Archief
Artikelen

Op 23 april publiceerde Myra een telefoongesprek met mr. Husseyin Baybasin, waarin Baybasin in rap gebroken Engels vertelde hoe men hem in Nederland op vals bewijs had veroordeeld tot levenslang. Het verzoek ging uit van Turkije en het drukmiddel was dat men in Turkije bewijs had van de pedofiele strapatsen van Joris Demmink, die toen nog het hoofd was van Vreemdelingenzaken bij Justitie. In 2002 werd Demmink gepromoveerd tot Secretaris Generaal. Op maandag 13 mei heeft Baybasin opnieuw gebeld met Myra. Hij praat nu rustiger en wat hij zegt, zullen we allen ter harte moeten nemen: ons rechtssysteem wordt uitgehold door criminele en pedofiele bewindslieden!

Baybasin is een politieke gevangene in Nederland, al denkt Amnesty International dat zoiets hier niet bestaat. Hij werkte ooit voor de Turkse regering en beschikte daardoor over inside informatie, o.a. over de bemoeienis van de Turkse regering Ciller met de handel in heroïne. Omdat Baybasin zich inzette voor de gelijk rechten van de Koerden, werd hij in eigen land vervolgd, waarna hij vluchtte naar Europa. Eenmaal in Nederland vroeg Turkije om zijn uitlevering, maar dat ging niet door omdat hij in Turkije was gemarteld en hij zijn leven daar niet zeker was. Daarop heeft de Turkse regering de pedofiele Demmink gebruikt om Nederland onder druk te zetten om Baybasin op te sluiten. Op grond van vervalste telefoontaps werd hij veroordeeld tot levenslang. Inmiddels hebben 8 deskundigen verklaard dat die telefoontaps vals zijn, maar Baybasin zit nog altijd in de gevangenis.

In Turkije is de politiek inmiddels veranderd. De regering Ciller kwam ten val en men wil nu vrede met de Koerden. In 2006 heeft men Baybasin aangeboden om naar Turkije te worden overgebracht, waar hij onmiddellijk zou worden vrijgelaten. Voorwaarde was dat hij zou zwijgen over zijn valse veroordeling. Baybasin heeft dat geweigerd! Hij wil dat het vonnis ongedaan gemaakt wordt en dat zijn onschuld in rechte wordt vastgesteld. Hij is de gevangenis door de voordeur binnen gegaan en hij weigert om deze stilletjes door de achterdeur te verlaten!

Baybasin zit nu al 18 jaar gevangen. Hij noemt zijn arrestatie een kidnapping en zijn gevangenschap een gijzeling. Hij wil dat de schuldigen, de plegers van meineed en valsheid in geschrifte, worden berecht. Deze mensen maken allen deel uit van ons juridische systeem, dat wordt ondergraven door hun corruptie. Baybasin werd veroordeeld om de pedofiele Joris Demmink buiten schot te houden. In de jaren ’90 heeft Demmink in Turkije jongens verkracht, terwijl de Turkse geheime dienst toekeek. Nog altijd beweert onze Justitie dat Demmink in de jaren ’90 helemaal niet in Turkije is geweest, maar gezien zijn functie als hoofd Vreemdelingenzaken is dat onmogelijk. Op zijn agenda stond o.a. de Koerdische kwestie! De internationale conferenties daarover vonden plaats in Istanboel of Ankara en Demmink moet daarbij aanwezig zijn geweest. Maar er is meer…

Bijna op het einde van het gesprek zegt Baybasin: “…and now recently we have very important document from Ministry of Justice from Turkey, yes, that Demmink was in Turkey in a criminal procedure against him in Turkey. So who’s lying? Those ministers in Turkey and those officials in Holland who gave us the statement, are they lying? Well then you have to prosecute them because they are lying wrongly accusing Joris Demmink.”

Als Baybasin alleen voor zijn eigen vrijheid had gevochten, dan zou hij in 2006 met stille trom de gevangenis hebben verlaten. In plaats daarvan heeft hij in april 2007 met veel tamtam aangifte gedaan tegen Joris Demmink en anderen die hem ten onrechte hebben beschuldigd, vervolgd en opgesloten. Baybasin is zeer principieel, hij strijdt niet alleen voor zichzelf, maar voor de rechtsstaat! Dat zouden we allemaal moeten doen, niet alleen in ons eigen belang, maar vooral ook voor de kinderen die ten prooi vallen aan onze corrupte pedofiele machthebbers. Baybasin roept heel de bevolking van Nederland op om deze strijd te steunen, dus: Civilize!

Talk 2 Myra: Support Baybasin duurt 53 minuten.

Overigens ben ik van mening dat Joris D. strafrechtelijk… wordt vervolgd.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

14 Reacties op “Baybasin belt nogmaals met Myra”

Laat een reactie achter