Archief
Artikelen

Lieve hemel, wat een weertje! Bou is nu echt liever buiten! Na die vreselijke noodsloop ben ik achter mijn huis een tuintje aan het maken. En ik had mijn lezers nog wel beloofd dat ik wat foto’s zou plaatsen. Bij deze dus! Mijn goede vriend Sam heeft me geholpen met het zetten van schuttinkjes. Dank je wel, Sam! Daarop volgde een hoop gesjouw met steentjes en zo voort. Maar het wordt al echt een tuintje! Er valt nog een hoop te doen, maar het komt allemaal goed!

Het is hoog zomer en de rozen bloeien. De weersverwachting zegt dat het de komende weken zonnig en droog blijft. En dat zegt men met nieuwe maan! We kunnen de komende weken dus inderdaad heerlijk weer verwachten, geen weer om binnen te zitten somberen, piekeren en bloggen over de wereldproblemen en de komende Illuminati Nieuwe Wereldorde ellende. Hier en nu is alles prima! Er is niets mis met de wereld en alles komt goed.

De komende dagen en weken zal ik wel bezig zijn met de rozen in mijn tuin en rond mijn huis. Er groeit echter nog veel meer! Wat denkt men van een Oost Indische kers in de verse salade? Niet alleen mooi, maar ook eetbaar!

En wat is dit nou weer voor bloem? Kun je die ook eten? Wat zou het zijn, een lelie, een tros narcis, een snijboon of een aardappel?

Dat is dus een aardappel en de bloem kun je niet eten, maar de knollen wel! Wat is dat lekker! Er staan er meerdere in mijn tuintje te wachten op de oogst.

Rechts boven op deze foto is zichtbaar dat het nog steeds een zooitje is. In die hoek ben ik nu bezig. Er is nog veel meer te doen en misschien heeft iemand zin om te komen helpen met het sjouwen van stenen en zo voort. Dat zou wel welkom zijn! Laat het me even weten via het contact formulier. Vaste reageerders gaan voor, reiskosten voor eigen rekening, kost en inwoning gratis en het strand is dicht bij! Zwemmen en zonnen voor eigen risico! 🙂

Duizendschonen en vrouwenmantels zijn ook mooi! Maar gezelligheid gaat voor!

Homegrown Revolution (Award winning short-film 2009)- The Urban Homestead duurt 15 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

10 Reacties op “Bou houdt van tuinieren”

 • Enki:

  Eerlijk gezegd ben ik wel een beetje jaloers op je prachtige (groente) tuin Bou. Kan me goed voorstellen dat je daar voldoening uit haalt en daarbij heb je ook nog eens je eigen biologische en gezonde groente. Ooit hoop ik het zelfde nog eens te kunnen realiseren.

  Hierbij een tip voor betere en gezondere planten. Zie onder ‘Bodem en plant’. http://www.keltischzeezout.com/toepassingen_van_keltisch_zeezout.aspx

  Helaas ben ik niet in de positie om je te helpen, maar dat had ik anders met plezier gedaan.
  Geniet er van zou ik zeggen, net zoals alle andere prachtige zaken die het leven te bieden heeft.
  Carpe Diem

 • Diewer:

  Wow mooie tuin al Bou! En prachtige scherpe foto’s! Ik zou graag willen helpen, maar ben ook niet in de gelegenheid. Volgens mij gaat het echter helemaal goed komen met je tuin! Enne… Vind voor mij ook zo’n Sam! Ik heb al heel lang ook een schuttinkje nodig… Soms moet er iets vervelends gebeuren om iets heel moois te krijgen, getuige de nare noodsloop en het stralend mooie resultaat nu! Veel succes en geniet ervan!

 • Lidy:

  Je hebt er iets moois van gemaakt, Bou. Zo zie je maar weer, with a little help from your friends en nog een hele zomer voor de boeg.
  🙂

 • Een mooie en knusse tuin, Bou!
  Mijn tuin is klein maar fijn en met dit weer is het echt genieten
  van al dat moois om je heen.
  Door die mooie foto’s van je tuin, heb ik wel wat meer ideeen gekregen voor wat andere planten en kleuren.
  Ook de film was interessant.

  Groetjes, Ankie.

 • maneschijn:

  Wat prachtig, Bou!
  Een hoopvol bericht. Opdat wij niet vergeten, dat een desolate bende het eind van de wereld niet is, al ziet het er nog zo somber uit.
  Dank – en geniet ervan!

 • maasdonk:

  Wat een verademing de foto,s van je tuin in deze onzekere en sombere tijden.
  Zoveel leed op de wereld bou en de mensen zien of willen het niet zien dat ze gezamenlijk veel sterker zijn dan een stel doorgeschoten NWO ridders die van god los zijn.
  Zij verschuilen zich achter hun metershoge vestingen om als een soort dagobert duck hun ,,verdiende geld,, te tellen en hun ,,zegeningen.
  Arm van geest zijn ze en er komt een ommekeer, het universum dealt wel met die lui.
  Een fijne zomer en nu heb ik inspiratie voor mijn tuintje dat aan een update toe is.
  Dank je wel en tot horens!

 • Herman Galjaard:

  Goed dat je deze manier aangrijpt om alles even van je af te zetten BOU.
  De boog kan niet altijd gespannen staan !
  Ik heb zelf een ´groen´ beroep en heb na mijn RMTS Aalsmeer op diverse tuincentra stage gelopen.
  Op dit moment is het erg druk en wordt op ons bedrijf (ik ben werknemer) 24 uur per dag in ploegen gewerkt.
  Over bloembollen wordt veel negatief gesproken, als zou het een giftig product zijn etc.
  Rond ons bedrijf zijn diverse sloten die VOL zitten met vis, kikkers etc. dus gelukkig valt het allemaal wel mee.

  Als je in Oktober wat bloembollen wil hebben voor je tuin, laat het even weten.

  Je hebt mijn e-mail adres.

 • mr. drs. Bou:

  Beste Herman,

  Dank je wel voor dit aanbod. Ik ben dol op narcissen! Ik zal je zo even mailen.

  Op Visionair zag ik een leuk artikel over eetbaar Nederland:
  Netwerk Eetbaar Nederland van start
  Visionair: Douwe op 31 juli 2013

  Recent is het landelijke netwerk Eetbaar Nederland van start gegaan. Het is een platform in ontwikkeling om Nederland eetbaarder te maken.

  Daar ga ik nu even rondneuzen en dan snel naar buiten, want het is heerlijk weer!

 • mr. drs. Bou:

  Daarnet zag ik weer een video, ditmaal van een echtpaar in Los Angeles. Zij hebben hun “lawn” verruild voor een eetbare tuin. Het klimaat is niet helemaal het onze, ze hebben een avocadoboom en daar ben ik wel jaloers op. Maar ze doen ook van alles wat men hier ook kan doen.

  Self-reliance in LA: backyard farming + radical home ec duurt 20 minuten.

 • AntiSoof:

  Wat een mooie foto’s! En wat een leuke tuin. Wel heb ik zelf meer eetbaars in mijn tuintje. Tomaten, (3 planten), augurk (om lekker zelf in te maken), bessenstruiken (1 rood, 1 zwart) om heerlijke sap te maken voor in de smooties. En ik heb een pruimenboompje, een kiwi en een Kaki staan. O, ja en een appelboompje.
  Met vriendelijke groet, Soof.

Laat een reactie achter