Archief
Artikelen

Eergisteren stuitte ik op Zaplog op het volgende berichtje:
Beleid: Ontslagen straatveger moet voor zijn uitkering stratenvegen

Door bezuinigingen verloor Hagenaar Harry (53) 3 jaar geleden zijn baan. Hij was straatveger. Nu is hij weer straatveger, maar in ruil voor een bijstandsuitkering, schrijft de Haagsche Courant. “Ik krijg 400 euro per maand minder dan vroeger. Ik voel me uitgebuit als een slaaf.”
Dat ziet Haagse Harry echter verkeerd. Het is geen uitbuiting, het is beleid. De verklaring voor zijn loonsverlaging is simpel. We moeten, zegt de verantwoordelijke wethouder, niet denken dat het raar is. ‘Harry is werkloos en moet werkervaring opdoen.’

Mijn eerste gedachte was: Hoe durven ze!

Op de Belgische website Hoe durven ze! staat een reportage in 5 delen die gaat over de manier waarop de zogenaamde financiële crisis in Europa wordt aangepakt. Het beleid, dat heeft geleid tot grote armoede onder de bevolking, wordt nu gepresenteerd als een oplossing voor de financiële crisis. Het gevolg is echter dat de werkende bevolking steeds armer wordt, door loonsverlaging en een groeiende werkloosheid, terwijl een kleine elite steeds rijker wordt en van de crisis profiteert. Deze verhelderende reportage is gebaseerd op een boek van Peter Mertens: “Hoe Durven Ze – De euro, de crisis en de grote hold-up”:

De Eyjafjallajökull is een natuurfenomeen. De economische crisis niet. Hier past geen verbijstering over ontembare krachten, maar verontwaardiging. Bankiers, poenslurpers en luchtbellenblazers kregen na de crisis van 2008… nog meer macht. In een grote hold-up verhuisden opnieuw miljoenen euro’s naar de miljonairs. In Europa hebben de speculanten ondertussen een keizerlijke status gekregen, en worden ze braafjes “markten” genoemd. Als waren ze keizer Nero, beslissen ze – met duim omhoog of omlaag – over de toekomst van gehele volkeren. Van Griekenland en Italië tot bij ons eisen zij alweer dat u en ik de crisis betalen, voor de tweede keer. Hoe durven ze!

Peter Mertens over ‘Hoe durven ze?’ in De Zevende Dag duurt 8 minuten.

De documentaire Hoe durven ze! in vijf delen van elk ongeveer 10 minuten is een absolute MUST SEE! Op de website staat over iedere aflevering nog wat meer informatie. Klik daartoe op de titel van elke aflevering.

Hoe Durven Ze – 1 – Elke week bankencrisis

Hoe Durven Ze – 2 – Besparen tot in de kist

Hoe Durven Ze – 3 – Het fiscale pretpark

Hoe Durven Ze – 4 – Bratwurst, Lederhosen und Minijobs

Hoe Durven Ze – 5 – Welk Europa willen we?

Mocht u na het bekijken van deze serie nog niet verontwaardigd zijn, kijk dan ook nog even naar deze reportage van het immer brutale GeenStijl team over de gigantische verspilling in Brussel en Straatsburg. Want de EU die ons allen welvaart zou brengen, is vooral DUUR! Die criminele verspilling waarin de Europarlementariërs zwelgen, wordt betaald door de werkende bevolking…

Tom Staal trekt rioolput EU open: Straatsburg duurt 10 minuten.

Tom Staal trekt rioolput EU open: Brussel duurt 8 minuten.

Mocht u nu nog denken dat alles nog goed gaat, of in elk geval wel goed zal aflopen, lees dan dit artikel: Nederland en Europa op weg naar Faillissement

Cyprus wil weer geld zien. Het IMF vindt dat de EU heel snel drie, vier of meer miljarden in Griekenland moet stoppen. Spanje, Italië en Frankrijk broddelen voort. De BTW in ons land gaat naar 23%. De consument is somberder dan ooit. Onze maatschappij is overcomplex geworden, feitelijk gezien onbestuurbaar. Fraude, ondeskundig- en onverschilligheid, zelfoverschatting, persoonlijke stokpaardjes. Honderden miljarden gingen en gaan verloren. Ook al zouden we duizenden controle-instituten hebben, bankenregels tot in het oneindige. Het zal allemaal niets helpen omdat de wortels van ons huidige systeem zijn aangetast. Elke aanpassing maakt de chaos groter en brengt ons verder weg van eenvoud, overzichtelijkheid en het behalen van de beste resultaten tegen de laagste kosten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

34 Reacties op “Europa en de “financiële crisis”: Hoe durven ze!”

 • Sancho Panza:

  Wat betreft de filmpjes van Geenstijl heb ik wat gemengde gevoelens. Geenstijl is en was altijd al onderdeel van de msm. Deze wantoestanden waren al langer bekend en deze filmpjes voegen dus niet meer toe dan alleen het nogmaals onder de aandacht brengen van deze wantoestanden. Wel valt het mij op dat er een Tsjech en een Italiaan in beeld gebracht worden. Geenstijl dan wel de achterliggende macht probeert mijn inziens niets anders dan weer tweedracht te zaaien. We worden met zijn allen tegen elkaar uitgespeeld. De tegenstellingen worden weer eens benadrukt. Wij tegen die luie donders uit het zuiden en oosten. Laat je niet foppen.

  • Annemail:

   Ja maar ondanks dat het bekend was dat de heren en dames er maar niet uit kunnen komen waar te willen vergaderen (ahum) en er dus met enige regelmaat een peperdure verhuizing plaatsvindt van de ene naar de andere stad, gaf niemand hierover een kick toen onlangs weer bleek dat de rupsjes nooitgenoeg weer niet voldaan waren en of Rutte effe wilde bijlappen.
   Wat de Eurofiel ook bijna gelijk deed, anders wordt der fraulein Merkel furies en dat kan niet, gaat ie van huilen.

   • Annemail:

    ‘Kinderarmoede bestrijden met bonnensysteem’
    Uitgebracht op: 25 Juni 2013 – 19:54:12
    Categorie: Binnenland Bron: ANP
    DEN HAAG- Gemeenten moeten meer aandacht hebben voor kinderen die in armoede opgroeien. Dat kan door te investeren in hulp die direct ten goede komt aan de sociale, geestelijke en lichamelijke ontwikkeling van kinderen. Dat staat in een onderzoeksrapport van Kinderombudsman Marc Dullaert. Een van zijn adviezen is een bonnensysteem voor kinderen.

    • Sancho Panza:

     We zijn er sinds de 2e WO niets op vooruitgegaan. Toen voedselbonnen. Nu voedselbanken en bonnen tegen kinderarmoede. Schande!!! Het wordt echt tijd voor een goed basisinkomen voor iedereen en een verbod op voedselbanken en bonnensystemen. 10 miljoen mensen een inkomen van 2000 euro per maand kost jaarlijks slechts 240 miljard. Dat is minder dan de helft van het geschatte vermogen van het gekreunde huis.

 • Sancho Panza:

  De zaak van die stratenveger geeft maar weer eens de noodzaak van een basisinkomen aan. Nu is het gewoon 100% slavernij. In wat voor wereld leeft zo’n wethouder. Het is zo jammer dat dit land vergeven is van dit soort wethouders, politici en ambtenaren die niet verder kunnen/willen/durven denken en blind uitvoeren. Befehl ist Befehl!!! Je word er bijna bang voor dat de geschiedenis zich herhaalt maar nu in een nog groter nazi-Europa of misschien wel een nazi-wereld..

  • mr. drs. Bou:

   Lieve mensen,
   Dank voor de reacties en die straatveger deed wel de deur dicht!
   Geloof me: ik ben een ervarings-deskundige! Ik werkte ooit 60 uur per week op basis van 32 uur minimumloon! Als test-assistente om werkervaring op te doen. Na een half jaar “werkervaring” heb ik gezegd: dit houd ik niet vol, hier moet geld bij. Het was gewoon voordeliger om dan maar niet te werken. En dit verhaal speelt begin jaren ’90! Sindsdien heb ik nooit meer “gewerkt”, maar ik ben wel hard bezig! Over een jaartje moet mijn studie voltooid zijn, zodat ik de resultaten kan laten zien.

   Ik werk ongeveer 10-12 uur per dag, 7 dagen per week, dat is ongeveer minstens 70 uur per week. En ik krijg er geen cent voor. Gelukkig ben ik niet de enige die werkt pro dea, oftewel voor de Grote Godin, alias Moeder Aarde, aka de Natuur!!!

   Weg met de regenten, want ze maken meer stuk dan u lief is. En nu ga ik eten en slapen, wel verdiend! 😉

   • Annemail:

    Bou hier nog een andere variant voor je, zomaar een greep uit het “nieuws” van gisteren:
    Door het faillissement van het Ruwaard van Putten ziekenhuis ( dat banken en verzekeraars bewust failliet hebben laten gaan zodat het goedkoop kan worden gestript en worden overgenomen door andere ziekenhuizen), moeten alle personeelsleden opnieuw solliciteren want zij zijn ontslagen.
    Dit is spelen met mensen en een minachting voor de rechten van verpleegkundigen e.a.
    Als je terug mag komen natuurlijk wel onder andere voorwaarden dan de rechten die je al had opgebouwd.

 • openbaarmysterie:

  De sociale dienst is ziek en verdient de naam niet meer. Asociale dienst is een betere benaming.
  Het voorbeeld van Harry de straatveger vind ik stuitend en is m.i. in strijd met het EVRM art. 4 (verbod op slavenarbeid en dwangarbeid). Ik weet niet of de beste man alleen is of een gezamenlijke huishouding voert, maar bij een volledige werkweek zal hij toch minimaal het wettelijk minimumloon moeten ontvangen en niet de bijstandsnorm voor een alleenstaande (€ 964,40 excl. vt.). De bijstandsnorm voor samenwonenden/gehuwden is gelijk aan het wettelijk min. Loon. Aan de € 400,- inkomstenderving lijkt het erop dat hij alleenstaand is.
  Een soortgelijk beleid heeft de gemeente Stadskanaal jaren geleden ook ingevoerd, bijstandsgerechtigden werden verplicht gesteld om 40 uur p/w arbeid te verrichtten t.b.v. de gemeente en dit naast hun sollicitatieplicht. Een ambtenaar van de S.D. legde dit aan de kijkers van de slaapbuis even haarfijn uit: “je moet het zo zien, de uitkeringsgerechtigden zijn min of meer in dienst van de gemeente (!!?) en krijgen voor hun arbeid een bijstandsuitkering”. Deze gehersenspoelde overheidsslaaf heeft het niet begrepen en kakelt de beleidsmakers na. Ze vergeet hierbij een aantal zeer belangrijke aspecten: als deze mensen ‘in dienst van de gemeente’ zouden zijn, dan zouden ze 36 uur werken i.p.v. 40 uur, voor MINIMAAL het wettelijk minimum loon. Ook zouden zij een dertiende maand ontvangen, pensioen opbouwen, bij goed functioneren een tree hoger mogen, dure opleidingen op kosten van de gemeenschap mogen volgen en daar ook studieverlof voor mogen opnemen. Dat hebben deze mensen niet, dus in de verste verte niet te vergelijken met gemeenteambtenaren en hun riante positie.
  De medewerkers van de sociale diensten zijn tegenwoordig commerciële medewerkers geworden en hebben al het ‘bijstandsmaatschappelijke’ gevoel verloren. Ze kunnen niet meer ‘invoelen’ en verschuilen zich achter de vele wetteksten en beleidsregels om zelf maar niet te hoeven nadenken. De letter van de wet i.p.v. de GEEST van de wet, zoals deze is bedoeld. Uitzonderingen daargelaten uiteraard.
  De weg naar de bijstand is kort genoeg. Mensen met 35/40 jaar of meer werkervaring die aankloppen bij de bijstand is helaas meer regel dan uitzondering. Mensen die met rode vlekken in hun nek in de spreekkamer zitten, omdat ze zich kapot schamen en het gevoel hebben nu hun hand te moeten ophouden. Dit, na jarenlang (tijdens de WW periode) te zijn afgewezen om hun leeftijd. Wat denk je wat dit doet met een mens? Moet je dan ook nog de vernedering ondergaan door – op straffe van een korting op je uitkering – dwangarbeid te verrichtten? De mindset van de hele maatschappij is verkeerd. Werknemers van 45+ worden bestempeld als ‘oudere werknemers’, daar doet de hele re-integratiebusiness aan mee, want die blijft dit label ook gebruiken. Een werknemer van 45+ is GEEN oudere werknemer (we moeten toch door tot 67 jaar?), dat is een werknemer met levens- en werkervaring en over het algemeen rustig(er) en betrouwbaar(der). Een kostbare schat voor je organisatie. Begrijp me goed hoor, vrijwilligerswerk mag en moet zeker worden gestimuleerd, maar het werkt niet onder dwang.
  Gemeenten zijn voornamelijk bezig met imago en eigenzorg i.p.v waarvoor ze in het leven zijn geroepen, de zorg voor de burger. Ga maar eens een vragen bij diverse voedselbanken in Nederland hoe vaak en lang ze hebben moeten smeken om (eenmalige) subsidie voor het oprichten van een voedselbank. Tranen met tuiten. Er zijn gemeenten die de subsidie uiteindelijk om een hele andere reden heeft verstrekt dan het welzijn van de burger…het voorkomen van imagoschade.
  Dankzij miezemuis Jetta Klijnsma hebben bijstandsgerechtigden straks nog 4 weken te overbruggen alvorens ze een uitkering kunnen aanvragen. Deze vrouw is niet van deze tijd of niet van deze planeet. Is dit de plek waar je nog een paar centen vandaan moet schrapen? Begin bij de wachtgeldregeling, dat zet meer zoden aan de dijk.

  • Annemail:

   Klijnsma is niet van deze kosmos zoals het hele PVDA-VVD banana gehersenspoelde (om het in brown termen aan te geven) kliekje wat er nu zit.
   Maar omdat de gemeenteambtenaren, pr(w)ethouders jarenlang gespeculeerd hebben met aankoop grond om zodoende hun eigen kliekje van aannemers e.d. te bevredigen en een gratis verbouwinkje eruit te slepen voor zichzelf, is er geen cent meer te makke.
   Ondanks het gegeven en het publieke geheim omtrent deze types wil herr Rutte toch door met het geven van nog meer verantwoordelijkheden aan gemeentes die ons sociale hart treffen. Ik noem een Jeugdzorg, Ouderenbeleid, Gehandicaptenbeleid. Dit is misdadig!
   Mocht de Gevangenpoort te Den Haag (alwaar de Witt vermoord werd door de Oranje kudde aanhangers), net op het terrein van het Binnenhof liggen. Daar kan men zien waar regentengedrag toe kan leiden.
   En dan gaarne dit kliekje insluiten en de sleutel in de binnenhofvijver gooien.

 • mrpettjo:

  Een recent artikel op Globalresearch vergelijkt de presidenten Carter, Reagan, Bush sr, Clinton, Bush jr en Obama en concludeert dat Obama – verreweg – de grootste oorlogsmisdadiger, de grootste verkrachter van binnenlandse sociale en burgerlijke rechten & vrijheden en de grootste voorvechter van de nieuwe wereldorde agenda van alle presidenten na Nixon & Ford:

  Presidential Rule by Deception: Obama, the Master Con-man

  President Barack Obama promised a comprehensive health care overhaul for America and then presented the electorate with a confusing series of obligatory payments for plans designed by for-profit private health insurance companies. Obama ‘defended social security’ by raising the age of retirement, ensuring that hundreds of thousands of workers in hazardous occupations would die before ever receiving any benefits after a lifetime of obligatory contributions. Obama solemnly promised to defend Medicare and then proposed to reduce its budget by a trillion dollars over a decade.

  http://www.globalresearch.ca/presidential-rule-by-deception-obama-the-master-con-man/5340235

 • They Knew:

  Ik heb niet zoveel met “geenstijl”, maar deze slaat in als een bom.

  http://www.kpnvandaag.nl/#algemeendagblad/internationaleaandachtvoorgeenstijlvideo/

 • mr. drs. Bou:

  RTL: Wie EU Abgeordnete absahnen

  Geupload op 11 sep 2011.

  • Annemail:

   Jetzt geht’s los Bou, wat zullen die Duitsers hiervan zeggen? (ahum)
   Maar zoals duidelijk is dit het inkomen van de Europarlementariër an sich, er zijn natuurlijk ook nog andere bijverdiensten voor deze luitjes, misschien een tip voor Geen Stijl.
   Als je in de stront roert gaat het ………!

   Ondertussen moet je straks gaan bedelen om je bijstand te krijgen in Banana Hollandia.

 • kolonel koekwous:

  Bou, heb dit artikel even doorgelinkt naar mijn facebook.

  Salute

  Il Colonello

 • mrpettjo:

  Pim Fortuyn was eigenlijk de enige Nederlandse politicus van recente datum die het gevaar van de verdergaande integratie van het ondemocratische Europa doorzag en ook overwoog om – zo nodig – op termijn Nederland uit Europa te laten treden. Hij had ook heel goed door dat het corrupte en zwaar verdeelde Europese parlement met deels afgedankte nationale parlementariërs de Europese Commssie daarbij heel goed uit kwam.
  Daarmee had Fortuyn zijn eigen doodvonnis ondertekend overigens..
  Wilders weet dat en daarom blijft het bij hem bij roeptoeteren en gecontroleerde oppositie.

 • Linda:

  En hoe durven ze kun je ook stellen in het volgende filmpje (Must see zou ik zeggen)

  http://www.youtube.com/watch?v=eswhtZsIWkA

  samenvatting Tegenlicht Tax Free Tour duurt 15 minuten.

 • openbaarmysterie:

  Beste Bou, wat je schrijft lijkt meer op slavenarbeid dan het opdoen van werkervaring. Onder het mom van: het opdoen van werkervaring en arbeidsritme en het voorkomen van ‘gaten’ in je cv, worden veel mensen uitgebuid en als gratis werkkrachten neergezet. Je MOET je hele werkleven lang aaneengesloten werken, anders klopt er iets niet helemaal…(niet aan de economie, maar aan de mens). Alsof je direct al je kennis verliest en verandert in een passieve zandzak als je een periode niet in loondienst werkt. Alsof werkervaring de enige van belang zijnde levenservaring is. Nee, de zweep erover, want je leeft tenslotte op kosten van de gemeenschap…Ha, laten we met z’n allen een lijstje maken van lieden die ook op (grote)kosten van de gemeenschap leven zonder daar een prestatie voor te leveren waar de gemeenschap écht beter van wordt…ik maak een begin, het begint met een ‘K’ en het eindigt op ‘oningshuis’.

 • wimakita:

  Beste Lezers,
  Dit lijkt mij pure slavenarbeit van die straatveger.
  Ik weet niet of dit eigenlijk wel mogelijk is.
  Dit is m.i. in strijd met de universele Rechten van de Mens.
  En in Brussel kan ’t niet op.
  Democratie noemen ze dit systeem toch??? hahaha
  Waar m.i. echt ’t probleem zit hoor ik van onze “volksvertegenwoordigers”
  helemaal niets, terwijl dit al jaren speelt.
  http://www.youtube.com/watch?v=jqvKjsIxT_8
  en
  http://www.youtube.com/watch?v=G9IH-XKQpOI&list=PL23A5E4396386B847

  Banking – the Greatest Scam on Earth duurt 10 minuten.

  The Venus project spreekt mij wel aan van Zeigeist.
  Maar ik weet ook niet wat ik er van moet denken.
  Weet iemand meer hierover??
  http://www.youtube.com/watch?v=-_N8YAskCls

 • Happy Birthday George Orwell!
  RT. Published on 27 juni 2013. (video duurt 6.45 minuten)

  Abby Martin remarks on the birthday of George Orwell, British visionary
  and author of “1984”.

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wDxyLLFhFdI

  1984: Blueprint for US Authoritarianism

 • yvonne:

  Luke Rudkowski van Wearechange.org in gesprek met Greg Palast over geheime afspraken binnen de bankwereld, het verbaasd mij al lang niet meer, maar vind het wel fijn dat toch steeds meer mensen naar buiten komen met relevante informatie. Maar weer even de msm in werken…….

  http://www.youtube.com/watch?v=ogc-LRWByhY

  Groet Yvonne

  Greg Palast: A Memo that Confirmed Every Conspiracy Freak’s Fantasy duurt 9 minuten.

 • yvonne:

  Snoeiharde column van Ewald Engelen, maar wel precies met de vingers op de zere plekken!

  http://www.ftm.nl/column/hoe-grootbedrijven-de-democratie-uitwonen/

  Groet Yvonne

 • yvonne:

  Vorige link werkt niet meer, deze dus wel, excuses!

  https://www.burgerforum-eu.nl/category/publicaties/

 • Boudine:

  Hoe durven ze! Wat een wanbeleid!

  No passengers, no planes: ‘Ghost’ airports of Europe

 • yvonne:

  Eurobedrog.

  CBS-cijfers dekken niet de hele werkelijkheid. Er is onvoldoende gewaarschuwd voor euro-effecten zoals prijsstijgingen en de geldillusie. Veel mensen verloren het zicht op de werkelijke waarde van hun geld.

  http://www.npo.nl/zembla/26-05-2005/PRIDFIX2011_01147

  Wat ben ik blij dat ik deze info bewaard heb!

  • Boudine:

   Dank je wel, Yvonne! Een kritische Zembla-docu uit 2005! Tien jaar na dato blijkt dat die Euro inderdaad tot problemen leidt. Arm Griekenland!

Laat een reactie achter