Archief
Artikelen

De goudprijs Is de laatste jaren sterk gestegen, maar nu is hij weer aan het dalen. Dat is wel wonderlijk, want de centrale banken brengen voortdurend meer geld in omloop. De hoeveelheid goud blijft echter min of meer gelijk, dus eigenlijk zou de goudprijs nog steeds moeten stijgen. Dat hij nu opeens weer daalt, komt door de speculatie. Eigenlijk is dat zwendel, want er wordt op de beurzen meer goud aangeboden dan er is! Wie dat goud koopt, krijgt een papier waarop staat: u bezit nu zoveel goud. Het echte goud blijft in de kluis en niemand mag weten hoeveel goud daar ligt.

Stel dat de bakker dit zou doen: een heel volkoren voor 1 euro. U betaalt een euro en krijgt een papier waarop staat: u bezit nu een volkoren brood. Dat papier kan men niet eten, maar volgens de bakker ligt het brood in de oven en die blijft gesloten. Bij deze bakker zal niemand brood kopen! Maar de handel in goud gaat op dezelfde manier en alle speculanten en spekkopers doen er aan mee. Zolang niemand het echte goud opvraagt, kan men dat spel blijven spelen, maar zodra er werkelijk moet worden afgerekend, zullen er verliezers zijn.

De meeste landen houden een goudreserve aan, maar deze goudvoorraad ligt vreemd genoeg meestal in het buitenland. Het Nederlandse goud ligt voor een groot deel in de VS en Canada. Het goud van Duitsland ligt in de VS, terwijl het Belgische goud in Engeland ligt. Deze situatie is ontstaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en daarna heeft men het maar zo gelaten. Europa en Amerika waren immers bondgenoten! Na de economische crisis van 2007 is het vertrouwen geslonken en de eigenaren eisen nu hun goud terug.

Wie goud bewaart voor een ander land, kan dat goud ook uitlenen. Wie goud leent, kan het verkopen en hopen dat de goudprijs daalt, waarna men het kan terugkopen en de lening aflossen. Ook dat is een spelletje van de speculanten. Op papier blijft het goud eigendom van het land, bij voorbeeld Nederland, dat vlak voor de oorlog zijn goud naar Amerika heeft verscheept. Op papier ligt dat goud nog steeds in de kluizen van Fort Knox, maar niemand mag daar naar binnen om dat te controleren. Hetzelfde geldt voor de Amerikaanse goudvoorraad. Deze bestaat wel op papier, maar papier is geen goud.

Twijfel over Amerikaanse goudvoorraad

Er is ernstige twijfel gerezen over de Amerikaanse goudvoorraad in de kluizen van Fort Knox. Voormalig senator Ron Paul heeft de afgelopen tientallen jaren herhaaldelijk geprobeerd toegang tot Fort Knox te krijgen om te kunnen controleren of er überhaupt nog wel goud in de kluizen ligt. Dit is stelselmatig geweigerd door de Federal Reserve, de Amerikaanse Centrale Bank. Volgens een insider van de World Bank, ex-Senior Counsel Karen Hudes, is al het goud al verdwenen. Volgens Hudes, die ruim 20 jaar lang een hoge functie bekleedde bij de World Bank, oefent een kleine groep entiteiten, voornamelijk centrale bankiers, achter de schermen een enorme invloed uit op de internationale economie, waarbij corrupte groepen instituten van de overheid overnemen.Toen zij met deze gegevens naar buiten wilde treden, werd zij naar eigen zeggen ontslagen.

Het rommelt behoorlijk op de goudmarkt, want de laatste tijd zijn er steeds meer landen die hun goud opvragen. Het begon met Venezuela, dat eind november vorig jaar zijn goud opeiste dat in Europa lag. Half januari eiste Duitsland het goud op dat in New York zou liggen, maar de Amerikanen kregen wat respijt: de repatriëring zou pas in 2020 een feit hoeven zijn. En in Mali moet opeens een “democratie” worden gevestigd, want dat land beschikt over rijke goudmijnen!

De belangrijkste waarde van goud is, dat het in principe waardevast is. Vandaar dat landen graag goud bezitten. Hoewel men er schitterende sieraden van kan maken en zelfs de daken van tempels mee kan verfraaien, ligt het meeste goud in de vorm van broodjes in de kelders van de centrale banken. Wat zonde toch! Zo mooi, en niemand die het ziet! In ons economische bestel verwordt iedere rijkdom tot armoede!

De volgende video gaat over de geschiedenis van goud, of liever de rol die goud speelde in de geschiedenis.

The Secret World of Gold duurt 42 minuten.

Nu de goudprijs daalt, koopt China in snel tempo goud op, maar er gaan ook Chinezen op zoek naar goud in Afrika. Ghana is een ander Afrikaans land dat rijke goudmijnen bezit. Bij de goudprijs is de daarop volgende armoede helaas niet inbegrepen. Onlangs heeft Ghana de Chinese gouddelvers het land uit gezet, maar de schade die ze hebben aangericht, is blijvend.

The price of gold: Chinese mining in Ghana duurt 14 minuten.

Gerald Celente is iemand die veel weet van het verband tussen de goudmarkt en de politiek. Op zijn website voorspelt hij welke trend zich zal doorzetten, en tot op heden heeft hij meestal bij het rechte eind. De laatste jaren is hij steeds bozer geworden, omdat hij inziet dat de westerse wereld in handen is gevallen van psychopathische criminelen. De dalende goudprijs maakt hem niet optimistisch. Volgens Celente is de huidige goudspeculatie een teken dat er spoedig een wereldoorlog kan uitbreken. En al ligt Nederland niet in de frontlinie, het zijn gevaarlijke tijden.

GERALD CELENTE – CURRENCY & WORLD WARS are happening NOW duurt 24 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

8 Reacties op “Goud, speculatie en het gevaar van een oorlog”

 • @corrupteboel:

  Sinds de goudstandaard ter dekking vd dollar in 1971 is losgelaten is het goud zelf ook een bubble geworden.
  Het feit dat de toegang geweigerd wordt en onze politici het niet nodig vinden ons goud te gaan controleren toont al aan in wat voor passieve houding wij ons laten besodemieteren en hersenspoelen. Totdat de stront de ventilator raakt.

 • mr. drs. Bou:

  Twee rare berichten waar ik niets van snap:

  De Goudzwendel

  Als ruilmiddel met waarde bestaat nog steeds slechts één ding dat de tand des tijds heeft doorstaan. En dat is goud maar ook zilver welke binnenkort je redder zullen zijn als we verder gaan in dit grote monetaire experiment van roekeloos gelddrukken door alle centrale bankiers in de wereld. Het is als plassen in het bed, in het begin voelt het opgelucht, maar naarmate de tijd verstrijkt, begint het ongemakkelijk te worden.

  In tegenstelling tot algemene perceptie, verdwijnt het aanbod van echt goud snel – in de VS piekte de goudproductie in 1998 op 11,8 miljoen ounces. Sindsdien, is de prijs van goud gestegen met meer dan 400%, doordat de goudmijnen steeds minder produceren. De geschatte productie in 2012 was slechts 7,4 miljoen ounces of wel 35% minder. Feitelijk is de goudproductie wereldwijd gedaald over de afgelopen tien jaar. In Zuid-Afrika, het land met de rijkste goudmijnen op Aarde, is over de afgelopen 10 jaar de productie met 52% omlaag gegaan. Nieuwe belangrijke ontdekkingen worden steeds “zeldzamer”.

  Voorkennis? Enorme hoeveelheid goud verkocht vóór publicatie banencijfer

  Via Goudvergelijken.nl | Hieronder een video van CNBC waarin gesproken wordt over het feit dat er vrijdag 7 juni een enorme hoeveelheid aan goud is verkocht een aantal millisecondes voordat het Amerikaanse banencijfer werd gepubliceerd. Dit blijkt uit de data van NANEX. Het is goed te zien dat de volumes enorm toenamen, net voor de nieuwe macrocijfers beken werden. Niemand weet precies wie verantwoordelijk is voor deze mysterieuze trade, echter maakt het weer eens duidelijk dat er mensen zijn die meer (en de dingen eerder) weten dan de rest.

  Wie het weet, mag het zeggen. Maar in papieren goud geloof ik niet meer!
  Ook weet ik heel zeker dat je goud niet kunt eten…

 • mr. drs. Bou:

  Jim Willie: Het volgende schandaal is de diefstal van 20.000 ton goud

  Volgens Jim Willie zal de manipulatie van de goudprijs blijven doorgaan. Persoonlijk is hij opgetogen over de goud crash van midden april omdat werd aangetoond dat de goudprijs wel degelijk wordt gemanipuleerd. Het bracht de uitermate lage voorraden bij de COMEX en de LBMA aan het licht en het grote verschil tussen de papieren en fysieke goudmarkt.

  Volgens Jim Willie zal de manipulatie blijven doorgaan totdat de goudmarkt volledig kapot is, totdat de grote banken die de markt controleren kapot zijn of totdat de Amerikaanse dollar en de Amerikaanse obligatiemarkt volledig kapot zijn. De recente crash bracht alvast de manipulatie aan licht en het gebrek aan fysieke voorraden bij de grote spelers.

  Nog volgens Willie zal het volgende schandaal uitbreken wanneer de Allocated Gold Accounts leeg blijken te zijn. Een goede bron van Jim Willie zou hem verteld hebben dat in het totaal 20.000 ton goud van deze zogezegd gedekte rekeningen reeds verdwenen is. De vraag van Duitsland om hun goud terug te krijgen, is nog maar de top van een ijsberg.

 • mr. drs. Bou:

  Massieve hoeveelheid Goud (580 ton) gekocht in de afgelopen 7 dagen

  Vandaag vertelde klokkenluider Andrew Maguire King World News dat de Oosterse Centrale Banken maar liefst 580 ton fysiek goud in slechts de laatste 7 handelsdagen hebben gekocht. Dit betekent dat de Oost Centrale Banken net een ongelofelijke 25% van ’s werelds jaarlijkse goud productie in slechts 7 handelsdagen hebben gekocht. Dit was de grootste aankoop van fysiek goud in de gehele geschiedenis van de goudhandel. Maguire, die onlangs verscheen in de CBC-productie “The Secret World of Gold,” sprak ook in het eerste deel van een vandaag vrijgegeven interview over de brutale takedown in de goud en zilver markten, alsook over de plots (samenhangende?) verdwenen goud voorraden bij de Westerse desposito’s.

  Maguire: “Hoe lager deze prijzen in de papier (goud en zilver) markten worden genoteerd , hoe sterker de fysieke aankoop wordt. Maar het is volstrekt onhoudbaar. En gezien de ongelooflijk bullish COMEX structuur nu, en de wereldwijde markt trend, kan deze papieren verkoop gewoon kan niet langer doorgaan”.

  Officials verkopen nu al vele maanden geen fysiek goud meer ….

  Bron: – Massive 580 Tons Of Gold Purchased In Just 7 Days

 • mrpettjo:

  Karen Hudes komt tijdens een interview waarin zij aangeeft dat zij nu werkt voor de BRICS-landen en tegen de Rothschilds, het Vaticaan en het centrum van de financiele wereld Londen, met een onthulling dat al voor de IJstijd een tweede mensensoort op aarde heeft geleefd. Na de IJstijd is deze soort sterk uitgedund en sindsdien leven zij een teruggetrokken bestaan:

  “This group has large brains. They are very distinct from homo sapiens. Their DNA is so different that if the two species mated, their offspring would be infertile and we know this because there DNA was just tested. They have skulls all over the place…” – Karen Hudes, March 7th, 2014

  The mention of a second species living alongside homo sapiens, which Karen Hudes discusses in this interview, may actually relate to the Paracas elongated skulls which I posted an article about back on February the 14th. Recent DNA tests show they are a separate species to humans.

  http://www.transients.info/2014/03/karen-hudes-announces-existence-of.html

Laat een reactie achter