Selecteer een pagina

Archieven

Vampiers in Havanna, tekenfilm Juan Padrón, Cuba 1985

Vampires in Havanna is een tekenfilm uit 1985 van Juan Padrón. Het verhaal speelt in 1933 in Havanna, waar de vampier en wetenschapper Werner Amadeus von Dracula woont met zijn neefje Joseph. Hij werkt aan een drankje dat vampiers immuun moet maken voor zonlicht en hij probeert die drank uit op zijn neef. Deze is trompettist in een nachtclub en men noemt hem daar Pepe. Hij is lid van het ondergrondse verzet tegen de dictator Gerardo Machado en hij is verliefd op Lola. Pepe kan goed tegen zonlicht en beseft niet dat hij eigenlijk een vampier is.

Vampiers kunnen niet tegen zonlicht, maar ze willen toch naar het strand. In Chicago heeft de maffia vampier organisatie Capa Nostra, onder leiding van Johnny Terrori, een aantal ondergrondse stranden voor vampiers in handen. In Dusseldorf zetelt de Europese organisatie van vampiers en zij willen ook graag een ondergronds strand. Als oom Werner Amadeus von Dracula beseft dat zijn drankje werkt, wil hij de formule gratis en wereldwijd ter beschikking stellen aan alle vampiers. Voor de Capa Nostra zou dat betekenen dat hun winstgevende ondergrondse stranden waardeloos worden, want door dat drankje kunnen vampiers ook naar een normaal strand. Johnny Terrori wil de formule dus vernietigen. De Europese vampiers beseffen echter dat men dat drankje ook duur kan verkopen, zij proberen de formule in handen te krijgen. De twee concurrerende vampier bendes begeven zich naar Havanna. Voeg daarbij een dictator met een bloedmooie vrouw, die wordt verleid door Pepe omdat hij inlichtingen wil verkrijgen voor zijn verzetsgroep, dan is het spektakel compleet.

De film is verrukkelijk grof getekend, de actie gaat razendsnel en de visuele grappen zijn vaak verrassend. De Latino jazz muziek is swingend, de soundtrack is van Arturo Sandoval. De taal is Spaans, maar de film is Engels ondertiteld. Voor wie de snelle actie niet helemaal kan volgen, staat hier een uitgebreide synopsis in het Engels. Meer informatie staat in de Wikipedia. Aanbevolen is om de film op YouTube te bekijken in volledig beeldscherm. Geniet! 🙂

VAMPIRES_IN_HAVANA duurt een uur en 10 minuten.

4 Reacties

  • Nemesis

   Het zoveelste valse spoor en desinformatie inzake de zaak Anass,
   Er is m.i. geen dader bekend. Er zijn meerdere daders.
   A. De mensen die hem hebben ontvoerd. Dat moeten er meerdere zijn geweest. Want tegelijk hem van zijn fiets trekken en zijn fiets bij het bosje tegen de picknicktafel zetten doe je neit even in je eentje.
   B. De mensen(?) zeg maar psychopaten/vrijmetselaars/etc. die hem hebben misbruikt
   C. Mogelijk de mensen die erbij hebben zitten kijken!
   D. Degene(n) die hem daadwerkelijk hebben vermoord in casu geworgd. (zie foto die de vader heeft gepubliceerd).

   Deze juffrouw vertrouw ik niet helemaal. Het kan zijn dat zij een spoor heeft, maar ik acht het zeer onwaarschijnlijk.

   Antwoord
 1. Nemesis

  Inmiddels 2 jochies vermist in Bunderbos.
  Ben bang dat Ruben en Julian zijn ontvoerd dooe
  stel pedofielen,
  Het is uitermate vreemd dat een vader met zn 2 zoontjes
  ‘zelfmoord’ pleegt en dat die zoontjes totaal onvindbaar zijn!

  Antwoord
 2. Nemesis

  Dat die vader van die jochies zelfmoord heeft gepleegd is helemaal niet zeker. Hoe weten ze dat precies?

  Anass Aouregh is door hele hoge pedofielen vermoord en misbruikt.

  Ik ben bang dat hier ook meer aan de hand is.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vier × drie =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën