Selecteer een pagina

Archieven

De macht en onmacht van Bureau Jeugdzorg

De dood van de twee broertjes staat nu vast en het is triest! Ruben en Julian stonden al 4 jaar onder toezicht van Bureau Jeugdzorg, dat onder het ministerie van Justitie valt. Deze instantie is bedoeld voor kinderen tot 18 jaar met ernstige opvoedings- en opgroeiproblemen, en voor hun ouders of opvoeders. In het verleden beoordeelden allerlei (jeugdzorg)instanties een verzoek om hulp. Op 1 januari 2005 is de Wet op de jeugdzorg in werking getreden. Deze wet zou moeten leiden tot meer cliëntgericht werken in de jeugdzorg. Helaas blijkt dat veel (alleenstaande) ouders bang zijn voor Jeugdzorg!

De ouders zijn bang dat hun kinderen ‘zomaar’ worden weggehaald. De commotie rond de negenjarige Yunus, een Turkse jongen die door Jeugdzorg werd geplaatst bij twee lesbische pleegouders, heeft die argwaan nog verder gevoed. Zijn ouders vroegen in hun wanhoop hulp aan de Turkse premier Erdoğan, waardoor deze zaak breed in het nieuws kwam. Maar er zijn nog veel meer ouders die klachten hebben over Jeugdzorg. De klacht die het vaakst wordt gehoord, is dat ze hun kind niet meer mogen zien.

Andere klachten zijn: Jeugdzorg luistert niet, je mag de hulpverlener niet tegenspreken, er staan onware dingen in het dossier, Jeugdzorg neemt de macht over, je hebt zelf niets meer te zeggen over de opvoeding van je kind, ze vervreemden het kind van de ouders en verdere familie.

Klachten Bureau Jeugdzorg duurt 14 minuten.

EenVandaag, 23-04-2009: Ouderlijk gevecht tegen Jeugdzorg duurt 9 minuten.

Gezinsvoogden hebben een zware en verantwoordelijke baan. Maar ze hebben ook veel macht. Hun woord telt zwaar voor kinderrechters die moeten besluiten over een ondertoezichtstelling of uithuisplaatsing. Maar wat als gezinsvoogden die macht misbruiken, door ouders onder druk te zetten of te bedreigen of door een loopje te nemen met de waarheid? Wat kun je dan nog doen als ouder? Zijn gezinsvoogden wel voldoende toegerust voor hun zware taak? En is er wel voldoende controle op hun functioneren? In deze speciale uitzending van De Ombudsman vertellen vier (pleeg)moeders over hun slechte ervaringen met een gezinsvoogd.

De macht van de gezinsvoogd, De Ombudsman VARA maart 2012 duurt 25 minuten.

‘We schieten door met uithuis plaatsen van kinderen’ duurt 4 minuten.

Cijfers hoe vaak wordt een kind weggehaald bij ouders? duurt 2 minuten.

Er zijn nog veel meer video’s over de falende Jeugdzorg. Twee YouTube kanalen die vol staan met deze informatie, zijn: Liesbeth de Vries Dwaze Moeder en Bureau anti Jeugdzorg. Een website over deze problematiek is Jeugdzorg Maffia. Het ergste is echter dat de kinderen in de tehuizen vaak bloot staan aan seksueel misbruik. De Commissie Samson heeft dat onderzocht en presenteerde op 8 oktober 2012 een vernietigend rapport: Omringd door zorg en toch niet veilig. Er werden 42 gevallen van seksueel misbruik in de jeugdzorg overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Video Presentatie Rapport Commissie Samson duurt 13 minuten.

Toch was deze problematiek reeds bekend in de jaren ’80, toen Ferdie Finkensieper, de directeur van meisjeshuis Zetten, werd beschuldigd van seksueel misbruik van zijn pupillen. Hij werd ten slotte veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf. De volgende reportage gaat over de zedenzaak Zetten.

Seksueel misbruik in gesloten jeugdinrichting duurt 29 minuten.

80 Reacties

 1. mr. drs. Bou

  Op GeenStijl kwam ik een andere Jeugdzorg-zaak tegen:
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/03/kinderen_jeugdzorg_culemborg.html
  Deze begon met een filmpje van twee kinderen die tegen hun zin uit huis werden gehaald. De kinderen zijn nog steeds niet terug bij hun moeder. Hun oudere halfbroer vecht nog steeds voor hun vrijheid!

  Zie ook dit Engelse artikel:
  http://www.telegraph.co.uk/comment/columnists/christopherbooker/10092748/Dutch-social-workers-catch-the-English-disease.html

  Antwoord
 2. mr. drs. Bou

  Noodklok over kinderwet

  DEN HAAG –

  Kinderen in probleemgezinnen kunnen als het aan het kabinet ligt in de toekomst zonder tussenkomst van de rechter uit huis worden geplaatst. Rechters, juristen en belangengroeperingen luiden hierover morgen de noodklok in de Tweede Kamer.
  Ze willen dat de nieuwe Jeugdwet op dit punt wordt aangepast.

  Antwoord
 3. Anita Paragh

  Beste ouders.

  Na jaren dit soort schrijnende verhalen gelezen en aangehoord te hebben, wil ik jullie hulp aanbieden.
  Omdat ik ruim 10 jaar met BJZ, AMK en andere instanties te maken heb gehad weet ik hoe machteloos, woedend en verdrietig iemand zich kan voelen.
  Zelf heb ik geworsteld met een stalkende ex, die weinig tot geen interesse had in mijn kinderen. Hij heeft mij neergezet als een gestoorde en een drugsverslaafde en zette mijn familie tegen mij op. Door deze zwartmakerij werden mijn kinderen uit huis geplaatst. Na een half jaar vechten en een hoger beroep heb ik mijn kinderen teruggekregen. In die periode heb ik veel ervaring opgedaan waarmee ik anderen wil gaan helpen.
  Zodoende heb ik mij ingeschreven voor een studie op het gebied van professionele coaching en ga ik mij aanmelden bij de k.v.k. als hulpverlener.
  Op dit moment ben ik al beschikbaar om hulp te bieden d.m.v. luisteren, adviezen/rust geven, brieven opstellen, etc.
  Voor vragen: Anitaparagh@outlook.com

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Dank je wel, Anita. Mensen zoals jij zijn hard nodig!

   Antwoord
 4. mrpettjo

  Ben is dus weer vrij en afgelopen maandag volgde dan ook een tweede samenkomst voor het Wilmahuis in Zoetermeer. Daar was zelfs de kans voor Ben om een van zijn twee dochters stevig te omhelzen. Op een onbewaakt moment zette ze het op een rennen en sprong haar vader in de armen. Onnodig om te zeggen dat de emoties bij beiden groot waren.

  http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=6083:burgerbevrijding-minderjarige-kinderen-update-17-10-13&catid=9:binnenland&Itemid=22

  Antwoord
 5. Boudine

  Nederlandse Jeugdzorg op de Russische tv, Nederlands ondertiteld:

  JDTV Afl.137 – Jeugdzorg deel 3 duurt 14 minuten.

  Antwoord
 6. Ron Beumer

  It is the truth. Dutch Youthcare is fascistic. Our children became products and if they see a way they take them. It is not about children that really need help. I lost three children which I could have raised myself. I am cut off completely, the mother too, and they are with strangers on a secret adress. See my facebookpage and read the terrible stories and letters etc.!

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Beste Ron,
   Welkom op BOUblog en ik ben even gaan kijken op je facebook pagina: https://www.facebook.com/ron.beumer.50
   Helaas ben je een van de velen die door de (r)overheid worden beroofd van hun kinderen. Daarom is het belangrijk om dit aan de grote klok te hangen, want samen staat men sterker!

   Antwoord
 7. Groene Wolf

  Van morgen ben ik naar de rechtbank in Middelburg geweest om mijn steun te betuigen aan een moeder en haar vriend wiens kind in juni van vorig jaar met grof geweld uit huis werd gehaald. De William Schikker Group https://www.williamschrikker.nl/ had haar voor de rechter gedaagd in een kort geding omdat zij de volgende beelden op de facebookpagina van de Gele Hesje Jeugdzorg had geplaatst en daarmee de privacy van de medewerkers had geschonden. Pfff… Het was een openbare zitting en men had kennelijk niet gerekend op de behoorlijk grote groep aanwezigen, want zitting werd gehouden in een klein zaaltje. Halverwege het schitterende pleidooi van de advocaat van de gedaagde(n) kwamen er twee agenten en een bode binnen stormen die beweerden dat er iemand uit het publiek life zou zitten streamen met de mobile telefoon. Publiek de zaal uit dus. Waarschuwing, schokkende beelden!
  https://www.williamschrikker.nl/
  https://www.youtube.com/watch?v=ICd-xhiibyI

  Ook de moeder van de verdachte moest haar biezen pakken.

  Gruwelijke praktijken van uithuisplaatsing van jeugdzorg

  Antwoord
 8. Groene Wolf

  Wat heeft “jeugdzorg” (jeugd-tereur-zorg kun je beter zeggen) te verbergen?!
  https://www.youtube.com/watch?v=n6-xVQ8sajc

  buro jeugdzorg terreur duurt 18 minuten.

  Vitali Feiten. http://vitalifeiten.nl/
  Ook dit kind dreigt in de molen van BJZ terecht te komen. De gezinsvoogd was al bij de zitting aanwezig waar de OTS nog uitgesproken moest worden, daaruit valt te concluderen dat verweer van de ouders tegen de OTS nutteloos is. Bij BJZ gaat het allang niet meer om het belang van het kind, het geld staat ook bij deze instantie boven de mensen.

  Antwoord
 9. Groene Wolf

  Petitie voor herzieningen in de jeugdzorg en de GGZ.
  Lees het manifest.
  https://lijmdezorg.nl/?fbclid=IwAR16a8cs2H-mySuEdijRu0NbwNROeVspEqTobeSVNcyYnflXVj6KgRQ0rkA
  De financiële regelingen van de overheid hebben er voor gezorgd dat er perverse financiële prikkels zijn ontstaan voor het uit huis plaatsen van kinderen. Vaak gebeurt dit op basis van valse anonieme meldingen bij instanties. Er wordt niet aan waarheidsvinding gedaan. In Nederland alleen al zijn er ruim 40.000 kinderen uit huis geplaats. En dat op kosten van de belastingbetaler.
  https://pleegzorg.nl/pleegouders/financiele-regelingen/

  Antwoord
 10. Groene Wolf

  Vaak moe(s)ten jongeren op hun 18e verjaardag het pleeggezin verlaten, omdat er een leeftijdsgrens zit aan de pleegvergoedingen. Wij hebben dat hier van dichtbij meegemaakt met een pleegbroer van een vriendinnetje van mijn dochter. Dat joch werd van de ene op de andere dag de straat opgeschopt. Ook traumatisch voor de kinderen die achterbleven in het pleeggezin, want ze hadden wel een jarenlange band opgebouwd met hun pleegbroer. De wetenschap dat dit hen ook kon overkomen maakt dat de kinderen erg wantrouwig naar de wereld kijken.

  Antwoord
 11. Groene Wolf

  Wat opvalt in het kaartje van Nederlandse jeugdzorg per gebied, is dat gemeentes met relatief veel mensen met lage inkomens meer te maken hebben met jeugdzorg. We nemen Zeeland onder de loep. Oost Zeeuws Vlaanderen, daar vallen Terneuzen, Sluiskil en Sas van Gent onder. Een geïndustrialiseerd gebied met veel arbeiders met lage inkomen. Geldt ook voor Vlissingen, waar bovendien de dak- en thuislozen opvang voor heel Zeeland is gevestigd. Veere is weer een rijke gemeente met veel VVD en SGP aanhang. Een dikke portemonee en lidmaatschap van de zwarte-kousenkerk bieden kennelijk bescherming tegen de jeugd-terreur-zorg.
  https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2018/44/aantal-jongeren-met-jeugdzorg-daalt-eerste-helft-2018 (ammehoela!)

  Antwoord
 12. Groene Wolf

  Gele Hesser Erik Groenendijk is in het dagelijks leven leraar op de middelbare school. Maar hij heeft ook een flink appeltje te schillen met jeugd-terreur-maffia-zorg. Hij mag zijn dochters niet meer zien. Hij maakt regelmatig Youtubejes, waarin hij op ludieke wijze misstanden aan de kaak stelt.

  2020-01-19 RED de KINDEREN van de RATTEN!

  Antwoord
 13. Groene Wolf

  Arts helpt mensen die problemen hebben met jeugd-terreur-maffia-zorg. Mag jeugdzorg kinderen afpakken?
  https://www.youtube.com/watch?v=TeUjg_s5gpk

  Dokter Nico Mul: Mag Jeugdzorg een kind afnemen van de ouders? duurt 36 minuten.

  Rob Brockhus, 28 jan. 2014

  Antwoord
 14. Groene Wolf

  RT Dutch – Kinderbescherming verdient 2,7 miljard aan jeugdzorg

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 + tien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën