Archief
Artikelen

Gisteren was in Amsterdam de regiezitting in een proces tegen Micha Kat. Tegen hem is aangifte gedaan wegens telefonische “doodsbedreiging” door de journalist Bart Mos, die werkt voor de Telegraaf. Micha Kat en Bart Mos zijn collega’s, ze hebben samengewerkt en ze kennen elkaar. Mos zou dus moeten weten dat Micha Kat nogal eens doordraaft! Bij deze zitting was Myra aanwezig, maar ook Steve Brown. Na afloop heeft Steve zowel de advocaat van Micha Kat als Micha zelf geïnterviewd. Gisteravond heeft Myra een radio-interview gehouden met zowel Micha Kat als Steve Brown. Kijk, luister en huiver! Deze rechtszaak is zo bizar, dat de vraag rijst wat het verschil nog is tussen rechtspraak en een klucht.

Regiezitting Bart Mos De Telegraaf tegen Micha Kat 27 mei 2013

Micha Kat heeft nou eenmaal de neiging om door te draven. Dat blijkt ook weer uit dit gesprek met Myra, maar Kat wordt op een plezierige manier getemperd door Steve Brown. Vlak voor de aanvang van de zitting kreeg Kat een nieuwe dagvaarding overhandigd: Kat heeft de website van de Telegraaf gekoppeld aan een andere website, de Pedograaf. Lees voor de achtergrond dit verrukkelijke artikel: Ingezonden brief: Pedograaf = Pedometer. Op de regiezitting was Bart Mos trouwens afwezig, maar bij de eigenlijke rechtszitting zal hij worden opgeroepen als getuige. De advocaat van Kat had daarom verzocht en het Hof heeft dit toegewezen. Die rechtszitting zal ook wel weer vuurwerk opleveren. De datum zal van te voren wel op Klokkenluider staan!

Halverwege het gesprek kreeg Steve een telefonische tip over de regie van De Wereld Draait Door. Dit leidde tot de volgende YouTube:

peter RRR de vries ONTMASKERD !! HIJ WILDE ADVOCAAT SPONG NAAIEN IN DWDD

De rest van het gesprek gaat weer over de voortdurende strafrechtelijke vervolging van Micha Kat en wat dit betekent voor de rechtsstaat. Vergelijk dit eens met de manier waarop de meinedige rechter Westenberg wordt vervolgd! Of met de manier waarop Joris Demmink NIET wordt vervolgd. In dit boeiende gesprek komt een schat aan inside informatie naar boven! Luister vooral ook naar het einde van dit gesprek, want daarin wordt het beeld door Steve Brown op een positieve manier gerelativeerd.

Myra praat met Micha Kat en Steven Brown over de Telegraaf duurt een uur en 30 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

16 Reacties op “Myra praat met Micha Kat en Steven Brown”

 • Ton:

  Hoi Bou,

  Je schrijft: “Deze rechtszaak is zo bizar, dat de vraag rijst wat het verschil nog is tussen rechtspraak en een klucht.” Dat wil ik toch wel wat nuanceren. Ik was er gisteren bij en heb ook een verslag geplaatst. (zie http://www.hethaagsecomplot.nl/20130528-micha-kat-heeft-gewonnen.htm )

  Het bizarre van de zaak is dat het ueberhaupt tot een zaak gekomen is. Maar als dat dan eenmaal toch is gebeurd treedt een proces in werking wat alleen via het proces kan worden gestopt. Daar kunnen we het niet mee eens zijn of ongewenst vinden, maar dat is nou eenmaal het systeem waarvan we deel uitmaken. En dit beroep was dus een logische en niet aan te ontkomen stap.

  Hoewel de zaak enigszins rommelig ging (tikkende deursloten en vele pauzes) heb ik er toch een positief beeld aan over gehouden. En advocaat Gerard ook. Hij noemt het de eerste overwinningsbattle in een nog te voeren complete oorlog. Ik denk dat Micha blij mag zijn met het resultaat.

  • mr. drs. Bou:

   Beste Ton,

   Dank je wel voor de link naar jouw verslag van deze rechtszitting. Wat een prima duidelijk verslag!

   Ik was er graag bij geweest, maar dan zal ik toch eerst een donatieknop op BOUblog moeten installeren. Voorlopig blijf ik dus gewoon thuis, ook al is het nog zo spannend.

   Dat ik dit proces een klucht noem, komt omdat het eigenlijk een schijn-proces is. Zoals jij ook al schrijft: het OM had dit moeten seponeren! Dat ik om deze klucht kan lachen, komt omdat Micha als duidelijke overwinnaar uit deze eerste schermutseling komt. Ze dachten dat ze die malle Kat konden aanpakken, maar ze waren hun handschoenen vergeten! 😉

   Natuurlijk ben ik ook benieuwd naar het verdere verloop, maar ik vermoed bij voorbaat dat de eigenlijke rechtszaak op de lange baan zal worden geschoven.

   Juridische vraagjes: Kan Bart Mos zijn aangifte nu nog intrekken? En kan het OM nu nog seponeren? En wat eiste Kat in reconventie? Vervolging wegens het doen van valse aangifte? Steven Brown noemde die aangifte smaad! En daar heeft hij wel gelijk in. 🙂

 • yvonne:

  Prachtige uitzending en Ton goed verslag met interessante links erin, bedankt hiervoor. En Bou wij zijn met retour van 18 euro’s via site treinreiziger.nl naar Amsterdam gegaan…Kan natuurlijk ook nog veel zijn als je het niet kunt missen.

  Groet Yvonne

  • mr. drs. Bou:

   Yvonne, het is niet alleen het reisgeld, maar ook de tijd! Vandaag ben ik later dan gewoonlijk, pas om 7 uur begonnen. Eerst BOUblog en dan Internet afspeuren, daarna een artikel schrijven en dan een stukje grond omspitten. Want ik wens geen uitzicht op het slagveld wat de gemeente met die noodsloop heeft aangericht. Ik wil pompoenen en tomaten, zonnebloemen en zo voort!
   Ik heb ook nog mijn eigen werk: ik probeer om mijn visie op de Bijbel en de geschiedenis in boeken op te schrijven, maar ik kom er haast niet aan toe! Heel veel werk!
   Zelfs als ik stinkend rijk was en ik dus dagelijks een werkster, een kok en een tuinman had, dan nog kwam ik aan de Randstad niet meer toe! Het is me te druk.
   Vandaar dat er geen donatieknop op BOUblog staat. Want geld? Dat schiet niet op. 😉

 • mr. drs. Bou:

  Nog even dit: Martin Vrijland heeft er ook iets over geschreven:
  De demonisering van de vrije media

 • Myra:

  Beste Bou,
  Ik weet uit betrouwbare bron dat een donatieknop ook niet op schiet.
  Bedankt voor je fantastische werk. We schieten al lekker op.

 • Ton:

  Goedemorgen Bou

  Wat betreft je juridische vragen raad ik aan deze te stellen aan de advocaat van Micha (Gerard van
  http://www.drummenvandermeer.nl/ ). Ik wil hun strategie niet voor de voeten lopen. Maar ik kan wel wat algemene dingen zeggen.
  Bart Mos kan zijn aanvraag niet meer intrekken. Het is een klachtdelict en hij heeft in het begin 10 dagen de tijd gekregen om dat te doen. Maar doe je dat niet dan gaat daarna het circus de weg op en is niet meer van buitenaf te stoppen, doch enkel binnen de procedure zelf.
  Verder denk ik dat er GEEN sprake is van een valse aangifte of smaad door Bart Mos. Wat de OvJ voorlas geeft mij voldoende grond om te concluderen dat de gestelde uitspraken door Micha Kat hebben plaatsgevonden. De aangifte kan daarmee terecht zijn. Je vraagt je alleen af of de OvJ wel tot vervolging had moeten overgaan.
  Als ik nu zou opschrijven, dat doe ik natuurlijk niet, maar stel, dat ik zou schrijven dat ik een atoombom op het torentje van Mark Rutte zal gooien, of dat ik zou opschrijven dat ik Bush en Rumsfeld zelf ga opsluiten en waterboarden in Guantanamo Bay, dan kan dat worden opgevat als een bedreiging. Maar iedereen weet dat ik geen atoombom heb en niet in de buurt van Bush kan komen. De reële (hypothetische) uiting is daarmee niet reëel uitvoerbaar. Er zit dan ook geen enkele geloofwaardigheid in mijn bedreiging, en Rutte en Bush zullen me gewoon uitlachen en er geen nacht minder om slapen. Bart Mos kent Micha Kat als collega, en beiden zijn journalist, dus ze moeten hun onderlinge uitspraken meer op waarde kunnen inschatten.
  Verder is het van belang of je die bedreiging ook daadwerkelijk wil uitvoeren. Als je in een boze bui tegen iemand zegt: “Man val dood” of “krijg de kanker”, of woorden van gelijke strekking, dan is dat een uiting van frustratie. Als de OvJ dit soort uitspraken als “serieuze” bedreiging wil vervolgen kunnen ze half Nederland wel oppakken.

  • mr. drs. Bou:

   Dank voor de informatie, Ton. Ik ken al die regeltjes van het strafrecht niet zo goed. Maar ik vermoedde reeds dat Bart Mos zijn aangifte niet meer kan intrekken. En evenmin kan het OM de zaak nu nog seponeren.

   Als de OvJ dit soort uitspraken als “serieuze” bedreiging wil vervolgen kunnen ze half Nederland wel oppakken.

   Daarom noemde ik het een klucht! Ze maken zichzelf slechts belachelijk met deze strafrechtelijke vervolging… 🙂 🙂 🙂

 • klaas:

  Snap wat je bedoeld TOn..Over uitspraken gesproken de meidengroep DIxie Chicks uit Amerika die maakten het in 2003 mee toen de lead zangeres Natalie Maines tijdens een concert in London deze uitspraak deed(op dat moment werd er enorm geprotesteerd tegen de oorlog in Irak, in Engeland) Ze vertelde dit aan haar publiek” Just so you know we’re on the good side whit y’all, we do not want this war.this violence. And we’re ashamed that the president of the United States is from Texas! Je kunt op You tube de Docu zien van Shut up and SIng ..welke gevolgen deze uitspraak heeft gehad over the whole world!

  Ik wil alleen laten zien dus tot waar toe ze in staat zijn als ook de media zich er mee gaat bemoeien..

  ShutUp&Sing on Vimeo
  ► 91:42► 91:42
  http://www.vimeo.com/56206673‎
  23 dec. 2012
  A documentary on the Dixie Chicks in the wake of singer Natalie Maines’ anti- George W. … ShutUp&Sing …

 • veryworried:

  Het wordt tijd dat de hele corrupte VVD-top van het toneel verdwijnt. Het is om te huilen dat zij elkaar, omdat zij zich zo graag willen vergrijpen aan kindertjes, in bescherming nemen en daarin zo ver gaan dat zij bedreigen en moorden.
  Iemand die nog VVD stemt, weet niet wat hij/zij daarmee aanricht.
  Er zullen pedofielen zijn van een andere politieke signatuur, daar twijfel ik niet aan, maar binnen de VVD is het een ziekte. Veel VVD-daders, veel meelopers, veel leden met wetenschap maar die hun mond houden vanwege eigenbelang.
  Shame on you, VVD-ers

 • yvonne:

  Off topic maar ik vind dat Arjan Plantinga zo mooi kan schrijven, deze dus ook weer…..

  http://www.zonnewind.be/2013/het-virus.shtml

  Groet Yvonne

  • mr. drs. Bou:

   Beste Yvonne,
   Ik heb een RSS op Zonnewind, maar deze doet het al een tijdje niet meer. Het laatste artikel stamt van 6 mei. Ik dacht daarom dat Plantinga sindsdien niets meer schreef, maar er is dus iets mis met mijn RSS. Dank voor dit nieuwe artikel!
   Mijn link op BOUblog naar Zonnewind blijkt het wel te doen. Ik zal me dus even moeten bijlezen! Graag gedaan!
   Het blijkt gelukkig slechts om drie artikelen te gaan:

   http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2013/04/25/europese-zadendirectieve-hoe-groot-macht-multinationals

   Dat is van De Wereld Morgen, staat ook bij mijn doorlink sites!

   Vervolgens ook weer twee doorlinks, vandaar dat de RSS het niet doet.
   Maar Arjan Plantinga blijft bij mij hoog aangeschreven.
   En nu snaveltjes vol en oogjes toe! 😉

   • mr. drs. Bou:

    Vanmorgen dus even gesnuffeld op Zonnewind, de site van Arjan Plantinga.
    Het Virus is een hoopvol artikel, we geven het niet op en het komt wel goed!

    Daarbij heb ik ook even een ouder artikel aangeklikt:
    Wijdverspreid!
    Pedofilie aan de top van de samenleving

    15 november 2012
    Door Nicholas West

    Ik citeer slechts een klein gedeelte, het VET is van mij:

    Volgens Missingkids.com worden elk jaar 800.000 kinderen jonger dan 18 als vermist opgegeven – 2.185 per dag. Hun hotline ontvangt dagelijks gemiddeld 580 telefoontjes – 3½ miljoen oproepen sinds de oprichting van de organisatie in 1984. Het moge duidelijk zijn dat we hier te maken hebben met een epidemie van verbijsterende afmetingen.

    Toen Fritz Springmeier en David Icke 20 jaar geleden gewag maakten van pedofilienetwerken (zoals ook de vele getuigen in het nooit echt onderzochte Dutroux-schandaal met grote stelligheid beweerden, AP) en gehersenspoelde seksslaven (vaak met openlijk Satanistische omlijsting) in de hoogste echelons van de samenleving, reageerden de meeste lezers met serieuze twijfel en/of werden de aantijgingen simpelweg verworpen. Het zou heel dom van ons zijn wanneer we dat nu weer doen.

    Het schandaal rond Jimmy Savile staat momenteel centraal in het openbreken van de beerput. Het schandaal gaat tot in de diepste krochten van de BBC, waardoor de organisatie zich nu gedwongen ziet met slappe excuses te komen waarom het onderzoek van de Newsnightredactie naar een groot aantal beschuldigingen van pedofilie werd gestaakt: er zou “niet voldoende bewijs zijn om te beweren dat seksueel misbruik van kinderen binnen de organisatie wijd verspreid was.”

    David Icke ziet dat duidelijk anders. Volgens Icke was Savile “de kinderleverancier voor rijke beroemdheden in de wereld van de politiek, entertainment en het koninklijk huis” en kan hij duidelijk in verband worden gebracht met het enorme schandaal rond kindermisbruik in North Wales. In zijn boek ‘The Biggest Secret’ uit 1998 somt Icke een ongelooflijk aantal prominente Amerikaanse en Britse politieke leiders op die in het schandaal een centrale rol spelen. Icke illustreert hoe Savile niet alleen model staat voor een enkele boosaardige persoon die zijn machtspositie misbruikt om de kinderlijke onschuld te vernietigen, maar model staat voor een levensstijl die is geadopteerd door de hoogste echelons in de maatschappij.

 • Herman Galjaard:

  @veryworried,

  Mag ik dan nog even aan het cda refereren, omdat dit een z.g. CHRISTELIJKE partij betreft ?
  Of ben je figuren als donner (die van geen rook, laat staan vuur) en hirsch ballin vergeten ??

 • mr. drs. Bou:

  Micha Kat krijgt nieuwe dagvaarding van deurwaarder en advocaat Bas Le Poole

  27 mei 2013
  Micha Kat krijgt vla voor zitting over regiezitting over de zaak Bart Mos die vermoedelijk vals aangifte heeft gedaan tegen Kat, een nieuwe dagvaarding uitgereikt over de zgn Pedograaf kwestie. Kat wordt het bezit en gebruik van het domein pedograaf.nl ten laste gelegd terwijl dat domein helemaal niet van hem is. De Telegraaf probeert Kat terug te pakken voor zijn analyses over de Telegraaf.

 • veryworried:

  herman galjaard,

  Je hebt volkomen gelijk, de heren Donner en Hirsch Ballin zijn hier ook grote spelers. Het is niet alleen de VVD, maar kindermisbruik is als een epidemie.
  Het is inderdaad zoals Bou zegt:’Savile staat model voor een levensstijl die is geadopteerd door de hoogste echelons in de maatschappij’.

  Arme misbruikte kinderen, arme kinderen in deze wereld.

Laat een reactie achter