Archieven

Artikelen

Lachen met Plien & Bianca: Biks & Ngorongoro

Plien en Bianca is een Nederlands cabaretduo dat wordt gevormd door Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman. Ze leerde elkaar kennen op de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Het bleek dat ze eenzelfde gevoel voor humor hebben, waardoor ze veel dingen samen gingen doen. Na de Kleinkunst Academie gingen ze eerste hun eigen weg, maar in 1996 deden ze als duo mee aan het Cameretten Festival. Ze wonnen zowel de jury- als de publieksprijs, waarmee de basis werd gelegd voor een gezamenlijke carrière.

Voor Villa Achterwerk van de VPRO maakten ze de tv-serie Zaai, waarin ze de tienermeisjes Irma en Ingrid spelen die opgroeien op het platteland. Het programma was bedoeld als jeugdserie, maar het sloeg aan bij jong en oud. Postbode Siemen wordt gespeeld door Joep Onderdelinden. Voor wie hen nog eens terug wil zien, staat hier een hele lijst.

Zaai Aflevering 1 “Poeziealbum” duurt nog geen 10 minuten.

In 1999 kwamen Plien en Bianca als de plattelandsmeisjes Irma en Ingrid met de theatervoorstelling Biks. Dit programma zou hun grote doorbraak worden. Er gebeurt in deze voorstelling helemaal niets, daarom willen Irma en Ingrid graag een feest geven. Ze gaan daarbij wel even dood en er wordt een kalf geboren. Ook komen er twee blote mannen voorbij en er landt een luchtballon, maar eigenlijk gebeurt er niets. De mimiek en de lichaamstaal van Plien en Bianca zijn daarbij onverbeterlijk hilarisch. Met dank aan Yvonne voor de kijktip! 😉

Plien & Bianca: Biks duurt 57 minuten.

Hun twee voorstelling is getiteld Ngorongoro. In deze show spelen ze zes dames die op vakantie gaan in Tanzania. Zo zijn er de twee bekakte dames uit het Gooi die op pygmeeënsafari gaan, de twee lesbische vriendinnen waarvan er één zwanger raakt van een Afrikaan en de twee verwende domme meisjes die graag popster willen worden. Elk van deze paren wordt gespeeld door het duo Plien en Bianca, waaruit blijkt dat ze wel meer kunnen dan twee boerenmeisjes spelen.

Plien & Bianca: Ngorongoro duurt een uur en 15 minuten.

5 Reacties

 1. klaas

  Dank jewel Bou..even iets heel anders en ze blijven steengoed die twee, Plien en Bianca.

  Antwoord
 2. Bertusa

  Ja, ze zijn erg leuk.
  Ben er al een paar keer na toe geweest.

  Off topic: weet iemand waarom de sites van Micha weer uit de lucht zijn.
  Gehackt/problemen????

  Antwoord
 3. yvonne

  Fantastisch Bou dat je ze even apart plaatst en heerlijk om een keer lachend wakker te worden, tranen over mijn wangen…..En Martin bedankt voor het geruststellen!

  Groet Yvonne

  Antwoord
 4. mr. drs. Bou

  Beste mensen,
  Dank voor deze vrolijke reacties, maar BOUblog lag er gisteren even helemaal uit:

  Boublog inmiddels ook offline!

  De bereikbaarheid van BOUblog is al maanden bij vlagen slecht. Tot op heden hadden de bezoekers er weinig last van, maar ik wel. Mijn dashboard is dan super traag en reacties modereren is een crime! Een half uurtje later gaat dan alles weer goed.

  Mijn provider weet er van, maar ik krijg geen antwoord meer op mijn meldingen. Bij mijn vorige provider kreeg ik dezelfde problemen, waarop ik ben verhuisd. Dat was wel een heel gedoe, maar misschien moet ik weer verhuizen. Op dit moment doet BOUblog het echter weer goed.

  Prettige en zonnige zondag gewenst! 🙂

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën