Archief
Artikelen

Op 3 juni j.l. heeft Hussein Baybasin opnieuw een lang telefoongesprek gevoerd met Myra. In dit gesprek komen zaken aan de orde die veel verder gaan dan de kwestie Demmink. Baybasin vertelt meer over de achtergrond van zijn zaak en de mensen die daarbij betrokken zijn. Ook is zijn vermogen geconfisqueerd, maar uit een grondig onderzoek van de boekhouding bleek dat dit vermogen op een legale manier was verkregen. Men weigert echter om het geld terug te geven. Verder komt de Koerdische kwestie aan de orde, maar ook de houding van de media, waaronder de BBC en (surprise!) PR de Vries. Baybasin vertelt heel veel, hij weet hoe de hazen lopen! Ik zal proberen om dit gesprek samen te vatten en toe te lichten.

Myra stelt eerst de beruchte telefoonnotitie uit 1997 aan de orde. Daaruit blijkt dat Demmink betrokken was bij de illegale veroordeling van Baybasin. Hij fungeerde als drukmiddel! Hugo Hillenaar heeft in opdracht van Demmink in Turkije de veroordeling van Baybasin geregeld, dit in samenwerking met o.a. het hoofd van de narcoticabrigade in Istanboel Ferruh Tankus, die een paar jaar later werd veroordeeld voor drugssmokkel. Een van de medeplichtigen in Turkije werd beloond met een baan aan de Universiteit van Utrecht, als assistent van professor Frank Bovenkerk. Lees in dit verband ook: Baybasin en de moord in de theetuin. Hillenaar wist ook dat de Grijze Wolven naar Nederland kwamen om Baybasin te vermoorden. Lees in dat verband: Baybasin en de Grijze Wolven. Hugo Hillenaar heeft in de zaak Baybasin herhaaldelijk meineed gepleegd, maar niet alleen in de zaak Baybasin! Hugo Hillenaar is een pedofiele leugenaar! Zie in dit verband ook Crimesite, waaruit blijkt dat professor Peter van Koppen ook tot de leugenaars behoort.

Rond minuut 20 vraagt Myra naar de informatie die in het vorige gesprek naar voren kwam. Het gaat over de systematische leugen van het OM dat Demmink in de jaren ’90 niet in Turkije is geweest. Baybasin heeft vanuit Turkije een definitief bewijs ontvangen van de inreis-data van Demmink. Die leugen valt nu niet langer vol te houden! Langzaam maar zeker komt de waarheid in de media, in het Katholiek Nieuwsblad, maar ook in de Verenigde Staten. Vervolgens gaat het over de Turkse politiek, de huidige rellen in Istanboel en de Turkse premier Erdogan. Daarbij komt ook de Koerdische kwestie aan de orde. Onder de regering van Erdogan is de situatie van de Koerden sterk verbeterd. Talloze mensen zijn reeds veroordeeld voor serieuze misdrijven tegen Koerden. In Nederland wordt er niet of nauwelijks gepraat over misdaden tegen de Koerden. In Turkije is dat nu wel het geval!

Rond minuut 33 gaat het over de media, met name over een programma van Discovery Channel waarin Baybasin werd afgeschilderd als een boef die de hele criminaliteit in Engeland beheerste, terwijl Baybasin in Nederland in de gevangenis zat! Hij wijst dan ook op het recente schandaal rond de pedofiele Jimmy Saville en de BBC. Het verband met de pedofiele topambtenaar in Nederland wordt in de media echter niet gelegd.

Rond minuut 37 begint Baybasin over zijn geconfisqueerde vermogen. Na vijf jaar onderzoek kon men in de boekhouding geen enkele fout ontdekken, maar toch werd het geld niet vrijgegeven. Men gebruikt het als drukmiddel: als Baybasin zijn aangifte tegen Demmink, Hillenaar en anderen intrekt, dan zou hij zowel zijn vrijheid als zijn geld terugkrijgen. Dit alles speelde reeds in 2006, de aangifte werd gedaan in april 2007. Zie voor meer informatie de website Bakker Schut.

Rond minuut 54 valt de naam van PR de Vries. Myra vraagt Baybasin dan wat PR met de zaak Baybasin van doen heeft. Ongeveer 3 jaar geleden heeft PR de Vries aan mr. Adèle van der Plas om informatie gevraagd over de zaak Baybasin. Hij zei dat hij iets wilde doen aan dit onrecht. Mr. Adèle heeft hem toen alle relevante informatie gegeven, maar van PR hoeft men echt geen positieve Baybasin-show te verwachten. Baybasin zegt dan dat het niet zozeer gaat om bepaalde personen, maar om de criminele organisatie achter de schermen. Hij roept iedereen op om de democratische rechtsstaat te beschermen. Ook bedankt hij tot slot iedereen die hem steunt met ansichtkaarten en andere positieve reacties.

Talk2Myra: Baybasin 3 duurt een uur en 3 minuten.

Wist u dat Yvonne t-shirts draagt en maakt met de tekst “Baybasin vrij”? Andere teksten zijn ook mogelijk. Voor meer informatie of bestellingen: info.botz@chello.nl

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

5 Reacties op “Baybasin belt opnieuw met Myra”

 • Peter r de Rat die gebruiken ze overal voor het is net een Kameleon.Je ziet hem wel en je ziet hem niet,hij mag komen opdraven wanneer ze weer een seintje geven en dan komt onze Almachtige weer in actie en zo gaat het hier in Nederland. Free Baybasin ”Tijd voor Actie!!”

 • van Tours:

  Als ik dit leest, denk ik: in wat voor’n wereld leven wij. Als wat er gezegd is bewijsbaar is, dan kan het niet anders of er moeten een paar personen veroordeeld kunnen worden. Maar ik ben bang dat er niets op papier staat en bewijs het dan maar. Dat er definitief bewijs is over de inreisdata van Demmink in Turkije is een goed bericht. Dat betekent – als het goed is – dat duidelijk aangetoond is dat er door het ministerie van Veiligheid en Justitie gelogen is en dat de minister de kamer verkeerd heeft ingelicht. Als het goed is moet hij dus ontslag nemen, want de kamer verkeerd inlichten is een doodzonde. Vraag is nu nog: hoe krijgen we dit goed voor het voetlicht. Ik denk dar Adèle van de Plas daarin wel het nodige zal doen.

  • They Knew:

   @van Tours

   Het document met de inreisdata van Demmink is bij Ivo Opstelten bekend, maar heeft het als onbetrouwbaar betiteld. De documenten die bij het Min. van V en J hadden moeten liggen zijn bij een intern brandje verloren gegaan. Daar was wel sprake van rook en ook vuur.

   Als er geen onderzoek wordt verricht valt er ook weinig te veroordelen.

 • mr. drs. Bou:

  Dit is echt heel grappig! Maar de waarheid is cynisch. Eric van JDTV interviewt de voorzitter van D66:

  JDTV Afl 131 – Wie zwijgt stemt toe!

  Gepubliceerd op 20 jun 2013

  De reactie van alexander Pechtold op het Volkskrantartikel over Joris Demmink. http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/Politiek/article/detail/3461802/2013/06/20/Voormalige-topambtenaren-leggen-verklaringen-af-over-Demmink.dhtml

  Zie ook Klokkenluider Online.

 • Annemail:

  Dank Bou,
  Ach, wat leuk om te zien hoe iemand die altijd wel wat te zeggen heeft het zwijgen ertoe doet met een hautaine grijns om de …!
  Wilde net de link op je blog zetten maar je was me voor, in plaats van een gedegen onderzoek door het OM wordt er iedere keer dirt opgevist over degene die meldingen doen, zoals nu ook weer (een gevalletje rancune van de gevangenisdirecteuren). Bah bah.

Laat een reactie achter

Recente reacties