Archief
Artikelen


(Illustratie: Huseyin Baybasin)

Gisteren had Myra een lang gesprek met Huseyin Baybasin, die nu al 15 jaar onschuldig in de Nederlandse gevangenis zit. Hij werd veroordeeld tot levenslang, uitsluitend op grond van aantoonbaar vervalste telefoontaps. Afkomstig uit Turks Koerdistan kreeg Baybasin problemen met de Turkse regering, die hem beschuldigde van Koerdisch activisme. Nadat hij Turkije was ontvlucht, werd hij op verzoek van de Turkse regering Ciller in Nederland vastgezet, waarbij men druk uitoefende op Nederland met chantagemateriaal tegen de pedofiele Joris Demmink.

In zijn gedreven strijd om recht, vrede en vrijheid heeft Baybasin al veel meegemaakt en hij neemt geen blad voor de mond als het gaat om de waarheid. Hij spreekt Engels met een accent, dus het gesprek vergt wel aandachtig luisteren. Daar staat tegenover dat Baybasin heel wat te melden heeft! Hij spreekt met vuur over de onrechtvaardigheid die hem is overkomen, over de waarheid en de weigering van Justitie om zijn zaak naar behoren te onderzoeken. Toch heeft hij respect voor het Nederlandse rechtssysteem, dat helaas door een aantal corrupte mensen geweld wordt aangedaan. Baybasin strijd niet alleen voor zijn eigen vrijheid, maar voor waarheid en gerechtigheid.

De volgende woorden zijn van Myra:

Dear Leaders of the world, please listen to Mr. Baybasin. We need justice. The ultimate tragedy is not the oppression and cruelty by the bad people, but the silence over that by the good people.

Hoort, zegt het voort!

HüseyinBaybaşinHimself duurt 33 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

8 Reacties op “Mr. Baybasin himself talks to Myra”

 • Myra:

  En die woorden van zijn weer van Martin Luther King. Dank je wel Boudine.

 • ute:

  Vond het jammer dat ik niet alles kon verstaan.

 • mr. drs. Bou:

  BOUblog is nu alweer vrijwel onbereikbaar.
  Ik heb mijn provider reeds gevraagd om support.
  In de hoop dat het helpt…

 • yvonne:

  Kan er weer op Bou zoals je ziet, even een tip met koptelefoonop is Baybasin veel beter te verstaan…

 • Als iemand het uit wil werken wil ik de ondertitel wel maken.

 • Bram Volkers:

  Op ditzelfde moment worden alle links die bij het oorspronkelijke Demmink-artikel op wikipedia , waardeloos. Men is al die pagina’s aan het verwijderen. Justitie is duidelijk bijna compleet in handen van adelijke ratten en pedofielen. Censuur hoort bij politiestaten,en dictators,maar goed er zijn altijd mensen die blijven dromen dat we in een rechtsstaat leven.Ik vind dat we allemaal mailtjes moeten sturen naar de NOS om hen te dwingen hier aandacht aan te besteden.
  In plaats van onze foute NSB’ers voor eeuwig te beschermen en buiten het nieuws te houden.
  Het lijkt erop dat de grotere media ook allemaal in handen van onze Bilderbergertjes zijn gevallen. Jammer…
  Ik heb niets tegen “ons kent ons”, dat speelt overal wel, ik heb iets tegen “Befehl ist Befehl,” ,Dit soort Fascisme heeft al genoeg ellende veroorzaakt. Wereldwijd.

 • They Knew:

  Hallo Bou,

  Ik zat gisteren een serie video’s te bekijken van interviews van James Corbett met Sibel Edmonds over Operation Gladio. In deel 3 en 4 komt ook Baybasin ter sprake. Wist jij dat Adéle v/d Plas contact met Sibel Edmonds heeft gezocht en dat zij elkaar in Londen ontmoet hebben?

 • They Knew:

  Sorry, de linken doen het niet. Even zo proberen.

  http://www.youtube.com/watch?v=D4zIQKAj7gM Deel 3

  http://www.youtube.com/watch?v=mOCYMU3zYH0 Deel 4

Laat een reactie achter

Recente reacties