Archief
Artikelen

Deek Jackson is de Engelse maker van een vrijwel wekelijkse persiflage op het nieuws: The FKN NEWZ. Soms staat er op BOUblog wel eens een video van hem als toegift bij een serieus artikel. Ook heb ik genoten van zijn musical over 9/11. Deek Jackson drijft de spot met alle leugens die ons dagelijks door de media worden gevoerd: Here are the headlies tonight! Op zijn YouTube kanaal staat nu echter een serieuze reportage over de geschiedenis van de mensheid.

Een van de belangrijkste misverstanden waardoor de wetenschap in de 19e en 20e eeuw werd gekenmerkt, is het geloof in een stabiele kosmos. Deze doctrine werd verkondigd door Sir Charles Lyell, die in 1832 verklaarde dat alle verschijnselen op aarde verklaarbaar zijn vanuit langzame processen die tot op heden voortduren. Het uitslijten van de Grand Canyon door het water van de Colorado rivier is geen plotseling gebeuren, maar een langzaam proces dat millennia in beslag nam. Maar ook het uitsterven van de dinosauriërs was volgens Lyell het gevolg van een langzaam proces. Met dat laatste zijn de geleerden het sinds de jaren ’90 van de vorige eeuw niet langer eens.

De Dino’s zijn uitgestorven nadat de aarde werd geraakt door een grote meteoriet die insloeg in de Golf van Mexico, bij Yucatan. Maar ook andere grote extincties, zoals die aan het einde van het Perm, blijken plotseling te hebben plaatsgevonden. Men heeft eveneens erkend dat het einde van een ijstijd altijd zeer plotseling gaat. De ijskappen stortten als het ware in en de zeespiegel rees vrij snel. Dit gebeurde voor het laatst aan het einde van het Younger Dryas, omstreeks 11.500 jaar geleden. Er bestonden toen reeds mensen zoals wij: homo sapiëns.

Ruim 1 miljoen jaar geleden bestonden er ook reeds mensen zoals wij, maar er gebeurde iets waardoor hun aantal sterk gereduceerd werd. Daarmee werd ook de diversiteit van de genen sterk verminderd. Men weet de oorzaak nog niet, maar wij allemaal stammen af van de weinige overlevenden van deze ramp. Ook de uitbarsting van de vulkaan de Toba op Sumatra, ongeveer 70.000 jaar geleden, was een wereldwijde ramp die de mensheid trof. Deze uitbarsting leidde tot een zeer snelle, mondiale afkoeling. Dergelijke wereldwijde rampen hebben uiteraard gevolgen gehad voor de geschiedenis van de mensheid. Het einde van het Younger Dryas was de meest recente catastrofe waardoor de mensheid werd getroffen. Tot voor kort dacht men dat de beschaving pas daarna goed begon, maar dat blijkt niet zo te zijn.

Volgens Plato werd Atlantis door de zee overspoeld, de stad is “in zee gezonken”. Men heeft dat altijd beschouwd als een mythe, maar misschien was Atlantis niet het enige centrum van beschaving dat aan het einde van de ijstijd door dit lot werd getroffen. Aan de westkust van India, op de bodem van de Bay of Cambay, ligt een door mensen gebouwde stad ruim 30 meter onder water. Tijdens de ijstijd stond de zeespiegel 100 meter lager. Deze verzonken stad lag aan een rivier, niet ver van de kust. Sinds de ijskappen zijn gesmolten ligt hij onder water, maar dat is minstens 9.000 jaar geleden!

Archeologen vinden steeds meer zaken waaruit blijkt dat we onze geschiedenis grondig moeten herzien. Deek Jackson zet deze bewijzen op een onderhoudende manier op een rijtje. Het blijkt dat de menselijke beschaving veel ouder is dan tot voor kort werd aangenomen, maar dat de mensheid door grote natuurrampen een aantal malen bijna is uitgeroeid. De conclusie luidt dat dit elk moment weer kan gebeuren. Kortom: pluk de dag, maar prijs deze niet voor de avond! 😉

New History of Humanity – Astounding Scientific Discoveries duurt 51 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

11 Reacties op “Een nieuwe geschiedenis van de mensheid”

 • sancho panza:

  De ouderdom van de stad in de bay of Cambay is bepaald aan de hand van koolstofdatering. Deze manier van dateren krijgt op dit moment vanuit meerdere (wetenschappelijke) kampen veel kritiek. Er zijn ook historici en archeologen die er vanuit gaan dat onze geschiedenis veel korter is dan wat momenteel verondersteld wordt. Zelfs over de meer recentere geschiedenis zijn er afwijkende meningen zoals onder meer beschreven door Fomenko en Illig.
  http://www.youtube.com/watch?v=4C_52bZxie4

  New Chronology Fomenko in English 1992

  http://www.youtube.com/watch?v=rQweLQMyylM

  • mr. drs. Bou:

   Beste Sancho,
   Ik heb de korte video bekeken, maar aan de lange video ga ik me niet wagen. De korte video is al onzinnig genoeg.
   Als Jezus Christus was geboren in 1053 en werd gekruisigd in 1086, dan zouden de Romeinen Kruisridders zijn! En dat de Egyptische beschaving is uitgevonden door de Jezuieten, dat moet men Napoleon maar eens wijs maken. Hij veroverde Egypte en nam een groep geleerden mee.

   One famous and unusual aspect of the expedition is that it was accompanied by a group of 167 savants, who were to form the nucleus of a new Acadamy Egypt. The work carried out by this academic expedition probably had the most long term impact, at least in Europe. Amongst its achievements was the discovery of the Rosetta stone, from which followed the deciphering of hieroglyphics and the rediscovery of ancient Egyptian history.

   Wat Deek Jackson vertelt, is ten minste geen onzin! Het gaat over de voorgeschiedenis van de mensheid. Deze blijkt veel ouder dan tot voor kort werd aangenomen. Jackson zet de nieuwste wetenschappelijke bevindingen op een rijtje. Deze zijn afkomstig van gerenommeerde paleologen, dus niet van een maffe Russische wiskundige.

   Wat betreft de koolstofdatering van de Bay of Cambay ruïnes: deze klopt met de geschiedenis van het klimaat! Na afloop van het Younger Dryas is de zeespiegel gestegen, zodat deze stad nu onder water ligt.

   • Dgaz:

    @ Mr. drs. Bou,

    Koolstofdateringen zijn volledig onbetrouwbaar. Zie daarvoor o.a. A.T. Fomenko deel 1. Daar worden mensen die in die materie inzitten naar voren gebracht, die aantonen dat het niet meer is als bunk.
    U hoeft het natuurlijk niet met A.T. Fomenko mee eens te zijn, maar als U kunt aantonen, dat wat de man aantoont, dat de geleerde geschiedenis voor 1600 AD duister is, dan kunt U 10000 Dollar binnenhalen.

    De Jezus zoals zoals ons door de kerk geleerd is en wordt, heeft nooit bestaan. Ook dat is niet meer als een “con” Zie daarvoor o.a. ook het materiaal van Carotta. Hard maar waar.
    Ik heb zelf een tijdje theologie als hobby gehad en als je op het zogenaamde professionele materiaal gaat komen, dan kom je er zeer snel achter, dat niets maar dan ook niets afgezekerd is, ergo alles berust op een hypothesen bouwwerk.

 • sancho panza:

  In verband met de nieuwe chronologie kan ik het boek “Mysterium” van Monaldo en Sorti aanbevelen. Gewoon een leuke historische roman om in de vakantie te lezen waarin Scaliger, Dionisis, de Romeinen en de Grieken op een zeer interessante manier besproken worden. Mijn perceptie op de geschiedenis is er nogal door veranderd. Heeft Plato wel bestaan? Welke bewijzen zijn daarvoor? Welke daartegen? Is Plato misschien een uitvinding van de Katholieke kerk?

  • mr. drs. Bou:

   Is Plato misschien een uitvinding van de Katholieke kerk?

   Sancho, wat is dit nou weer voor onzin?
   Voor je het weet is prins Bernhard een uitvinding van George W. Bush en hij heeft ook nooit bestaan. Kortom: KOLDER. Foei! Ga je schoolgeld terughalen…

   • Dgaz:

    Geschiedenis zoals U die op school leert is “bunk”. Het vak geschiedenis is doelbewust ingevoerd om ons op een verkeerd spoor te zetten. Het beschrijft gebeurtenissen, maar kamoefleert daadwerkelijke zaken en oorzaken af.
    Geschiedenis voor 1600 is volkomen duister. Dr. C. Pfister gaat er vanuit voor 1725 alles duister. C. Pfister: Die Matrix der alten Geschichte. Eine Einführung in die Geschichts- und Chronologiekritik.
    Hierin zit ook het materiaal van A.T. Fomenko in verwerkt. Eventueel te bestellen via:http://www.amazon.de/ref=gno_logo/280-7595264-4986552
    Voor moderne geschiedenis:http://www.theworldoftruth.net/HallettReport/index.html en Kay Griggs. Charlotte Thompson Iserbyte. Max Taylor Gatto etc.

   • sancho panza:

    Onze geschiedenis is volledig door 16e eeuwse filologen geschreven Bou. Die moesten mooie verhaaltjes schrijven anders verdienden ze niets. Ik wil je het boek “Mysterium” wel gratis doen toekomen. Er zal een wereld voor je opengaan.

 • Dgaz:

  @sancho panza

  Van A.T. Fomenko zijn 4 boeken van een serie van 7 in het Engels vertaald:
  History: Fiction or Science.
  Belangrijk: Christoph Pfister: Die Matrix der alten Geschichte
  Hier wat zeer belanrijke websites + links:
  http://www.forschung-fischerprivat.de/ De man heeft zeer belangrijk en interessant materiaal zitten. Klik op links en U krijgt de rest van de websites die zich met chronologiekritiek ophouden voorgeschoteld. O.a. Van C. Pfister ( dillum. ch ) Uwe Topper, etc. alles wijst zich vanzelf

  • sancho panza:

   Dank je wel. Ik kende het grotendeels al maar toch bedankt want deze site kende ik nog niet. Van Fomenko heb ik al het werk al. Voor zover vertaald in het Engels uiteraard. Mijn Russisch is nog niet wat het zijn moet. Ik ben echter wel blij dat er gelukkig steeds meer mensen in Nederland zich ook eens bezig houden met chronologiekritiek. Scaliger was ook maar gewoon een 16e eeuwse overbetaalde oplichter. Tja die Nederlanders waren gek genoeg om hem over te betalen.

Laat een reactie achter