Archief
Artikelen

Op woensdag 26 juli praatte Myra met Joke Kaviaar. Deze dichteres en activiste verzet zich fel tegen de manier waarop Nederland omgaat met vluchtelingen die hier een nieuw bestaan willen opbouwen. Ze zijn niet alleen niet welkom, ze worden behandeld als criminelen die zelf hun onschuld moeten bewijzen. Als dat niet lukt, worden ze opgesloten in “uitzetcentra” in afwachting van hun terugkeer naar het land van herkomst. Als dat land hen niet wil toelaten, dan zitten ze tot Sint Juttemis in die gevangenis. Omdat Joke Kaviaar luid en duidelijk protesteert tegen dit onmenselijke vluchtelingenbeleid, is ze in januari van dit jaar veroordeeld tot 4 maanden cel wegens opruiing!

Joke Kaviaar schrijft met een scherpe pen kritische artikelen op haar eigen website. Deze is zeker een bezoekje waard! Ze organiseert o.a. lawaai-demonstraties bij de zogenaamde uitzetcentra, gevangenissen waar de zogenaamde illegalen worden opgesloten, zonder enig ander vooruitzicht dan deportatie. Ze worden behandeld als zware criminelen, terwijl ze geen enkel misdrijf hebben begaan. Ze beschikken alleen niet over de juiste papieren. Onlangs heeft staatssecretaris Fred Teeven een wet ingediend waarin illegale aanwezigheid in Nederland strafbaar wordt. Strafbaarstelling van de illegaliteit maakt al deze mensen tot misdadigers!

Joke Kaviaar is ook een van de organisatoren van het No Border Camp: van 2 tot 10 augustus in Rotterdam. Dit is een internationaal gebeuren, het heeft reeds plaats gevonden in verscheidene landen. Het wordt een week vol acties, discussies en workshops, waarbij de vraag centraal staat waarom de wereld is verdeeld in nationale staten en waarom er grenzen zijn. Een wereld zonder grenzen… Imagine!

Het huidige vluchtelingenbeleid maakt talloze slachtoffers. Mensen die graag willen werken, mogen dat niet. Gezinnen worden uiteengerukt, kinderen die in Nederland zijn opgegroeid worden “teruggestuurd naar het land van herkomst”. Mensen worden op straat gezet (“geklinkerd”) zonder enige bron van inkomsten, zodat ze nog slechts kunnen bedelen of stelen. Illegale zwartwerkers worden opgespoord met razzia’s en sommige vluchtelingen plegen uit wanhoop zelfmoord. Maar volgens de politiek gaat het hier niet om een menselijke problematiek, maar om illegalen. Geen enkele politieke partij probeert het beleid te veranderen.

Intussen wordt Joke Kaviaar nog steeds strafrechtelijk vervolgd, omdat ze op internet felle kritiek heeft geuit op het onmenselijke asielbeleid. Ze is gearresteerd en ze heeft drie dagen in voorarrest gezeten. Ook is er een huiszoeking gedaan. Van het vonnis, 4 maanden cel, is ze in hoger beroep gegaan. De vraag hoe dat afloopt, is belangrijk voor iedere blogger, want de vrijheid van meningsuiting ligt hier zwaar onder vuur! Wat mag men nog schrijven en wat is verboden misdunk? Mag men nog oproepen om Demmink te onderzoeken? Mag men vragen stellen bij de holocaust? Mag men oproepen om vluchtelingen te steunen?

Stop de leugen – Joke Kaviaar over de vluchtelingen

Wij zijn Joke,allemaal! Solidariteit tijdens de rechtzaak

Volgens Joke Kaviaar leidt deze strafrechtelijke vervolging haar slechts af van het eigenlijke doel: het steunen van mensen die hier tot illegaal worden verklaard en het strijden voor een menselijk vreemdelingenbeleid. Op het einde van het gesprek noemt Joke Kaviaar nog Peter Storm, als een andere schrijver van scherpe, kritische artikelen. Ook zijn website bleek een bezoekje waard! Haar steungroep 13 september mag hier ook niet ongenoemd blijven. Een laatste belangrijke link is: Vrijheid van beweging. nl. Deze webpagina functioneert als startpagina voor websites die gemeen hebben informatie te verschaffen over en te protesteren tegen migratiebeperking.

Dit boeiende gesprek van Joke Kaviaar met Myra heeft in elk geval mij diep geraakt!

Talk2Myra: Joke Kaviaar duurt een uur en 12 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

12 Reacties op “Joke Kaviaar praat met Myra”

 • mrpettjo:

  Weet iemand waarom het nieuwe media overzicht er uitligt?http://www.nieuwemedianieuws.nl/

 • mr. drs. Bou:

  ‘Uitgezet’ over het lot van uitgezette asielkinderen

  Vier documentaires vanaf 26 juni
  De afgelopen tien jaar zijn vele honderden kinderen uitgezet naar landen die ze zich niet of nauwelijks nog herinnerden. Hun ouders hadden in Nederland om politiek asiel gevraagd, maar raakten uitgeprocedeerd. Ze kregen de keuze om vrijwillig te vertrekken in ruil voor geld of onder dwang door de Nederlandse overheid te worden uitgezet. Politiek verantwoordelijke bestuurders verzekerden dat het goed zou komen met deze kinderen in het land van hun ouders. Maar hoe het ze daadwerkelijk verging na hun uitzetting, is nagenoeg onbekend.

  Deze vraag is de aanleiding voor de vierdelige documentaireserie ‘Uitgezet’ van de VARA, waarin verslaggever Sinan Can samen met documentairemakers kinderen heeft opgezocht in Irak, Afghanistan, Angola, Armenië en Kosovo.

  Dankzij het Kinderpardon kunnen rond de 800 kinderen in Nederland blijven. Maar het overgrote deel zal toch worden uitgezet.
  De documentairereeks ‘Uitgezet’ onderzoekt hoe het kan dat – in de drang zoveel mogelijk asielzoekers uit te zetten – het belang van kinderen uit het oog is verloren. De VARA wil met de serie laten zien wat de gevolgen zijn van het hedendaagse Nederlandse uitzetbeleid voor deze ‘Nederlandse’ kinderen.

  De eerste aflevering staat hier en duurt 45 minuten.

 • Myra:

  http://stevenbrownsblog.wordpress.com/2013/07/02/banana-fraude-nederland-behandelt-zijn-asielzoekers-slechter-dan-zijn-volks-misdadigers/

  Wederom een ijzersterk stuk over het Vreemdelingenbeleid van Joyce Brekelmans.

  Mijn reactie:
  Misstanden en misververstanden over onze vreemdelingen! Misschien iets om mee te nemen voor Wilders, als we toch de straat op moeten gaan volgens hem, mag deze schande van de politiek niet ontbreken. Ondertussen denk ik dat de geschiedenis zich aan het herhalen is. Wij staan er bij en kijken er naar. Straks weer een volkstribunaal en 20 jaar procederen voor een schadevergoeding van alles wat moedwillig kapot is gemaakt. Vervolgens weer oorlog voeren zodat de overlevers van onze vreemdelingenwet toch nog een stukje land kunnen bemachtigen om hun grenzen te bewaken tegen mensen zoals die wij in het kabinet hebben zitten. De cirkel is rond.

 • Ton:

  Het is een lastige discussie. Een half jaar geleden heb ik er ook over geschreven. Joke Kaviaar en de vrijheid van meningsuiting. Het is heel moeilijk om voortdurend tegen corrupte ambtenaren aan te lopen. Regeringsleiders die gewoon keihard in je gezicht staan te liegen en mensenrechten schenden. Dan wordt je boos. Een handtekening onder het EVRM die geen bal waard is. Maar de kunst is om je dan in te houden en wettige middelen te zoeken voor je stem. Je moet nooit worden zoals zij, wetteloos. Het werkt averechts. Onrecht moet je bestrijden met recht. Dat kost meer moeite en meer tijd, maar uiteindelijk zal het resultaat veel beter zijn. Vindt medestanders. Als de groep maar groot genoeg is dan luisteren ze wel.

 • mrpettjo:

  Van de site van Steve Brown geleend een schokkende recente docu van de EO over het Nederlandse asiel(wan)beleid:
  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1351630
  (Mevrouw Gersthuizen(SP) heeft het natuurlijk weer over een kwalijk incident van een rechterlijke uitspraak, maar ja de SP moet binnenkort regeren en dan weet je het wel..)
  Uitzending was op 19 juni.

 • ute:

  Wat erg!!!!!!!! en dan wil Wilders een demonstratie.
  Ben bang en bezorgd..in wat voor land leven we nog!
  In de jaren 60/70 heb ik vaak gedemonstreerd tegen o.a kernwapens.
  Waar zijn onze kinderen?????

 • Censuur:

  Het wordt tijd dat er wordt nagedacht hoe de kids weer de straat op worden “gebracht”, immers is het hun toekomst…

 • Miriam:

  Een Duitse rechter heeft donderdag het terugsturen van een asielzoeker naar Nederland tegengehouden, omdat de Somaliër hier risico loopt op een ‘mensonwaardige behandeling’. Dat meldt NRC Handelsblad zaterdag.

Laat een reactie achter