Archieven

Artikelen

Monsanto en het zaad der verwoesting

Op zaterdag 25 mei werd er in talloze steden in de VS en Europa gedemonstreerd tegen de genetische modificatie van gewassen: GMO. De grote corporatie Monsanto maakt zaden waar onvruchtbare planten uit groeien: terminator seeds. Boeren die dit zaad kopen, moeten dat ieder jaar opnieuw doen. Ook zijn de planten immuun voor de Monsanto onkruidverdelger Roundup, maar men vermoedt dat de grote bijensterfte wordt veroorzaakt door dit landbouwgif. Monsanto heeft een patent op de gemodificeerde genen. De oogst van wie naast een Monsanto maisveld mais kweekt, kan door bestuiving worden besmet met deze genen. Monsanto klaagt de boer dan aan wegens schending van het patentrecht. In de VS wint Monsanto aldus rechtszaak na rechtszaak!

In Europa proberen sommige landen de GMO granen nog te weren, maar in de VS staat er zelfs geen label op. Men weet dus niet wat men eet! Het is ook absoluut niet onderzocht of de gemodificeerde gewassen schadelijk zijn voor de gezondheid van mensen. Uit onderzoek met ratten en muizen blijkt daarentegen, dat de GMO gewassen kankerverwekkend zijn, de groei belemmeren, het immuunsysteem aantasten en de dieren onvruchtbaar maken. De gemodificeerde genen dringen ook door tot het DNA van andere planten, zodat er superweeds zijn ontstaan die resistent zijn tegen onkruidverdelgers. Deze chemische bio-industrie verandert de natuur op een manier die niet meer terug te draaien valt! In plaats van een einde te maken aan de honger op aarde, zoals Monsanto in zijn advertenties beweert, zou deze chemische landbouw kunnen leiden tot een wereldwijde voedselcrisis en hongersnood!

Veel mensen zijn zich nog niet bewust van de gevaren van genetische manipulatie. Daarom was die demonstratie belangrijk! In de VS leeft dit probleem al veel sterker, maar daar bevat 60% van het voedsel reeds GMO’s. In Nederland heeft EenVandaag aan de demonstraties een paar minuten aandacht besteed (vanaf minuut 7.00). De volgende korte video’s gaan over de demonstraties in de VS:

The Real News

March Against Monsanto: Global protest challenges biotech giant (Russia Today)

Hell No, GMO! Anti-Monsanto protests sweep US (Russia Today)

‘Monsanto is all-in-one horseman of GMO Apocalypse’

A wave of rallies is rolling across the globe in protest at biotech giant Monsanto. Thousands of campaigners and environmentalists in more than 40 countries accuse the multi-national corporation of aggressively expanding into the food market and spreading hazardous products.

Geopolitical analyst and author of “Seeds of Destruction: The Hidden Agenda of GMO” F. William Engdahl explains why Monsanto menaces farmers and food producers around the globe.

De volgende documentaire gaat dieper in op de gevaren van genetische modificatie. Deze video is nieuw, hij toont ook de laatste resultaten. Ooit gehoord van een gen uit een spin, ingebracht in het DNA van een geit? Of een varken met DNA van een koe? Zo ver gaat dit reeds!

Voor de mensen die geen Engels verstaan, is er deze oudere documentaire: De wereld volgens Monsanto, Nederlandse versie.

Seeds of Death: Unveiling The Lies of GMO’s – Full Movie duurt een uur en 19 minuten.

43 Reacties

 1. wimakita

  Monsanto en andere Multinationals zijn een gevaar voor de vrije mens
  Patent op Zaden en gewassen ??? Hoe is dit mogelijk!!!
  Er is een wet in de maak, volgens een vandaag, die 800 blz bevat
  Dus ga die eerst maar door lezen voor je aan je moestuin begint
  Ze zijn goed bezig daar in Brussel en in Den Haag ook natuurlijk
  Terwijl belasting ontduiking aan de orde van de dag is
  http://www.radio1.nl/terugluisteren?on=2013-05-22
  kies fragment; Zo ontduik je de fiscus
  en Nederland moet belastingvoordeel…

  Moet je wel snel zijn over een paar dagen zijn ze weg denk ik
  Ik snap niet hoe ik een rechtsteekse link kan plaatsen

  Bayer, Du Pont, en ik heb ergens gelezen dat Unilever ook een bedrijf van Monsanto is. Of is het andersom dat Bayer of Du pont hier achter zitten. Te veel namen voor een bedrijf!

  Antwoord
  • Dgaz

   Het grote schandaal is dan ook nog dat dezelfde families, die achter deze firma’s zitten, ook de opleiding van artsen en dierenartsen in hun handen hebben. Het is niet voor niets dat artsen en dierenartsen geen verstand hebben van de voeding. Over de rest nog maar niet gesproken.

   Antwoord
 2. sancho panza

  @wimakita
  Indien je tijd hebt kun je deze lezing eens aanzien. Heb hem al eerder geplaatst in een ander artikel over Monsanto. BASF, Bayer, Hoechst!! Heette in de nazitijd IG Farben. Bernhard heeft er nog iets gedaan.

  https://www.youtube.com/watch?v=WuhbyHE8mDg

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Beste Sancho,
   Dank voor de link en deze video staat bij mij in de wachtrij. Maar nu het zulk mooi weer is, kan ik iets doen aan het buitengebeuren. Vandaag heb ik een bed gemaakt voor de sla en de kolen. Het bed voor de zonnebloemen en de pompoenen komt nog, maar het is al eind mei, dus het heeft nu wel een beetje haast!
   Kortom: zodra ik tijd heb, ga ik hem bekijken en bespreken! 😉

   Antwoord
 3. wimakita

  ok bedankt, alle 2 goeie info. ga ik zeker bestuderen
  off topic Vanavond om 11 uur argos: ned.2 De Zaak Vaatstra
  Ben benieuwd wat ze te melden hebben ging over de rol in de media ofzo

  IG farben heb ik wel ooit van gehoord volgens mij iets met gas
  De rol van Bernhard in NL is er ook een waar geen licht op mag schijnen
  Ik las ergens waarom is er bevrijdings dag zijn we bevrijd dan?
  Onze geschiedenis herschrijven dat kunnen ze heel goed
  Maar gelukig is er internet

  Antwoord
 4. mr. drs. Bou

  VTV – March Against Monsanto @ Amsterdam

  Antwoord
 5. wimakita

  Off topic Martin vrijland is terug mischien even je link naar hem aanpasen

  En patent recht afschaffen; op alle voor consuptie zijnde producten en medicijnen voor mens en dier.
  Is toch belagelijk dat daar patent op zit
  Ben je meteen van Monsanto af, of hoe zo ook heten

  Antwoord
 6. wimakita

  haha heel duidelijk
  Dit is ook een reden waarom ze internet op slot willen doen
  Bewust wording via internet, heeft niets met terorisme te maken
  Die bovenste foto is mooi ze zijn allen de rode loper richting (iluminatie paal)monument vergeten haha

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   En het ergste is: als iemand even BOE roept, dan slaan die koninklijke angsthazen op de vlucht! 😉

   Antwoord
 7. wimakita

  hahaha ja was echt grappig toen dat stond niet in t script
  haha net als in 1939 ze waren al weg toen we nog neutraal waren
  handelen met voorkennis???
  haha
  Hebben ze daar ook aandelen Unilever?? (monsanto) of in een van die bedrijven

  Antwoord
 8. mr. drs. Bou

  Europese zadendirectieve: hoe groot is macht multinationals?
  Donderdag 25 april 2013

  Op sociale netwerksites is heel wat commotie ontstaan over een nieuwe verordening die de Europese Commissie op 6 mei wil voorstellen. Die moet 12 bestaande wetgevingen vervangen door één nieuwe Europese wet inzake de teelt van en handel in zaaigoed voor de land- en tuinbouw. Heel wat mensen die begaan zijn met biodiversiteit, duurzame landbouw of de kweek van lokale, oude en zeldzame groenten vrezen dat dat in de toekomst onmogelijk wordt gemaakt.

  Antwoord
 9. mrpettjo

  Monsanto heeft tonnen – en wellicht miljoenen – aan smeergeld betaald aan Democratische en Republikeinse congres- en senaatleden in Washington om de beruchte Monsanto Protection Act er door te krijgen. Lees en huiver:

  Looking at these figures, over $260,000 was openly pumped into the House, and $122,000 was pumped into the Senate. And again, this is openly. I’m speculating, but I would imagine the real number to easily be in the millions.

  http://rinf.com/alt-news/latest-news/extensive-list-of-politicians-paid-off-by-monsanto/37170/

  Antwoord
  • sancho panza

   Hoezo Greenpeace? Die zijn toch niet te vertrouwen als organisatie? Hebben veel te lang tegen de macht aangeschurkt.

   Antwoord
  • mrpettjo

   Natuurlijk is dit een tijdelijke pauze wat Partij vd Dieren en Greenpeace niet inzien.
   Monsanto is een vast geprogrammeerd onderdeel (productie van ziekmakend voedsel net als productie van ziekmakende vaccinaties door big pharma) van de NWO operatie van Agenda 21..

   Antwoord
 10. mr. drs. Bou

  Monsanto mortale

  donderdag 30 mei 2013
  Zat die Heinz Kerry vandeweek even voor lul in Moskou. Had een afspraak met Vlad Putin om wat te ouwehoeren over de toestand in de wereld, komt Vlad pas na drie uur opdagen. Waarom? Nou, Heinz weigerde om een boompje op te zetten over de genenknoeiers van Monsanto. Samen met hun collega’s van Syngenta en DuPont beheersen zij al zeventig procent van alles wat groeit en bloeit om ons op de been te houden. En Vlad is daar woest over. Terecht, want je kan wel gaan zitten te klooien met allerlei genen, maar als je niet weet wat dat op de lange termijn voor effecten heeft rijd je op flinterdun ijs. Met een goeie kans dat we straks met zijn allen een wak in schuiven. En waarvoor? Zit u bijvoorbeeld te wachten op aardappels die beginnen te gloeien in het donker als ze water nodig hebben? Of tomaten die gekruist zijn met de genen van een poolvis om ze door een nachtvorstje heen te helpen? Of kogelvrije vesten van een mix van spinnenwebben en geitenmelk? Wij niet. Trouwens ook niet op Agent Orange, dioxine en andere chemische lekkernijen.
  Voor de aandeelhouders ligt dat natuurlijk even anders en die hebben de afgelopen jaren hun Amerikaanse volksvertegenwoordigers zo in de gemanipuleerde watten gelegd dat ze de Monsanto Protection Act erdoor jasten. Betekent, dat als je officieel protest aantekent tegen een of ander milieu-onvriendelijk product van deze geniale boeven het op de markt blijft tot een overheidsvehikel daarover zijn oordeel heeft uitgesproken. Dat duurt jaren en jaren en wat komt eruit? Juist.
  Lagen we te slapen toen de bende van Monsanto bij ons inbrak? Nou, in ieder geval soezelden we wat. Niet iedereen vond het interessant dat er met soja zo geknoeid was, dat zelfs de verpakking er verdacht uitzag. Maar toen het begon op te vallen dat er haast geen bij meer voorbij kwam raakte de boel echt op gang. Met als voorlopig hoogtepunt een mondiale anti-Monsanto mars. Om ons definitief wakker te schudden. Oom Vlad heeft al gedreigd met een regelrechte oorlog als de Amerikanski’s niet stoppen met het uitroeien van de bijen en aanpalende insecten. En in Hongarije heeft de regering laten weten dat zij inmiddels 500 hectare gemanipuleerd graan in de hens heeft laten zetten. Als we het mogen geloven gaat dat laatste bericht als een lopend vuurtje door de graan producerende landen. Waar een lucifer al niet goed voor is.

  Antwoord
 11. sancho panza

  Kill Monsanto before they kill us!!!

  Antwoord
 12. mrpettjo

  De Russen zijn er achtergekomen dat Monsanto, DuPont en de Erasmus universiteit bezig zijn de agenda van Bilderberg uit te rollen in de VS zelf en Saoedi Arabie:

  http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=5177:het-dodelijke-geheim-van-monsanto-breaking&catid=20:het-complot&Itemid=33

  En ook India wordt de NWO agenda uitgerold en waar heel veel boeren die GMO katoenzaad van Monsanto hebben gekocht zelfmoord plegen omdat de (bijkomende) bedrijfskosten extreem de pan uitrijzen.
  http://www.globalresearch.ca/the-seeds-of-suicide-how-monsanto-destroys-farming/5329947

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën