Selecteer een pagina

Archieven

Monty Python and the Holy Grail

En nu even iets leuks! Monty Python and the Holy Grail is een komedie uit 1975 van de Engelse groep Monty Python. Deze bestond uit Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Michael Palin. Zij brachten wekelijks een TV-programma vol humor en satire, het populaire Monty Python’s Flying Circus. Tussen de derde en de vierde serie vonden ze tijd om een speelfilm te maken. Gilliam en Jones hadden de regie.

Voor wie deze film nog niet kent: hij zit vol met dwaze grappen, maar ook met kritiek op het sociale systeem, het koningshuis, de religie en zo voort. Hij speelt zogenaamd in de Middeleeuwen, ten tijde van Koning Arthur, die al even legendarisch is als Karel de Grote. Koning Arthur verzamelde zijn ridders rond een ronde tafel, waarna ze allen op zoek gingen naar de Heilige Graal. Er wordt in deze film geen enkele moeite gedaan om te verhullen dat het decor nep is en dat het verhaal niet klopt. Er komt ook geen paard aan te pas! De decors en vooral de kleding zijn echter een waar genot! Ook gaat de film soms plotseling over in een animatie. Deze film blijft tot het laatste moment verrassend. In de jaren ’70 was het dan ook een grote hit.

Voor wie deze film al eens heeft gezien, valt er ook nog veel te genieten. Let op de details, want die zijn zo verrukkelijk! En let ook op de tekst, want die is soms zo absurd! Veel plezier gewenst!

Monty Python and the Holy Grail duurt een uur en 32 minuten.

6 Reacties

 1. yvonne

  Toeval bestaat niet Bou, deze link had ik gisteravond naar een lieve vriendin gestuurd. Ik vond dat ze het even nodig had om even lekker te lachen, en nu plaats jij hem ook al, fantastisch dank je wel!

  Groet Yvonne

  Antwoord
 2. Annemail

  Schitterend Bou, doet me denken aan de lol die ik er vroeger over had met mijn vrienden net als toen blackadder ook voor het eerst op tv verscheen en mr. Bean. Britse humor van de bovenste plank.

  Antwoord
 3. vlunk

  Mijn all-time favorite movie.

  Antwoord
 4. Dennis

  Geweldige film, ook na 2e herziening, deze vreemde humor blijft tijdloos!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zeven + 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieƫn