Archieven

Ritueel misbruik van kinderen: een slachtoffer getuigt

Kevin Annett is een Canadese antropoloog, politicoloog en theoloog, die in zijn eigen land de genocide op de Indianen heeft onderzocht en aangeklaagd. Begin mei 2013 was Annett in Nederland, op uitnodiging van Freedom Central. Hij werd vergezeld door het voormalige fotomodel, fotografe en journaliste Mel Ve uit Zuid Afrika, die strijdt voor de vrijheid van informatie en de ware geschiedenis. In Nederland werden zij benaderd door een Toos Nijenhuis, die hen een vreselijk verhaal vertelde over rituele verkrachting, de jacht op kinderen en andere seksuele misdaden. Toos is in gezelschap van Casper Rutte, een elektrotechnicus en woordvoerder voor de Germaanse Geneeskunde. Ze vertelt hoe ze een van de slachtoffers was van “rituelen” die sterk doen denken aan de verhalen van Regina Louff, de X 1-getuige (pdf, het hele boek!) uit de zaak Dutroux.

Enige dagen geleden verscheen reeds een korte introductie op YouTube. Deze is inmiddels Nederlands ondertiteld. De volledige versie zal ook worden ondertiteld, maar het hele interview duurt ruim 2 1/2 uur. Dat is een hoop werk, waarvoor bij voorbaat mijn dank. Oordeel niet te snel op grond van deze korte samenvatting. In de lange versie komt Toos Nijenhuis veel duidelijker uit de verf.

Kinderoffers en handel in Nederland: Een ooggetuige spreekt (NL ONDERTITELD) duurt 17 minuten.

Voor wie niet bekend is met deze materie, leiden de gruwelijke verhalen van Toos Nijenhuis al snel tot ongeloof, maar dat is niet terecht. Een wrang feit is dat er kinderen verdwijnen! Een ander feit is minstens even navrant: de kinderen die deze “rituelen” overleven, zijn meestal dusdanig getraumatiseerd, dan ze niets willen vertellen over wat hen is overkomen. Een aantal van hen komt zelfs terecht aan de andere kant: zij worden als volwassenen zelf kindermisbruikers. Slechts een klein aantal slachtoffers heeft als volwassene de kracht om te vertellen wat hen is overkomen. Meestal wacht hen dan een ander bitter lot: ze worden niet geloofd en maar al te vaak ook nog voor gek verklaard!

Toos Nijenhuis is 54 jaar oud, dus geboren in 1958 of 1959. Ze vertelt hoe ze als meisje van 4 jaar oud door haar ouders werd “geofferd aan God”. Dat wil zeggen dat ze werd verkracht door haar grootvader, met behulp van haar ouders, de dominee en de dokter, dr. Riedijk die daarna fungeerde als haar pooier. Zij maakten allen deel uit van een netwerk van ritueel kindermisbruik en seksueel geweld. Later werd ze naar een kasteel gebracht waar een groepsverkrachting plaats vond. Volgens Toos was dit een inwijdingsritueel van Vrijmetselaars. In dit verband noemt Toos kasteel de Sprengenberg bij Haarle, dat is gebouwd voor de Twentse fabrikantenfamilie Van Wulfften Palthe, en kasteel Goedenraad in het Limburgse Eys. Het kasteel in Haarle werd in de jaren ’50 bezocht door de koninklijke familie, voor een chique jachtpartij.

Toos Nijenhuis noemt prins Bernhard en kardinaal Alfrink als twee prominenten die deelnamen aan deze “rituelen”. Dat onze beruchte prins B. von Lippe een notoire schuinsmarcheerder was, is algemeen bekend. Kardinaal Alfrink werd in dit verband volgens mij nooit eerder genoemd, maar het seksuele misbruik in de RK-kerk is tegenwoordig wel een feit van algemene bekendheid. Ook werd Toos naar eigen zeggen meegenomen naar Wales en naar Schotland, waar ze werd misbruikt en gemarteld. Ze noemt ook dan namen. Het seksuele misbruik door de Engelse elite is inmiddels ook een feit van algemene bekendheid.

Vervolgens werd ze door de dokter naar Beieren gebracht, naar kasteel Hohenschwangau, waar volgens Toos Nijenhuis verscheidene Duitse bisschoppen aanwezig waren, plus paus Johannes II en een opperrabbijn, Menachem Mendel Schneerson. Volgens mij klopt dat niet, want paus Johannes Paulus II werd pas paus in 1978, terwijl Toos 11 jaar oud was en het misbruik dus plaats vond in de jaren ’60. Dat wil echter niet zeggen dat Toos niet de waarheid spreekt. Ze kan zich vergissen en ook kan een van de aanwezigen zich als paus hebben voorgedaan. Hetzelfde geldt uiteraard voor de rabbi, al noemt ze hem twee maal.

Na ongeveer een uur in de video neemt de dokter haar mee naar Saoedi-Arabië, waar ze weer wordt mishandeld en verkracht. Daarna, ze is dan 12 jaar oud, komt er een einde aan de relatie met haar “dokter”. Vervolgens wordt ze naar Australië gebracht, naar haar zeggen door kardinaal Alfrink. Onder het toeziende oog van camera’s wordt ze daar keer op keer gemarteld. Ze denkt zelf dat ze dient als cursus-materiaal voor martelpraktijken van de geheime dienst. Daarna stopte het misbruik. Toos vermoedt dat de dokter haar vader daarvoor heeft betaald, dat hij haar als het ware heeft afgekocht.

Vanaf 1 uur en 42 minuten vertelt ze over haar verdere jeugd en haar eerste huwelijk, waar ze 4 kinderen van heeft. Ze vertelt dan ook over dr. Hamer en de Germaanse Geneeskunde. Na de echtscheiding bleek dat haar ex de kinderen seksueel misbruikte. Haar jongste dochter Carmen is uit een relatie met een andere man, Wim Nijhof. Ook zij werd volgens Toos Nijenhuis het slachtoffer van ritueel misbruik, waarbij haar andere kinderen gedwongen werden om toe te kijken. Ook zouden er toen kinderen vermoord zijn. Toos laat tot slot aan de interviewers de plaatsen zien waar het misbruik heeft plaatsgevonden. In het bos vindt Kevin Annett dan een plek die is bedekt met takken. Als hij gaat graven komt er een meisjessieraad tevoorschijn.

Dat ritueel seksueel misbruik bestaat, lijdt geen twijfel. Er zijn teveel getuigenissen die daarop wijzen. Ook is marteling nog altijd een dagelijkse praktijk van de geheime diensten, zogenaamd om inlichtingen te verkrijgen, maar het is eigenlijk puur sadisme, even erg als de martelingen door de Inquisitie! Deze “middeleeuwse” praktijken gaan nog altijd door. Of alles wat Toos vertelt ook waar is, blijft in het midden, maar zeker is wel dat ze niet liegt! Althans niet opzettelijk, niet bewust… Toos lijkt ernstig getraumatiseerd, ze heeft kennelijk vreselijke dingen meegemaakt!

International Ritual Child Sacrifice, Torture and Trafficking: A survivor speaks out duurt 2 uur en 28 minuten.

67 Reacties

 1. yvonne

  Beste iedereen de mail van Frides wordt vertaald in het Engels door een vriendin van mij en stuur hem dan door aan Engelse media!! Aktie…

  Groet voor iedereen, Yvonne

  Antwoord
 2. yvonne

  Ik snap er ook weer helemaal niets van maar vooruit, ze komen me maar halen maakt me ook niets uit. Eenzelfde reactie op uitzending met Baybasin, schandalig gewoon! Maar op uitzending van Robert Rubinstein over jorisje viespeuk heb ik geen enkele reactie gekregen ook niet na herhaalde mail, heel vreemd of toch ook weer niet….

  Groet Yvonne

  Antwoord
 3. Annemail

  Okido Bou!

  Antwoord
 4. mr. drs. Bou

  Dank je wel, Annemail. Deze draad staat zo boordevol informatie, dat ik besloten heb om de reacties op dit artikel even te sluiten. Want in plaats van achter de rode onderbroek van Jeroen Dennis aan te rennen, of op jacht te gaan naar het T-shirt van een van de verloren zoontjes, zou men ook de links kunnen volgen om zich goed te informeren. Per slot worden we allemaal bij de neus genomen!

  Zodra ik alle info op een rijtje heb, volgt er vanzelf weer meer! 😉

  Antwoord
 5. moederkevanx

  William Schrikker VOOGD doet nicks tegen dat de kinderen die hun bij de ouders weg hallen en dan in de leefgroep seksueel misbruik worden wandt mijn dochter is toen zei 13 jaar was in de leefgroep waar mijn dochter woonden,is mijn dochter door een medebewonner seksueel misbruik ,lees dit maar eens

  De kalender leeftijd is 14 jaar.
  Deze dag ,is ze verdrietig ,op haar been zijn schaafwonden.
  Die ik krijg te zien.
  Ik huil ,maar niemand ziet mijn tranen.
  Ze heeft pijn ,en waarom ?
  Ze is in de holding gelegd:
  en daarna geïsoleerd in een time-out ruimte.
  Dit is de gewone gang van zaken,als ze over haar toeren is.
  Over haar toeren ,om dat ze de wereld om haar heen ,zoveel onbegrip aan
  haar geeft.
  De wereld die haar boosheid niet begrijpt,en niet op weten te vangen.
  En ik sta machteloos ,en weet haar geen troost te geven.
  Want uit mijn gezinsleven is ze verbannen.
  Ik kan haar tranen niet drogen,op het moment dat ze me nodig heeft.
  Haar opvoeders ,weten wat goed voor haar is.
  IK HUIL MAAR NIEMAND ZIET MIJN TRANEN ,
  EN HAAR TRANEN WORDEN DIE GEZIEN?
  DE HOLDING EN ISOLEER DE TROOST DIE ZE KRIJGT.
  IS DE CAMERA…..ZE MOET IMMERS OP RUST KOMEN.
  (De prik pil werd al op haar 13 jaar gegeven)
  Omdat ze bang zijn dat ze zwanger word van een vriend die ze toen en nu
  nog niet had en nog niet heeft)

  Defence for Children wijst erop
  dat volgens internationale verdragen
  kinderen alleen als uiterste maatregel mogen worden opgesloten.
  “Nederland sluit veel kinderen op”
  Nederland sluit vergeleken met andere Europese landen veel kinderen op.
  Ook worden kinderen in Nederland snel in een isoleercel gezet.
  Dat staat in een rapport van Defence for Children.
  Volgens het onderzoek neemt in alle West-Europese landen het aantal
  opgesloten kinderen toe.
  In Nederland is het aantal plaatsen in justitiële jeugdinrichtingen in
  tien jaar verdubbeld.
  In 2006 werden 4700 kinderen opgesloten.
  Harder gestraft
  Volgens de onderzoekers wordt er steeds harder gestraft
  en lopen kinderen in justitiële inrichtingen grote kans om slachtoffer te
  worden van geweld.

  http://nos.nl/artikel/68599-nederland-sluit-veel-kinderen-op.html

  Antwoord
 6. mrpettjo

  Zwaar ritueel misbruikte getuige van het netwerk waarin Jimmy Savile samen met andere bekende VIP’s hun zware misdaden begingen. De slachtoffers werden gewoon via de voordeuren van de BBC studio’s binnen gebracht want de kust was binnen de BBC gebouwen volledig veilig voor zwaar ritueel groepsmisbruik van minderjarigen..:

  “I’m not sure when I met him for the first time. I remember a man who I think was Savile sticking his tongue in my mouth when I was a toddler and a group of men in suits laughed about it. After that I taken to various places by various rings and was introduced to someone who definitely was Savile and was told not to let on I had met him before. I cant remember him being part of anything definitely ritualistic until after we moved out to the country when I was four but I have a strong sense of ritualised abuse becoming very normal to me very early. ‘I’ wasn’t hurt much during rituals before we moved, I was told they were ‘just pretend’ and was sometimes protected, I was being kept for something or someone who wanted my hymen intact and ‘fresh’ i.e. hadn’t mastered my own disassociation skills.

  There was plenty of occasions when I would be taken in through the front door to places, especially the BBC. Stuff happened at Maida Vale studios too involving lots of famous faces and voices that was deeply horrific and I may remember if the time is ever right. I hated seeing the way everyone had huge smiles for him and told me I was a very lucky little girl. I was introduced to lots of the high profile people who are known to have associated with him at lunches, charity gigs and stuff, sometimes he would offer me to them.

  https://renegadesblog.wordpress.com/2013/01/27/the-devil-inside/

  Antwoord
 7. mrpettjo

  Het schijnt te rommelen in de de organisatie rond Kevin Annett (ICTTS) en is sprake van een afsplitsing in Ierland waar de ICTTS ook schijnt te zijn opgericht. Annett wordt ook van het e.e.a. beschuldigd. Ook wordt gezegd dat de organisatie heel veel pretendeert en niet veel anders doet dan praten en (open) brieven versturen en that’s it.
  Wat mij in negatieve zin van hem is bijgebleven is dat hij wat groef bij de satanische plek in de buurt van de Palthe Toren (bij Haarle; ik ben kort geleden langsgefietst) waar de dochter van Toos Nijenhuis zou zijn misbruikt met andere kinderen waarbij ook doden te betreuren zouden zijn en een oorbel (van een kind) liet zien en het daar verder bij liet. Dat klopt natuurlijk niet..:
  http://stopkevinannett.wordpress.com/2013/10/11/kevin-annett-turns-attack-on-accaw-members-formerly-itccs-ireland/

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Wat mij in negatieve zin van hem is bijgebleven is dat hij wat groef bij de satanische plek in de buurt van de Palthe Toren…

   Pettjo, dat vond ik toen ook al raar.
   Eerlijk is eerlijk en eerlijk duurt het langst!

   Antwoord
 8. Newbee

  Tot gisteren had ik geen flauw idee van dit verhaal laat staan het bestaan van deze site. Zelf blog / reageer ik op een Limburgse site. Ik stond wel even verbaast van de naam Sancho daar ik dezelfde nick gebruik met 1 letter verschil ; Sancha. Omdat ik niet wil dat men denkt dat het makkelijker was een andere nick over te nemen gebruik ik maar voor het gemak Newbee.

  Het hele verhaal is walgelijk en schokkend en ik heb nog niet alles gelezen, cq de links aangeklikt.

  Er is 1 gedeelte echter dat me doet huiveren.

  En weer dezelfde determinanten of overeenkomsten.
  – Een uit elkaar gevallen gezin
  – Jeugdzorg erbij

  Jeugdzorg. Dat woord alleen al.

  Ik ben een bewust alleenstaand (middels k.i.) moeder van 45 jaar. Heb een zoon van 17 jaar die licht autistisch is. Toen hij amper 4 jaar was kwam ik in aanraking met Jeugdzorg via de Katholieke basisschool. Zo kwamen we terecht in een neerwaartse spiraal. Tot er op een dag een mevrouw kwam van videohometraining en zij verbaast was dat ze moest komen. Mijn zoon hoorde volgens haar in het hele traject niet eens thuis.
  Ik ben zowiezo iemand die niet meepraat in andermans straatje laat staan dat ik bevelen in acht neem. Dus ik verzette me steeds weer. Men dacht dat een man met harde prioriteiten mij wel goed zou doen en ze stuurden voortaan een onbeschofte kerel.
  Ik woon met mijn zoon bij mijn ouders in en er kwam een periode dat hulpverlener BJZ dacht dat hij zijn regels naar zijn hand kon zetten iets dat hem niet lukte. Hij zag er onverzorgd uit en maakte een vreemde indruk. Mijn zoon werd op een gegeven moment gepest in de schoolbus en ik vroeg hem om hulp. Hulp die ik niet kreeg. Op een gegeven moment kwam de chauffeur op een dag naar me toe en vertelde me dat mijn zoon met een mes was bedreigd in de bus. De hulpverlener gebeld en die kwam naar hier. Het enige dat ie te zeggen had was ; “Daar moet hij maar mee leren omgaan.” Ik was woedend en hem beet hem toe ; “Als jouw dochter wordt verkracht zeg je dan ook daar moet je mee leren omgaan?” Hij is woedend weggegaan. Ik had enkel laten voelen dat het gevoel bij de kinderen hetzelfde is na zo’n vreselijke ervaring. Ik mocht naar de rechtbank. Kreeg een OTS aan mijn broek en er werd een voogd toegewezen. Ik zou mijn kind naar een zorgboerderij moeten brengen waar hij in zijn vrije tijd kon blijven overnachten. Echter mijn zoon wilde dat niet en dat was voor mij het enige dat telde. Hij ging niet. Er kwam een itb’er die mijn zoon moest bezighouden. Dat ging niet lang goed want mijn zoon was iemand die naar de speeltuin wilde spelen met zijn vriendjes. Dus hij ging. De speciale school waar hij (nog steeds) zit bemoeide zich ermee maar ook zij kregen geen voet aan de grond. Er werd vanalles geprobeert mij onderuit te halen. Gezinsvoogd gaf het op en ik werd doorverwezen naar GGZ. Daar nog twee jaar last van gehad tot ze daar zelf moesten bekennen dat het met mijn zoon goed gaat en ik totaal geen hulp nodig had. Ik werd vogelvrij verklaart. Vogelvrij? Ik heb nog steeds last van de nare ervaring met iedereen. Ik had me het moederschap anders voorgesteld. Ik heb suiker en door de stress had ik open wonden aan mijn benen. Jarenlang werd ik belemmerd in mijn moederschap waardoor ik veel leuke dingen met mijn zoon moest missen.

  Ergens googelde ik op de naam van een meisje dat een tijdje terug was overleden en mijn hart bleef stil staan. Haar moeder was een alleenstaande moeder maar het meisje zag wel geregeld haar vader.
  Ik kwam uit op deze site ;

  http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2012/05/kind-in-pleeggezin-vaker-misbruikt

  jeugdzorg misbruik was al in 1961 bekend zie de nieuwe limburger courant van 20 januari 1961 en ook toen werd er niks aan gedaan
  kymco | 01-05-12 | 10:37

  guus vluggen van jeugdzorg stond erbij en keek toe dat stephanie hecker met half zusje misbruikt werd door Luud van Sint Fieth uit maastricht
  kymco | 02-05-12 | 07:39

  JEUGDZORG SITTARD maakte zich verdacht door schuldig verzuim; ze grepen niet in toen bleek dat 2 meisjes misbruikt werden ondanks dat politie hun hierover inlichtten.Guus Vluggen GEZINSVOOGD incasseerde salaris en dat was het.
  kymco | 02-05-12 | 07:47

  MIJN DOCHTER STEPHANIE HECKER IS OVERLEDEN IN 2003 ONDER VERDACHTE OMSTANDIGHEDEN
  kymco | 02-05-12 | 07:49

  jeugdzorg liet meisjes zwanger maken door o.a, eigen personeel en loverboys zodat ze nog meer klanten (babies erbij hadden) hadden meerr kinderen meer geld zoooo erg en 2e kamer had bewijzen maar deed niks
  kymco | 02-05-12 | 08:03

  Mijn excuses voor de hoofdletters, de tekst heb ik enkel gekopieerd.

  Ik ken de ouders van Stephanie maar weet niet wie van de twee de reactie heeft geplaatst.
  De naam Guus Vluggen klopt niet helemaal. Hij heet Funs Vluggen. Hij was de Jeugdhulpverlener (zoals boven omschreven) ook van mijn zoon.

  Ik ben nog steeds onthutst als ik de woorden lees over Stephanie. Blij en opgelucht over het feit dat ik mijn zoon nooit tegen zijn zin in heb overgelaten aan de grillen van BJZ.

  Ik heb religie nooit als religie beschouwd. Zie het meer als een sekte. Heb me ooit eens verdiept in het verboden boek van Maria Monk waar ook dingen gebeurden die het daglicht niet konden verdragen. Het gedrag van Lucretia Borghia en haar vader die paus was en hun incestverleden. Ik heb de film The Magdalene Sisters gezien. Zelfde walgelijke verhaal. Komt allemaal op hetzelfde neer.

  Ik weet niet wat jullie met dit verhaal willen doen. Wilde het gewoon kwijt. Hoop dat jullie verhaal meer bekendheid krijgt, ook in de media maar msm zal dat wel verbieden.

  Met vriendelijke groet.

  Newbee

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Welkom op BOUblog, Newbee. En je ben inderdaad een van de velen. Op BOUblog staat een artikel over Jeugdzorg dat je zeker ook moet lezen!

   Antwoord
 9. mrpettjo

  Kevin Annett slaat terug. Mel Ve (Annett’s voormalige naaste medewerker) die heeft geprobeerd Toos Nijenhuis geld af te troggelen heeft een karaktermoodcampagne tegen Kevin Annett op het internet opgezet:

  Mel Ve, aka Melani Spencer from Holland, has publicly claimed that she is the Secretary of the International Common Law Court of Justice when she was never appointed to that position. She also says I appointed her to that role, which is not true; I simply gave her the right to represent ITCCS in Europe and in setting up a South African group. I have asked her to cease and desist from claiming that title for herself and she has refused to do so.

  According to Toos Neijenhuis, a cult ritual survivor in Holland, Mel and her husband Richard have tried to extort money from her after doing several interviews with her. Mel has also removed our ITCCS TV site without explanation, and has cut off all contact with me and ITCCS after we challenged her on her actions.

  I assume that her cutting ties with ITCCS and attacking us publicly as she has done is an attempt by her to justify herself by making us look bad. Her actions make no sense otherwise, since I and ITCCS have done nothing to cause this break, besides challenging her unethical behaviour.

  http://hpanwo-radio.blogspot.nl/2013/10/kevin-annett-strikes-back.html

  Antwoord
 10. Eheu

  Ik heb een heel lang artikel van een Italiaanse psychiater geëdit en in het Nederlands vertaald. Het geeft veel antwoorden op twijfels over e.e.a. die reageerders hier boven n.a.v. het onderwerp van dit blog aangeven, en een schat aan waardevolle links (in het Engels) voor verdere onderbouwende studie van de stellingen van het artikel van genoemde psychiater.

  Groet
  Eehu

  http://www.anarchiel.com/display/behaviorisme_mindcontrol_totalitaire_controle_black_ops_ritueel_misbruik

  Antwoord
  • Eheu

   De bron van dat artikel is deze:

   http://www.thrivingandhome.com

   Voortdurend wordt getracht die link te saboteren (net als de rest van de site van deze psychiater, – via hacking). De reden daarvoor ligt voor de hand.
   De heel website waaruit deze link komt is enorm interessant trouwens. Jammer alleen voor mensen die geen Italiaans kennen dat de Engelse vertalingen van de originele teksten nogal gebrekking kennen.
   Mja, hulp van vertalers in dit soort kwesties is nogal schaars…
   Gr.
   Eheu

   Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Dank je wel, Eheu. Ik heb het daarnet gelezen en het is belangrijk om in het oog te houden! Mind control was altijd het doel van de behaviouristen. De humanisten en psychoanalitici denken heel anders over de menselijke geest!

   Antwoord
   • Eheu

    Fijn Bou:

    En bekijk dan ook eens in de zelfde context deze docu-vertaling van mij en het begeleidende commentaar van mij, hier:

    http://www.anarchiel.com/stortplaats/toon/p2_vrijmetselarij_het_vaticaan_en_gladio_co._nl_ond

    Dat commentaar concentreert zich op de ‘cover-up’ áchter de ‘Franklin cover-up’. zoals hier te lezen:
    http://www.spirituallysmart.com/gunderson_decamp.html

    Lees verder (en HUIVER) de artikelen op de volgende site van Barbara Hartwell (een Cia asset en COINTELPRO slachtoffer) over dezelfde hoofd’acteurs’ (Gunderson et al. die ze persoonlijk gekend heeft) in die zelfde Franklin case – ‘de moeder’ van alle misbruik-schandalen die o.a. hier in Europa zouden vervolgd worden, Dutroux, Zanvoort en waarvan de vroegere CIA directeur William Colby de ‘geestelijke vader’ was, – zie verder de banden van deze weirdo met Opus Dei en de ‘Gladio’-context van het geheel:

    http://www.barbarahartwellvscia.blogspot.com/

    Zie de scope en hopeloze verwarring van wat men ‘ingang heeft gezet’ (de ‘coeptis’ = ‘het project’, lett.: ‘de begonnen dingen’, – verg. de NWO slogan ‘annuit coeptis’).

    Vertalers die zich voor dit soort zaken gedienstig maken zijn trouwens niet enkel schaars, maar worden meestal ook maar matig gewaardeerd, – in de ‘literaire wereld’ is dat al pijnlijk, maar in dit soort kwesties ronduit schadelijk, durf ik in alle bescheidenheid wel stellen…

    Overigens heb ik zo mijn skepsis over het gewicht van het ídeeëngoed van de ‘humanisten’ die jij noemt hierboven. Mooie idealen, maar weinig kennis van zaken die daar voor nodig is: bijv. van de ‘humanités’, de kennis van vreemde en oude talen (vooral in Noordelijke/geavanceerde/kapitalistisch landen als het onze). En in dit zin vooral een vast onschuldige knecht van het ‘Verlichtings-rationalisme’ en haar ‘reductionisme’.

    Maar dat terzijde.

    Groet
    Eheu

    Antwoord
  • Boudine Berkenbosch

   Dank je wel voor de link, Anette. De video staat nu weer in het artikel.

   Antwoord
 11. Marjolein

  De 2 dochters van vrienden zijn door deze guus( fund) vluggen na een woordenwisseling uit huis geplaatst zonder verder redenen op dat moment. Op basis van gegevens die 2a3jaar van te voren speelden en waarvoor toentertijd al was ingegrepen werden de 2 dochters zonder echte redenen of feiten maar allerlei senarois gebaseerd op aannames en subjectieve dingen op een avond dmv een soort inval thuis weggehaald. Het hele dossier klopt van geen kant en waarheden zijn niet gestaafd met feiten maar aannamens ondanks de vele getuigen Die anders verklaren zijn de kinderen nog steeds niet teug thuis. Waarom komt opeens Willem schrikken op de proppen terwijl bjz deze zaak had en dit in hun regio viel. Welke rol heeft meneer vluggen en waarom doet niemand iets en kan dit gebeuren. Wie weet wat e kunnen doen en wie heeft bewijs dat deze meneer handeld vanuit anderen motieven. Wie helpt ons deze 2 meisjes van 2 en 4 jaar oud terug bij hun ouders te krijgen? Kei harde bewijzen zwart op wit

  Antwoord
  • mr.drs.Bou

   Beste Marjolein,
   Dit probleem speelt niet alleen in jouw geval. Er worden kinderen uit huis gehaald door Jeugdzorg, vaak op grond van een dossier dat van geen kanten klopt.

   Wie helpt ons deze 2 meisjes van 2 en 4 jaar oud terug bij hun ouders te krijgen?
   Wie weet wat we kunnen doen?

   Wie het weet, mag het zeggen.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × drie =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën