Selecteer een pagina

Archieven

Aanslag op Wall Street: speelfilm van Uwe Boll (2013)

Assault on Wall Street is een speelfilm die werd geschreven en geregisseerd door de Duitse filmmaker Uwe Boll. Hij gaat over Jim Baxford (gespeeld door Dominic Purcell), wiens vrouw Rosie (gespeeld door Erin Karpluk) ernstig ziek is. Ze kan wel genezen, maar de medische kosten zijn hoog. De verzekering zegt echter dat de limiet is overschreden, ze willen de medicijnen die Rosie nodig heeft, niet langer vergoeden. Jim probeert nog zelf het geld voor de medicijnen te betalen, maar als Rosie begrijpt dat dit onmogelijk is, stopt ze de therapie, hoewel ze weet dat ze dan zal sterven.

De film begint in een kantoor op Wall Street, waar Jeremy Stancroft (gespeeld door John Heard) zijn medewerkers vertelt dat de bank op springen staat en dat ze zo snel mogelijk de waardeloze waardepapieren moeten dumpen. Als zijn medewerkers protesteren, omdat de klanten dan de schade dragen, zegt hij: “Our responsibility begins and ends with our partners and shareholders and that is it.”

Jim werkt als bewaker van geldtransporten. Hij heeft zijn spaargeld belegd in onroerend goed (derivaten), middels een beleggingsadviseur, die hem vertelt dat zijn inleg niets meer waard is, tenzij hij 60.000 dollar extra inlegt. De bank die hem hypotheek verleende, vertelt hem vervolgens dat de hypotheekrente is gestegen. Omdat Rosie wegens haar ziekte niet kan werken, wordt ook de hypotheek een probleem. Een collega leent hem 10.000 dollar om een advocaat te betalen, maar het haalt allemaal niets uit. Jim raakt steeds dieper in de schulden en als zijn baas dat ontdekt, wordt hij ook nog ontslagen, want een bewaker van geldtransporten die schulden heeft, vormt een veiligheidsrisico! Als hij die avond thuis komt, heeft zijn vrouw zelfmoord gepleegd.

Dit alles vormt slechts het voorspel. De rest van de film moet u zelf maar bekijken, want Jim neemt wraak. Wat begon als een sociaal drama, gaat dan over in een bloedige actiefilm met een verrassend einde. Aanslag op Wall Street is een aanklacht tegen het economische systeem en de manier waarop burgers het slachtoffer worden van de banken met hun derivaten-speculatie en hun bonussen. De film kwam op 10 mei van dit jaar uit en hij staat nu reeds op verscheidene YouTube kanalen. Het is een low-budget film die zeer snel werd vrijgegeven voor niet-commerciële doeleinden.

Assault on wall street 2013 full movie duurt een uur en 39 minuten.

12 Reacties

 1. tukan

  mooie passage vanaf 1:31:00 = harde waarheid voor de “gewone volk”…essentie van de kapitalisme

  Antwoord
 2. Jan Verstraeten

  Superfilm Bou bedankt!

  Antwoord
 3. Ankie

  Een mooie film met een onverwacht einde!
  Bedankt Bou!

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Ankie, ik heb zelf ook genoten, vooral van het moment waarop al die zombies voor de ramen gingen staan om naar buiten te kijken. Hahahaha! Pief paf poef! Maar ik ben wel tegen geweld, hoor. 😉

   Die eind-scene is ook mooi, maar wat er gezegd wordt, dat wist ik reeds.
   Vrolijk Pinksteren met Jim, die daarna achteloos verdwijnt in de menigte…

   Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Toen ik even klikte, bleek dat hij weer was verdwenen. Ik heb de link vervangen, in de hoop dat hij het blijft doen. Anders zelf even zoeken op YouTube: Assault on Wall street. Met gaarne een melding als er een nieuwe link nodig is.

   Antwoord
 4. nilo de roock

  Uwe Boll is niet alleen regisseur maar ook een ( van Hollywood ) onafhankelijk producent met een mening, een missie. Boll staat aan “onze” kant. Juist dit soort mensen zijn niet gebaat bij de illegale distributie van hun werk, integendeel zij verdienen support. Natuurlijk is het de verantwoordelijk van de produktiemaatschappij van Boll om illegale uploads aan te melden bij YouTube. Dat een BouBlog ondertussen haar bezoekers aanmoedigt om er nog even naar te kijken is werkelijk een gotspe.

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Beste Nilo,

   Ik begrijp wat je bedoelt en daar heb je wel een punt. Deze boeiende film stond echter reeds op verscheidene kanalen op YouTube. Ik zoek altijd eerst naar de achtergrond en ik las dat het een low budget productie was, die een brede verspreiding verdiende. Ik vond het een prima film!

   Dat een BouBlog ondertussen haar bezoekers aanmoedigt om er nog even naar te kijken is werkelijk een gotspe.

   Kritiek wordt hier op prijs gesteld, maar de manier waarop ik hier word afgeserveerd, vind ik zeer onaardig!

   Antwoord
  • sancho panza

   Hallo Nilo,

   Ik vind copy-, octrooi-, patentrecht een gotspe. Denk dat Uwe Boll het daarover met mij eens is. Hij staat volgens jou toch aan onze kant?

   vg

   Antwoord
   • mr. drs. Bou

    Beste Sancho, dat ben ik niet met je eens. Copy-right etc. gaat over het recht van de maker op zijn of haar product. Zelf vind ik het ook niet leuk als mensen mijn artikelen ongevraagd op hun website publiceren. Het gebeurt wel eens, maar als het te gek wordt, dan zeg ik er wat van.

    Omdat deze film reeds op verscheidene YouTube kanalen stond, was ik me niet bewust van de copyright schending. De manier waarop Nilo me daarop wijst, vind ik onaardig. Alsof ik er op uit ben!

    Niets is minder waar. Een vriendelijk verzoek om de film te verwijderen was door mij zeker ingewilligd. Nu kan ik Nilo ook doorsturen naar de productiemaatschappij. Laat hij daar de copyrightschending op YouTube maar melden. Dan verdwijnt die film vanzelf weer. In dat geval is dit artikel hoogstens nog gratis reclame.

    Antwoord
    • sancho panza

     Dan verschillen wij hierin van mening. Gebeurd niet vaak. 😉
     Ik ben namelijk van mening dat er nooit zoiets kan bestaan als intellectueel eigendom. Als iets is uitgevonden komt dat de hele mensheid toe. Het patentrecht is een uitvinding van nazi Duitsland. (IG farben opgevolgd door Bayer, Hoechst etc). Daar teert de hele chemische en pilletjes (Pharma) industrie momenteel op. Dit patentrecht is ook de oorzaak van alle ellende die we hebben met de EU. Komt allemaal uit diezelfde Duitse chemische patentenkoker. Patenten en octrooien dienen alleen ter verkrijging van een monopoly. Een monopoly is nooit goed. Het vreemde is ook nog eens dat de meeste uitvindingen gedaan worden door met belastinggeld gefinancierde onderzoeksinstellingen aan universiteiten e.d. en vervolgens door het grootkapitaal worden gemonopoliseerd middels patenten en octrooien. Ik ben van mening dat de verdienmodellen aangepast dienen te worden ter voorkoming van monopolies. In de muziek- en filmindustrie zien we momenteel goede voorbeelden als gevolg van het ontstaan van sites als Pirate bay.

 5. sancho panza

  BTW Bou een geweldige film. 😉

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Vond ik ook, Sancho! Maar hij is nu verwijderd. Men kan de film echter huren of er de DVD van kopen.
   http://www.movieinsider.com/m11461/assault-on-wall-street/
   http://www.imdb.com/title/tt2368553/

   En wat betreft dat copyright ben ik het niet helemaal met je eens. In een ideale wereld krijgen artiesten (en bloggers zoals ik) voor hun werk betaald. In dat geval kan iedereen profiteren van hun prestaties. Maar dit is geen ideale wereld en artiesten moeten toch ergens van leven. Zij hebben mede daarom recht op bescherming. Als iedereen hun producten gratis kan overnemen, dan sterven zij de hongerdood…

   Maar er is nog een andere reden dat ik prijs stel op mijn copyright. Als mijn artikelen zonder mijn toestemming worden overgenomen door andere websites, dan verlies ik er de grip op. Dan durf ik alleen nog maar brave stukjes te schrijven, waar niemand commentaar op heeft. 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

veertien + vijftien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën