewijzen van, en jorisje viespeuk weet dat.

  Er wordt hier in Nederland (pedoland) een enorm vies spel gespeeld, chantage is een middel geworden om zelfs beslissingen op hoog niveau te beïnvloeden. Kan ook bijna niet anders, als je een beetje notie neemt van wat voor discutabele rol de oranjes gespeeld hebben in onze geschiedenis en nog. Beabilderberg is mede schuldig aan de crisis waar we nu in zitten, wanneer banken geld vanuit het niets mogen creëren en daar vervolgens rente over mogen berekenen, dan kunnen ze dit nooit zonder toestemming van president of koningshuis. Dit systeem, fractioneel bankieren, en niet meer een systeem op basis van een goudstandaard is afgeschaft sinds 1793, volgens mij!

  En de geschiedenis leert ons dat dit altijd fout afloopt, het is niet voor niets dat Rothschild en beabilderberg samen grootaandeelhouders zijn van Shell, het meest smerige bedrijf van de wereld, kijk naar Nigeria, dat land is volledig naar de knoppen! En hun recht kunnen halen, vergeet het maar………….

  Ik noem Nederland (pedoland) inmiddels het moderne Roemenië, alleen in Roemenië wisten ze het allemaal, en hier in dit smerige land doet de media vrolijk mee aan het verbloemen van de waarheid, alleen maar voor een zak met geld, wat zelfs de meeste politici doen dit. Volgens Wicher Wedzinga, ex-rechter, ook niet voor niets natuurlijk, weet heel bestuurlijk Den Haag van de strapatsen van joris viespeuk en de rest, Opstelten, Hirsch Ballin, Teeven en natuurlijk Pechtold die op het meest cruciale punt gewoon zwijgt.

  In wat voor vreselijk land leven wij, ik schaam me intussen helemaal verrot dat ik een Nederlander ben, durf het in het buitenland niet eens meer te zeggen.

  Maar ik wil positief afsluiten, we hebben inmiddels een prachtig initiatief in Nederland op internet, een alternatief radio-kanaal, talk2myra.com, ma.avond t/m do.avond, van 20.30 – 21.30, waar nog wel de waarheid te horen is, in ieder geval niet betaald door één of andere multinational! Alle uitzendingen zijn terug te horen via Youtube.

  Kom op Henk Krol, samen kunnen we van Nederland weer een mooi land maken, niet gebaseerd op winstmaximalisatie maar op medemenselijkheid en duurzaamheid en met respect voor de aarde en alles wat daar op leeft.

  Met vriendelijke en zeer welgemeende groet

  Yvonne Hoekema

 • yvonne:

  Zo is dat, zeg ik met tranen in mijn ogen, ik kan niet anders……

  Lieve groet, Yvonne

 • Joost Visser:

  Er zijn 12 zaken door het om geseponeerd vorig jaar i.v.m. het landsbelang. Blijkbaar is niemand geinteresseerd welke zaken dat un zouden zijn. De hele media zwijgt. Tweede kamer zwijgt. Is toch absurd.

 • Ik heb bij een Amsterdams advocatenkantoor een verklaring afgelegd over de aanwezigheid van Joris Demmink en Ger van Roon in een appartement in Amsterdam-Noord. In dat appartement werden jonge jongens misbruikt.

  Ik ben een ex-leerling van de obs in Sexbierum waar de seksueel gestoorde onderwijzer/directeur 27 jaar lang jongens mishandelde en misbruikte. Deze zaak is door Justitie in de doofpot gestopt en er is zwijggeld betaald.

  Het zal velen niet verbazen denk ik, vooral ook omdat ik op internet actief ben, dat Justitie het op me gemunt heeft. Mijn economische toekomst is met gecreëerde rechtszaken kapot gemaakt en een paar maal al is er een aanslag op mijn leven gepleegd. Maar nee: zwijgen doe ik niet.

 • yvonne:

  Goed van je Koos, zwijgen kan niet meer…..Dikke knuffel van mij en vanavond 19.30! weer luisteren naar Baybasin bij talk2myra. Let op dus, 19.30 begint het.

 • @corrupteboel:

  Breaking! Tijd voor nieuw topic!
  Minister stuurt 2 afgevaardigden naar gevangenis baybasin en verzoekt hem te vertrekken naar turkije. Hoe gek wil je het hebben? Kunnen ze niet beter de minister deporteren samen met zn voorgangers met demmink voorop?
  http://crimesite.nl/dossier/baybasin/26762-minister-vraagt-baybasin-weg-te-gaan

  • mr. drs. Bou:

   Beste @corrupteboel,

   Rustig nou maar. Dit is al de tweede keer dat ze proberen om Baybasin kwijt te spelen. De eerste keer was in 2007, vlak voor of nadat hij die aangifte tegen Demmink en consorten had gedaan. En nu dus nogmaals! Want met dat herzieningsverzoek weet de Hoge Raad zich geen raad!

   Luister vanavond maar naar Myra, dan zal Baybasin zelf wel vertellen wat er gebeurd is. Zijn antwoord op dit soort strapatsen van Demmink is steevast: Ik ben door de voordeur de gevangenis binnen gegaan en ik weiger om deze door de achterdeur te verlaten!

   Baybasin rules! 🙂

 • yvonne:

  Graag gedaan altijd, dit is een belangrijke link i.v.m. demmink en anderen, uitzending van wearechanged in Engeland..

  http://www.infowars.com/elite-pedophile-scandal-explodes/

  Even de msm inwerken,

  Groet Yvonne

  Elite Pedophile Scandal Explodes

  • mrpettjo:

   Er komt dus – bij de getuigenis van Koos van Woudenberg uit Ezinge – een nieuwe uitgebreide (engelstalige) getuigenis tegen Joris Demmink die de centrale rol van ‘gay world capital’ Amsterdam op het terrein van kinderhandel en kindermisbruik zal gaan onderstrepen.

 • mr. drs. Bou:

  Goede morgen, allemaal. Luke Rudkowski, de Amerikaanse journalist die “We Are Change” heeft opgericht, was onlangs in Nederland. Hij heeft verscheidene mensen geïnterviewd over de zaak Demmink. De Engelstalige video is in de maak.

  En het gesprek van Myra met Baybasin staat nog niet op YouTube, maar dat komt wel. Het wordt vandaag ook weer erg warm, daarom ben ik straks weg! 😉

  Allemaal een prettige en rustige dag gewenst!

 • yvonne:

  Foutje van mij, dit zijn de 3 oude uitzendingen met Baybasin, sorry….

  Allemaal lekker genieten van mooie weer!

  Groet Yvonne

Laat een reactie achter