Archief
Artikelen

En nu even iets leuks! Monty Python and the Holy Grail is een komedie uit 1975 van de Engelse groep Monty Python. Deze bestond uit Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Michael Palin. Zij brachten wekelijks een TV-programma vol humor en satire, het populaire Monty Python’s Flying Circus. Tussen de derde en de vierde serie vonden ze tijd om een speelfilm te maken. Gilliam en Jones hadden de regie.

Voor wie deze film nog niet kent: hij zit vol met dwaze grappen, maar ook met kritiek op het sociale systeem, het koningshuis, de religie en zo voort. Hij speelt zogenaamd in de Middeleeuwen, ten tijde van Koning Arthur, die al even legendarisch is als Karel de Grote. Koning Arthur verzamelde zijn ridders rond een ronde tafel, waarna ze allen op zoek gingen naar de Heilige Graal. Er wordt in deze film geen enkele moeite gedaan om te verhullen dat het decor nep is en dat het verhaal niet klopt. Er komt ook geen paard aan te pas! De decors en vooral de kleding zijn echter een waar genot! Ook gaat de film soms plotseling over in een animatie. Deze film blijft tot het laatste moment verrassend. In de jaren ’70 was het dan ook een grote hit.

Voor wie deze film al eens heeft gezien, valt er ook nog veel te genieten. Let op de details, want die zijn zo verrukkelijk! En let ook op de tekst, want die is soms zo absurd! Veel plezier gewenst!

Monty Python and the Holy Grail duurt een uur en 32 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

6 Reacties op “Monty Python and the Holy Grail”

Laat een reactie achter