Archief
Artikelen

Robert Hörchner is op BOUblog wel bekend, maar zijn verhaal staat in stukjes over de jaren verspreid. Op 20 maart j.l. heeft Hörchner een gesprek gehad met Myra, waarin hij zijn verhaal van begin tot einde vertelt. Hörchner is een heldere spreker die op een rustige en boeiende manier vertelt welke horror hemzelf en zijn partner Annelies Pijnenborg is overkomen en wat de consequenties zijn, niet alleen voor henzelf, maar voor ons hele rechtssysteem. Luister en huiver! En besef dat het iederéén kan overkomen!

Op de website van Hörchner en Pijnenborg staat meer juridische informatie. Zij werden beschuldigd van XTC-productie en handel, maar de beschuldiging berustte op een vervalste telefoontap. Na veel moeite had Hörchner deze tap los gekregen van het OM, waarna vanuit NEDERLAND aan POLEN werd verzocht om een POOLS verzoek om Hörchner aan Polen over te leveren! Daar heeft hij 10 maanden doorgebracht in een cel hel!

Vanaf minuut 48 legt Hörchner uit hoe hij op het spoor kwam van het verband tussen zijn zaak en de zaak Baybasin. De spil in de manipulaties bleek Joris Demmink! Deze ging zich plotseling en geheel ten onrechte bemoeien met de zaak Hörchner, waardoor Hörchner ging begrijpen waarom hem dit allemaal overkwam. Er mag vooral geen jurisprudentie komen over het vervalsen van telefoontaps, want dat heeft consequenties voor de zaak Baybasin/Demmink. De slachtoffers van tapvervalsing zijn inmiddels legio en ook de overlevering aan Polen is zo langzamerhand routine. Daarom doet Hörchner er nu alles aan om deze gang van zaken internationaal aan te kaarten.

In de opname zitten helaas twee kleine stiltes. Myra zal nog proberen om deze te herstellen, maar na deze stiltes gaat het gesprek gewoon weer door. Heb dus even geduld. Op het einde wijst Hörchner op Fair Trials International, die zich inzet voor een eerlijke procesvoering en die ook in de zaak Hörchner zeer goed werk heeft verricht!

Talk 2 Myra: Robert Horchner duurt een uur en 31 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

9 Reacties op “Robert Hörchner spreekt met Myra”

Laat een reactie achter