Selecteer een pagina

Archieven

De macht en onmacht van Bureau Jeugdzorg

De dood van de twee broertjes staat nu vast en het is triest! Ruben en Julian stonden al 4 jaar onder toezicht van Bureau Jeugdzorg, dat onder het ministerie van Justitie valt. Deze instantie is bedoeld voor kinderen tot 18 jaar met ernstige opvoedings- en opgroeiproblemen, en voor hun ouders of opvoeders. In het verleden beoordeelden allerlei (jeugdzorg)instanties een verzoek om hulp. Op 1 januari 2005 is de Wet op de jeugdzorg in werking getreden. Deze wet zou moeten leiden tot meer cliëntgericht werken in de jeugdzorg. Helaas blijkt dat veel (alleenstaande) ouders bang zijn voor Jeugdzorg!

De ouders zijn bang dat hun kinderen ‘zomaar’ worden weggehaald. De commotie rond de negenjarige Yunus, een Turkse jongen die door Jeugdzorg werd geplaatst bij twee lesbische pleegouders, heeft die argwaan nog verder gevoed. Zijn ouders vroegen in hun wanhoop hulp aan de Turkse premier Erdoğan, waardoor deze zaak breed in het nieuws kwam. Maar er zijn nog veel meer ouders die klachten hebben over Jeugdzorg. De klacht die het vaakst wordt gehoord, is dat ze hun kind niet meer mogen zien.

Andere klachten zijn: Jeugdzorg luistert niet, je mag de hulpverlener niet tegenspreken, er staan onware dingen in het dossier, Jeugdzorg neemt de macht over, je hebt zelf niets meer te zeggen over de opvoeding van je kind, ze vervreemden het kind van de ouders en verdere familie.

Klachten Bureau Jeugdzorg duurt 14 minuten.

EenVandaag, 23-04-2009: Ouderlijk gevecht tegen Jeugdzorg duurt 9 minuten.

Gezinsvoogden hebben een zware en verantwoordelijke baan. Maar ze hebben ook veel macht. Hun woord telt zwaar voor kinderrechters die moeten besluiten over een ondertoezichtstelling of uithuisplaatsing. Maar wat als gezinsvoogden die macht misbruiken, door ouders onder druk te zetten of te bedreigen of door een loopje te nemen met de waarheid? Wat kun je dan nog doen als ouder? Zijn gezinsvoogden wel voldoende toegerust voor hun zware taak? En is er wel voldoende controle op hun functioneren? In deze speciale uitzending van De Ombudsman vertellen vier (pleeg)moeders over hun slechte ervaringen met een gezinsvoogd.

De macht van de gezinsvoogd, De Ombudsman VARA maart 2012 duurt 25 minuten.

‘We schieten door met uithuis plaatsen van kinderen’ duurt 4 minuten.

Cijfers hoe vaak wordt een kind weggehaald bij ouders? duurt 2 minuten.

Er zijn nog veel meer video’s over de falende Jeugdzorg. Twee YouTube kanalen die vol staan met deze informatie, zijn: Liesbeth de Vries Dwaze Moeder en Bureau anti Jeugdzorg. Een website over deze problematiek is Jeugdzorg Maffia. Het ergste is echter dat de kinderen in de tehuizen vaak bloot staan aan seksueel misbruik. De Commissie Samson heeft dat onderzocht en presenteerde op 8 oktober 2012 een vernietigend rapport: Omringd door zorg en toch niet veilig. Er werden 42 gevallen van seksueel misbruik in de jeugdzorg overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Video Presentatie Rapport Commissie Samson duurt 13 minuten.

Toch was deze problematiek reeds bekend in de jaren ’80, toen Ferdie Finkensieper, de directeur van meisjeshuis Zetten, werd beschuldigd van seksueel misbruik van zijn pupillen. Hij werd ten slotte veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf. De volgende reportage gaat over de zedenzaak Zetten.

Seksueel misbruik in gesloten jeugdinrichting duurt 29 minuten.

80 Reacties

 1. Dgaz

  Wat een ongelooflijke rotzooi is het toch ook. Diep en diep triest. Ik hoop dat er meer mensen gaan komen, die dit mede naar voren gaan brengen.

  Antwoord
 2. Annemail

  Bou, je gaf het al aan in je artikel: Deze instantie is bedoeld voor kinderen tot 18 jaar met ernstige opvoedings- en opgroeiproblemen, en voor hun ouders of opvoeders.

  In de praktijk komen mensen in de meeste gevallen voor financiering behandeling van hun kind/gezin omdat er sprake is van autisme spectrum stoornissen, borderline enz, na analyse en rapportage door een klinisch psycholoog verbonden aan bijv. GGZ.
  Verwaarlozing en niet willen/kunnen opvoeden is een flinke hap maar niet de grootste voor Jeugdzorg.
  Omdat dit dus in totaal veel mensen betreft verloopt alles in eerste instantie via de zgn. bureaudienst die je verder (zou) moeten helpen.
  In de praktijk zijn dit heel vaak jonge meiden met weinig tot geen levenservaring en te weinig weet van het brede scala aan alternatieven waarmee je mensen ook kunt helpen.
  Hier gaan de dingen dus fout.
  Ook Iris, de moeder van de twee jongens, is met deze mensen in eerste instantie in aanraking gekomen na doorverwijzing. Ik weet dit omdat dat het protocol is zoals die op vele vlakken zijn ingesteld in gezondheidscentra en aanverwanten.
  Ik vrees dus echt dat het hier al is fout gegaan, zaken zijn te lang gebagatelliseerd en het hangt er maar vanaf hoe goed je als ouder uit de voeten kunt met zo’ n meisje van de bureaudienst. De een is nu eenmaal mondiger als de andere. Veel ouders moeten zelf een hoog empathisch vermogen hebben om geduld te hebben met deze mensen.
  Zelf zit ik er sterk over na te denken om hier wat mee te gaan doen, wat weet ik nog niet precies.
  Sluit nu deze reactie af met de mededeling dat ik meeleef met dit gezin en al die gezinnen die zijn vastgelopen in het woud genaamd Jeugdzorg met al zijn zorgmanagers en protocollen en regeltjes.
  En de vooroordelen van mensen die nimmer met jeugdzorg te maken hebben gehad wat nu ook weer doorsijpelt in bepaalde reacties op het web.

  Antwoord
 3. Andre Vergeer

  Bou,

  Het is inderdaad in en intriest dat de kinderen zelfs niet veilig zijn binnen een inrichting die voor hun veiligheid zou moeten zorgen. Ik steun dan ook het initiatief van Annemail. Maar waar zou je moeten beginnen, anders dan die ouders hier een podium te bieden?

  Antwoord
  • Annemail

   In ieder geval de inspectie er bovenop zoals nu hopelijk gebeurt.
   De vraag is hoe dit proces bewaakt wordt en de transparantie van het geheel. Gevaar wat ik vrees is dat er wederom zaken toegedekt worden.Het zou goed zijn als er een grote enquête van de grond komt voor ouders en iets soortgelijks voor kinderen die met Jeugdzorg in aanraking komen.
   Verder moet er veel beter in de antecedenten worden gekeken van mensen die met uiterst kwetsbare doelgroep in aanraking komen, en niet allen bij aanvang werk maar om de paar jaren. Dingen kunnen veranderen.
   Hiervoor zou een soort van burgerinitiatief kunnen komen als dat nodig is om zaken af te dwingen.

   Nooit wordt er namelijk gevraagd hoe mensen de aangeboden hulp ervaren en als je kritisch bent krijg je het stempel “lastpak”.
   Zaken worden doorgeschoven of afgewenteld waardoor vele minder assertieve mensen iets krijgen van laat maar.., en dit is precies wat Jeugdzorg wil want budgetten zijn krap en tja de faciliteiten voor alle zorgmanagers moeten ook betaald. Dit klinkt heel cynisch maar dit is wat er nu op veel plekken in de hulpverlening gebeurt.

   Antwoord
  • Annemail

   Vooral die tweede link: helemaal mee eens wat er in dat artikel staat.
   De kern van de zaak, want los van hoe een ieder hier denkt over de verdwijning/moorden, staat als een huis dat het hele systeem op de schop moet.

   Antwoord
  • Annemail

   De burgemeester raakte mij toen hij een brok in de keel kreeg, hij leek mij oprecht. Hij heeft woorden gebruikt die ik in daden omgezet wil zien worden dus wacht ik dit nog even af.

   Antwoord
  • mrpettjo

   Ik denk dat jij je te veel door deze mediahype hebt laten meevoeren. Deze meneer Janssen is in mijn ogen een faker die zich enkel laat leiden door de publieke opinie.
   Iets meer afstand is wellicht geboden. Uiteindelijk zitten de families met de jarenlange brokken en wij zeker niet.

   Antwoord
   • Annemail

    Met alle respect mrpettjo, ook jij duikt vaak genoeg op dit blog ergens in waar jij voor staat, dat mag, mag ik dat ook.
    Bovendien laat ik mij niet in een hype meevoeren want de reden voor mijn reacties zijn ervaringen, professioneel en andere ervaringen.
    Toevallig loopt het samen met een artikel in het NRC van afgelopen zaterdag maar deze mening van mij is er één van jaren.
    Natuurlijk zijn er zaken die ik ook nog niet begrijp, zoal het gegeven dat aan de vader toch te zien moet zijn geweest (sporenonderzoek) dat hij in de bagger heeft gestaan. Verder begrijp ik de plotselinge mededeling van de moeder op facebook niet onder deze omstandigheden, maar wie ben ik?
    Om echter via Linkdd, waar ontelbare mensen opzitten en ook vele naamgenoten, conclusies te trekken uit een account zonder foto, voert mij te ver.
    Ik ga voor wat ik zelf weet en dat is iets wat jou zou moeten interesseren want vele pedo (pleeg) ouders worden ook geworven via jeugdzorg door pure incompetentie medewerkers en kwaadwillenden.

    Antwoord
 4. Annemail

  Maar liefst achttien ouder- en kindbelangenorganisaties vellen een keihard oordeel over Bureau Jeugdzorg. Volgens hen verzuimde deze organisatie de juiste hulp voor het, na een vechtscheiding uit elkaar gevallen, gezin in te schakelen en nam hulpverzoeken van moeder Iris niet serieus.

  Volgens de Raad voor de Kinderbescherming waren tien hulpverleners vier jaar bezig zonder merkbare effecten. Al die tijd was de moeder bang voor de veiligheid van haar twee kinderen. Ze deed zelfs aangifte van mishandeling voor de vader.

  Ook zou je je af kunnen vragen of de vader hulp had moeten krijgen. Want hoe is het mogelijk dat je je eigen kinderen kunt ombrengen om wraak te nemen op je ex? Heeft niemand in zijn omgeving kunnen zien dat hij zo ver zou kunnen gaan? Heeft de vader zelf ooit hulp gezocht? Of heeft hij dat geweigerd? Feiten waar weinig over bekend is.

  Bron: de Telegraaf

  Antwoord
  • andre

   annemail ik ben van mening dat de vakkundigheid van jeugdzorg zwaar tekort schiet en een uurtje factuurtje cultuur is. het is niet van ma t/m vrij van 9 tot 1700 uur. en een medewerker moet met alle vormen kunnen omgaan zowel naar vaders als naar moeders als naar de kinderen. hoor en wederhoor toepassen. En ik ben zeker niet overtuigd dat deze meneer zn kinderen heeft omgebracht. Dit gebied heeft namelijk 2 soorten grond dat is zand/bos en rivier/klei. Als jij 2 kinderen in een duiker wil proppen dan zie je er niet meer uit en stink je een uur in de wind. waarom hebben ze dan toch iedereen het bos ingestuurd nadat hij was gevonden? Stel dat het toch weer allemaal anders is dan de overheid ons doet geloven dan is deze vader wel op de meest verschrikkelijke manier weggezet.

   Antwoord
   • Annemail

    Zoals je ziet heb ik in mijn reactie aan mrpettjo ook die vraag over het sporen onderzoek bij vader. Heeft de vader zich nog gedoucht of had hij hulp, dat kan ook nog. Natuurlijk zijn er vraagtekens.
    Dat hij ervoor zorgde dat hij snel gevonden isheeft te maken met het maximale wraakeffect op zijn ex, nou we hebben de afgelopen twee weken gezien hoe iedereen zocht en de totale wanhoop, dat effect heeft hij wel bereikt. Wat dit betreft sluit het dus wel op elkaar aan vindt ik.
    Je hebt verder gelijk over hoe vader wordt weggezet, immers mijn vermoeden is dat hij niet goed ingeschat is gezien zijn dreigementen en het was bovendien duidelijk een vechtscheiding waarvan kinderen per definitie het slachtoffer zijn. Als je vier jaar lang bekeken wordt door tien instanties en niemand greep in, tja.

    Antwoord
   • mrpettjo

    Reconstructie Cothen – vindplaats Ruben & Julian Denis
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=E9WWibh2Yrg#!

    De vindplek bevindt zich aan een veel bewandelde en befietste weg. Het is onmogelijk dat de lichamen niet eerder gevonden zijn temeer omdat het gras nog veel korter was dan in de video. Ook de mensen in de directe omgeving verbazen zich hierover. Bovendien kan 1 persoon onmogelijk twee lichamen probleemloos in die duiker manoevreren. Kortom..

    Antwoord
 5. Dgaz

  Brengt U maar eens een bezoekje aan KLOL, daar worden andere zaken naar voren gebracht. Nogmaals oppassen met uw konklusies

  Antwoord
 6. mr. drs. Bou

  Reconstructie Cothen – vindplaats Ruben & Julian Denis

  Antwoord
  • Annemail

   Bou, bij lichamen die in het water verstopt zijn en bevestigd (aan bijv. een raster wat in de meeste afwateringspijpen schijnt te zitten), kan het even duren voordat de lichamen in beweging komen. Het is een proces van waterbeweging en gassen.
   Deze geïnterviewde wil niet in beeld komen, dat kan en mag, waarom is het vreemd als de vinder en zijn zoon dat om de één of andere reden ook niet willen?

   Antwoord
   • Diewer

    Ik denk, dat dat komt omdat de één (hier op het filmpje) een niet politiek-correct standpunt uitdraagt, dat overigens wel duidelijk hoorbaar is, en het verhaal van de ander de ‘officiële versie’ ondersteunt. Het feit, dat dat verhaal niet audio-visueel naar buiten wordt gebracht, kan twijfels oproepen omtrent het waarheidsgehalte, zeker gezien de rol van de media tegenwoordig.

    Antwoord
  • Annemail

   Dat watergeluidje had wat mij betreft trouwens beter weg gelaten kunnen worden, ga je gelijk van naar het toilet.

   Antwoord
 7. Dgaz

  Als de vader zijn kinderen en zichzelf wilde ombrengen, waarom geen andere oplossing gezocht? Bijv. met een noodgang tegen een boom oprijden? Of een andere minder omslachtige manier?

  Antwoord
  • Lidy

   Daar heeft het OM het volgende op gevonden en in de media gebracht: de vader wilde op zijn ex wraak nemen, zodat zij lang in onzekerheid zou verkeren.

   Antwoord
 8. ushauppal

  Beste mensen,

  helaas heb ik nu al jaren persoonlijk te maken met Jeugdzorg. Mijn conclusies:

  – BJAA (Bureau Jeugdzorg Amsterdam) opereert onrechtmatig
  – BJAA fraudeert
  – BJAA intimideert
  – BJAA verzwijgt cruciale informatie
  – BJAA liegt
  – BJAA is corrupt
  – BJAA voert haar eigen protocollen niet uit
  – De medewerkers van BJAA hebben een zeer laag IQ en een hoog aantal van hen waarschijnlijk een persoonlijkheidsstoornis of dan tenminste lijden zij aan psychische problematiek.
  – BJAA is er op uit om mijn gezin te verwoesten en mijn zoon uit huis te plaatsen
  – BJAA is uit op de destructie van gezinnen teneinde een samenleving van gebroken gezinnen te creëren. Die zijn makkelijker te manipuleren.

  Mijn zoon is door zijn vader mishandeld en probeert dit al ruim een jaar aan BJAA duidelijk te maken. BJAA heeft mijn zoon bij de vader geplaatst en doet net alsof mijn zoon onzin verkondigt. Ik heb hem terug kunnen halen. De oplossing van BJAA: uithuisplaatsing. Dat is ze niet gelukt, dankzij mijn uitstekende advocaat. Hij is de 1e advocaat (na 7 anderen, dit verzin ik niet) die lef heeft. We kregen een aanwijzing waar we tegen in zijn gegaan. Toen stuurde BJAA de politie op ons af.
  Bou heeft gelijk: wij zijn bang voor BJAA. BJAA is een semi private onderneming die geld verdient aan uithuisplaatsingen en OTS-en. Voor mij is een ding duidelijk: er vindt hier kinderhandel plaats. Mijn zoon noemt BJAA Bureau Jeugdvernieling en hij heeft gelijk. Hij is 10 jaar, hoogbegaafd en heeft het geluk dat hij bij me woont en niet misbruikt is in een instelling.

  De mensen op de werkvloer zijn niet allemaal slecht, de meesten gewoon dom. Er zitten echter heel wat psychopaten tussen, met name de GZ-psychologen. Het beleid is niet door de GM-ers en GZ-psychologen bedacht natuurlijk, zij voeren het slechts uit. Mijn ervaring is dat de mensen bij BJAA weinig tot geen empathisch vermogen bezitten en weinig tot niets af weten van ontwikkelingspsychologie. Het zijn ambitieuze koude mensen voor wie je heel erg op moet passen want, zoals jullie terecht schrijven: BJAA heeft heel erg veel macht, de staat heeft veel macht. Wij vrezen de staat zeer en denken over emigratie. Op het moment dat je als onschuldige burger de staat moet vrezen is er sprake van fascisme.

  Usha.

  Antwoord
  • Annemail

   Als je ziet wat de mensen voor kabouters aan de lijn krijgen vindt ik het heel normaal dat u hiervan over de kook raakt en ook uw kind.
   Naar mijn mening wordt er te weinig aandacht besteed uit puur budgettaire overwegingen aan het aantrekken van personeel met:a) voldoende opleiding toegepast op de functie en b) leefervaring en menselijk inzicht, dit is iets wat je hebt of niet.
   Multidisciplinair overleg bij jeugdzorg gaat meer over de koetjes en kalfjes dan doelgerichtheid en inhaken op de actualiteit rondom een gezin dat ook een dynamiek heeft. Kinderen worden groter, volwassenen gaan wel eens verhuizen enz.
   Het is goed dat u nu hier uw verhaal kwijt kunt.

   Antwoord
  • sancho panza

   Fascisme is idd het goede woord. Voor de uitvoering zijn ze aangewezen op veel te jonge, dom gebleven (slecht onderwijs) kaboutertjes. Kaboutertjes gespecialiseerd in kinderroof die zich een hele Piet voelen als ze eens iets mogen zeggen (lees liegen) tegen een meest corrupte kinderrechter.
   Deze kinderroof maakt deel uit van een veel grotere agenda. Het gebeurt niet voor niets in de hele wereld. Meer macht voor de (r)overheid en minder vrijheid voor individu en gezin.

   Antwoord
  • m

   Wat herkenbaar, wij maken exact hetzelfde mee met BJZ Sittard, vreselijk, dat dit allemaal mag in Nederland en kan.
   1 ding is zeker, er wordt niet gehandeld in het belang van het kind, boekdelen kan ik erover schrijven.

   Antwoord
 9. sancho panza

  Door deze hele affaire met de vader en zijn 2 zoontjes zullen veel mensen gaan googlen en terecht komen op sites als deze. Dit biedt dus een enorme kans zoveel mogelijk mensen te verlossen van hun sheepledom. Ik hoop dan ook dat ook Boublog haar aandacht zal blijven vestigen op het verdere verloop van deze zaak. KLOL alleen lukt het niet en stoot bovendien teveel mensen af door de soms wat ongenuanceerde berichtgeving. Wij moeten deze crisis niet aan ons voorbij laten gaan maar er gebruik van maken. Heel Nederland is met de broertje van der Schuit/Denis bezig.

  Antwoord
 10. ushauppal

  Beste Annemail,

  ik schrijf mijn verhaal niet omdat ik het van me af moet schrijven maar ter informatie. Het wordt mij duidelijk dat u de informatie niet begrijpt, niet kunt begrijpen of niet wilt begrijpen.
  Uw aanbevelingen, mochten deze opgevolgd worden, leiden niet tot de oplossing voor een probleem dat vele malen groter en complexer is dan u schetst.
  Ook gaat u niet in op de inhoud van wat ik schrijf. Dat hoeft ook niet maar dan is het voor mij geen reactie maar een los bericht.
  Uw bericht komt, sorry dat ik het zeg, over als belerend, alsof u de wijsheid in pacht heeft terwijl dat niet zo is. Dit is precies waar ik mij zo aan stoor bij welzijnswerkers; zij begrijpen niet werkelijk waar zij mee bezig zijn.

  Groeten,

  Usha.

  Antwoord
  • Annemail

   Heb de wijsheid zeker niet in pacht, ben geen welzijnswerker dus ach.
   Jammer dat u dit zo oppakt, is niet mijn bedoeling.
   Ook wat ik opschrijf is ter informatie en ervaringen die ik heb vanuit verschillende hoeken.

   Antwoord
  • Annemail

   Sorry trouwens dat ik hier (geen forum) niet inging op de theorie dat Jeugdzorg erop uit zijn een samenleving van gebroken gezinnen te creëren en andere denkbeelden die u heeft.
   Er zijn andere zaken waar ik liever de focus opleg omdat mijn ervaringen daar liggen.

   Antwoord
   • Ruud

    “Sorry trouwens dat ik hier (geen forum) niet inging op de theorie dat Jeugdzorg erop uit zijn een samenleving van gebroken gezinnen te creëren en andere denkbeelden die u heeft”?

    PARENS PATRIAE…

    Antwoord
    • Annemail

     Ben jij Ruud Harmsen? Je komt gelijk met een juridische term aanzetten, vandaar?

 11. Annemail

  Off-topic: Martins Vrijland zijn website werkt weer.

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Martin Vrijland is er weer en hij heeft een betere site. Maar het overzetten kost tijd en moeite. Heb dus even geduld!

   Doorstart na evaluatie

   Welkom terug op Internet, Martin! 🙂

   Antwoord
 12. ushauppal

  Beste Annemail,

  goed, we hebben een andere mening over hetzelfde onderwerp, dat is ok.

  Ter informatie een stukje van Bou over Jeugdzorg uit haar vorige Blog-bericht:

  “De kern van dit boeiende gesprek is dat Jeugdzorg als onderdeel van Justitie is geïnfiltreerd door pedofielen en dat corrupte rechters en voogden deze toestand laten voortbestaan. Ook blijkt dat Jeugdzorg niet altijd zorgt voor de jeugd, maar voor zichzelf. Toen Frides vertelde dat voogden betaald krijgen voor een uithuisplaatsing had ik zelfs moeite om dit te geloven. Maar pleegouders krijgen wel degelijk betaald voor de kinderen die bij hen verblijven. Misschien is het tijd om de Wet op de Jeugdzorg eens helemaal door te lezen, al blijkt het probleem meestal dat instanties zich eenvoudig niet houden aan de wet!”

  Deze tekst sluit aan bij mijn ervaringen en met mij helaas vele anderen. Het slaat de spijker op zijn kop.

  Groeten,

  Usha.

  Antwoord
 13. Annemail

  Dat er corrupte rechters en voogden zijn is ook iets dat zeker waar is in mijn ogen. Instanties houden zich niet aan wetten sterker ze vullen wetten naar eigen gerief in. Dit invullen gebeurt aan de basis door mensen met te weinig specifieke scholing.
  Dus zou het zomaar kunnen dat ze niet alleen uit budgettaire maar ook om doordachte redenen kabouters inschakelen.
  Bewust wordt dan een risico genomen ten koste van kinderen waar het toch om zou moeten draaien.

  Antwoord
 14. Annemail

  http://debatop2.dossierjournalistiek.nl/seizoenen/3/afleveringen/22-05-2013

  Waar iedereen voor vreesde is gebeurd: De levenloze lichaampjes van de broertjes Ruben en Julian zijn gevonden. Na een zoektocht van twee weken, waarbij alles werd ingezet om de jongens te vinden, stuitte een toevallige voorbijganger op een lichaam bij het Utrechtse Cothen. De vader werd op 7 mei al gevonden. Hij pleegde zelfmoord. Het is niet de eerste keer dat Nederland wordt opgeschrikt door een familiedrama. Hoe kan het dat iemand zover gaat zijn eigen kinderen om te brengen?

  Het is ook niet de eerste keer dat het betreffende gezin al bekend was bij hulpverlenende instanties. Onder meer Bureau Jeugdzorg en de Raad voor de Kinderbescherming waren al sinds 2008 betrokken bij de familie. Maar betekent dat ook dat deze instanties gefaald hebben? Of zijn gezinsdrama’s, hoe erg ook, niet altijd te voorkomen? En wat is de verantwoordelijkheid van ons allemaal wanneer het in een gezin helemaal misloopt? De voetbalvereniging, de buurt, de school – wat kunnen zij doen?

  Gezinsdrama’s (KRO-NCRV 22 mei 2013) duurt 40 minuten.

  Get Adobe Flash Player
  Als het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.

  Antwoord
 15. mr. drs. Bou

  Beste Ben,

  Deze reactie is door mij geredigeerd om hem leesbaar te maken. De inhoud lijkt me belangrijk. Maar wie is burgemeester Altrop? Bedoel je soms burgemeester Aptroot van Zoetermeer?

  Wees in elk geval zorgvuldig als je iets schrijft, want je weet ook dat deze materie zeer gevoelig ligt. Luister ook naar wat Marcel Vervloesem te vertellen heeft, want hij is al vele jaren actief in de strijd tegen seksueel misbruik en hij weet: de tegenkrachten zijn machtig!

  Antwoord
 16. mrpettjo

  Over onderstaande uitermate schrijnende zaak van Ihsan Gulz had ik i.v.m. actuele problematiek van de Hollandse killer cops een aantal weken het NTR programma Halve Maan bekeken. Nu schrijft Martin Vrijland er over. En wat schetst de verbazing. Het kritische programma over allochtonen is onverwachts van de buis gehaald..:

  Twee jaar geleden was Ihsan Gulz met zijn vrienden op stap en verbleef iets te lang op het toilet van een snackbar. Hierop werd de politie gebeld. Ishan Gulz werd met grof geweld van het toilet gehaald. Uit de autoptie in Turkije blijkt dat de Nederlandse politie, het OM en het NFI grove daden te verwijten valt. Doordat de jongen in Turkije begraven zou worden deed de Turkse regering onderzoek naar de doodsoorzaak. Dit gebeurt standaard bij ieder dood lichaam dat het land binnen komt. Uit de autopsie bleek dat de jongen geen drugs in zijn lichaam had. Maar veel erger nog was dat allerlei organen simpelweg uit het lichaam verdwenen waren. De hersenen waren verdwenen; het hart en enkele ribben. Ter opvulling waren servetjes, kranten en doeken gebruikt.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 + 16 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën