Selecteer een pagina

Archieven

De macht en onmacht van Bureau Jeugdzorg

De dood van de twee broertjes staat nu vast en het is triest! Ruben en Julian stonden al 4 jaar onder toezicht van Bureau Jeugdzorg, dat onder het ministerie van Justitie valt. Deze instantie is bedoeld voor kinderen tot 18 jaar met ernstige opvoedings- en opgroeiproblemen, en voor hun ouders of opvoeders. In het verleden beoordeelden allerlei (jeugdzorg)instanties een verzoek om hulp. Op 1 januari 2005 is de Wet op de jeugdzorg in werking getreden. Deze wet zou moeten leiden tot meer cliëntgericht werken in de jeugdzorg. Helaas blijkt dat veel (alleenstaande) ouders bang zijn voor Jeugdzorg!

De ouders zijn bang dat hun kinderen ‘zomaar’ worden weggehaald. De commotie rond de negenjarige Yunus, een Turkse jongen die door Jeugdzorg werd geplaatst bij twee lesbische pleegouders, heeft die argwaan nog verder gevoed. Zijn ouders vroegen in hun wanhoop hulp aan de Turkse premier Erdoğan, waardoor deze zaak breed in het nieuws kwam. Maar er zijn nog veel meer ouders die klachten hebben over Jeugdzorg. De klacht die het vaakst wordt gehoord, is dat ze hun kind niet meer mogen zien.

Andere klachten zijn: Jeugdzorg luistert niet, je mag de hulpverlener niet tegenspreken, er staan onware dingen in het dossier, Jeugdzorg neemt de macht over, je hebt zelf niets meer te zeggen over de opvoeding van je kind, ze vervreemden het kind van de ouders en verdere familie.

Klachten Bureau Jeugdzorg duurt 14 minuten.

EenVandaag, 23-04-2009: Ouderlijk gevecht tegen Jeugdzorg duurt 9 minuten.

Gezinsvoogden hebben een zware en verantwoordelijke baan. Maar ze hebben ook veel macht. Hun woord telt zwaar voor kinderrechters die moeten besluiten over een ondertoezichtstelling of uithuisplaatsing. Maar wat als gezinsvoogden die macht misbruiken, door ouders onder druk te zetten of te bedreigen of door een loopje te nemen met de waarheid? Wat kun je dan nog doen als ouder? Zijn gezinsvoogden wel voldoende toegerust voor hun zware taak? En is er wel voldoende controle op hun functioneren? In deze speciale uitzending van De Ombudsman vertellen vier (pleeg)moeders over hun slechte ervaringen met een gezinsvoogd.

De macht van de gezinsvoogd, De Ombudsman VARA maart 2012 duurt 25 minuten.

‘We schieten door met uithuis plaatsen van kinderen’ duurt 4 minuten.

Cijfers hoe vaak wordt een kind weggehaald bij ouders? duurt 2 minuten.

Er zijn nog veel meer video’s over de falende Jeugdzorg. Twee YouTube kanalen die vol staan met deze informatie, zijn: Liesbeth de Vries Dwaze Moeder en Bureau anti Jeugdzorg. Een website over deze problematiek is Jeugdzorg Maffia. Het ergste is echter dat de kinderen in de tehuizen vaak bloot staan aan seksueel misbruik. De Commissie Samson heeft dat onderzocht en presenteerde op 8 oktober 2012 een vernietigend rapport: Omringd door zorg en toch niet veilig. Er werden 42 gevallen van seksueel misbruik in de jeugdzorg overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Video Presentatie Rapport Commissie Samson duurt 13 minuten.

Toch was deze problematiek reeds bekend in de jaren ’80, toen Ferdie Finkensieper, de directeur van meisjeshuis Zetten, werd beschuldigd van seksueel misbruik van zijn pupillen. Hij werd ten slotte veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf. De volgende reportage gaat over de zedenzaak Zetten.

Seksueel misbruik in gesloten jeugdinrichting duurt 29 minuten.

80 Reacties

 1. Groene Wolf

  Luister en huiver:
  26 maart 2019

  Antwoord
 2. Groene Wolf

  Deze video dateert uit 2014. I.p.v dat er iets verbetert wordt binnen de wantoestanden die zich afspelen binnen de jeugdzorgmaffia, is het allemaal nog veel erger.
  https://www.youtube.com/watch?v=dRpraRHxq6U

  Stop Jeugdzorg

  Antwoord
 3. Groene Wolf

  In dit video verslag een aantal bekende gezichten die ook in Middelburg bij het kort geding waren. Ik heb er een aantal gesproken. Ze balen er van dat Jeugdzorg hen wegzet als leugenachtige asociale tokkies of mensen waar psychiatrisch iets mis zou zijn. De handelwijze van Jeugdzorg veroorzaakt juist trauma’s bij zowel de kinderen als de ouders. Nu volwassen slachtoffers ondervinden nog steeds de gevolgen.
  https://www.youtube.com/watch?v=xJGnE79rvE8

  Demonstratie tegen jeugdzorg! Gele Hesjes/ NOS = FAKE NEWS. — Gele Rakkers

  Antwoord
 4. Groene Wolf

  Ik wist niet of ik dit verslag nu bij de rubriek koninkhuis of dossier jeugdzorg moet plaatsen. Een paar jaar geleden hadden wij nog twijfels aan het waarheidsgehalte van Kevin Annet en Ella Ster. Ondertussen volgen wij Shaun Attwood (activist and author from London) die zich met de Britse Royals, child abuse and human trafficking bezig houdt. Er is sprake van een internationaal netwerk, waardoor het werk van Annet en Ster toch een stuk geloofwaardiger wordt dan dat wij ons aanvankelijk konden voorstellen.https://www.youtube.com/watch?v=O_cy34fdhzs

  Kevin Annett and Ella Ster: Pope Bergoglio, Nazis, Dutch royals and European pedophile network duurt 50 minuten.

  The first part of the video is about Argentina’s dark secrets: Pope Francis, his relationship with the Dutch Queen Máxima Zorreguieta, Zorreguieta’s involvement in the Dirty War, Project Paperclip and the connection between the Nazis and Dutch royals.

  In the second part Kevin Annett talks to Ella Ster, who unravels how European royals are linked to the Marc Dutroux case, that ties into a large European pedophile network.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × vier =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën